Reacties voor: NFC in iPhone 6 voorlopig alleen voor mobiel betalen

De NFC-chip in de nieuwe iPhones zal voorlopig alleen worden gebruikt voor betalingen. Experts verwachten dat Apple het straks wel toegankelijk maakt voor ontwikkelaars.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Het voorbeeld van overal NFC labeltjes op plakken zie ik geen goed gebruik can NFC. Telefoon langs label halen om licht aan te maken. Je kan dan net zo goed even met telefoon tegen lichtschakelaar aan slaan.Je kan voor lichten aan laten gaan beter iBeacons pakken. Kan je hem lekker in je zak laten zitten en je telefoon wee wanneer je binnen komt. Even kijken o het donker het is en dan licht aan zettenHoop wel dan NFC open wordt. NS is voor Android bezig net het maken van een ov chipkaart app voor uitlezen saldo en of je bent ingecheckt. Zou mooi zijn als dit ook naar de iPhone komt. 🙂

  2. Wat ik niet helemaal begrijp is het volgende. Apple koopt Freaks by Dre. Waarbij verschillende speakers gebruik maken van NFC. En dan zou ik niet met me iPhone kunnen tappen op die speaker om te koppelen. Wat ik verder ook raar vind. Dat er van de week een HP laptop gepresenteerd werd met Freak by Dre technologie aan boord.

    Maar terug komende op NFC in Freaks By Dre. Wat is jullie mening hierover. Zou Apple echt zo zielig en stug zijn met NFC of ???

  3. @bangbangsystems: Natuurlijk, Apple is toch ook nog steeds “zo zielig en stug” met bluetooth. Daar kan je verder toch ook niks mee.

  4. Origineel geplaatst door Martin
    Het voorbeeld van overal NFC labeltjes op plakken zie ik geen goed gebruik can NFC. Telefoon langs label halen om licht aan te maken. Je kan dan net zo goed even met telefoon tegen lichtschakelaar aan slaan.Je kan voor lichten aan laten gaan beter iBeacons pakken. Kan je hem lekker in je zak laten zitten en je telefoon wee wanneer je binnen komt. Even kijken o het donker het is en dan licht aan zettenHoop wel dan NFC open wordt. NS is voor Android bezig net het maken van een ov chipkaart app voor uitlezen saldo en of je bent ingecheckt. Zou mooi zijn als dit ook naar de iPhone komt. 🙂

    euh mijn hue lampen zien al met geo fencing dat ik er aan kom .. Zijn we nou aan het bedenken wat je er mee kan? Zolang het niet benaderbaar wordt voor ontwikkelaars, dan kan het niet mijn nfc kaart op het werk vervangen (voor toegang en printen etc.)

  5. *kuch* jailbreak *kuch*

  6. Origineel geplaatst door rfjcjanssen
    *kuch* jailbreak *kuch*

    dat dacht ik ook direct. Weer een leuke uitdaging voor hen

  7. Na dit gelezen te hebben ga ik na 5 jaar iphone gebruiken overstappen naar android.
    Gaat me nu toch te ver hoor.
    Kan niet eens een speakertje koppelen met nfc.
    Nou daaaag dan maar geen iphone meer.
    Is te zotte.
    Voor een toestel van 700,- euro zou je verwachten dat je dit kunt.

  8. Ik ben ook zwaar teleurgesteld dat deze functie (niet direct) ondersteund wordt door Apple. NFC biedt zo veel mogelijkheden die iCulture al eens uiteengezet heeft. Had me echt verheugd om ermee aan de slag te kunnen gaan.

    Ik vind het aan de andere kant ook wel weer wat ver gaan als men hier gaat zeggen dat ze er dan maar voor naar Android gaan overstappen. Dat is zo’n zelfde drogreden als “Apple innoveert te weinig.” Alsof een hartratesensor in je telefoon duwen innoveren is. Er valt eenmaal weinig meer aan een smartphone te innoveren, behalve functies die er toe doen instoppen, en de functies die geen meerwaarde hebben weglaten.
    Als je overstap doe je ook afstand van alle andere voordelen van de iPhone, maargoed.
    Laten we maar hopen dat Apple de NFC dit jaar nog open gooit voor ontwikkelaars.

    Meteen een vraag: Mogen ontwikkelaars via App extentions ook aan de instellingen van de iPhone zitten? Dus wekker aan/uit zetten? WiFi e.d. zal wel niet maargoed… wie het weet mag ‘t zeggen :P.

  9. Origineel geplaatst door sathumax
    Na dit gelezen te hebben ga ik na 5 jaar iphone gebruiken overstappen naar android.
    Gaat me nu toch te ver hoor.
    Kan niet eens een speakertje koppelen met nfc.
    Nou daaaag dan maar geen iphone meer.
    Is te zotte.
    Voor een toestel van 700,- euro zou je verwachten dat je dit kunt.

    Ligt eraan. Hoeveel hebben de ontwikkelaars eraan als Apple te snel komt met een API die het niet goed/niet helemaal doet? Kost Apple heel veel reputatieschade. Plus dat een brakke implementatie leidt tot slechte gebruikerservaringen, wat weer leidt tot negatieve publiciteit en PR nachtmerries (zie Vista icm driver support bij launch).

    Ik begrijp heel goed dat Apple wacht met het openstellen van NFC voor derden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.