Reacties voor: Newsweek speculeert over grotere iPad-familie

Volgens een hoogleraar die Newsweek interviewde, gaat Apple deze herfst een familie van iPads uitbrengen: grotere en kleinere modellen dan het huidige formaat iPad.
Lees het complete artikel → Newsweek speculeert over grotere iPad-familie

Reacties: 7 reacties

  1. Ik betwijfel dat. Puur en alleen omdat het mij niet kosten dekkend lijkt. Als voorbeeld neem ik, als de geruchten kloppen, tpk.

  2. Zal wel niet, Apple focust zich altijd op 1 product tegelijkertijd. (1 iPod Touch model, 1 iPhone model).

  3. Appel focust zich altijd op 1 product tegelijkertijd!?
    Dat is iets van de laatste jaren. Ze kijken wel naar een zo compleet mogelijk assortiment, waar de bezoeker niet lang over na hoeft te denken. Vandaar de 4 verschillende laptops. Maar waar een markt is zal apple ook gaan kijken of ze daar iets kunnen betekenen.

    Kijkende alleen naar de iPod familie, Classic, Nano, Shuffle en touch.

  4. Origineel geplaatst door VMY
    Appel focust zich altijd op 1 product tegelijkertijd!? Dat is iets van de laatste jaren. Ze kijken wel naar een zo compleet mogelijk assortiment, waar de bezoeker niet lang over na hoeft te denken. Vandaar de 4 verschillende laptops. Maar waar een markt is zal apple ook gaan kijken of ze daar iets kunnen betekenen.Kijkende alleen naar de iPod familie, Classic, Nano, Shuffle en touch.

    Apple is wel stillaan de iPods aan het terugdringen, de vierkante wordt al niet eens meer verkocht.

    Ik ben zelf ook een voorstander van zo weinig producten voor hetzelfde doel.
    Uiteindelijk zal de Classic ook verdwijnen of samensmelten met de iPod Nano tot één iPod.

  5. @VMY:

    En de iPhone dan die heeft alleen maar 1 model meerdere generaties maar geen (Bijvoorbeeld) nano,classic,shuffle en touch dus dit wil niet gelijk alles zeggen dat ze een ipad famillie krijgen,

    En een oprolbare scherm is al Mogelijk!

    http://www.nu.nl/plugged/585842/philips-presenteert-oprolbaar-digitaal-scherm.html

    http://www.nu.nl/plugged/1971325/samsung-maakt-eerste-oprolbare-amoled-scherm.html

    dus….
    En de iPad is een mooie E-Reader ook al ga ik heb doorvoor niet kopen maar voor andere doeleinde

  6. @Falko Joseph:
    idd. Maar als je je ogen open doet zie je dat die vierkante nano allang is vervangen door twee rechthoekige modellen.

    Dus de nano is er nog steeds. nooit weg geweest.
    alleen is hij elk jaar net van een iets andere vorm.
    hij komt vast wel weer terug als vierkant ding als apples fantasie op is.

    Ontopic
    ik verwacht maar 1 soort iPad
    en het jaar er op pas het 2e model dat ze ernaast gaan verkopen. Dit product is te tricky om meteen een familie uit te brengen. Het kan nog steeds falen. De fans hebben hem inmiddels al besteld maar nu de rest van de wereld nog. Dat heeft tijd nodig. Mensen willen zien waar het nuttig voor is. Om dat te doen kan je je als bedrijf beter focussen op 1 product tegelijk. Dan kan je namelijk beter waar maken wat je belooft.

  7. Het is een ingenieuze manier van ondernemen!
    Kies een markt, ontwikkel daar het beste product voor en hou het daarbij… Voeg ieder jaar weer iets toe aan het product en creëer daardoor weer een nieuwe release.

    De Ipod Nano is een uitstekend voorbeeld. Elk jaar weer een kleine toevoeging. Om de twee jaar een geheel nieuw ontwerp neerzetten.

    Zo ontstaat er een ‘patroon’ in het klantgedrag.
    Je aankoop is nog niet verouderd, dus je ‘mist’ niets na een jaar. Maar na twee jaar is je apparaat ‘verouderd’ en kun je veel extra’s krijgen bij je aankoop.

    Waarom een nano uitbrengen als er een Touch of Ipod Original uit te brengen is? Er is een markt voor… Een globale schatting van de markten:

    Shuffle: Sporters, kleine portemonnees en mensen die geen poespas hoeven
    Nano: Sporters (klein, licht en handzaam en nike+ipod) en ook voor wat kleinere budgetten
    Ipod Classic (samengegaan met Ipod Video): Opslagcapaciteit… Voor hen die een vrije keuze willen hebben in de muziek en geen zin hebben in wekelijks nieuwe cd’s enz overzetten
    Ipod Touch: Apps Apps en nog eens Apps!!! Heeft daarnaast een prima vervangende functie voor agenda’s, telefoonboeken, rekenmachine, internet op de bank… Gewoon een multitasker die in alle situaties te gebruiken is.
    En voor de Iphone is overal goed internet en bellen natuurlijk geweldig. Er zijn vast concurrerende modellen die dingen beter kunnen (beginscherm met agenda, muziek en filmpjes op internet kunnen afspelen enz), maar toch ‘voelt’ de iPhone het meest compleet.

    De Ipad is weer een totale nieuwe markt… Ga er maar vanuit dat dit de ‘trial’ is. Hoe doet het apparaat het in de markt? Wat kunnen we leren van dit apparaat enzovoort. Over twee jaar is hij klaar voor 4g, html 5 en verwacht ik dat we massaal in de trein onze krant lezen, radio luisteren, internetten, schoolboeken raadplegen, mindmappen, afspraken plannen, videobellen (ok, dat niet in de trein misschien), films kijken (met 3d bril?), grafisch ontwerpen, presentaties voorbereiden, netwerken en noem maar op…

    Om nog verder te denken… Over vijf tot tien jaar gaat Apple samenwerkingsverbanden aan met grote witgoed en bruingoedondernemingen… In de apparaten kan een optionele chip geplaatst worden die ‘praat’ met onze Ipad. We besturen ons licht, ons audiosysteem, ons koffiezetapparaat, de wasmachine, de magnetron, de ramen, tv’s, dvd’s straks vanaf kantoor of de bank… Auto voorverwarmen in de winter? Wie weet? Benzineverbruik bijhouden? Wie weet?

    Via VPN kunnen we al muziek life streamen vanaf onze macs naar onze Iphones…

    Alle grote spelers op de gadgetmarkt krijgen het nakijken. Er is veel hoon over het apparaat dat in feite niet veel meer toegevoegde waarde heeft dan alleen het grote scherm (ten opzichte van de Ipod Touch of de Iphone)… Maar we gaan nog heel veel nieuwe toepassingen krijgen…

    Ik wacht het nog even af… Vind het voorlopig nog te prijzig voor wat je krijgt… Maar over een jaar of twee denk ik gewoon meedoe!

    Ps. Ik overweeg sterk om aandelen apple te kopen;-)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.