Reacties voor: New York Times waarschuwt wereldreizigers met een iPhone

De New York Times heeft een artikel geplaatst voor mensen die met een iPhone op reis gaan. Om torenhoge rekeningen te voorkomen kun je het beste vooraf maatregelen nemen. En da's ook nuttig voor Nederlandse vakantiegangers!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Bij elke Star Bucks kan je met de iPhone het internet op. Dus hebt verder niks nodig aangezien de starbucks echt overal zit.

  2. Kun je Edge ook uitschakelen? Hoewel Edge officieel niet meer wordt ondersteund in NL ben ik via KPN voortdurend (en vaak) ongewild online via Edge.

  3. Guggenheimer heeft dus geen gelijk!
    Starbucks heeft GEEN gratis wifi! Mc Donalds voor zover ik weet wel!
    Als je op vakantie gaat is het inderdaad moeilijk om uit te zoeken hoe je op een beschermd netwerk kunt komen. Ik zat in Thailand en heb daar uitgezocht hoe het best met data om te gaan op de iphone. Zaak lijkt me dus om dat goed te registreren. Daar heb je de wififinder voor maar ook daar had ik in Thailand geen moer aan.
    Daarom denk ik dat we elkaar maar beter helpen: http://www.iphone2web.nl/easymail/
    Het is momenteel nog een uitprobeer site maar er is alle reden om dit serieus te maken.
    Mijn ervaring in Thailand geeft aan dat EPRS vrijwel net zo snel is als wifi omdat het netwerk niet sneller is in Thailand. Maar de schellen vallen van je ogen als je de prepaid situatie vergelijkt met alles wat er in de wereld bestaat. 100 uur data in Thailand heb je al voor 10 euro!!!!!
    Als je een prepaid van Albert Heyn daar naast legt kost een uur prepaid bij AH bijna 20 euro!!!!
    Doe dus maar liever mee met de free wifi campaign.
    Suggesties zijn welkom!

  4. Aangezien ik 10 keer per jaar in de US ben voor mijn werk en ik juist de star bucks gebruik om te mailen via wifi die gratis is. En niet op uitsluitend een locatie. In New York, Washington, San Fransisco, Boston en Seattle.

    Maar ach als het niet zo is en McDonalds wel dan heb je nog steeds geen probleem omdat McDonalds echt overal zit… Alleen is de koffie niet zo goed.

    Maar ik ben het eens met Yets. Iedereen moet zijn wifi gewoon open stellen. Is er geen software die je wifi open kan stellen voor sessies van bv max 15min? Dan heb je meteen opgelost dat je buren met je mee surfen.

  5. Sorry maar ik ging even uit van de situatie in Thailand waar ik alles getest heb.
    Daar heeft Starbucks een deal met KHC en moet je circa 2 cent per minuut betalen. Maar voor heel veel ‘beschermde’ wifi netwerken is het niet eenvoudig om toegang te krijgen. Waar koop je je tegoed etc. Kijk ik heb niet echt iets tegen betalen hoor maar juist met die Iphone kun je zo eenvoudig even je mail nakijken of even je website bewerken etc. Dan ga je niet eerst puzzelen hoe op het net te komen.
    De vraag naar datanetwerken wordt met de Iphone dus veel en veel groter vanwege het gemak. Een laptop meeslepen doe ik inmiddels al niet meer.
    Overigens heb ik net ontdekt dat roaming ook maar een commerciële grap is. Als ik met T mobile naar Thailand ga is het wel mogelijk om data te gebruiken maar andersom dus niet. Kan ik me ook wel voorstellen want Thailand is een echte prijsbreker.
    Nu Apple is begonnen met deals met de providers en zij hand in hand ons proberen leeg te schudden, wordt het tijd om consumenten, de derde en belangrijkste partij, te mobiliseren om redelijke prijzen voor data af te dwingen. Dat moet globaal, want juist op reis moet je communiceren met thuis of je werk. Wie ruimt die bende nu eens op. Het kost wat het moet kosten en als dat in Thailand 7 euro is voor 100 uur, is dat de prijs voor prepaid.

  6. hier in nederland hebben we geen starbucks hoor eigenheimer… dus dat dat “echt overal zit” is natuurlijk kul. wel weet ik dat ze ieg in de uk gratis wifi hebben maarja lekker belangrijk want de “koffie” is niet te zuipen 😛
    verder heeft maccie-d’s hier in nederland geen gratis wifi hoor yeti, maarja ook dat is niet echt gezond..
    en yoram, je zit helemaal niet op edge in nederland maar op gprs… en dat is wel ondersteund.

    toch vreemd al die mensen hier die denken dat “hun land” het enige buitenland is… (usa voor eigenheimer en thailand (dat ze daar a wifi hebben joh) voor yeti)

  7. Beste Sjowol,

    Op dit tijdstip heb ik ook meestal een paar chivas achter de kiezen maar idd Thailand is mijn ‘moederland’. Ik ben heel erg blij met deze Iphoneclub want de info is werkelijk beter dan ik ooit op andere sites, die product-gerelateerd zijn, heb gezien op internet. Me and my Iphone, in gebruik laten mij opmerken dat het goed is om de technische zaken van de Iphone, gevolgd worden door krankzinnige kosten van het gebruik ervan. Ik hoop dat je dat ook ziet.

  8. Mijn “insidertip” zou simpelweg zijn om even naar http://www.telecomvergelijker.nl te gaan en op het forum daar te vragen wat het handigst is in het land waar je heen gaat wat betreft bellen en dataverbruik.

  9. Starbucks NZ en Australie allebei niet gratis Wi-Fi. In NZ betaal je 5-6euro/uur of je moet een abo hebben bij TelecomNZ (en dat had mijn werkgever) dan kan je namelijk gratis internetten.

  10. In New York heb je overigens in elk openbaar park gratis Wifi, 2 weken geleden nog heerlijk zitten internetten in Madison Square Park. Effe naar huis gebeld via Voip, ging allemaal fantastisch !

    Vervolgens in Miami Beach zelfs gratis Wifi tot op het strand !

    daar kan Nederland nog wat van leren.

  11. ik ga binnen 3 weken naar new york en ze hadden mij al gewaarschuwd voor hoge kosten met je iphone moet ik dan de data roaming afzetten ofwa want ik wil absoluut geen hoge telefoonrekening hoor 🙂 ps hoe is het daar is mijn eerste keer dat ik er naar toe ga

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.