Reacties voor: New York Times: ‘iPad met 7,85-inch scherm komt, veel goedkoper dan huidige iPad’

De New York Times beweert dat Apple een 7,85-inch tablet gaat maken. Deze iPad mini wordt nog dit jaar aangekondigd en wordt aanmerkelijk goedkoper dan de huidige iPad.

Reacties: 5 reacties

  1. Veel goedkoper? Hangt er vanaf of je er 4g op wilt (reken dan al maar +120€) en hoe groot dat je het geheugen wil hebben (+ 200€ voor 64gb).Afgeleid op de verkopen van de nieuwe en al de ipad’s ervoor zou het uiteindelijk bedrag toch al iets groter kunnen zijn .

  2. Wat ik zo onbegrijpelijk vind, is dat Apple áls ze met de Mini komen, nu al volop met de productie bezig is om er mogelijk enkele miljoenen in dit jaar nog te verkopen.

    Ongelofelijk IMHO dat dus duizenden mensen al weten dát-ie komt en hoe die eruit ziet, en dat iedereen hun mond houdt.

    In Den Haag hou je niets eens een ministerraadbesluit één dag geheim.

    Apple moet toch wel enorm de wind er onder hebben om iedereen zo in toom te houden.

  3. Ik ben er van overtuigd dat er daadwerkelijk een kleine iPad zal komen. Een iPad Nano of iPad Mini. Overigens lijkt het mij dat het een soort van “iPod Touch meets iPad” zal worden. Dus wel keuze in geheugen, maar geen 4G of 3G of wat dan ook. Alleen Wifi dus.
    De iPad mini moet in mijn beleving gezien worden als de logische opvolger van de iPod Touch (Waar we dan definitief afscheid van nemen) en als een instapmodel van de iPad. Deze gedachte is niet zo vreemd als je bedenkt dat de iPod Touch het afgelopen jaar eigenlijk niet of nauwelijks aandacht heeft gekregen van Apple. Zelfs het ‘normale’ Apple update moment in september/oktober werd overgenomen door de iPhone. Een hardwareupdate is er het afgelopen jaar eigenlijk niet meer geweest.

    De concurrentie met de huidige generatie kleine tablets (zoals die van Samsung, Google Nexus en wat er al meer op de markt is) ligt aan de basis van deze beslissing. Daarnaast wil huidige consument een groter scherm dan de 3,5″ van de huidige iPod Touch. De verkopen van de iPod Touch dalen niet voor niets al kwartalen op een rij.

    De markt vind je dan ook bij de huidige iPod Touch bezitters en de mensen die de huidige iPad te duur vinden en dus kiezen voor alternatieven zoals de Nexus 7 (hoewel, is dat een echt alternatief?)

    Ik verwacht dan ook dat, zeker met de te verwachten prijsstelling in het achterhoofd, Apple een sterke move maakt met de komst van een iPad mini.
    De goede naam van Apple vs de soms discutabele reputatie van al die anderen die ook een graantje op de tabletmarkt willen meepikken.

    Ik zie het wel zitten in elk geval.

  4. Eén ding is zeker: hij komt er dus echt. Als bladen als de WSJ en NYT met het verhaal komen dan weet je zeker dat de lek rechtstreeks bij Apple vandaan komt en dat het een gecontroleerd lek is. Deze bladen publiceren niets (op dit gebied dan) zonder dat ze zeker zijn van hun zaak. Maar wat Apple hier nu mee wil? Ik denk dat de concurrentie de 7 inch markt toch te groot werd en dat ze hun dominantie willen bevestigen en verankeren. Als dit apparaat rond de 200 euro gaat kosten voorspel ik een monster succes. Iedereen die geen tablet heeft gaat dan alsnog over. Het gaat alleen gegarandeerd ten koste van de originele iPad. De iPad met retina scherm wordt dan een soort van pro apparaat en de kleien iPad een soort van MacBook air.

  5. @WvB22

    Jij gelooft elk woord wat in de NYT staat ? Zijn ook behoorlijke napraters.

    Deze titel geeft het al aan: “As Tablet Race Heats Up, Apple May Try Smaller Device.

    Ze hebben geen source maar maken de assumptie dat Apple wel moet meegaan in de 7″ tablets area om google voor te blijven, daar zit best een punt, gezien ze de 10″ markt al in bezit hebben. De Nexus 7 heeft grote kans om te slagen.

    Maar om er vanuit te gaan dat ze bij de NYT nu inside-informatie hebben gebruikt voor dit artikel gaat wat kort door de bocht, me dunkt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.