Reacties voor: Netflix ondersteunt nu iOS 11 en HDR op onder meer iPhone 8

Heb je een iPhone 8 of Apple TV 4K gekocht? Dan kun je dankzij een update voor de Netflix-app nu ook genieten van films en series die HDR-video ondersteunen. Wel heb je daarvoor het meest uitgebreide Netflix-abonnement nodig.
Michel Lusthof -

Reacties: 9 reacties

  1. Kan het niet met de iphone 7 plus??

  2. @Elias: Dat snap ik dus ook niet. Alsof de iPhone 7 (plus) een obsolete iPhone is geworden.

  3. De iPhone 8 ondersteunt toch geen HDR? Of vergis ik me nou?

  4. Origineel geplaatst door Tommy
    De iPhone 8 ondersteunt toch geen HDR? Of vergis ik me nou?

    iPhone 8 en X wel. iPhone 7 en eerder niet. De reden waarom het niet werkt op oudere apparaten is dat het bepaalde hardware vereist. En uiteraard ook licenties bij Dolby.

  5. Nog een verbetering: Apple heeft officieel gereageerd op de kritiek dat ze geen high-end audio hebben toegevoegd als Dolby Atmos. Apple heeft aangegeven alsnog Dolby Atmos toe te gaan voegen in een toekomstige versie van tvOS. Hopelijk een beetje vlot. Ook te hopen dat ze wat andere kleine issues verhelpen. Grootste probleem lijkt de upscaling naar 4K te zijn van content van derde partijen (zoals bijvoorbeeld Videoland of NPO gemist). Schijnt dat sommige content niet helemaal lekker geupscaled wordt. Kan Apple beter overlaten aan de TV zelf maar de AppleTV wil alles zelf doen. En dat is niet handig. Je krijgt ook rare keuzes bij sommige HDR content. LG televisies uit 2016 kunnen bijvoorbeeld geen Dolby Vision in 60 Hz weergeven maar tvOS draait alleen maar in 60 Hz (is vloeiender). En dus schakelt de AppleTV Dolby Vision uit schakelt naar HDR10 in 60 Hz (in principe is Dolby Vision superieur aan HDR10, ook in 30 Hz). En dat alleen omdat Apple het vervelend vindt dat de kijker een paar seconden naar een zwart beeld kijkt indien de AppleTV van beeldformaat wijzigt…

  6. @WvB22: Op de site van apple zelf staat dat de iPhone 8 en 8 plus geen HDR display heeft, de X inderdaad wel. Dus wat heb je dan aan HDR op een display wat geen HDR ondersteunt?

  7. @Tommy: Alleen de iPhone X en de iPad pro hebben HDR.

  8. Is de schermresolutie van de iPhones 7 en 7 Plus niet groot genoeg om HDR films/video’s te laten zien? Die resolutie is toch niet zoveel veranderd? Je maakt met de iPhones 7 (Plus) ook HDR foto’s en 4K video’s en kunt die daarop bekijken, dus dan moet dat met HDR films/series van Netflix toch ook lukken!

  9. @Lokker: En toch staat er in dit artikel dat met een iPhone 8 (plus) HDR content kan worden bekeken?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.