Reacties voor: Netflix wil het delen van je account lastiger maken

Netflix voert momenteel een test uit waarbij het delen van je account een stuk lastiger wordt. Je moet bevestigen dat je in hetzelfde huishouden woont als de eigenaar.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 23 reacties

  1. Ik snap het ergens wel, maar het rammelt van alle kanten die maatregel.

    De kids (6 en 3) hier thuis hebben hun eigen device met Netflix erop, ze zijn te jong om te begrijpen dat ze een code moeten opgeven om te verifiëren, dus dat zal nog vaak mis gaan dan.
    En wat dan, wordt dan je account (tijdelijk) geblokkeerd?

  2. Dit kan natuurlijk heel goed werken voor de accounts die op aliexpress worden aangeboden. Als je een account van een bekende hebt dan kan je de code daar opvragen. Maar ik vermoed dat het account via aliexpress iets anders werkt.

  3. Dat wordt lastig.. je mag iemand niet uitpijlen dus ze kunnen dit nooit op basis van locatie doen.
    + ik deel Netflix en Disney met mn broers, mocht dit niet meer mogen ben ik ook acuut weg.

  4. Ik begrijp deze stap wel. Netflix leeft van abonnementen, dus hoe meer abonnementen, hoe meer er wordt verdiend en ze kunnen gebruiken om nieuwe content erop te zetten.
    Tsja, als je gebruik wil maken van een dienst, zal je er toch echt voor moeten betalen. Dat is echter bij sommige mensen moeilijk aan het verstand te brengen. Het is toch ook raar als maar 6 man van het voetbalelftal contributie betaald?

  5. Origineel geplaatst door Michel
    Dat wordt lastig.. je mag iemand niet uitpijlen dus ze kunnen dit nooit op basis van locatie doen.

    + ik deel Netflix en Disney met mn broers, mocht dit niet meer mogen ben ik ook acuut weg.

    Ik vind dit zo krenterig, er is nu eenmaal geld nodig om content te creëren. Films kijken is al heel veel goedkoper dan vroeger (huren betaalde je per film!!!). Allemaal met dure Apple spullen rondlopen maar ff een abonnement betalen ho maar. Alles moet maar goedkoper.

  6. En als je op vakantie bent? Dan ben je niet thuis….

  7. @De vakantieman: Dan heb je waarschijnlijk je telefoon bij je, waarop je de code krijgt…

  8. Wat nu als ze het login mechanisme zouden koppelen aan bijv een DigiD. Dat zijn geen inloggegevens die je graag deelt met vrienden of familie.

  9. @Nick: Er zijn altijd nog steeds mensen die films en muziek kosteloos downloaden zonder enig vorm van schaamte… die zijn pas krenterig.

  10. @Flieps: Wat een domme vergelijking. Als één persoon voor hele het team wil betalen wat is dan het probleem?

  11. Blijft het voordeel van Netflix dat delen. Of ze daar nu meer abonnees mee gaan krijgen… geloof het nooit

  12. Origineel geplaatst door iSan
    @Nick: Er zijn altijd nog steeds mensen die films en muziek kosteloos downloaden zonder enig vorm van schaamte… die zijn pas krenterig.

    Hoe noem je dan mensen die bij alle diensten een betalend abbo hebben en toch nog downloaden?

  13. Origineel geplaatst door Martijn
    @Flieps: Wat een domme vergelijking. Als één persoon voor hele het team wil betalen wat is dan het probleem?

    Dat vindt Netflix ook niet erg😄. Als jij betaalt voor iemand anders z’n abonnement. Waar ze moeite mee hebben is dat 5 huishoudens op 1 abonnement kijken.

  14. @Nick: Inderdaad en je verdient toch geld dus klaar, als je niet verdient dan kijk je niet.
    Je kon ook geen video huren als je geen geld had vroeger.

    Dat je nu deelt met de gene die bij jou thuis wonen prima, maar niet met de hele familie 1 account die niet eens in zelfde huis wonen.

  15. @Nick: Toen je vroeger een film huurde werd ook niet gecontroleerd of jij alleen keek, of dat je de film uitleende aan vrienden of kennissen?

    Door de versplintering van het aanbod, moet je tegenwoordig abo’s hebben op Netflix, Prime, Disney, Videoland, etcetera. Dat is toch niet meer op te brengen? Geen wonder dat mensen manieren gaan proberen om goedkoper uit te zijn. Gewoon logins uitwisselen, niks mis mee. Mensen gaan echt niet nu opeens overal een abonnement op nemen.

  16. Ik citeer: “Je moet bevestigen dat je in hetzelfde huishouden woont als de eigenaar.” Ergens vindt ik dit belachelijk, ik zou dus mijn Netflix account niet (meer) kunnen delen met mijn moeder die amper 1.5KM verder op woont…

  17. Email forward op onderwerp en klaar.

  18. @Flieps: Vroeger kon dan wel weer 1 gehuurde video door meerdere mensen bekeken worden als men die voor een week huurde.

  19. Gewoon een auto forward rule maken voor de mail van Netflix. En laat deze dus automatisch versturen maar diegene met wie je je account deelt!

  20. Student zit op kot en mag de account niet gebruiken van de ouders?

  21. Ik vind het prima dat ze dit doen en van sommigen vind ik de reactie nogal verbijsterend. Gaan dreigen met het opzeggen van het abonnement omdat anderen niet meer illegaal mogen meekijken. Helaas lijken sommigen het heel normaal te vinden om illegaal bezig te zijn. Wat een mentaliteit.

  22. @Onn: vroeger haha, ik huur nog wel dvd’s , lenen ook bij de bieb. Idd enkele keer haalde ik 1 op bij zus, keek en bracht naar videotheek. Maar ja je kunt sowieso met meerdere kijken. Dat vind ik ook t rare aan sommige regels, je mag wanneer je een dvd koopt hem niet uitlenen doorverkopen en kopiëren, alleen dat laatste vind ik acceptabel qua regel, uitlenen en door verkopen bepaal ik zelf wel. Maar ook is t zo wanneer je in je eigen huis kijkt kan wel met velen tegelijk, dat mag is in familie / vrienden kring , maar leen je m uit en kijken zelfde hoeveelheid mensen m dat mag niet. Slaat nergens op natuurlijk.

  23. Origineel geplaatst door Ideetje
    Wat nu als ze het login mechanisme zouden koppelen aan bijv een DigiD. Dat zijn geen inloggegevens die je graag deelt met vrienden of familie.

    Gaat nooit gebeuren DigiD is alleen voor overheid of gemeente zaken dus niet voor commerciële partijen zoals Netflix dus daar hoef je niet bang voor te zijn dat dit gaat gebeuren!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.