Reacties voor: Baas boven baas: Netflix geeft 7 miljard dollar uit aan tv-series

Netflix geeft 7 miljard dollar uit aan tv-series en -shows. Dat is flink meer dan de 1 miljard die Apple voor content heeft gereserveerd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Apple moet eerst maar eens beginnen met het niet verkl*ten van Carpool Karaoke. Geen publiek gelach en geklap is echt een gemis.

    Ik geloof overigens best dat Apple echt wel een serieuze speler kan worden. Er is ongekend veel werkkapitaal, wat overigens geen reden tot succes is bij iets waar smaak een enorme rol speelt. Maar goed met ik weet niet hoeveel miljard op de bank kan je wat dingen uitproberen 🙂.

    Apple heeft niet de focus op de eerste te zijn in de markt maar wel de betere/beste te worden.

  2. Goed gisteren dus het ic verhaal dat Apple een concurrent wordt met zijn 1 miljard, nu ineens weer niet. Soms is de kwaliteit van berichten niet meer op het peil dat ic had/heeft.

    Apple zal nooit kunnen tippen aan Netflix of bv Spotify omdat online media niet hun core business is, muv itunes dan maar dat is een winkel. Streaming video of audio daar zijn sommige speler veel maar dan ook vele jaren voorop op Apple.

    Carpool karaoke wt* low life, no quality, sence less tv rommel met geen enkele inhoud of waarde. Lekkere goedkope sh*t waarmee we op de Nederlandse commerciële doodgegooid worden.

  3. We hebben straks 30 streaming diensten nodig om alles te kunnen zien wat we willen tot nu toe was het leuk maar het gaat al beroerder worden aangezien niemand wil samen werken of elkaar niks gunnen. Disney straks weg bij netflix want die wil voor zichzelf en zo krijg je er al meer!!

  4. Hier komt een uitdrukking om de hoek kijken: Schoenmaker, blijf bij je leest. Netflix doet het nu erg goed. Althans, wij zijn tevreden kijkers. Apple wilt zo graag meedoen met het aanbieden van eigen content, maar ik zou het gewoon bij hard- en software houden en daarop focussen, er staat daar veel te gebeuren. Naar mijn inziens is dat toch belangrijker.

  5. Apple kan een voorbeeld nemen aan Netflix. Zo bouw je een populaire tv app op! In het begin werd Netflix nog uitgelachen om zijn content: vooral veel oude bekende series, maar vanaf het moment dat Netflix fors is gaan investeren in het maken van eigen exclusieve van topkwaliteit is het snel bergopwaarts gegaan: House of Cards, Orange Is The New Black, Sherlock, Narcos, Breaking Bad en ga zo nog maar een tijdje door. Netflix is de meest populaire tv service geworden van de wereld. Daar wil je abonnee van zijn.

    Slim is dat ze goedkope familie abonnementen hebben en voorlopig nog door de vingers zien dat per abonnement vaak teveel mensen daar gebruik van maken. Vrienden geven hun inlog door aan anderen. Natuurlijk kunnen ze zien aan IP adressen dat er soms veel te veel mensen kijken, maar dat is ook grote reclame voor Netflix. En op het moment dat dit onmogelijk gemaakt wordt, neemt iedereen graag een abonnement voor zóveel kwaliteit.

    Apple heeft veel tijd verloren. Te lang getwijfeld over eigen tv kanalen, te lang onderhandeld met tv zenders over content en te lang gewacht met het maken van goede eigen content. Het is de vraag of ze dat nog in kunnen halen. Ik zou zeggen: neem een tv/film productiebedrijf over, ga als de wiedeweerga goede content maken, verzin direct een nieuwe naam voor de service. Je gaat toch geen film of serie bekijken op Apple Music 😷 Daar luister je muziek!
    Breng razendsnel EINDELIJK die 60 inch Apple smart TV op de markt – die draait op tvOS, met eigen features voor Apple’s eigen content, allerlei extra functies voor al je Apple apparaten en noem het allemaal APPLE TV HOMEVIEW of weetikveel. The best deal!

  6. @Perry7281: Eens, en dit werkt de piraterij weer in de hand!

  7. Origineel geplaatst door Perry7281
    We hebben straks 30 streaming diensten nodig om alles te kunnen zien wat we willen tot nu toe was het leuk maar het gaat al beroerder worden aangezien niemand wil samen werken of elkaar niks gunnen. Disney straks weg bij netflix want die wil voor zichzelf en zo krijg je er al meer!!

    Één supermarkt of restaurantketen zou nog makkelijker zijn….

  8. @Maarten: Als je daarover nadenkt zou het zeker beter zijn de prijzen zullen omhoog gaan maar kwalitatief krijg je wel een beter product.
    Minder dierenleed en problemen door alle uitgeknepen prijzen die de supermarkten nu onderhandelen.

  9. @Maarten: Niet helemaal vergelijkbaar natuurlijk. Ik hoef niet bij 5 restaurantketens of supermarkten een abonnement af te sluiten om er te eten / te winkelen. Streamingservices leveren over het algemeen geen mogelijkheid om 1 programma te kijken tegen een eenmalige betaling.

  10. Origineel geplaatst door Sandra
    Hier komt een uitdrukking om de hoek kijken: Schoenmaker, blijf bij je leest. Netflix doet het nu erg goed. Althans, wij zijn tevreden kijkers. Apple wilt zo graag meedoen met het aanbieden van eigen content, maar ik zou het gewoon bij hard- en software houden en daarop focussen, er staat daar veel te gebeuren. Naar mijn inziens is dat toch belangrijker.

    Ben ik het mee eens.
    Het gaat nu ten koste van de focus en het produkt-portefolio.
    Nu kan je niemand dwarsbomen om iets nieuws te beginnen, maar doe het dan in een apart mediabedrijf met een fatsoenlijk startkapitaal en een eigen financiele rapportage.

    Dat geeft een eerlijk speelveld en geen schimmig gedoe met kruissubsidies (die formeel niet te bewijzen zijn, maar waar het zo goed als onmogelijk is dat die niet plaatsvinden)
    De Spotify’s en NetFlixen van deze wereld kunnen natuurlijk nooit opbieden tegen de gehele omzet van Apple en het hele nieuwsoffensief van 7 miljard tegen 1 miljard budget komt een beetje over als stoeremannenpraat over wie het verste kan passen (sorry: typefoutje)

  11. @SaMartens: Daarom download ik nog steeds wat ik wil zien, heb wel een Netflix abbo ernaast dan.
    Zoals ik ben nu begonnen met Suits serie, deze gewoon op Netflix aan het kijken aangezien het er toch op staat.

    Maar ja ik ga niet lid worden van Videoland, Netflix, Amazone prime Video, Disney straks, apple video of hoe het ook mag heten, HBO en weet ik het nog meer.

    Allemaal een euro of 10 per maand minimaal om alles te kunnen zien, nee bedankt dan haak ik af.
    De film.serie industrie snapt het nog niet helemaal, de muziek industrie in de tussentijd.
    Ja je heb er wel een paar spelers daar ook, maar over het algemeen kan je alles op alle diensten luisteren.

  12. Origineel geplaatst door Perry7281
    We hebben straks 30 streaming diensten nodig om alles te kunnen zien wat we willen tot nu toe was het leuk maar het gaat al beroerder worden aangezien niemand wil samen werken of elkaar niks gunnen. Disney straks weg bij netflix want die wil voor zichzelf en zo krijg je er al meer!!

    Vroeger moest je alles los kopen, was dat beter???

  13. @Macaanzee: Sherlock en Breaking Bad zijn geen eigen Netflix-series.

  14. @Gabor: Beter in de zin dat je weet wat je wil zien en dat dus aanschaft ja!
    Heb kasten vol dvd’s blu-rays toen keek ik ook al bijna geen televisie.
    Met netflix ben ik dus heel tevreden maar als je straks weet ik het hoeveel diensten heb worden de meeste mensen niet blij en net als in een reactie hierboven zoals bij de muziek diensten heb je bijna alles wel als ze dit bij video streamen ook zo aanpakken netflix serie’s na een jaar naar andere diensten en andersom zie je tenminste aan het einde de bomen nog in het bos staan.
    Zelf zou ik op netflix ook nog films na 3 maanden exclusief bioscoop willen huren voor €3 per keer om het hele illegaal downloaden nog verder in te perken en ik ook zelf dat niet meer hoef te doen!

  15. @Perry7281: En dan maar lopen zagen en klagen de filmstudios dat er teveel ilegaal word gedownload.
    Ik betaal 11,95 aan Netflix en wil er 5 euro voor bij betalen als er nog meer nieuwere films komen.
    Met al deze diensten maken ze alles kapot strakjes begint samsung ook nog zeker?

  16. Origineel geplaatst door Gabor

    Origineel geplaatst door Perry7281
    We hebben straks 30 streaming diensten nodig om alles te kunnen zien wat we willen tot nu toe was het leuk maar het gaat al beroerder worden aangezien niemand wil samen werken of elkaar niks gunnen. Disney straks weg bij netflix want die wil voor zichzelf en zo krijg je er al meer!!

    Vroeger moest je alles los kopen, was dat beter???

    Los kopen??? Nee hoor, vroeger had je juist maar één abo nodig, ‘kijk en luistergeld’ genoemd, en daar kreeg je op ‘t laatst zelfs drie televisie- en vijf radiozenders voor 😁

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.