Reacties voor: Nest wil nog meer slimme apparaten voor thuis maken

Nest wil je woning nog veel slimmer maken. Naast de thermostaat, camera en rookmelder, wil het bedrijf zich ook gaan richten op witgoed en verlichting. Hiervoor zijn echter lang niet altijd hardwarematige oplossingen vereist.

Reacties: 5 reacties

  1. Nest, de thermostaat die uw modulerende ketel aanstuurt als een on/off ketel. Ik noem dat op z’n minst misleiding!
    Dan beter Honeywells Home evo systeem. Per ruimte warmtevraag obv temperatuur in die ruimte modulerend te regelen.
    Eneh met app ook op afstand en ITTT te regelen. Bye Nest!

  2. Als Philips eens met sensoren op de markt zou komen (aanwezigheidsdetectie en lichtintensiteitsmeting) zou dat al veel schelen, in mijn geval zou ik dan mijn Hue lampen al veel efficiënter in kunnen zetten (en tevens mijn gordijnen en rolluiken beter kunnen regelen).
    Wasmachines? Hooguit sensoren die de data beschikbaar stellen, zodat je efficiënter kunt beladen, maar ik zie sowieso niet zoveel in app gestuurde apparaten die toch menselijke “input” moeten hebben zoals koffiezetters en wasmachines .
    Het grote probleem is, dat veel apparatuur (vooral die met een app) de data onvoldoende vrijgeven in je eigen omgeving (huisnetwerk) zodat die te gebruiken is voor andere apparatuur, en die het wel doen? Onbruikbaar voor leken … Dáár zit de grote bottleneck voor verregaande acceptatie van “IOT”
    Verder on topic, nest gaat hier verder op haar eigen weg, en probeert iedereen in haar eigen hokje te houden (net als velen helaas).

  3. Eerder “slim”. De Nest is zo dom als ‘t maar zijn kan.

  4. Lampen op afstand aan en weer uit kunnen doen zou wel een optie zijn die ik zou willen hebben. Zullen vast oplossingen voor zijn op de markt maar om even on-topic te blijven, uitgaand van de Nest Thermostaat die ik nu een jaartje heb. Dat werkt inbraak tegen volgens mij. Nu zet ik een schemerlamp met een klok op de slaapkamer die eventjes nadat alles beneden uit gegaan is via een klok een half uurtje gaat branden alsof “iemand naar bed gaat” (dit niet verder vertellen)

    Verder “slimme” huishoudelijke apparatuur kan ik zo 123 niet verzinnen. Want in alles moet je toch eerst wat instoppen zoals bv een koffiepad in je Senseo apparaat, of iets in de oven voordat je dit op afstand kunt starten zodra het klaar is als je thuis komt. Hooguit voorverwarmen…

    Koelkast en vriezer zijn volgens mij al “slim”. Want als de buitentemperatuur buiten de kast laag is hoeft de koel of vrieskast minder hard te koelen/vriezen dan wanneer de buitenomgeving warm is.

  5. @iChris74: wat dacht je van Hue? Kan allemaal.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.