Reacties voor: Nest Protect: rookmelder van voormalig Apple-topman Tony Fadell

Voormalig Apple-topman Tony Fadell heeft vandaag de Nest Protect gepresenteerd: een slimme rookmelder met iPhone-app.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 18 reacties

  1. Nest? Noem maar gewoon apple rookmelder.

  2. Het is alleen jammer dat CO-melder en rookmelders op een verschillende plekken moet hangen. Een CO-melder aan het plafond heeft weinig zin. Het gas is zwaarder dan de lucht en zal juist naar de vloer gaan. Eer dit gas de melder heeft bereikt als deze aan het plafond hangt zit je woning al volledig vol met CO. Dus leuk bedacht maar de combinatie werkt helaas niet.

  3. @Martijn: Als je de CO melder een verdieping lager hebt hangen dan de CO haard, heeft deze nog wel degelijk enige zin, als er CO, door wat dan ook, vrijkomt.

  4. Origineel geplaatst door Martijn
    Het is alleen jammer dat CO-melder en rookmelders op een verschillende plekken moet hangen. Een CO-melder aan het plafond heeft weinig zin. Het gas is zwaarder dan de lucht en zal juist naar de vloer gaan. Eer dit gas de melder heeft bereikt als deze aan het plafond hangt zit je woning al volledig vol met CO. Dus leuk bedacht maar de combinatie werkt helaas niet.

    Volgens mij zit je er naast.

    CO2…kool dioxide… en CO…koolmonoxide.
    CO2 is zwaarder dan lucht, CO juist lichter.
    CO is zwaar giftig, de melder daarvoor moet hoog hangen.
    CO2 in hogere concentraties verstoort de ademhaling…een melder daarvoor (indien je die zou hebben) moet laag gemonteerd.
    Ik denk dat dit de meer gebruikelijke CO melder is en dus hoog te monteren.

    Maar ik kan het ook fout hebben.

  5. Een rookmelder laag ophangen ??? Wel is gehoord dat je laag bij de grond moet blijven als er brand is daar is de meeste lucht die dingen moeten een het plafon

    Wel duur grapje als je in iedere kamer er 1 moet ophangen

  6. Origineel geplaatst door Rien Van Husen
    Volgens mij zit je er naast. Maar ik kan het ook fout hebben.

    CO en CO2 zijn beide zwaarder dan lucht.
    CO melder moet op ongeveer 50 tot 80 cm hoogte gehangen worden.

    CO2 is ook link 4% CO2 is narcotisch en 8% CO2 is dodelijk. Onze huis tuin en keuken blusser van 5KG is bij 400 gram dus al dodelijk.

    Het is maar dat je het weet.

  7. Wat raar dat jullie denken dat de Nest niet in Nederland kan worden gebruikt! Ik heb m al vanaf de eerste dag in gebruik! En werkt top!

  8. Origineel geplaatst door vuurvreter
    CO en CO2 zijn beide zwaarder dan lucht. CO melder moet op ongeveer 50 tot 80 cm hoogte gehangen worden.CO2 is ook link 4% CO2 is narcotisch en 8% CO2 is dodelijk. Onze huis tuin en keuken blusser van 5KG is bij 400 gram dus al dodelijk.Het is maar dat je het weet.

    Hoe moeilijk is het om het even op te zoeken: volgens WikiPedia : “Het gas is fractioneel lichter dan lucht.”.
    Kortom, tegen het plafond plaatsen is niet geheel onlogisch.

  9. Mooi nieuw apparaatje van Nest. Maarreh, kom eens naar Europa met dit mooie spul. Ik koop direkt een Nest thermostaat, meerdere rookmelders en een CO melder.

  10. Altijd handig als je niet thuis bent om gealarmeerd te worden

  11. Ik heb het nog even opgezocht maar de CO-melder kan inderdaad het beste aan het plafond. Ik had hier namelijk een discussie over een paar weken geleden met een inspecteur van BWT gemeente Amsterdam. Hij vertelde me dat de melder laag moet hangen. Hij had het dus niet bij het juiste eind. Mijn excuus voor de verwarring. Dus conclusie: het lijkt me een goed apparaat. Sowieso goed om je woning te voorzien van dergelijke melders. Nu heb we ook een mooi apparaat dat opgehangen kan worden.

  12. De gewone Nest kan nu ook op NL ketels zonder gedoe? Ook modulerend?

    Edit …. zie nu pas Gonny’s reactie.

    Wanneer nu eens eindelijk wel compatible? De Nest site zegt dat alles OK is …. met mijn R en W draden. Whatever dat inhoudt. 😉

  13. Wordt helemaal niets met dat ding, voor dat geld koop je een hele doos van die dingen elders en kun je je hele huis ermee behangen…

    @Robenroute: is dit niet algemene ontwikkeling?

  14. Die nest thermostaat werkt niet op open therm!! Wat ben je er dan mee, als het niet eens op de nieuwe (energiezuinige) technologie werkt!!
    Beter af met de Homewizard!!! Die hebben ook rookmelders, enzoverder…

  15. Leuk en aardig zo een rookmelder, maar veel branden beginnen in je meterkast, of elders in huis doormiddel van kortsluiting, dus stroom zal uitvallen, hierdoor ook je modem. Dus dan is die rookmelder van meer dan 100 euro net zoveel waard, als 1 van 10 euro bij een doe-het-zelf zaak….

  16. Die van 10 euro werken op batterijen die blijven het dus doen

  17. In de 120v versie zitten 3 backup batterijen.

  18. @Richard: Wij hebben een artikel met praktijktest van de Nest, geschreven door iemand die er verstand van heeft. Misschien dat jij bijzondere omstandigheden hebt, maar voor de meeste Nederlanders is dat ding niet zomaar aan te sluiten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.