Reacties voor: Nep: video van ‘officiële’ iPhone 5 website opgedoken

Er is een (neppe) video opgedoken die een per ongeluk ontdekte website van de iPhone 5 laat zien. Een paar kleine foutjes verraden dat de video vermoedelijk niet op waarheid berust.
Bart Breij -

Reacties: 45 reacties

  1. Alleen de tekst in de iPhone met “No Service” is al niet betrouwbaar.

  2. Als dit echt is bestaat sinterklaas. En kunnen ze mij beter inhuren als product designer

  3. Hier heeft iemand goed zijn best op gedaan.. Als het wel echt is vind ik hem echt heel mooi! zelfde vormgeving als Ipad2..

  4. ‘t zou geweldig zijn als de nieuwe iPhone er zo uit ziet,
    vind het design helemaal geweldig

  5. nep op 0.00 staat peters…… in de url balk

  6. Geweldig leuk gemaakt!

    En die kijkers moeten niet zo dom doen, ik heb wel vaker spelfouten of typefouten zien staan op Apples website. Maar deze worden vaak bij de volgende update (iOS 5, iCloud, nieuwe MBA etc.) gefixt of bij de vertaling. Over het algemeen een van de netste bedrijfssites die ik ken.

  7. Wel goed gedaan dan!

  8. Het scherm vind ik maar niets. Ik heb liever een iets grotere bezel. Voor de rest vind ik het een pracht toestel. Al had ik graag de voorkant van de zwarte en de achterkant van de witte gehad.

  9. Haha fantastisch! Wat zullen ze daar lang mee bezig zijn geweest!
    En Apple heeft ook nog wel eens moeite met de d’s en t’s 🙂

  10. Leuk gedaan. Je zou het bijna geloven.

    Bij apple.com komt automatisch www. voor:P. In dit filmpje is dat niet.

  11. Sommige mensen hebben gewoon teveel vrije tijd

  12. Bij apple.com komt automatisch een www voor. Ik weet niet naar welk filmpke julie naar aan het kijken zijn maar ik zie in ieder geval een constante www voor apple.com. Tevens is het zo dat je niet een url kunt faken. Is eigenlijk onmogelijk zelf. Tevens kan ik mij niet inbeelden dat de makers zoveel tijd gestoken hebben in de site, dat ze dan nog eens door deze kleine foutjes de boel laten opblazen. Url bijna niet te faken en url klopt hier. Ik zeg dat de kans groot is dat dit klopt. En sorry hé, als je de url gaat checken en je komt terrecht op een pagina dat niet bestaat, ja duh! Indien apple ziet dat de testpagina op een ander IP geopend wordt, dan wordt deze uiteraard verwijderd! De persoon die dit gefilmd heeft was er gewoon snel bij. That’s it. Dus, legit! Quasi toch..

  13. @Balto007: Goed gezien!

  14. Helemaal niet goed gezien check wat onder het filmpje staat:

    1. Timecode on video @ 0:00 shows Peter Webside

    2. Bigger screen but still 960 x 640 Pixel – can’t be possible

    3. Typing error – “Grösserer Display”

    4. No service in the left corner? There should be 3G…

    5. TV Spot 🙂

    and a lot of more typing error if you read everything carefully….

    But not bad try PETER

  15. Zouden ze bij Apple een iPhone laten zien met daarop in de linkerbovenhoek “No Service”? Dat lijkt me sterk gezien de vorige antenna gate. Verder is het wel heel erg mooi gedaan, ookal is het waarschijnlijk nep. Complimenten. En wat mij betreft… Als de nieuwe iPhone er zo uit komt te zien ben ik helemaal happy!

  16. Origineel geplaatst door Gio
    Tevens is het zo dat je niet een url kunt faken. Is eigenlijk onmogelijk zelf.

    Onzin, je kan dat heel makkelijk faken door een regel in /etc/hosts/ toe te voegen…

  17. Waarom zou Apple iets online zetten wat nog niet naar buiten gebracht mag worden. Dat de website al gemaakt wordt oké, maar online zetten doen ze echt niet.

  18. @Gio: url valt zeker wel te faken. je filmt de adresbalk gewoon apart en zet dat over de huidige film heen en met beetje timing krijg je dit eruit 😉

  19. toch spijtig voor de 3gs en de iphone 4 zo snel een iphone 5 die er aan komt 🙁

  20. Het is op z’n minst goed gemaakt. En ja, misschien best een aantal typo’s, maar ook Apple moet de content van z’n websites aanmaken. En testen voordat ze live gaan. Overigens gaat het niet om de Duitse apple website, maar om de Zwitserse. En Zwitserland is altijd een van de Europese landen geweest die in de eerste batch zat van nieuwe devices.

  21. @Gio: Gio, url faken is ongeveer 1 minuut werk door je hostfile aan te passen 🙂 Veel makkelijker wordt het niet…

  22. @ben: Ok gasten, ik herzie mijn mening. This thing is FAKE! 😉

  23. Dit is duidelijk nep, maar wel erg knap gemaakt. Zeker respect voor deze jongen/man die dit gemaakt heeft.

    Als de nieuwe iPhone er zo uit zal gaan zien ben ik echt heel erg blij want mooi is hij zeker!!!

  24. Hij is nep waar het is wel weer leuk gedaan. De url in het begin verpest het niet alleen. Waarom zou Apple ineens geen clean url’s meer gebruiken….. en wat @ben zegt een hostfile kun je zo even aanpassen.

  25. Origineel geplaatst door Gio
    Url bijna niet te faken en url klopt hier.

    Ah, nog zo’n expert die ons even wijs maakt dat een URL niet te faken is. Ooit van hosts file gehoord?

    http://en.wikipedia.org/wiki/Hosts_(file)

    Slaap lekker

  26. @glenn: Goeie punten, behalve: waarom zou een groter scherm maar dezelfde resolutie ‘not possible’ zijn? Ik zal je zweren: ze gaan die resolutie heus niet nog eens verhogen. Ze kunnen hem immers alleen maar verdubbelen om het voor de ontwikkelaars een beetje werkbaar te houden qua verhoudingen etc.
    En dat verschil ga je niet zien, mochten ze met een resolutie van 960×640 op 4″ ipv 3.5″ weergeven. Dat is nog steeds te scherp om individuele pixels te kunnen zien.

  27. best wel knap maar er zijn veel aanwijzingen dat het idd nep is. Apple zou Nooit maar ook nooit een foto van een iPhone plaatsen met daarop een “No Service” verbinding. Dat is de slechtste reclame die je kunt bedenken voor een ‘telefoon’. Zeker na al die “Antennagate” problemen.

  28. nou ik weet zeker dat dit NIET de iphone 5 wordt, dit is een lelijk dingetje en apple zal ons zeker verrassen met meer stijl en klasse

  29. iemand al op het idee gekomen dat de nieuwe iphone misschien gewoon kleiner wordt, met behoud van het huidige schermformaat, waardoor het scherm groter LIJKT? 😀

  30. Dat heeft Peter best goed gemaakt, maar bij de iPhone, iPad en iPod zie je op de officiële apple site de zelfde informatie bovenin de balk. Dat is steeds vol signaal + 3G, de tijd is overal 9:41 AM en batterijpercentage staat nooit in beeld.

  31. Prachtig design vindt ik het wel, als ze em zo plat zouden kunnen krijgen, wow.

  32. Origineel geplaatst door Toon
    nou ik weet zeker dat dit NIET de iphone 5 wordt, dit is een lelijk dingetje en apple zal ons zeker verrassen met meer stijl en klasse

    Kwestie van smaak lijkt me…
    Persoonlijk lijkt me dit een fraai ontwerp wat ook volgens Apple begrippen niet zal mistaan in haar portfolio. Sterker nog.. de aluminium versie zoals getoont vertoont ook wel wat Ipad 2 trekjes qua design.

    Kortom.. beetje kort door de bocht. 😉

    Hoe dan ook, wat maakt het uit.. nep of niet nep. Het is mooi om te zien hoe het leeft hier. En ook bij anderen, want blijkbaar zijn mensen gek genoeg om een hoax zo professioneel op te zetten. Ik zeg.. HULDE!
    Wat het uiteindelijk wordt… ach.. we zien het wel in oktober! Als dat al gebeurd, want tot nu toe is alles gebaseerd op geruchten.

    Kortom… Apple kan zich geen betere reclame wensen voor een product wat niemand nog heeft gezien. Best knap 😉

  33. Origineel geplaatst door Gio
    Bij apple.com komt automatisch een www voor. Ik weet niet naar welk filmpke julie naar aan het kijken zijn maar ik zie in ieder geval een constante www voor apple.com. Tevens is het zo dat je niet een url kunt faken. Is eigenlijk onmogelijk zelf. Tevens kan ik mij niet inbeelden dat de makers zoveel tijd gestoken hebben in de site, dat ze dan nog eens door deze kleine foutjes de boel laten opblazen. Url bijna niet te faken en url klopt hier. Ik zeg dat de kans groot is dat dit klopt. En sorry hé, als je de url gaat checken en je komt terrecht op een pagina dat niet bestaat, ja duh! Indien apple ziet dat de testpagina op een ander IP geopend wordt, dan wordt deze uiteraard verwijderd! De persoon die dit gefilmd heeft was er gewoon snel bij. That’s it. Dus, legit! Quasi toch..

    URL is zeker wel te faken, zet maar eens apple.com naar localhost in je hosts bestand. Zo door te linken naar je eigen server. Appletje eitje.

  34. Al is het vermoedelijk nep, iemand heeft hier wel heel veel tijd ingestoken, het ziet er echt knap uit!

    En ja, van mij mag de volgende iPhone er echt wel zo uitzien, hoewel dat 4.2″ scherm van mij niet hoeft. Als de schermverhouding gelijk blijft, zou de iPhone er weer een stuk breder van worden. Samsung heeft weliswaar een 4.3″ scherm, maar dat is net zo breed als van de iPhone 4, alleen een stuk hoger. Al die verschillende schermverhoudingen op Android zorgen ervoor dat ik al een aantal spelletjes heb die er niet uitzien!

  35. Om over het interne adres te spreken, zou het niet mogelijk kunnen zijn dat hij eerst de site geript heeft en op z’n harde schijf gezet hebben… ziedaar om dan het te openen zal hij eerst naar zijn eigen schijfadres moeten gaan.

  36. Aan het land logo rechts onderin te zien, gaat het hier niet om de Duitse Apple site maar de Zwitserse Apple site.

    En of het fout is of niet, het woord “Grösserer” wordt toch echt op de Zwitserse Apple site gebruikt, op de Airport Express pagina bijvoorbeeld.

    http://www.apple.com/chde/airportexpress/features/sharing.html

    Met een beetje googlen, kom je diverse pagina’s van de Zwitserse Apple site tegen waar dit woord gebruikt wordt.

  37. Al die maanden al dit soort geruchten en nepwinkels, en nu website. Moet Apple toch nageven dat ze hun marketing zo goed op orde hebben. Ik kan niet wachten tot de iPhone5 er is.

  38. Bij apple producten staat de tijd altijd op een vaste tijd en er staat nooi no service

    Maar vind hem wel mooi ik zou hem kopen maar tog nog wel duur hoor voor iets dat voor 125$ gemaalt kan Worden

  39. Ik vind het raar dat in de video op 0:14 vanonder een zwitserse vlag staat in plaats van een Duitse.

  40. Als dit echt is…. Ik koop hem direct!! Wel tof moest het fake zijn..knap gedaan en werk in gestoken

  41. Gio, een url faken is 5sec werk. Gewoon lokaal een PC voorzien met Windows Server en zelf een domein opzetten met als naam apple.com. Daarna webserver opzetten en klaar is kees. En de Apple site na maken is net heel makkelijk door zijn eenvoudig (doch Nice) design. Hij kan zelfs van de eerste pagina gewoon een screen gebruikt hebben waarbij hij enkel de gebruikte link aanklikbaar hoefde te maken.

    Verder kan je dat ook perfect faken met video bewerk-software. Gewoon die balk editen en andere url er in, nog minder werk!

    Dus legit..geen idee. Goed gefaked, dat dan weer wel. Moeilijk om te faken? Dat dan weer niet (-:

    Op zich ziet het design er wel goed uit.

  42. Hij refereert niet naar een Duitse maar naar een Zwitserse site…

  43. Staat ook overduidelijk “schweiz” bovenin de balk wanneer de site niet gevonden wordt

  44. Schuif het fimpje maar naar het begin dan zie je een hele andere URL inderdaad.. niet echt helaas, wel leuk gedaan

  45. Je bent echt leveloos als je zo’n site maakt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.