Reacties voor: Nederlandse app NeighbourSecure waarschuwt de buren als je alarm afgaat

De Nederlandse app NeighbourSecure waarschuwt je buren zodra bij jou thuis het alarm af gaat. Op deze manier moet de buurt veiliger worden en kunnen buren elkaar helpen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. “De enige voorwaarde is dat dit systeem een telefoon- of sms-functie moet hebben. “

    Dit heeft mijn alarm. Waarom moet ik het naar de buren zender terwijl ik zelf vanuit m’n alarm een sms krijg + dat ik ook extra nummers kan ingeven die het alarm dan ook ontvangen

  2. Goed initiatief! Buren zijn vaak sneller ter plaatse dan hulpdiensten maar hoe verschilt dit met Homies alarm? Zag hen tijdens de finale van innovation awards. Je hoeft geen app te installeren want communicatie bij Homies gaat via WhatsApp wat het lekker toegankelijk maakt.

  3. Leuk idee, maar nu laat je de centrale een extern nummer bellen ipv dat van jezelf, waarna zij jou een pushnotification sturen.
    Dus als je wel GSM, maar geen data-bereik hebt ontvang je niets. En voor notificaties werken de uitzonderingen voor Do Not Disturb ook niet, dus of dit nou zo’n prettig gevoel geeft?

    Dan ontvang ik zelf liever een telefoontje of SMS, waarna ik ee altijd nog voor kan kiezen bijv. in de buurtpreventie WA-groep iemand te vragen om te gaan kijken.

  4. @Jan: Ik begrijp je terechte zorg. De app is juist gemaakt om ervoor te zorgen dat er meer mensen te gelijk op hoogte worden gesteld zodat er snel iemand kan gaan kijken. Als eigenaar ben je vaak niet in de buurt/bereikbaar als het alarm afgaat. Met een aantal helpende buren is de kans zeer groot dat er iemand aanwezig is die even kan kijken. Tevens kun je bij de meeste alarm systemen extra nummers toevoegen, zodat je zelf ook nog via telefoon of sms gealarmeerd kan worden.

  5. Kijk ook eens naar Homies Alarm.

  6. @Tineke: Neighboursecure werkt ook met een reeds geinstalleerd alarm systeem. Geen reden om een nieuw systeem aan te schaffen!

  7. Met een goed en serieus alarmsysteem ben je gewoon op de meldkamer aangesloten. Zij kunnen dan ook je buren op de waarschuwingslijst zetten (die dan waarschijnlijk ook een pincode van het systeem en een sleutel heeft).

    Misschien leuk voor die ‘bouwmarkt’ systemen die worden genoemd. Maar dat is dan schijnveiligheid.

    Toen er bij ons ingebroken werd vond ik het maar wat fijn dat de meldkamer aan de info die ze binnen kregen meteen de politie heeft ingeschakeld (die er binnen 5 minuten was) en er niet onderling ge’apped of geleuterd werd tussen buren.

    Maar dat is mijn mening.

  8. Origineel geplaatst door Tineke
    Goed initiatief! Buren zijn vaak sneller ter plaatse dan hulpdiensten maar hoe verschilt dit met Homies alarm? Zag hen tijdens de finale van innovation awards. Je hoeft geen app te installeren want communicatie bij Homies gaat via WhatsApp wat het lekker toegankelijk maakt.

    Jij gaat er dus vanuit dat je buren 24/7 thuis zijn?

    Die gok neem ik liever niet…

    Origineel geplaatst door Jaap Blom
    Met een goed en serieus alarmsysteem ben je gewoon op de meldkamer aangesloten. Zij kunnen dan ook je buren op de waarschuwingslijst zetten (die dan waarschijnlijk ook een pincode van het systeem en een sleutel heeft).

    Misschien leuk voor die ‘bouwmarkt’ systemen die worden genoemd. Maar dat is dan schijnveiligheid.

    Toen er bij ons ingebroken werd vond ik het maar wat fijn dat de meldkamer aan de info die ze binnen kregen meteen de politie heeft ingeschakeld (die er binnen 5 minuten was) en er niet onderling ge’apped of geleuterd werd tussen buren.

    Maar dat is mijn mening.

    Ben het helemaal met je eens! En volgens mij betaal ik bij mijn alarmsysteem per maand bijna net zoveel als voor deze app om aan de officiële meldkamer aangesloten te zijn. En die bellen, als je per ongeluk het alarm hebt laten af gaan, binnen 30 seconden om te checken wat er aan de hand is. En bij geen reactie worden direct de hulpdiensten ingeseind.

    Daarbij: mijn buren werken net als ik gewoon overdag. En de meest inbraken worden nog altijd bij klaarlichte dag gepleegd.

    Als je ervoor kiest om een alarmsysteem aan te leggen, maak er dan gewoon serieus werk van en kijk niet op een euro. Een degelijk werkend systeem met 24/7 ondersteuning van professionals geeft je een hoop rust kan ik je verzekeren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.