Reacties voor: Nefit Easy: nieuwe Wi-Fi-thermostaat vanaf september 2013 te koop

Nefit Easy is een slimme thermostaat, die meteen te gebruiken is voor Nefit en Bosch cv-systemen. De thermostaat heeft een iPhone- en iPad-app en verschijnt in september 2013 bij de dealer.

Reacties: 32 reacties

  1. Toch wil ik nog steeds graag de Nest hebben. Het is alleen zo jammer dat ze er zo lang over doen voordat hij gesupport wordt in Europa!

    Het is verder wel mooi om te zien dat steeds meer fabrikanten en bedrijven meegaan met de huidige techniek en dit soort producten uitbrengen.

  2. Buderus heeft dit al langer bij aankoop op hun rc35 thermostaat bij een hoogrenderend ketel dan kan je gewoon de web200 kopen en bijhorend buderus app downloaden login en paswoord ingeven in de app van de web200 en alles werkt perfect . Heb deze al 3 maand nu en heel tevreden over

  3. Origineel geplaatst door Maxx
    Toch wil ik nog steeds graag de Nest hebben. Het is alleen zo jammer dat ze er zo lang over doen voordat hij gesupport wordt in Europa!Het is verder wel mooi om te zien dat steeds meer fabrikanten en bedrijven meegaan met de huidige techniek en dit soort producten uitbrengen.

    Klopt, ik heb al meerdere malen contact gehad met Nest, maar het gaat er niet op lijken dat hij binnen enige tijd op de Europese markt komt.

    Origineel geplaatst door vdbulck joeri
    Buderus heeft dit al langer bij aankoop op hun rc35 thermostaat bij een hoogrenderend ketel dan kan je gewoon de web200 kopen en bijhorend buderus app downloaden login en paswoord ingeven in de app van de web200 en alles werkt perfect . Heb deze al 3 maand nu en heel tevreden over

    Hiermee kun je volgens mij alleen je temperatuur zien en aanpassen of niet?
    De Nefit Easy is toch wel een heel ander niveau, hiermee kun je veel verder gaan hierin, maar dat is ook maar net wat je hierin zoekt.

  4. Ik heb een ModuLine thermostaat die ik dus makkelijk kan vervangen met dit mooie apparaat. Maar de prijs is van de zotte, ik lees zojuist op zustersite iPadclub dat je voor €22,00 meer een iPad mini bij Saturn koopt. Daar kan ik weliswaar de CV niet mee regelen maar dit toont toch wel aan dat Nefit met de adviesprijs van € 259,00 zichzelf uit de markt prijst?

  5. Origineel geplaatst door Tim
    Ik heb een ModuLine thermostaat die ik dus makkelijk kan vervangen met dit mooie apparaat. Maar de prijs is van de zotte, ik lees zojuist op zustersite iPadclub dat je voor €22,00 meer een iPad mini bij Saturn koopt. Daar kan ik weliswaar de CV niet mee regelen maar dit toont toch wel aan dat Nefit met de adviesprijs van € 259,00 zichzelf uit de markt prijst?

    Ik vond het juist meevallen, een Moduline 300 kost ook € 220,- en de vergelijking met een iPad zie ik niet echt?

  6. Werkt dit alleen met een CV-ketel of ook met stadsverwarming?

  7. Origineel geplaatst door Tink
    Werkt dit alleen met een CV-ketel of ook met stadsverwarming?

    Nee, helaas niet.

  8. Dit is waar ik op zat te wachten, super!

  9. Ziet er veelbelovend uit!

  10. dan ga ik toch liever voor de homewizard oplossing ! Breder inzetbaar alleen jammer dat je een Nefit OT omvormer nodig hebt ….

  11. Zo hej! Ze hebben de interface van de App rechtstreeks van Nest gejat. Zelfs de Green Leaves die je kan verdienen bij Nest door besparend te zijn.

    Nest blijft voor mij het mooiste design op thermostaatgebied. Maar wel jammer dat het zo moeilijk is hem hier te krijgen. Maar ik ben blij dat ik hem uit US heb laten overkomen.

  12. Origineel geplaatst door Peter
    dan ga ik toch liever voor de homewizard oplossing ! Breder inzetbaar alleen jammer dat je een Nefit OT omvormer nodig hebt ….

    Vind ik alleen niet echt te vergelijken, maar ieder zijn ding.
    daarbij kost het een hoop meer.. Eerder zou ik dat apart aanschaffen voor je andere apparatuur, dan maar 2 App’jes.
    Met de Nefit thermostaat kun je daarbij ook zien mocht je ketel in storing staan bijvoorbeeld, en dit meteen doorsturen naar je installateur.

  13. Ziet er strak uit.
    Zelf heb ik een wifi thermostaat van Essent. Bevalt ook zeer goed en is te verkrijgen voor €50.

  14. Origineel geplaatst door vdbulck joeri
    Buderus heeft dit al langer bij aankoop op hun rc35 thermostaat bij een hoogrenderend ketel dan kan je gewoon de web200 kopen en bijhorend buderus app downloaden login en paswoord ingeven in de app van de web200 en alles werkt perfect . Heb deze al 3 maand nu en heel tevreden over

    Geen Opentherm, dus die Buderus heb je niks aan icm een HR ketel.

  15. Ik heb nu een Nefit Moduline400, ik betwijfel of deze Nefit Easy alle functies over kan nemen. De Moduline400 kan wel wat meer als alleen de temperatuur regelen.

  16. @Tim: De Prijs valt mij juist mee. Als je kijkt wat een goede klokthermostaat kost. Ik heb de Easy al 6 maanden als test. Het voor deel is, dat je meldingen krijdt bij storingen en dat de instellateur op afstand het gehele toestel kan uitlezen en resete. Je zou het ook zelf kunnen doen als je ook de servicetool app aanschaft. Ook komen er diverse aanvullende apps die uitkomst kunnen bieden, zoals de weersafhankelijke app. Deze haalt de buitentemperatuur van het net. Je hoeft dan geen buitenvoeler te plaatsen, dit scheelt weer een hoop geld.

  17. Ik heb het ding hier nu aan de muur hangen, maar hij werkt voor geen meter.. Reset zich continu, verbinden met wifi lukt niet..

  18. Wat een top apparaat, oude thermostaat van de muur (ook Nefit) nieuwe past in dezelfde grondplaat! Apparaat gaat aan, binnen 5 sec vindt hij m’n wifi-netwerk, wachtwoord invoeren, app downloaden en het werkt, briljant!!!

  19. @Luuk: Dat ligt dan waarschijnlijk aan je netwerk, denk je niet? Bij mij werkte het in een keer prima.

  20. Origineel geplaatst door Luuk
    Ik heb het ding hier nu aan de muur hangen, maar hij werkt voor geen meter.. Reset zich continu, verbinden met wifi lukt niet..

    Ligt idd waarschijnlijk aan je netwerk/router.
    Heb je die al eens gereset?

  21. @R Wolters: Het apparaat resette zichzelf om de 10/20 seconden, je hebt nog niet eens de tijd om het wifi wachtwoord in te voeren.
    Uiteindelijk bleek de thermostaatkabel de boosdoener. Na die van boven tot onder te hebben vervangen werkte het apparaat prima.

    Nu de winter maar eens afwachten en ontdekken hoe goed het leervermorgen is.

  22. Ik heb ‘m ook. Geweldig ding! Alleen de tijd klopt bij mij niet, iemand daar ook problemen mee? Ik kan deze ook nergens instellen… Niet heel handig icm de klokthermostaat

  23. Hij is al op internet te koop en een stuk goedkoper.

  24. @Patrick Devilee: Ik heb nu een Moduline 400. Ik zou hem kunnen vervangen door de Easy, maar wil eerst weten of de regeltechniek in de Easy verbeterd is.
    Kun je daar iets over zeggen?
    De Moduline 400 kan de ingestelde temperatuur niet goed vasthouden waardoor te grote temperatuurschommelingen in de referentieruimte ontstaan.
    Ook de aanwarmvervroeging werkt niet goed: op het ingestelde schakelpunt wordt de gewenste temperatuur overschreden waarna de ketel, de overigens goed functionerendeTrendline, langere tijd stil staat en de ruimtetemperatuur te veel daalt.

  25. @vdw vindt ik een beetje vreemd verhaal? ben je hiermee naar degene gegaan die hem heeft geleverd? als dit echt aan de thermostaat ligt, zou ik deze opsturen voor garantie als hij daar nog onder valt?

  26. Mijn installateur is in overleg met Nefit geweest. Een nieuwere versie van de thermostaat 400 is geplaatst, waarvan Nefit zegt dat de meet- en regeltechniek niet gewijzigd is. Dus ik schiet daar niets mee op. Interessant bij de Easy is om te weten hoeveel 0,1 graden de temperatuur afwijkt van de ingestelde temperatuur, die in 0,5 graden kan worden ingesteld. Hoe kleiner de afwijking hoe zuiniger, hoe comfortabeler.

  27. @vdW: Het lijkt erop alsof er bij het inleren van de thermostaat wat verkeerd gegaan is. Probeer de thermostaat in de winter eens volledig te resetten, zodat hij zich opnieuw het gedrag van de ruimte inleert. Dit gaat in de zomer vaak verkeerd vanwege hoge warmtestraling van buiten.

    De Nefit Easy kan overigens ook per 0.1 graad ingesteld worden wanneer je dat aanzet in de instellingen van je app. Ook kan de thermostaat opnieuw gekalibreerd worden wanneer blijkt dat de thermostaat niet de juiste temperatuur registreert.

  28. @Luuk: ik zie op de video’s van Nefit dat de ingestelde temperatuur in de app met stappen van 0,5 graden Celsius kan worden ingesteld.

  29. Hoe kunnen mensen dit ding al hebben want hij is nergens verkrijgbaar.

    Waar kan ik m kopen?

  30. @vdW:
    Open de app, login, menu, instellingen, stapgrootte.

    Daar kun je kiezen tussen 0,1 of 0,5 graden

  31. Eindelijk binnen. Aangesloten en dacht even te koppelen aan mij wifi netwerk.

    Accepteert de nefit geen wachtwoorden met een ! teken erin, wat een amateurs!

  32. Ik dacht m ook even aan te sluiten….kan ik m niet met mn netwerk verbinden….heul irritant! Al een x-aantal uur aan het klooien……zie ik de bovenstaande reactie…..geen ! in een wachtwoord……..nou inderdaad, nu werkt ie wel pffff
    BAGGER!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.