Reacties voor: NEEO: slimme afstandsbediening heeft eigen scherm en iOS-app

Met de NEEO-afstandsbediening kun je de Apple TV en televisie bedienen, maar ook slimme apparatuur zoals Philips Hue-verlichting.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 13 reacties

  1. Beetje prijzig voor (in feite) een afstandsbediening (AB), maar wel handig. Met name de fysieke knoppen. Het tekort hieraan op een iPhone is een grote ergernis bij virtuele AB’s. Je moet altijd op je schermpje kijken als je bijvoorbeeld het geluid harder/zachter wilt zetten. Met dit soort knoppen kun je dat gewoon op het gevoel doen.

  2. Ik vraag me dan weer af, dat basisstation kan je tv met IR bedienen, maar waar zet ik m dan neer? Ik ga hem niet midden in de kamer op een salontafel plaatsen maar wil m het liefst wegwerken bij mn bestaande apparatuur. Maar heeft ie dan nog wel het bereik zowel tv als upc box als apple tv aan te sturen.
    Er is nl vanuit in mijn ogen maar 1 plek waar je alles kunt bedienen en dat is je eigen zitplek voor al die apparatuur.
    Iemand suggesties?? Heb nu een Logitech AB en die ligt dus wel voor me op t tafeltje, op de plek waar ik de NEEO AB ook neer zou leggen. Maar niet t station.

  3. Origineel geplaatst door Johan
    Ik vraag me dan weer af, dat basisstation kan je tv met IR bedienen, maar waar zet ik m dan neer? Ik ga hem niet midden in de kamer op een salontafel plaatsen maar wil m het liefst wegwerken bij mn bestaande apparatuur. Maar heeft ie dan nog wel het bereik zowel tv als upc box als apple tv aan te sturen.
    Er is nl vanuit in mijn ogen maar 1 plek waar je alles kunt bedienen en dat is je eigen zitplek voor al die apparatuur.
    Iemand suggesties?? Heb nu een Logitech AB en die ligt dus wel voor me op t tafeltje, op de plek waar ik de NEEO AB ook neer zou leggen. Maar niet t station.

    Zoals ik het begrijp kan hij verbinding leggen via WiFi waarbij dus geen IR signaal nodig is. Je AppleTV kan bijvoorbeeld prima functioneren via het WiFi signaal (ik kan vanaf de zolder de ATV in de huiskamer bedienen)

  4. @Mark: maar je kan de TV niet aan en uit zetten zonder IR. Verder valt of staat dit concept met het bedieningsgemak. Vooral het gemak waarmee je dit ding ‘leert’ om je lampen, tv, sonos, Apple tv etc te bedienen. Bij Logitech vond ik het in ieder geval dramatisch slecht geregeld.

  5. Origineel geplaatst door Onno
    @Mark: maar je kan de TV niet aan en uit zetten zonder IR. Verder valt of staat dit concept met het bedieningsgemak. Vooral het gemak waarmee je dit ding ‘leert’ om je lampen, tv, sonos, Apple tv etc te bedienen. Bij Logitech vond ik het in ieder geval dramatisch slecht geregeld.

    Ik heb al diverse Samsung TV’s gezien die via WiFi ook werken (helaas lag er wel aan Android toestel op tafel) of dit met iOS ook werkt weet ik niet maar denk dat dit snel genoeg doorgevoerd gaat worden.

  6. Maar om een tv te kopen die met wifi werkt om dit product te kopen.. Dat gaat m niet worden.

  7. Er is ook een Nederlandse kickstarter genaamd Homey. Hier ben ik wel erg benieuwd naar. Lijkt erg nice uit te pakken. Ze zijn druk bezig maar ik wil het altijd eerst wel zien en dan geloven.

  8. Erg mooi, maar best wel duur. Die home automation producten zijn wel op de goede weg. Over een paar jaar kunnen we voor een zacht prijsje de belangrijkste zaken automatiseren in huis. Tot die tijd kan het ook, maar dan is het gewoon erg duur. Ik wacht wel ff…

  9. Heb em gebackt. Heeft 360 graden infrarood. Heeft standaard een database met 30.000 apparaten. Van de afgelopen 10 jaar de meest gangbare dingen. Ook kan je zelf inleren. Gezien ik een Cambridge audio set heb is dit wel handig. Wat kostte de logitech harmonie destijds? Deze was waardeloos en bijna net zo duur.

  10. Recent een Logitech Harmony Ultimate in gebruik genomen, o.a. vanwege de RF-/IR-hub en IR-blaster erbij, die gewoon uit het zicht kunnen worden geplaatst. Hiervoor is ook een (prima) app beschikbaar, terwijl je voor de fysieke toetsen een zeer ergonomische AB hebt. Aanrader!

  11. @Onno: Het grappige is dat ik mijn TV wel uit kan zetten via Wifi, maar niet aan (vrij jammer). Verder ziet het er goed uit, maar ben ik niet overtuigd van een afstandsbediening met ALLEEN maar een touchscreen en zo een paar knopjes.

    Ik gebruik nu een Logitech Touch, welke ook wat andere knoppen bevat (zoals opnemen, etc). Maar hier moet al vrij veel via het touchscreen geregeld worden. Niet ideaal.

  12. Guys… Het basisstation zend 360 graden infrarood de kamer in…
    Je hoeft dus helemaal niet je TV via WiFi te bedienen.

  13. Ziet er goed uit!! Toch wel een mooie optie om Dominica aan te sturen. Logitech harmony is toch iets te beperkt / eenvoudig voor bepaalde dingen.
    Dominica moet altijd via mega omwegen en de AB veranderd compleet bij acties.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.