Reacties voor: Waarom Nederlandstalige Siri belangrijk is voor de Apple Watch

De Nederlandstalige versie van Siri is voor de Apple Watch heel belangrijk. Wat maakt Siri op de Apple Watch precies mogelijk? iCulture legt het voor je uit.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Is er al een plek waar je je eigen aan kan melden voor de beta versies ? De Apple watch word zo wel een stuk interessanter om aan te schaffen.

  2. Origineel geplaatst door BC-degraaf
    Is er al een plek waar je je eigen aan kan melden voor de beta versies?

    developer.apple.com

  3. Ik hoop dat er een Siri api komt, want het zou wel leuk zijn als ik m’n  Watch kan vragen wanneer de volgende bus komt.

  4. Een publieke beta voor 100.000 zuigt hard. Dat is wel echt weinig. Maar ik heb er ook niet erg veel problemen mee om op de release te wachten.

  5. “Kit, turbo boost”

  6. Siri doet het dus niet op mijn iPhone 4S. Vanaf dat ik beta 2 heb geïnstalleerd kan ik niks aan siri vragen. Erg vervelend

  7. OK, een NL Siri is dus belangrijk voor de apple watch, ‘plausibel’ maar hoe belangrijk is die watch voor Siri? Het voorbeeld van praten tegen Siri zonder de iPhone tevoorschijn te hoeven halen overtuigt iig niet echt, met een (bluetooth – zie Apple support) headset kan dat ook en als je toch je pols moet optillen om Siri’s aandacht te krijgen is daarvoor op het knopje van je headset drukken net zo makkelijk. En zelfs een heel goeie headset is nog steeds stukken goedkoper dan de goedkoopste AW gaat worden.

    Kortom interessant artikel, maar het neemt mijn scepsis tov de watch nog steeds niet echt weg. Kijk de kat toch nog maar eerst uit de boom 🙂

    • @Ferryman: Met een headset kan je inderdaad ook met Siri praten, maar niet iedereen heeft altijd oordopjes in. Daarnaast heb je bij het gebruik van oordopjes geen scherm dat feedback geeft. Je kunt aan je oordoppen vragen hoe je op een bepaald adres komt, maar je ziet de kaart alleen als je dan de iPhone alsnog uit je zak haalt. De Apple Watch verandert dat.

  8. @Ferryman:

    Waarom zou je in godsnaam een headset met een smartwatch vergelijken?

  9. Enig idee welke versie van het Nederlands gaat worden ondersteunt ? Ik kan me voorstellen dat Siri problemen maakt tussen Belgischr en Nederlandse accenten ?

  10. Iedere dag je horloge moeten opladen is toch wel een afknapper voor mij.

  11. @Stefan: Ff instellingen resetten. Hielp bij mij ook. Siri zei eerst steeds ‘kun je dat nog een keer zeggen’ (o.i.d.) maar na een reset van instellingen deed hij het weer. Op zowel mijn iPhone 5s als 6+.

  12. Een goede ontwikkeling. Erg handig en misschien wel erg belangrijk in de doorbraak van de Apple Watch in Nederland!

  13. Hoeveel berichten gaan we nog lezen? Laat die Iwatch maar eens komen…

  14. Siri is niet alleen belangrijk voor de Apple Watch, maar de Apple Watch ook weer voor Apple Pay.
    Apple heeft niet voor niets gezegd dat 2015 het jaar van Apple Pay gaat worden.

  15. Dat de spacegrijze 42mm stalen Apple Watch van mij wordt is een feit! Maar is er al meer duidelijkheid hoe de apps op de Watch gedownload worden? Via de Iphone of krijgt het horloge een eigen appstore?

  16. @Peter: Onder Nederlands mag je aannemen dan ABN (algemeen beschaafd Nederlands) bedoeld wordt. Of ze daar ook meteen Vlaamse variaties in meenemen waag ik te betwijfelen, maar we zullen het merken als 8.3 verschijnt.

  17. Origineel geplaatst door Pieter
    Waarom zou je in godsnaam een headset met een smartwatch vergelijken?

    Omdat ze, ook volgens het artikel, een (voor mij iig) op zich overtuigend voordeel delen: de iPhone vaker in de broekzak kunnen laten zitten. Je hoort mij niet beweren dat ze hetzelfde zijn of kunnen, ik heb nog nooit op mijn headset gekeken hoe laat het is 😉

    Origineel geplaatst door Bastiaan Vroegop
    Met een headset kan je inderdaad ook met Siri praten, maar niet iedereen heeft altijd oordopjes in. Daarnaast heb je bij het gebruik van oordopjes geen scherm dat feedback geeft. Je kunt aan je oordoppen vragen hoe je op een bepaald adres komt, maar je ziet de kaart alleen als je dan de iPhone alsnog uit je zak haalt. De Apple Watch verandert dat.

    Op zich heb je helemaal gelijk, zeker met de visuele feedback die je per definitie mist op een headset. Maar ironisch genoeg voed je ook met dit voorbeeld weer mijn twijfel of dat altijd een groot gemis is. Persoonlijk (dus subjectief) vind ik een kaart op de iPhone (5S dus 4″) namelijk al een stuk minder bruikbaar dan op een iPad, zelfs de mini. Voor de watch zal dat (voor mij iig) dus nog sterker gelden.

    Maar dit is ook geen kritiek op het artikel, ik vind dit soort artikelen heel nuttig om zelf al vooraf een beeld te kunnen vormen of ik er voor warm kan/moet gaan lopen 🙂 Ik wilde alleen een kleine kanttekening maken bij een genoemd voordeel.
    Maar uiteindelijk ligt het bewijs van de pudding in het opeten, zoals de Engelsen zeggen 😉 oftewel de praktijk zal het leren. De iPad wist mij ook pas te overtuigen toen ik hem zelf in het echt had gezien…

    Origineel geplaatst door Jeffrey
    Siri is niet alleen belangrijk voor de Apple Watch, maar de Apple Watch ook weer voor Apple Pay.
    Apple heeft niet voor niets gezegd dat 2015 het jaar van Apple Pay gaat worden.

    Goed punt voor iPhone 5S bezitters, was ik zelf alweer vergeten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.