Reacties voor: Nederlandse videosite Snotr lanceert iPhone-applicatie

Videodienst Snotr lanceert een iPhone-applicatie waarmee je eenvoudig alle video's kunt bekijken. De app toont de meest recente, best gewaardeerde en meest bekeken video's van deze Nederlandse videodienst.
Anne Jan Roeleveld - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Nu dumpert nog 😀

  2. Het probleem van veel kleinere videosites is dat Apple niet zomaar toegang geeft tot de plugin-technologie, die YouTube gebruikt om video’s af te spelen.

    welke plugin-technologie wordt hier bedoeld?

    je kunt je eigen app laten opstarten als je op een bepaald type url klikt. voor urls als http://www.youtube.com wordt automatisch de youtube app gestart, maar dit kun je ook maken voor je eigen app.

    vanuit je app kun je ook video’s streamen, mits deze in een formaat zijn dat de iPhone ondersteunt. Dat is bij de youtube app niet anders, die streamen ook in h.264 formaat.

    dus ben wel benieuwd wat hier precies bedoeld wordt.

  3. Nutteloos
    ik wil een Geenstijl.nl app

  4. daar ben ik ook wel voor

  5. Origineel geplaatst door Whacko
    welke plugin-technologie wordt hier bedoeld?

    Ik weet de ins en outs niet hoe het technisch zit met de exacte plug-in die videosites nodig hebben, maar Dailymotion heeft het onderzocht en beweert dat het een probleem is. Volgens mij gaat het om embedden van video’s in een webpagina, waarbij browsers een foutmelding geven (icoontje voor missende plugin).

  6. Het H.264 formaat is inmiddels een veel gebruikte standaard en ik begrijp Apple wel, waarom de technology van een concurrent ondersteunen (Flash van Adobe) terwijl ze zelf Quicktime hebben?

    Youtube is bezig om ouder materiaal naar H.264 over te zetten. Flash wordt dan alleen nog gebruikt als videospeler omdat deze zowel flv (Sorenson en VP6) als H264 kan spelen. Bovendien staat Flash op vrijwel elke computer.

    DailyMotion en andere videoboeren kan markt op de Iphone terugpakken als ze H.264 streamen. Enig probleem is dat voor een H.264 licentie er doekoes moeten worden opgehoest.

  7. Nu Vimeo nog…

  8. @Appelflap: Klopt! Heb het even nagezocht, maar Snotr heeft van alle video’s ook een .3gp versie zodat iPhone bezoekers ook via de browser de video’s kunnen bekijken. Dat kan op http://m.snotr.com

    Sites die inderdaad de video zelf ook als flash hebben, zoals dumpert.nl, kunnen dus niet gebruik maken van de iPhone player.

    Het is niet in de broncode te ontdekken in welk formaat een videosite de filmpjes heeft opgeslagen.

  9. 1252 downloads in de eerste 15 dagen, te gek 🙂

    Heb zojuist een nieuwe versie (1.1) aan apple gestuurt met de mogelijkheid om een link via In-Mail te sturen. Kan tot 14 dagen duuren tot het verschijnt bij de updates.

    De erop volgende versie (hopelijk voor kerst) zou het inloggen mogelijk maken en hiermee ook ratings en comments.

  10. @NooitAf: Dank voor je reactie. Gaaf dat jullie meteen wat doen met de feedback en de tips.

    Ik ben benieuwd naar de updates.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.