Reacties voor: Nederlandse ontwikkelaar maakt rekenmachine-app voor Apple Watch

De Nederlanders Paul van Dijk en Bas van der Ploeg hebben een rekenmachine-app voor de Apple Watch gemaakt, om te ervaren hoe het werkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Ik wil die apple watch nu ook wel hebben

  2. Ik vraag me toch af wat het effect op de batterij gaat zijn. OK, als je voor elke keystroke verbinding met de iPhone nodig hebt, wordt het een drama, denk ik.

  3. Ik begin me alleen wel steeds meer zorgen te maken over de batterij. Als dit soort simpele handelingen al overgelaten moet worden aan de iPhone dan vrees ik het ergste voor de batterijduur. Tenzij de batterij van de Apple Watch door deze aanpak 3 of 4 dagen meegaat. Dan is het geniaal en kan Apple met een fantastische batterij duur adverteren.

    Ik vind het nog steeds een prachtig device maar iets zegt me dat we zeker tot versie 2 of 3 moeten wachten tot we echt een doorbraak gaan zien.

  4. Beetje jammer dat alles via de iPhone moet gebeuren, zal te veel batterij verbruiken is mijn vermoeden. Ik denk dat de volgende Watch daar verandering in gaat brengen. Hoop ik.

  5. Leuk, een rekenmachine op je horloge. Maar als je iPhone toch in de buurt moet zijn kun je daar ook je iPhone voor gebruiken. Maar dat zal voor 90% van de watch apps gelden en zal ik het geheel wel iets te cynisch bekijken.

  6. …door al het werk op de iPhone te laten uitvoeren wordt de batterij van de Apple Watch zoveel mogelijk gespaard….

    Klinkt me nogal tegenstrijdig in de oren.
    Elke handeling gaat letterlijk heen en weer. Dat kan niet echt batterij-besparend werken.

    Maar misschien maakt het ook wel duidelijk dat apps als een rekenmachine niet echt geschikt zijn voor de Apple Watch.

  7. Origineel geplaatst door karel-willem
    Maar misschien maakt het ook wel duidelijk dat apps als een rekenmachine niet echt geschikt zijn voor de Apple Watch.

    Dat denk ik ook. Het is waarschijnlijk de bedoeling om de interactie minimaal te houden. Toch zet het natuurlijk aan het denken dat niet eens een simpele rekenmachine zonder omweg gemaakt kan worden.

    Desondanks ben ik wel enigszins optimistisch. Voor mij is dit een teken dat Apple net zoals bij iOS voor de moeilijke weg kiest om software te realiseren, maar dan wel om te batterij zoveel mogelijk te ontlasten.

  8. Een rekenmachine op je Apple Watch lijkt me alleen handig als je geen iPhone hebt. Anders gebruik je inderdaad je iPhone. Wel absurd als het inderdaad waar zou zijn dat élke handeling via je iPhone zou moeten gaan. Onderlinge communicatie is leuk voor ingewikkelde dingen, maar voor zo iets simpels is het echt onnodig. Wat de Apple Watch zelf betreft: ik vind dit model zó lelijk dat het ook wel weer iets komisch krijgt om ‘m te dragen. Een beetje ‘back to the seventies’. Lijkt precies op mijn oude Seiko, het eerste horloge met digitaal LCD scherm (600 gulden koste dat ding!)

  9. Dit soort toepassingen tonen m.i. aan dat het horloge volstrekt niets toevoegt.

  10. Het zou natuurlijk ook kunnen dat dit leer een voorzorgsmaatregel is? De Watch zou technisch al wel apps kunnen draaien, die hebben ze tenslotte ook al, maar door de denkkracht van de iPhone te gebruiken weten ze nu zeker dat de als werken. Zo is de ervaring wel traag maar ook positief: het werkt in ieder geval.
    Als plus heeft dit voor oudere versies van de Watch in de toekomst het voordeel dat ze lang meekunnen, ook bij toekomstige iOS, de iPhone kant het werk
    overnemen.

  11. Ik zie ook niet echt een reden om de apple watch te kopen. Als je voor alles toch je iphone nodig hebt, kun je deze zowel uit je broekzak halen ipv te zitten turen op het klein horlogeschermpje. Moest dit horloge zelfstandig kunnen werken, zodat je bv je iphone zou kunnen thuislaten bij het lopen en dat je nadien dan de gegevens zou kunnen laten uitlezen door je iphone, dan zou ik het zeker overwegen om er één te kopen.

  12. Ik wacht wel op de Apple Watch 2. Deze eerste generatie lijkt op de computers van de jaren ’80. Cool om er eentje te hebben. Af en toe handig, maar je kan er nog heel goed zonder. Liever een mooi mechanisch horloge om je pols.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.