Reacties voor: Nederlandse providers niet bang voor belfunctie WhatsApp

WhatsApp introduceert later dit jaar een belfunctie, waarmee het mogelijk is online telefoongesprekken te voeren. Zijn de providers voorbereid?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Bla bla geen gegevens door geven aan facebook , die lolbroek bij tmobile heeft geen idee wat onze minister heeft doorgespeeld aan de NSA ? Ja , onze bel gegevens

  2. Uiteraard maken ze zich geen zorgen. Het bereik en het netwerp van alle providers is momenteel nog te belabberd om voip als serieus alternatief te gebruiken dmv apps ed. Via Wifi? Geen probleem. 3G? Kwestie van geluk

  3. Whahaha is dat nou echt hun antwoord.

    Wij zijn betrouwbaarder dan een app

    Toch is die app veel beter dan dat zij ooit zijn geweest.

    Wij hebben miljarden geïnvesteerd

    Dat wilt niks zeggen ik zal niet kijken wie het meeste geld heeft geïnvesteerd maar naar kwaliteit.

    Voorbereidingen al getroffen

    Nou ik ben benieuwd wat ze echt hebben gedaan want watsapp is still killing them all.

  4. Natuurlijk maken zij zich niet druk mochten de inkomsten dalen gaan ze gewoon de prijzen van het gebruik van internet verhogen.

  5. Ze maken nu al van die mooie reclames dat je wel 200 nog wat MB of 500MB bij je nieuwe telefoon krijgt. Meer dan genoeg volgens hun.. Ga lekker verder slapen zou ik zeggen. Ik trap er niet in.

  6. Wat een onzin praten ze bij Tmobile over privacy. In hoeverre verschilt de privacy die Tmobile garandeert met die van Whatsapp/Facebook?

    Justitie of andere overheidsdiensten hoeven maar een scheet te laten, en er staat gelijk een open verbinding voor hun klaar, waarmee ze alles kunnen beluisteren doen.

    Privacy is helaas iets dat steeds minder bestaat. Denk dat we dat eens moeten gaan inzien.

  7. En inderdaad, vrees dat we in de toekomst nog minder data, voor nog meer geld gaan krijgen.

  8. Ik wil niet bellen via whatsapp ik wil dat ik het op meerdere apparaten tegelijk kan gebruiken
    Zucht……

  9. Ik zou me als ik hun was eerder druk maken over FaceTime Audio. Ik heb dit meerdere malen geprobeerd en de kwaliteit is echt ontzettend goed. Zulke heldere stemmen heb ik nog nooit gehoord over de telefoon. Het enige is dat de verbinding opzetten 10 seconden duurt ofzo, dat is de enige reden dat ik het niet voor al mijn telefoongesprekken (naar iPhones) gebruik.

  10. Dan mag idd diensten zoals Skype en Viber zich nog wel ff rap verbeteren kwa stabiliteit. Via Skype bel ik nog wel eens naar het buitenland maar dan via WiFi. Via 3G vind ik het te onstabiel. Tot dan gewoon een belletje.

  11. Wat de providers kunnen doen is om in onbeperkt bellen ook commercieel bellen toe te staan, want voor niet-bellers is 30 euro voor onbeperkt bellen en circa 1GB gewoonweg niet aantrekkelijk.

  12. Origineel geplaatst door hopert
    Bla bla geen gegevens door geven aan facebook , die lolbroek bij tmobile heeft geen idee wat onze minister heeft doorgespeeld aan de NSA ? Ja , onze bel gegevens

    NSA weet toch al alles, facebook hoeft dat niet vind ik.

  13. @Ralph84: Telegram gebruiken 🙂 kun je op al je devices installeren.

  14. Ik was nu 3 weken in Polen. Daar had ik een pre-paid nano simkaart gekocht bij Poolse T-mobile. Start pakket; 5 zl ongeveer 1.60 EUR. Voor 8,5 EUR heb ik 6 GB aan data gekregen (4 weken geldig), daarnaast pre-paid kaart optie die je dagelijks kan switchen; gratis sms/mms naar alle netwerken, goedkoper bellen of elke dag 250 mb gratis internet. En dat alles op nieuwe 4G netwerk.

    In Nederland krijg je bijv miezerige 2,5 GB voor € 17,50 p/m – niet eens prepaid – stelletje oplichters.

    Is echt tijd voor een prijsstunter die Nederlandse markt qua prijzen corrigeert

  15. Tuurlijk maken ze zich geen zorgen.
    Als er minder gebeld wordt dan gaan de internet-abbo’s omhoog.
    Toch simpel..ze moeten hun geld ergens vandaan halen, dan gaan de prijzen omhoog van het internetten.

    Het internetten via de providers is al stukken duurder dan een paar jaar geleden.

  16. @bassie: ja heb ik al maar telegram kan weer niet op een iPad

  17. Wat een heerlijk spel van halve waarheden weer:

    1. “We zijn er klaar voor en hebben miljarden geïnvesteerd” => Ja alleen is het business model nu naar de kl•ten
    2. “Kwaliteit van Skype/Viber laat te wensen over” => nee die is beter, als je tenminste signaal hebt.
    3. “Netneutraliteit” => nog altijd kunnen providers de lag kunstmatig vergroten bij gelijkblijvende throughput waardoor je een belabberde of onverstaanbare verbinding krijgt.
    4. Bel- en Voip gegevens zijn nergens echt veilig maar bij Voip kan je (als developer) je eigen beveiligingslagen aanbrengen. Maak je als doorverkoper daarmee je verdienmodel stuk, dan kan het nog altijd via een jailbreak

  18. Origineel geplaatst door Ralph84
    @bassie: ja heb ik al maar telegram kan weer niet op een iPad

    Dat is onzin! Telegram werkt prima op mijn iPad met alleen wifi! Zelfs onder Windows en OS X moet het werken (nog niet getest). Vooralsnog blijf ik lekker Whatsappen net als de rest van NL die zegt over te stappen naar Telegram. Meer als een testbericht met een kennis heb ik nog niet gezien op Telegram.

  19. Jaja, de providers gaan reageren met ‘We maken ons grote zorgen’. Dat staat gelijk aan de handdoek in de ring gooien. Dus maken ze zich geen enkele zorg, zo simpel is het.

  20. @Tom van Zummeren: Ik ook! Ik bel thuis veel met Facetime audio. Supergeluid en stabiele verbinding. Binnenkort ook op de Mac (OSX 10.9.2) en dus wordt het nog makkelijker.

  21. idd. Toen voip kwam:

    We zijn niet bang.

    Toen instant messaging op mobieltjes kwam:

    We zijn niet bang.

    Vervolgens klagen ze dat inkomsten uit sms terug lopen, dus verhogen ze de tarieven. En voeren ze nadeligere databundels in.

    Ze zijn idd niet bang.

    Ze vinden wel ‘n andere / extra manier om ons te laten betalen.

  22. Origineel geplaatst door Ralph84
    @bassie: ja heb ik al maar telegram kan weer niet op een iPad

    Origineel geplaatst door Aaipad
    Origineel geplaatst door Ralph84@bassie: ja heb ik al maar telegram kan weer niet op een iPadDat is onzin! Telegram werkt prima op mijn iPad met alleen wifi! Zelfs onder Windows en OS X moet het werken (nog niet getest). Vooralsnog blijf ik lekker Whatsappen net als de rest van NL die zegt over te stappen naar Telegram. Meer als een testbericht met een kennis heb ik nog niet gezien op Telegram.

    Ja hoor Telegram werkt bij mij gelijktijdig op de iPhone-iPad en op de Laptop en het werkt supper, dit had Whatsapp eerder moeten doen.

  23. Zaterdag stap ik lekker over naar Hi. 200 min 4GB data 33,50 beetje duur maar ik zie dit als een kleine investering voor in de toekomst. Want deze abo ga ik dus niet veranderen zo lang de prijzen zo hoog zijn. Beetje laat maar ben toch wakker geworden.

  24. Telegram werkt op elk apparaat dat je maar kunt bedenken:
    smartphone, tablet, pc, laptop, mac en met ieder
    besturingsprogramma! En dat met steeds zelfde mobiele nr.
    Wel iedere keer een nwe code invoeren die je ontvangt na downloaden en installeren.
    Telegram is sneller, veiliger, betrouwbaarder en versatiler dan WhatsApp.
    Enige wens: de online weergave functie kunnen uitschakelen

  25. Alle providers kunnen verklaren wat zij willen.
    Het is een kwestie van tijd en dan gaat echt alles via de data, maar dan ook alles dus ik telefoneren.
    Dat weten zij ook, vandaar de datasnelheidsverhogingen met oa G4.
    Allemaal noodzakelijk voor streaming enz.
    Gewoon telefoneren sterft straks gewoon uit. Iedereen een persoonlijk nummer en via hotspots enz. over heel de aardbol je noodzakelijke dingen doen via snelle data verbindingen.

  26. Telegram is opgericht door twee russen: de broers Nikolai en Pavel Durov, die beide ook de oprichters van de Russische Facebook VK zijn. Het hoofdkantoor van Telegram bevindt zich in Berlijn, waar ook de servers zijn geplaatst. De app heeft dus geen banden met Rusland, maar werkt gewoon onder de Europese wet. Dit is voor velen een belangrijk onderdeel van Telegram, want de servers van WhatsApp staan in de Verenigde Staten, waar jouw informatie onder de Amerikaanse privacywet staat – een wet die grotendeels zegt dat de politie gewoon in jouw gegeven mag kijken.

    De geheime chat is één van de meest interessante features van de Telegram Android-app. De encryptie en de ontgrendeling daarvan vindt plaats op het toestel zelf, waardoor je maar met twee toestellen één geheim gesprek kan starten. Dit gesprek zie je bijvoorbeeld niet op jouw Windows- of Mac-app van Telegram, waar alle niet-geheime-chats wel beschikbaar zijn. In deze gesprekken is het ook mogelijk om in te stellen dat berichten na een specifieke tijdsinterval weer verdwijnen, net als Snapchat.
    Een groot voordeel van het gebruik van Telegram is dat de dienst een open api en protocol heeft en daarmee lekker veelzijdig is. Zo is er bijvoorbeeld ook een webversie beschikbaar en een Chrome-plugin te vinden waarmee je via je computer met je contactpersonen kunt sms’en. Dat blijft één van de meest gevraagde features van WhatsApp: een desktopclient. In de praktijk werken deze apps ook enorm fijn: je kunt gewoon vanaf je pc, laptop of tablet lekker sms’en met andere Telegram-gebruikers.

  27. Volgens mij moet de response van de providers zijn:
    Ons data verkeer is toch schoftig duur. Bellen van de belminuten is goedkoper.

  28. @Topic: ik heb nog een onbeperkt data met FUP, zonder data-stop/knijp-functie. Wel krijg ik fanmail als ik dik over gemiddeld gebruik heen zit, dat ze me restricties op zullen gaan leggen de eerst volgende keer. 1 maand gedragen en kan de volgende maand weer verder. Kosten? € 20,- p/mnd inc 300 belminuten of smsjes… oh ja die dingen die ik nog met oud en nieuw verstuur 🙂

    ik ben geen android/apple fanboy, maar deze optie zit toch echt in de iOS-app onder je gesprekken. *gooit Android weer terug in de La* Ook hier is die te vinden.

    @lhelmus: De geheime chat is één van de meest interessante features van de Telegram Android-app. De encryptie en de ontgrendeling daarvan vindt plaats op het toestel zelf, waardoor je maar met twee toestellen één geheim gesprek kan starten. Dit gesprek zie je bijvoorbeeld niet op jouw Windows- of Mac-app van Telegram, waar alle niet-geheime-chats wel beschikbaar zijn.

  29. Origineel geplaatst door Zaandammer
    Zaterdag stap ik lekker over naar Hi. 200 min 4GB data 33,50 beetje duur maar ik zie dit als een kleine investering voor in de toekomst. Want deze abo ga ik dus niet veranderen zo lang de prijzen zo hoog zijn. Beetje laat maar ben toch wakker geworden.

    Zit nu bij Ziggo en daar had ik destijds ook even naar gekeken. Maar volgens mij vervalt na 2 jaar die actie prijs en word je abonnement flink hoger als je het dan door laat lopen.
    In jouw geval wordt het dan dus €42 p/m. Dat zal ik nooit betalen.

    Weet niet of dat een “investering” voor in de toekomst kan zijn.

  30. Ja en dan straks weer huilen dat er inkomstenderving is ontstaan, net als destijds bij sms’en. Daar hadden ze ook eerder op moeten anticiperen qua bundels.
    En dat is nu nog niet gedaan, dus iedereen met een huidig abonnement zal gaan bellen met whatsapp en als ze een nieuw contract mogen zijn ze niet anders gewend.
    Oftewel: huilen met de pet op.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.