Reacties voor: Nederlandse providers gaan eSIM ondersteunen

Nederlandse providers gaan de eSIM (ingebouwde simkaart) ondersteunen, zodra de markt erom vraagt. Alleen KPN en Belgische providers weigeren commentaar of gaan zitten afwachten.
Lees het complete artikel → Nederlandse providers gaan eSIM ondersteunen

Reacties: 29 reacties

  1. eSim heeft veel voordelen, maar ik voorzie toch ook wat nadelen.
    Je kent het wel, je moet even snel een ander iPhone installeren om e.e.a. te testen, dan heb je een simkaart nodig om te kunnen activeren. Nu pak je dan je eigen simkaartje om dat te doen. Dat kan dan niet meer.

  2. Daar zal wel over na gedacht zijn, mag ik hopen…..dat een fysieke simkaart dan niet meer nodig is voor installatie?

  3. Enkel nerderlandse provider … En hoe zit het met de Belgische dan ?

  4. Behalve kpn weer die achter moet lopen.

  5. Origineel geplaatst door Joeri
    Enkel nerderlandse provider … En hoe zit het met de Belgische dan ?

    Uit het artikel:

    “Bij de Belgische providers ving Tweakers bot: geen enkele provider wilde antwoord geven op vragen over de eSIM.”

  6. @Pat: Dat kwam vroeger in mijn pre-iPhone tijd wel eens voor maar laatste 10 jaar eigenlijk niet meer. Sim gaat in nieuwe telefoon en daar blijft ie tot ik nieuwe iPhone heb aangeschaft. Ik denk in 99.999999% van de gevallen dat dat bij velen ook zo is.

  7. Jammer dat Nederlandse providers achter de feiten aanhobbelen in plaats van voorop. Geen Apple watch 3 4g dus hier. Jammer! Gemiste kansen.

  8. KPN niet? Wat is me dat nu? Ik wil een Apple Watch met 4G!

  9. Ik ben volgende week naar New York city. Ik zit nog te twijfelen welke apple watch te nemen. Zou ik dan wel alvast de 4G apple watch kunnen halen in Amerika met de hoop dat de eSim van hier er ook mee kan werken? Iemand die daar iets over weet? tnx!

  10. En als ik dan na 2 jaar mijn iPhone verkoop? Hoe werkt dat dan?

  11. Prompt een advertentie van KPN op mijn iPhone in beeld 😂

  12. Mark my words. Dit is goedkoper voor providers omdat ze dan geen sim hoeven te versturen of te maken. Maar ze gaan er meer geld voor vragen.

  13. Origineel geplaatst door Vin
    Ik ben volgende week naar New York city. Ik zit nog te twijfelen welke apple watch te nemen. Zou ik dan wel alvast de 4G apple watch kunnen halen in Amerika met de hoop dat de eSim van hier er ook mee kan werken? Iemand die daar iets over weet? tnx!

    Nee werkt niet en gaat niet werken. Ze hebben niet de zelfde bandbreedte je moet die in Parijs of Duitsland halen die werken wel 🙂

  14. Eigen nummer tot aan het graf..

  15. @Sergio: O balen! maar toch bedankt ;).

  16. Origineel geplaatst door Jan

    Origineel geplaatst door Joeri
    Enkel nerderlandse provider … En hoe zit het met de Belgische dan ?

    Uit het artikel:

    “Bij de Belgische providers ving Tweakers bot: geen enkele provider wilde antwoord geven op vragen over de eSIM.”

    Dat is triestig hiervan da klein apenland dan 😂😂

  17. Kan je dan ook meerdere SIM’s (nummers) aan 1 iPhone koppelen? Nu kan dat via speciale hoesjes waar 2 sim-kaarten inpassen…

  18. In de Apple Watch Series 3 zit ook een eSIM. Je kunt daarmee alleen een databundel afsluiten bij partners van Apple. Wij vroegen aan Nederlandse providers of ze dit spoedig gaan ondersteunen, maar dat is niet het geval.

    Dus de Apple watch 3 icm 4g gaat niet werken?

  19. Origineel geplaatst door iGadgetman
    @Pat: Dat kwam vroeger in mijn pre-iPhone tijd wel eens voor maar laatste 10 jaar eigenlijk niet meer. Sim gaat in nieuwe telefoon en daar blijft ie tot ik nieuwe iPhone heb aangeschaft. Ik denk in 99.999999% van de gevallen dat dat bij velen ook zo is.

    Precies!! Waar mensen zich hier allemaal druk om maken. Is nog niet eens uitgerold in NL..en maken zich dan al druk voor 2 jaar verder 🙃🙃

  20. Origineel geplaatst door Cihan
    Behalve kpn weer die achter moet lopen.

    Als KPN de Apple Watch niet snel gaat ondersteunen, ben ik er na 25 jaar, zo weg.

  21. Een Apple Watch Series 3 4G uit Duitsland/Frankrijk zou hier gewoon moeten kunnen werken zodra providers het ondersteunen. Alleen eentje gaan halen in Duitsland of Frankrijk gaat je niet lukken, tenzij je iemand kent die in het desbetreffende land woont waar je hem gaat halen.

    Ik heb het al geprobeerd, heb gebeld naar de Apple Store in Keulen (dichtstbijzijnde voor mij) en zij vertelde me dat je een Duits adres + id nodig hebt voor het 4G model.

    Ik wou de Apple Watch Series 3 Edition hebben, ben nu maar voor de Series 2 Edition gegaan.

  22. Origineel geplaatst door Michel
    Dus de Apple watch 3 icm 4g gaat niet werken?

    Nog niet! – Als Frankrijk, England en Duitsland al mee gaan voor 5.euro per maand (en niet 120 euro per jaar, zoals in de Review staat vermeld) zullen de Nederlandse profiders heus wel mee gaan. Geef ze even, dit is Nederland.

    @Origineel geplaatst door Maurice
    ik heb het al geprobeerd, heb gebeld naar de Apple Store in Keulen (dichtstbijzijnde voor mij) en zij vertelde me dat je een Duits adres + id nodig hebt voor het 4G model.
    Ik wou de Apple Watch Series 3 Edition hebben, ben nu maar voor de Series 2 Edition gegaan.

    Klopt niet helemaal. Je kunt em als Nederlander, gewoon kopen bij Apple in Duitsland als ie voorradig is en je in de buurt bent. Ik heb de mijne online gekocht en laat em afleveren op een adres in Duitsland.

  23. Dus als ik in Duitsland een Apple Watch met 4G haal, kan deze dan op termijn ondersteund worden door Nederlandse providers? Of is het beter om een Nederlands model te kopen?

  24. Origineel geplaatst door Rick Ronda
    Dus als ik in Duitsland een Apple Watch met 4G haal, kan deze dan op termijn ondersteund worden door Nederlandse providers? Of is het beter om een Nederlands model te kopen?

    Als ik goed geïnformeerd ben dan zijn de frequenties van de Amerikaanse versies, verschillend van de Aziatische versie en verschillend van de Europese versie. Uk, Duitsland, Frankrijk, NL etc. zouden allemaal dezelfde versie hebben. In totaal schijnt het om 3 verschillende uitvoeringen te gaan. Vandaar dat ik de kleine gok genomen heb en de Duitse heb besteld.

  25. Voordelen van eSIM
    Voor jou als gebruiker zitten er talloze voordelen aan het gebruik van een eSIM. Omdat de simkaart elektronisch is, hoef je geen fysiek plastic kaartje meer in de telefoon te stoppen. Je kunt de simkaart dan ook niet kwijtraken en hebt geen paperclip nodig als je van provider wilt wisselen. Nu moet je nog een paar dagen wachten voordat een nieuwe simkaart per post wordt bezorgd, of je moet naar een fysieke winkel gaan om een prepaid-kaartje te halen. Zo’n nanosimkaartje raak je gemakkelijk kwijt als je bijvoorbeeld buiten Europa reist en lokale simkaarten gebruikt.

    Ook in Nederland zijn er voordelen. Overstappen naar een andere provider wordt makkelijker, vooral bij providers die een korte opzegtermijn hanteren. Via de instellingen kies je gemakkelijk de provider. Het wisselen van provider werkt via software: de smartphone haalt via een beveiligde verbinding het simprofiel op, waarna je al na een paar seconden online kunt zijn.

    Is dit niet spijkers op laag water zoeken?

  26. Niet te vroeg juichen, een algemene zinsnede als’T-Mobile en Vodafone vertelden dat ze de eSIM gaan ondersteunen, op het moment dat de markt daar aanleiding toe geeft’ betekend dat de eSIM OOIT ondersteunt gaat worden. Wanneer is dat?

  27. Origineel geplaatst door Maurice
    Een Apple Watch Series 3 4G uit Duitsland/Frankrijk zou hier gewoon moeten kunnen werken zodra providers het ondersteunen. Alleen eentje gaan halen in Duitsland of Frankrijk gaat je niet lukken, tenzij je iemand kent die in het desbetreffende land woont waar je hem gaat halen.
    Ik heb het al geprobeerd, heb gebeld naar de Apple Store in Keulen (dichtstbijzijnde voor mij) en zij vertelde me dat je een Duits adres + id nodig hebt voor het 4G model.
    Ik wou de Apple Watch Series 3 Edition hebben, ben nu maar voor de Series 2 Edition gegaan.

    Pin mij er niet op vast, maar die praktijken zijn volgens mij niet meer toegestaan. Dat is ‘lidstaatdiscriminatie’ en is recent volgens mij in de EU verboden (bron)

  28. Gewoon tekoop bij de mediamarkt in duitsland. Heb hem zelf nu ook al een paar dagen. Gelukkig woon ik aan de grens en de mediamarkt ligt op 10 min rijden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.