Reacties voor: Dit zijn de Nederlandse prijzen van de iPad Pro (en Apple TV 4)

De prijzen van de iPad Pro zijn bekend! iCulture ontving prijslijsten met de officiële Nederlandse en Belgische prijzen voor de iPad Pro en de Apple TV. Deze prijzen zijn inmiddels bevestigd door resellers en door Apple zelf. De iPad Pro ligt naar verwachting op 11 november in de winkels.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 69 reacties

  1. Zonde dat er optical uitgang op zit, ga dus geen muziek meer kopen via Apple. Muziek via TV is niet zo mooi als via mijn BOSE.

  2. €899?????? Misschien wat veel als de dollarprijs 799 is!?

  3. Ik ga die Apple TV 32GB direct kopen. Het nut van de grotere variant ontgaat mij , tenzij je er allemaal films op wilt zetten, maar die gaan bij mij via de NAS. De rest is allemaal iCloud. Dus 32GB voor de apps lijken mij meer dan genoeg.

  4. Apple wisselkoers… Niet zo gebruiksvriendelijk als hub devices zeg maar 🙂

  5. Werkt een Amerikaanse Apple TV hier in Nederland ook? Verschilt namelijk aardig wat, 64GB kost daar minder dan de 32GB hier.

  6. Heb hem, de 64GB, maar vast besteld daar! NL zal wel weer later worden, of niet… 😊

  7. @Eric: Dat valt best mee. De dollarprijs is exclusief btw, de europrijs inclusief. De prijzen ontlopen elkaar dus niet zo.

    Door de wisselkoers en de zwakke euro is dat voordeel ook er nauwelijks

  8. Helaas…. Atv te duur voor mij. Ik heb nu een atv2 met firecore. Apps en Siri voor mij te weinig meerwaarde. Apple prijst zichzelf uit de markt. Ook als je kijkt naar de concurrentie chromecast enzo.

  9. Iedereen vergeet altijd dat Amerikaanse prijzen zonder VAT zijn, daar komt aan de kassa nog iets bij!
    Als Apple nu eens duidelijkheid ga over de opslag. Is dat alleen voor apps? Of kun je daar ook iCloud Photos op opslaan? Alle foto’s streamed lijkt me niet heel praktisch…

  10. Geen optical uitgang.

  11. @Pieter: Prijzen ontlopen elkaar niet zo? Ik wil de Apple TV 64 GB. Die kost in Amerika € 199,-, dus omgerekend € 175,-. Tel daar 21% BTW bij op, en je komt uit op € 211,-. Ik had dus een Europese prijs van maximaal € 215,- verwacht. Een prijs van € 239,- is dus belachelijk in vergelijking!

  12. Wonderlijk, in een Apple shop-in-shop in de MM sprak een Apple specialist laatst nog de verwachting uit dat de TV EU prijzen zouden meevallen tov de US prijzen (1:1 of beter ?!)

    Dan valt 179 ipv 149 wel heel erg tegen. Prijzen zich zo wel heel erg uit de markt, voor 179 heb je bv ook een 32G Compute Stick😕 – ook beperkt maar veel compacter en wèl met een ècht OS (ja, OK, weet ‘t: 🍏🍏&🍐🍐, maar toch…)

  13. WTF €180 voor Apple TV 4. wat is dan zo new aan apparaat? voeding? CPU? of €100 voor 32GB.

    vergelijkbaar apparaat kost het maar €40 (google).

    Apple [emoji ios 9.1]

  14. Origineel geplaatst door Cloverfield
    Iedereen vergeet altijd dat Amerikaanse prijzen zonder VAT zijn, daar komt aan de kassa nog iets bij!
    Als Apple nu eens duidelijkheid ga over de opslag. Is dat alleen voor apps? Of kun je daar ook iCloud Photos op opslaan? Alle foto’s streamed lijkt me niet heel praktisch…

    dat is max 9%
    199*1,09=216 dollar. Dus 240 euro……

  15. Het valt we heel erg op dat sinds een maand er verschrikkelijk veel (terecht) commentaar en onvrede is over de (te dure) prijzen van Apple.
    Ben heel benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen in de toekomst.
    Begint er heel erg op te lijken dat Apple een stapje te ver is gegaan.

  16. Prijzen zijn echt absurd!

    Ik ga maar zuinig doen met alles van  wat ik nog in bezit heb, want het is bijna onmogelijk om alles van een update te voorzien in de toekomst als alles zo extreem duur is/blijft..

    Het enige wat ik nog aan ga schaffen is volgend jaar een nieuwe iphone als mijn abbo afloopt. Nieuwe muis/toetsenbord en/of macbook is echt niet meer normaal wat ze ervoor vragen!

    Als de kwaliteit nog was zoals paar jaar terug ok, maar OSX/iOS zijn verre van stabiel te noemen! Muis en toetsenbord steeds disconnected, en ga zo maar door. Airplay wat om de haverklap uitvalt. Macbook pro retina 2012 waarvan al 2 x het scherm vervangen is wegens dode pixels. Daarvoor heb ik geen 2899euro betaald!!

    :/

  17. Origineel geplaatst door FerryMan
    Wonderlijk, in een Apple shop-in-shop in de MM sprak een Apple specialist laatst nog de verwachting uit dat de TV EU prijzen zouden meevallen tov de US prijzen (1:1 of beter ?!)

    De euro staat nog wel een tijdje zwak, dus een 1:1 koers voorspellen was wat onrealistisch. Zelf had ik op 169 euro gerekend. Tientje erbij is een beetje jammer, maar is nog wel te doen. Apple zal wel duidelijker moeten maken waarom die Apple TV z’n geld waard is tot de 40 euro kostende Chromecast.

  18. Origineel geplaatst door ice
    WTF €180 voor Apple TV 4. …
    vergelijkbaar apparaat kost het maar €40 (google).

    Lol. Ja, dat is bijna hetzelfde.

    A: je hebt bij Google twee apparaten nodig voor Audio én Video = 80 euro
    B: je hebt bij Apple een complete Game console voor je geld
    C: snellere processor, gamepad, touch, 32 of 64 GB, etc.

    Vergelijking gaat helemaal compleet mank dus.

  19. Het klopt dat de Apple TV hier een stuk duurder is dan in de VS

    Maar daarentegen hebben wij wel Siri en zij niet!

    Of wacht ..

  20. @karel-willem: Als je geen versterker met HDMI ingang hebt moet je inzake de AppleTV 4 ook 2 apparaten kopen.

  21. @Pieter: Mij valt gewoon op dat Apple kan vragen wat hij wil, veel Apple gebruikers weten het altijd weer goed te praten nou ik niet, ik vind de huidige prijsstelling absurd.

  22. Een ipad voor €1250, dan moet je hem toch erg graag willen hebben.

    Zullen toch een fix aantal mensen zijn die de padden in hun tuin gaan tellen voor dat geld.

  23. Origineel geplaatst door Cloverfield
    Iedereen vergeet altijd dat Amerikaanse prijzen zonder VAT zijn, daar komt aan de kassa nog iets bij!
    Als Apple nu eens duidelijkheid ga over de opslag. Is dat alleen voor apps? Of kun je daar ook iCloud Photos op opslaan? Alle foto’s streamed lijkt me niet heel praktisch…

    Origineel geplaatst door Apple user
    dat is max 9%
    199*1,09=216 dollar. Dus 240 euro……

    Met de btw heeft Apple natuurlijk niets te maken. Dat de Amerikanen minder belasting hoeven te betalen, daar kiezen zij als maatschappij zelf voor. Er zullen overigens vast nog andere kostenposten zijn die Apple in de prijs doorberekent.

  24. Absurt voor een pro. Koop dan gelijk een MacBook. En wat is dat met de Apple tv? Aparte afstandsbediening erbij kopen? Zie het straks al gebeuren met een normaal tv scherm kopen in de winkel. Ja meneer, u moet ook nog een afstandsbediening erbij kopen 😙

  25. Ik vind de prijs van De iPad pro werkelijk waar de spuigaten uitlopen 1229 euro , daar heb ik al een hele leuk MacBook air voor of een high end Windows desktop . Dan word er in de Keynote getoond dat je Photoshop of autocad kan gebruiken op dat ding , is leuk maar ik vraag me af hoeveel consumenten of zelfs bedrijven daarmee gaan werken. En dan 99 euro voor een stylus maar over te zwijgen de Apple tv die in Nederland geen volledige ondersteuning heeft van alle functies voor 179 euro . Dat zou hetzelfde zijn dat ik een auto koop en er word gezegd meneer de airco doet het alleen in Duitsland . Begrijp me niet verkeerd het blijft gewoon bloedmooie spullen die Apple maakt maar hier slaan ze in mijn ogen toch de plank volledig mis

  26. Kunde dien apple tv 4 nu nog niet bestellen? En waar ze naar Belgie leveren?

  27. @Jordy!: Er zit uiteraard een afstandsbediening bij e in de doos als je de aptv4 koopt.
    Maar stel na die 2j da spel kapot is dan moede toch los een ander kunne n kopen ;).

  28. Origineel geplaatst door ice
    WTF €180 voor Apple TV 4. …
    vergelijkbaar apparaat kost het maar €40 (google).

    Origineel geplaatst door karel-willem
    Lol. Ja, dat is bijna hetzelfde.
    A: je hebt bij Google twee apparaten nodig voor Audio én Video = 80 euro
    B: je hebt bij Apple een complete Game console voor je geld
    C: snellere processor, gamepad, touch, 32 of 64 GB, etc.
    Vergelijking gaat helemaal compleet mank dus.

    A: nee gewoon google chromecast €40. of alle andere merken( chromecast audio = airport express)

    B: meeste mensen hebben al een iphone met A8 of A9. lekker gamen via airplay.

    C: Remote als gamepad, houd je 10 min vol. En apple tv 2 > 3 was ook een cpu upgrade voor hetzelfde prijs.

  29. @Vroem: aha, schrok al even. Had het niet gek gevonden van Apple

  30. We hebben nu op basis van eigen bronnen de Belgische prijzen kunnen achterhalen. Vandaar dat dit artikel is bijgewerkt.
    Belgische prijzen zijn vaak gelijk aan de Nederlandse. De prijs van 899 euro voor de iPad Pro, die eerder was gelekt via Duitsland, klopt in ieder geval niet voor België. Het wordt 919 euro.

  31. Ik heb een donkerbruin vermoeden dat de iPad Pro geen groot succes gaat worden. Zo’n grote tablet is vooral voor designers en illustratoren interessant. Maar voor ongeveer hetzelfde geld heb je ook een surface Pro 4. En daar draaien wel programma’s als Photoshop en Illustrator op.
    Gemiste kans voor Apple.

  32. Er wordt nog al eens vergeten dat op ingevoerde produkten niet alleen btw betaald moet worden, maar vaak ook invoerrechten.

  33. Origineel geplaatst door Jeroen76
    @Pieter: Prijzen ontlopen elkaar niet zo? Ik wil de Apple TV 64 GB. Die kost in Amerika € 199,-, dus omgerekend € 175,-. Tel daar 21% BTW bij op, en je komt uit op € 211,-. Ik had dus een Europese prijs van maximaal € 215,- verwacht. Een prijs van € 239,- is dus belachelijk in vergelijking!

    Belachelijk? Dus een jaar extra garantie voor €24,00 vind jij belachelijk?
    In de US krijg je maar 1 jaar garantie terwijl je hier 2 jaar krijgt, en dat is mij de €24,00 meerprijs echt wel waard.
    Daarbij hanteren de EU landen invoerrechten die veel hoger is dan de US.

  34. Voor alle zeurpieten: Google verkoopt ook nog leuke gadgets. Ga daar eventjes kijken voor een chromecast en zo. Maar stop toch eens met klagen over de Apple prijzen. Apple producten behouden hun waarde omwille van dergelijke prijzen, die ook niet snel zullen zakken na een aantal maanden. Daarom kunnen we een iPhone 6 plus momenteel nog steeds voor 500€ verkopen! Probeer dat even met je Samsung van een jaartje oud. Veel geluk!
    Apple dwingt ook helemaal niemand om zijn oude Atv2 of 3 weg te doen als dat ding nog goed werkt. Het is onze eigen drang om altijd het nieuwste te hebben dat ons “verplicht” om weer maar eens het nieuwe model te kopen hoor. Tim Cook staat niet bepaald met een geweer tegen mijn hoofd als ik weer in de rij sta aan de Apple store.

  35. @Apple user: Ehm genius: $216 = €190…
    En $199 ex salestax is €212 incl. 21% btw

  36. Mensen, het is een iPad PRO. Niet bestemd voor de gewone consument. Een “normale” iPad kost slechts 499.

  37. @André: André, hij heet pro maar is helemaal geen pro.
    Die Microsoft surface, dat is een pro apparaat. ( echte opslag, echt besturingsysteem ect)

  38. Een heleboel geld zeg. Dan kun je wel weer gaan relativeren door te stellen ‘maar je betaalt er ook voor’, wat ook zo is natuurlijk, maar je blijft betalen voor een heleboel geld. Voor mij even geen Apple tv!

  39. Het is precies de iPad Air2 maar dan groter. Maar er moeten bij Apple honderden miljarden verdiend worden, want er lopen Vice Presidents rond die a raison van 50 miljoen het retailkanaal aan het restylen zijn, er moeten muzieksterren en radiomakers betaald worden, er lopen DJs, rappers, Beats koptelefoon specialisten rond
    Dus dat is het hele orkest waar je voor betaald

  40. Altijd weer dat gezeur over de prijsverschillen tussen US en EU. En steeds weer snappen mensen niet dat de prijzen in de US zonder BTW zijn en dat er ook nog invoerrechten betaald moeten worden. Het scheelt dus allemaal niet zo heel veel.

  41. Gebruik momenteel nog steeds naar tevredenheid de IPad 2. Als het ding het begeeft, geen Apple vervanging met de huidige absurde prijzen. Er is zoveel ander moois op dat gebied, al is het dan zonder de naam Apple. Het zal mijnheer/mevrouw Apple niet boeien dat ik afhaak. Het enige wat ik nog zal proberen is de iPhone ‘trouw’ te blijven om de zoveel jaar. Maar eigenlijk zit dat meer tussen de oortjes. Ook daar is de rek uit wat prijs betreft (voor mijzelf sprekend). Het zal wennen worden om  vaarwel te zeggen, maar alles went.
    Off-topic: altijd weer de big smiles van oor tot oor met aan de andere kant de super arrogantie met de 💰. Dat went dan weer niet.

  42. Nou die felbegeerde iPad Pro kan ik nu dus wel vergeten met zulke prijzen |-(
    Dat is bijna 2 keer zo duur als een normale iPad!
    Ik wil ook al een IPhone 6S en die is ook al duurder geworden.
    Ik schaam me gewoon dat ik zoveel moet betalen voor een telefoon!

  43. Origineel geplaatst door Jonathan
    @André: Hij heet pro maar is helemaal geen pro.Die Microsoft surface, dat is een pro apparaat. ( echte opslag, echt besturingsysteem ect)

    Kijk, jij snapt ‘t tenminste.😄 Ik stel voor dat we die oversized iPad voortaan ‘Pseudo-Pro’ noemen, die naam verdient ‘ie wèl.😁

    Origineel geplaatst door Fred
    Er wordt nog al eens vergeten dat op ingevoerde produkten niet alleen btw betaald moet worden, maar vaak ook invoerrechten.

    Leuk bedacht, maar dat geldt natuurlijk ook voor de VS. Anders dan de Mac Pro worden deze iDevices niet in de VS zelf geproduceerd… dus moeten daar ook gewoon geïmporteerd worden. Dàt verklaart ‘t verschil dan natuurlijk absoluut niet.

  44. Volgens mij klopt er niks van de euro prijs, het verschil tussen de 32Gb en de 128Gb slaat nergens op.
    Ik wacht wel even op de echte prijs van Apple NL zelf.

  45. @Gaetan: die tijd is ook wel voorbij. Voor €400 koop je al een iPhone 6.

    Vroeger was Apple duur, nu is het te duur.

    Iedereen weet wat er gebeurt in de ICT als iets te duur is.., gebruikers nemen snel af, concurrentie neemt het over.

  46. Origineel geplaatst door daDude
    Ehm genius: $216 = €190…

    En $199 ex salestax is €212 incl. 21% btw

    Volgens mij ben jij de genius hier of je hebt moeite met het lezen.

    Even op niveau dan: de Apple Tv kost 199$ ex tax.(64GB)

    199*1,09=216$ omgerekend is dat inderdaad 190 euro.

    190*1,21=229€ dus Apple denkt nu ik toch bezig ben… Gooi ik er nog eens een tientje bovenop. Want de prijs zal 239 euro worden.

  47. Wat mij betreft is het voorlopig ook meer eens over met de Apple pret. Ik ben echt wel iemand die de laatste gadgets en Macs aanschafte maar dit wordt me allemaal toch iets te gortig. Elk jaar weer een paar tientjes duurder. Macs vele honderden euro’s. Ik ben er wel even klaar mee. Apple prijst zich nu echt uit de markt. In tijden dat de euro sterk was gingen de prijzen ook niet omlaag. En maar vasthouden aan die koersen en dan nog tientjes erop gooien. Voor een bedrijf dat echt bulkt van het geld mogen ze wel eens genoegen nemen met wat minder marge.

  48. Ik twijfelde tussen de iPad Pro en iPad Air 2. Naast een grotere scherm en de Stylus pen valt het verschil wel mee. De prijs van de Pro gaat mij echt te ver. Je kunt naast de Air 2 er een leuke Apple Watch bij kopen. (Of met je vrouw een weekendje weg natuurlijk) Ik snap best dat (iets) pas duur is als je het er niet voor over hebt om het te betalen. Alles is perceptie en is relatief, maar je kunt ook overdrijven. Pro is just a bigger iPad. Wellicht moet ik nu m’n mond spoelen met zeep; maar als Apple fan kijk ik toch erg graag uit naar de Surface Book!!

  49. Ja, ti’s dat de surface book niet overpriced is he…

  50. Origineel geplaatst door Sarafina:
    Ik schaam me gewoon dat ik zoveel moet betalen voor een telefoon!

    Moet? Door wie word jij verplicht dan?

  51. @Thomasl: Ehm, zomaar een gokje: door Apple? 😉

  52. Origineel geplaatst door Thiago
    Ja, ti’s dat de surface book niet overpriced is he…

    Als ik het vergelijk met de iPad Pro, vind ik ‘m overpriced. Maar zoals ik al zei, alles is perceptie en relatief. (Discussie over perceptie lijkt mij dan onnodig)

  53. Ik ging tot ik dit artikel zag zeker een iPad pro kopen….. tot ik de prijs zag…. zot…te zot.
    Ik kan professioneel nog één en ander digitaliseren en heb daarvoor een grotere tablet nodig.
    Ik heb al mijn volledige leven Apple maar nu ga ik toch voor de eerste keer gaan kijken bij de anderen. Spijtig, heel spijtig…..

  54. Wel grappig dat er hier ook weer mensen zijn die de duurdere prijzen van Apple zelfs proberen te verdedigen met non-argumenten als; dan koop je het toch niet. Naar mijn inziens een belediging van alle kritische Apple fans die onderhand toch wel vinden dat er een beetje een scheefgroei ontstaat tussen de apparatuur, mogelijkheden en stabiliteit en de absurde prijsstelling.
    Maar marktwerking zal hier uiteindelijk vanzelf een antwoord op geven.
    Ik denk namelijk dat er op dit moment andere bedrijven zijn die snel innovatiever aan het worden zijn dan Apple zelf die maar blijft drijven op de melkkoe die de fanbase kan zijn.
    Al ben ik daar zelf er ook 1 van en heb ik tot nu toe alle producten.
    Ik blijf niet bij een merk omdat het nou eenmaal op dit moment het beste op de markt is en verder geen andere visie heeft dan alleen te cashen vanwege een premium status. Er moet wel wat geboden worden vanuit het product an-sich.

  55. Atv serieus prijzig…hou me wel bij de Mac mini daar draait KODI perfect op

  56. Ik lees hier gamen via airplay jamanneks pfpff. Dat beeld kon nooit mee ze.
    Als ik racegame speelde en ik wilde naar links ofzo sturen was ik bv te laat haha omdat het beeld door die airplay wat achterzat.

  57. Origineel geplaatst door Gaetan
    Voor alle zeurpieten: Google verkoopt ook nog leuke gadgets. Ga daar eventjes kijken voor een chromecast en zo. Maar stop toch eens met klagen over de Apple prijzen. Apple producten behouden hun waarde omwille van dergelijke prijzen, die ook niet snel zullen zakken na een aantal maanden. Daarom kunnen we een iPhone 6 plus momenteel nog steeds voor 500€ verkopen! Probeer dat even met je Samsung van een jaartje oud. Veel geluk!
    Apple dwingt ook helemaal niemand om zijn oude Atv2 of 3 weg te doen als dat ding nog goed werkt. Het is onze eigen drang om altijd het nieuwste te hebben dat ons “verplicht” om weer maar eens het nieuwe model te kopen hoor. Tim Cook staat niet bepaald met een geweer tegen mijn hoofd als ik weer in de rij sta aan de Apple store.

    Normaal zou je zeggen dat je gewoon bij een nieuw product de inflatie correctie toepast of minder.
    Ik koop iig al jaren geen macbook/imac meer en gewoon weer windows, de lol is er gewoon vanaf. Elke 2 jaar twijfel ik ok over de iphone om daarmee over ge stappen en gaat ook gebeuren.

    Kwaliteit wordt minder elke keer…….

  58. @Jonathan: Jij noemt Windows pro? Laa me niet lache.

  59. Origineel geplaatst door Ferryman
    Kijk, jij snapt ‘t tenminste.😄 Ik stel voor dat we die oversized iPad voortaan ‘Pseudo-Pro’ noemen, die naam verdient ‘ie wèl.😁

    Origineel geplaatst door Fred
    Er wordt nog al eens vergeten dat op ingevoerde produkten niet alleen btw betaald moet worden, maar vaak ook invoerrechten.

    Leuk bedacht, maar dat geldt natuurlijk ook voor de VS. Anders dan de Mac Pro worden deze iDevices niet in de VS zelf geproduceerd… dus moeten daar ook gewoon geïmporteerd worden. Dàt verklaart ‘t verschil dan natuurlijk absoluut niet.

    Nee, Apple kan als Amerikaans bedrijf natuurlijk haar eigen producten veel goedkoper invoeren in Amerika. Dat hebben ze wel veilig gesteld in die handelsverdragen.

  60. @André: Ga eens leren lezen joh.
    Er staat heel duidelijk dat ik de Windows surface veel meer een pro apparaat vind dan de iPad pro. Ik heb woord over Windows gezegd.
    Typisch gevalletje Windows bashen en zien wat je wilt zien van je.

  61. @Gabor: Dan vergeet je toch dat Apple in de EU een Iers bedrijf is 😉

    Oftewel – wat serieuzer – dat Apple in Europa ook wel de gunstigste belasting- en invoermogelijkheden weet te vinden…

  62. Feit blijft dat ik nu veel mensen hoor praten over de Surface Pro. Ik geloofde totaal niet meer in het apparaat maar Apple laat echt te veel liggen op dit moment. Te prijzig, software is totaal niet meer intuïtief, OSX is een paar keer opgeleukt maar bevat iedere keer redelijk wat bugs en de iPad Pro is echt een oversized iPad (wat gerust wel voordelen heeft maar zeker geen spectaculaire vernieuwing is). De Apple Watch is matig (ik kan erover meepraten want heb hem elke dag om). De sport functie van de Apple Watch is ronduit slecht. Kan mijn hartslag niet goed meten tijdens crossfit trainingen. Kortom Apple is mijn ogen nog steeds de koning op de troon maar er wordt behoorlijk aan de poten gezaagd.

    Apple je bent al exclusief genoeg. Pas op dat de gewone man niet totaal van je vervreemd. Prijzen omlaag naar acceptabel niveau. Marktaandeel verder vergroten en eens serieus werk gaan maken van een echt vernieuwende iPad, OSX echt stabiel en de gebruiksvriendelijkheid van software omhoog. Ik wil terug naar de tijd van “it just works”.

  63. @Jeroen76: Je vergeet de importheffing. Je moet er geen 21 maar ongeveer 31 % bij optellen.

  64. Origineel geplaatst door Ferryman
    @Gabor: Dan vergeet je toch dat Apple in de EU een Iers bedrijf is 😉

    Oftewel – wat serieuzer – dat Apple in Europa ook wel de gunstigste belasting- en invoermogelijkheden weet te vinden…

    Wrong again. Het fortress Europa gooit op alle producten een dikke invoerheffing. Dat Apple dat belasting technisch deels wegmanagement naar de winst via Ierland merken wij niet zoveel van, als consument.

  65. Origineel geplaatst door Paul538
    Gebruik momenteel nog steeds naar tevredenheid de IPad 2. Als het ding het begeeft, geen Apple vervanging met de huidige absurde prijzen. Er is zoveel ander moois op dat gebied, al is het dan zonder de naam Apple. Het zal mijnheer/mevrouw Apple niet boeien dat ik afhaak. Het enige wat ik nog zal proberen is de iPhone ‘trouw’ te blijven om de zoveel jaar. Maar eigenlijk zit dat meer tussen de oortjes. Ook daar is de rek uit wat prijs betreft (voor mijzelf sprekend). Het zal wennen worden om  vaarwel te zeggen, maar alles went.
    Off-topic: altijd weer de big smiles van oor tot oor met aan de andere kant de super arrogantie met de 💰. Dat went dan weer niet.

    Heb ook nog altijd de 2 sinds de release..ziet er nog als nieuw uit..alleen iets trager en iets mindere batterij..als ik al een nieuwe koop gaat er hier gewoon een nieuwe batterij in en kan ie nog jaren meegaan als 2 de ipad voor mijn werk dan

  66. @Rene: kun je niet gewoon de bose aansluiten op de tv en dan aanzetten zodat het geluid van de appl tv naar de tv gaat en dan naar de bose. Zo hebben wij dat thuis.

  67. @Ferdy: ja zeker, ik heb al mijn apple producten uit Amerika.

  68. @WvB22:

    Ik vind de prijs reuze meevallen als ik t vergelijk met een windows machine die na een jaar al outdated is en erg traag wordt vanwege de antivirus.
    Dit weerhoudt mij er juist van om naar een surface te gaan

  69. Goed. Voor mij dus nog heel lang m’n ipad4 en een nieuwe chromecast (aanbieding mediamarkt € 29,-)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.