Reacties voor: Dit zijn de Nederlandse prijzen voor Apple Music

De prijzen voor Apple Music in Nederland zijn officieel bekend: voor een tientje per maand kun je dit jaar onbeperkt naar muziek gaan luisteren.
Lees het complete artikel → Dit zijn de Nederlandse prijzen voor Apple Music
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 51 reacties

  1. Ping nieuw leven inblazen zal niemand overhalen Spotify te verlaten. Apple heeft een andere veel betere kans gemist: lyrics. Die hadden verschil gemaakt.

  2. Een vraagje ivm family sharing.
    Kan ik bijvoorbeeld Apple Music delen met 6 vrienden? Hoe gaat dit in zen werk? Moeten we iCloud accounts aan elkaar koppelen, waarbij 1 het hoofdaccount is?

    Komen alle kosten van apps, iTunes, enz op deze hoofdaccount zen rekening?

    Welke info zien we onderling van elkaar?

    Bedankt!

  3. Ik kan niet wachten

  4. Euro 10,- (sorry 9,99) voor een beetje muziek, zijn ze nou helemaal van de . . . . . .!

  5. Hoe zal het delen gaan? Kan je zelf apple ID’s intypen of moet je ook je apps enzo delen wat nu al bestaat?

  6. Verschijnt Apple Music nou wel in iOS 9?
    Herinner me dat de Watch App ook later pas verscheen met de beta.

  7. @puccini: Zo duur is Spotify ook, en toch zijn er 20 miljoen mensen bereid dat ervoor te betalen…

  8. Kan je de muziek nou ook offline beluisteren , dus lokaal opslaan ook?

  9. Origineel geplaatst door puccini
    Euro 10,- (sorry 9,99) voor een beetje muziek, zijn ze nou helemaal van de . . . . . .!

    Wat is het alternatief? Illegaal downloaden? Daar is op dit moment geen politicus meer voor te vinden die dat verdedigt dus daar zal binnenkort wel een zero tolerance beleid voor komen.

  10. @puccini: Want? Spotify heeft t al jaren, werkt prima, betaal er graag voor

  11. iTunes music Familie = iCloud family ALLEEN met credit card!!!!!

    (Volgens mij)

  12. @Tim: ben ook benieuwd, kan je met 6 teherlijk luisteren??

  13. @aapie: Ja. Ieder krijgt een apart account. Gaat gewoon via hun eigen apple-id. Via family sharing.

  14. Origineel geplaatst door puccini
    Euro 10,- (sorry 9,99) voor een beetje muziek, zijn ze nou helemaal van de . . . . . .!

    Weet je wat een album bij de mediamarkt etc. Kost?

  15. Als je elke week, of misschien wel elke maand, een CD koopt, ik vraag me toch af wie dit nu nog doet, dan kan ik het me voorstellen dat je voor 9,99 per maand een abonnement neemt.

    Maar kom op zeg, je kan toch de hele dag naar de radio luisteren, er zijn zoveel verschillende stations online te vinden. Daarnaast heeft spotify een gratis mogelijkheid, die ook prima werkt en super goede muziek geeft. En wat dacht je van MyRadio, ook een super alternatief.

    En dat alles voor 0,00 euro per maand. Ben ik dan nu echt ouderwets of zuinig? Iedereen gooit maar geld over de balk, alleen voor een beetje muziek. Sorry dat ik het niet begrijp, of misschien niet wil begrijpen. 🙂 😛 😉

  16. Origineel geplaatst door Marc
    Als je elke week, of misschien wel elke maand, een CD koopt, ik vraag me toch af wie dit nu nog doet, dan kan ik het me voorstellen dat je voor 9,99 per maand een abonnement neemt.
    Maar kom op zeg, je kan toch de hele dag naar de radio luisteren, er zijn zoveel verschillende stations online te vinden. Daarnaast heeft spotify een gratis mogelijkheid, die ook prima werkt en super goede muziek geeft. En wat dacht je van MyRadio, ook een super alternatief.
    En dat alles voor 0,00 euro per maand. Ben ik dan nu echt ouderwets of zuinig? Iedereen gooit maar geld over de balk, alleen voor een beetje muziek. Sorry dat ik het niet begrijp, of misschien niet wil begrijpen. 😛 😉

    Zo heeft iedereen zijn eigen beweegredenen om te betalen of niet te betalen voor muziek. Ik wil bijvoorbeeld zelf playlists kunnen maken voor o.a sporten, werken, reizen etc. Daarnaast vind ik het fijn dat je on-demand kan kiezen en luisteren wat je wil. Het heeft niet zo zeer te maken met zuinig zijn of niet. De een heeft het er voor over, de ander weer niet.

    Ik betaal nu al een jaar lang voor Spotify en ben zeer tevreden. Maar ik kan mij voorstellen dat jij een gratis internet radio of de gratis spotify versie wellicht fijner vind. Ieder z’n ding.

  17. @Marc: Ik betaal liever 10 euro voor geen reclames en de optie om op volgende te drukken..
    Gewoon een keuze die iedereen voor zichzelf moet afwegen

  18. Is er ook al meer bekend over hoe je kan betalen? Voorheen kon je bij veel Apple diensten alleen met credit card betalen, al kan je in de Apple Store nu wel met iDeal afrekenen. Bij Spotify is het gelukkig wel mogelijk om via iDeal machtiging te betalen.

    Denk dat er veel mensen zonder credit card zijn die wel graag Apple Music willen hebben. Zou dus een gemiste kans zijn voor Apple als ze alleen credit card ondersteunen.

  19. Origineel geplaatst door Corryworst
    @puccini: Zo duur is Spotify ook, en toch zijn er 20 miljoen mensen bereid dat ervoor te betalen…

    Dit is niet helemaal waar. Ik heb nog steeds een (oud) Unlimited-abonnement van €5 per maand voor alleen reclamevrij luisteren via de computer. Als Spotify mij op een gegeven moment gaat ‘dwingen’ om een Premium-abonnement te nemen, weet ik niet of dat wel zou doen…

  20. Echt spannend is het niet.
    Dus ik blijf zelf gewoon bij Spotify.
    Daar heb ik al m’n speellijsten in staan en werkt gewoon super op Phone en Mac en pc.

    Zie geen reden om over te stappen.
    Zelfs nadelen. Betalen met cc geen lyrics.
    Weinig ondersteuning voor delen met draadloze speakers.

  21. Ik ben ook benieuwd naar de mogelijke betalingswijzen. Momenteel spotify met paypal. Geen creditcard in bezit en ook niet van plan om aan te schaffen, al ben ik wel heel benieuwd naar deze dienst..

  22. @Youri: Bij iTunes match moest je een creditcard aan je account koppelen voor de eerste betaling, daarna kon je de cc er weer af doen en ging het in het vervolg van je tegoed af.

  23. Waar staat de aankondiging van Music dan ? Heb 8.4 beta maar nergens de aankondiging van Music

  24. Origineel geplaatst door majette
    Ik ben ook benieuwd naar de mogelijke betalingswijzen. Momenteel spotify met paypal. Geen creditcard in bezit en ook niet van plan om aan te schaffen, al ben ik wel heel benieuwd naar deze dienst..

    Via wat er dan ook aan je Apple ID is gekoppeld

  25. Kijk uit naar de effectieve lancering want 14,99 of 9,99 per maand om zo goed als alle muziek onbeperkt te luisteren met zelfs mogelijkheid deze voor offline gebruik te downloaden is een heel correct tarief en zo steel je geen muziek van artiesten die er ook voor moeten werken. Als je op café of naar de disco gaat betaald de massa zonder morren onrechtstreeks toch ook langs de vaak veel te dure consumptie prijzen zonder morren auteursrechten . Trouwens elke maand 1 cd kopen is duurder dan 1 maand Apple music, spotify premium enz enz. Tevens heb ik ook nog nooit iemand horen klagen omdat hij in de bioscoop entree moest betalen dus voor mij geen probleem om te betalen voor legitieme muziek want ikzelf wil immers ook niet gratis voor niets gaan werken.

  26. Origineel geplaatst door Saïd Bellari
    Ping nieuw leven inblazen zal niemand overhalen Spotify te verlaten. Apple heeft een andere veel betere kans gemist: lyrics. Die hadden verschil gemaakt.

    Niet een kwestie van Spotify verlaten. Ik heb volstrekt niks met Spotify maar het zit nu eenmaal bij m’n abo in. Ik heb ‘t gratis en kan het niet opzeggen. Maar ik gebruik het nauwelijks. Maar het hebben van Spotify is voor mij niet de reden om Apple Music niet te nemen.

  27. Benieuwd of Apple een ‘Importeer je Spotify playlisten in Apple Music’ gaat aanbieden.

  28. Origineel geplaatst door Corryworst
    @puccini: Zo duur is Spotify ook, en toch zijn er 20 miljoen mensen bereid dat ervoor te betalen…

    Niet perse. Natuurlijk betaal je het wel maar bij velen zit het gewoon bij een mobiel of internet abo in. In mijn geval heb ik niet eens de keuze. Het zit er bij. Kan het niet opzeggen om een “korting” te bedingen oid. Dus het getal 20 mln moet voorzichtig gebruikt worden.

  29. @Albèrt: ik zie nu dat jullie bij het gelinkte stukje over 8.4 beta 4 het buildnummer van IOS 9 vermelden … Wellicht zit de Music aankondiging in iOS 9 ?

  30. Ik was bereid over te stappen vanaf Spotify gezien dat ook 10 Euro per maand kost. Maar toen ik las dat Apple het in een veel lagere geluidskwaliteit gaat aanbieden is de prijs-kwaliteit verhouding dus veel slechter dan die van Spotify.
    En Apple was het ook al niet gelukt met Ping dus dat wordt nog even afwachten of dit wel van de grond komt 🙂

  31. De Apple music komt voor alle duidelijkheid vanaf 30-06-2015 beschikbaar in de iOS 8.4 update

  32. @s0kkie: Dat met de kwaliteit is niet waar. Lees maar eens het artikel van gisteren en de reacties daarop.
    Volgens velen, ook experts, is het juist beter.

  33. @Pieter: Je hebt gelijk Pieter 🙂 Apple biedt het in 256kbps AAC aan, ik dacht dat ze het in 256kbps MP3 gingen aanbieden. Dan zou het lager zijn geweest dan Spotify, maar dat is dus niet het geval.

  34. Wat ik me afvraag is dat je ook via iDEAL of alleen via creditcard moet om een abonnement nemen.

  35. @Marc: Heb je een iPhone of iPad??? Zoja, dan zijn we uitgepraat…er zijn zoveel andere goedkopere GSM’s en Tablets. Als iets voldoet aan je eisen en je hebt er een bepaalde prijs voor over die jij dat waard vindt dan koop je het….en dat is met alles zo

  36. Hier een stukje van Apple zelf over Family Sharing. Spreekt i.m.o. voor zich.

  37. Origineel geplaatst door Tim
    Een vraagje ivm family sharing.
    Kan ik bijvoorbeeld Apple Music delen met 6 vrienden? Hoe gaat dit in zen werk? Moeten we iCloud accounts aan elkaar koppelen, waarbij 1 het hoofdaccount is?
    Komen alle kosten van apps, iTunes, enz op deze hoofdaccount zen rekening?
    Welke info zien we onderling van elkaar?
    Bedankt!

    Dat vraag ik me dus ook af. Volgens mij werkt het als volgt;

    1 iCloud-account maakt een family aan. Die persoon is dat ook de host zeg maar en dient een creditcard gekoppeld te hebben aan zijn iCloud account. Dit iCloud account wordt tevens het iTunes en App Store account.

    Je kan 6 personen uitnodigen, dus 6 iCloud accounts toevoegen. Vanaf dat moment kun je je locatie delen en elkaars inkopen inzien en elkaars iPhone vinden via Zoek mijn iPhone.
    Als 1 van de 6 een aankoop verricht in de App store dan gaat dit van de creditcard van de host af. En kan de rest de app ook downloaden. Ook kan je de aanschaf history van alle iCloud’s inzien die zijn aangemeld.

    Mijn huidige situatie is;
    iTunes/App Store account die ik deel met vrienden, dat doen we al jaren zo en dat gaat prima.
    Het voordeel hiervan alle apps zijn voor iedereen beschikbaar, bij Delen met gezin moet de
    app-ontwikkelaar dit toestaan.
    Verder is iedereen met zijn eigen iCloud account ingelogd.

    Als ik Delen met gezin aanmeld, dan dient dit een iCloud account te zijn dat altijd is ingelogd op een iDevice.
    Nu heb ik nog wel een iPhone in de kast liggen die stof ligt te happen en ik zou daar een iCloud account op kunnen aanmaken + koppeling creditcard.

    Maar nu komen de vragen;
    – Locatie sharing met alle mensen in de Family, is dit volledig uit te schakelen? Dat je dit niet van elkaar ziet? Simpelweg geen behoefte aan, of ziet de host altijd de locaties?

    – Als ik Delen met gezin heb aangezet en er komt een update voor een app die in aangeschaft met het huidige iTunes/App Store, dient er dan ingelogd te worden met het (oude) Apple ID account? Waar we nu dus aankopen mee doen?

    – Dienen leden van de de Family altijd met he iCloud account waar ze in de Family mee aangemeld zijn ook aangemeld te zijn onder Instellingen -> iTunes en App Store? Of kan daar eventueel een ander Store account (in dit geval Apple ID waar we nu de aankopen mee doen) aangemeld zijn?
    Als dat mogelijk is dan wil ik verder gaan met Store account die we al jaren gebruiken voor aankopen, ook voor eventuele updates van apps en dan daarnaast een Family aanmaken op een (oude)iPhone en daar de div. iCloud accounts daarop aanmelden. Of is het aangemeld zijn met het iCloud account dat in de Family zit niet voldoende en dient dit ook onder iTunes en App Store zo te zijn?

    Misschien weet @iculture hierop een antwoord?

  38. @Marc: Ik roep al jaren tegen de bakker:”€1,50 per dag voor een beetje gemalen tarwe, zout en water? En binnen een dag is het al weer verteerd! Waarom zou ik betalen voor een halfje bruin?” Mijn bakker heeft gelukkig altijd een plankje met gesneden krentenbrood liggen. Ik pak daar altijd een stukje van.

  39. @Saïd Bellari: Heeft Spotify al lang.

  40. Origineel geplaatst door s0kkie
    Ik was bereid over te stappen vanaf Spotify gezien dat ook 10 Euro per maand kost. Maar toen ik las dat Apple het in een veel lagere geluidskwaliteit gaat aanbieden is de prijs-kwaliteit verhouding dus veel slechter dan die van Spotify.
    En Apple was het ook al niet gelukt met Ping dus dat wordt nog even afwachten of dit wel van de grond komt

    In een artikel dat niet klopte want aac en mp3 bitrates kun je niet 1 op 1 vergelijken

  41. @iculture de prijzen in dollars zijn wel excl. Tax die per staat kan verschillen. De prijzen in euro’s zijn incl. BTW (NL), maar dit verder terzijde. Dus uiteindelijk is de eindprijs niet een gevalletje $ teken door € vervangen.

  42. Pas als Sonos Apple Music gaat ondersteunen wordt het voor mij interessant.

  43. Ik heb Spotify gratiz van xs4all 😆

  44. @Flieps: <3 deze reactie, dankjewel.

  45. Als ik die prijzen zie van het familypakket en de overhead van Apple bedenk, dan blijft er nog minder over voor de artiesten.
    Sneu.
    Tel daar het bericht bij op dat Apple onderzocht wordt op machtsmisbruik … blijf ik bij pionier Spotify.

    Is er al nieuws over dat onderzoek?

  46. Origineel geplaatst door Youri
    Is er ook al meer bekend over hoe je kan betalen? Voorheen kon je bij veel Apple diensten alleen met credit card betalen, al kan je in de Apple Store nu wel met iDeal afrekenen. Bij Spotify is het gelukkig wel mogelijk om via iDeal machtiging te betalen.

    Denk dat er veel mensen zonder credit card zijn die wel graag Apple Music willen hebben. Zou dus een gemiste kans zijn voor Apple als ze alleen credit card ondersteunen.

    ik heb m’n iCloud geheugen verhoogd en betaal elke maand een euro via een iTunes gift card. Apple stuurt me elke maand een mailtje dat de afschrijving er weer aan zit te komen. En dan kan ik zonodig een nieuwe gift card kopen. Dus waarschijnlijk kan het met deze muziek dienst ook wel op deze manier betaald worden. Maar zeker weten doe ik het niet

  47. Origineel geplaatst door Saïd Bellari: Ping nieuw leven inblazen zal niemand overhalen Spotify te verlaten. Apple heeft een andere veel betere kans gemist: lyrics. Die hadden verschil gemaakt.

    Spotify heeft ook al een lyrics optie, tenminste op de PC.

  48. Ik zie her en der wat meer verwarring m.b.t. Family Sharing, misschien dat mijn situatie anderen verheldering kan geven over Family Sharing.

    Zelf gebruik Family Sharing met mijn vriendin en mijn ex (die kunnen gelukkig goed met elkaar opschieten). De reden hiervoor is dat ik met mijn ex een aantal gezamenlijke aankopen had die we beiden handig vonden, echter zullen jullie begrijpen dat, aangezien we beiden een eigen leven hebben, we beiden ook onze privacy willen bewaken.

    Bij Family Sharing heb je 1 ‘hoofd account’ nodig. Dit is het account dat mensen kan toevoegen en verwijderen in Family Sharing en het account waar alle kosten vanaf gehaald worden. Aan dit account moet een creditcard gekoppeld zijn, ikzelf gebruik hiervoor 3V card (eenmalig €10,-) een prepaid creditcard van VISA die ik telkens opwaardeer.

    Vanaf nu zullen alle app’s die gekocht worden en alle IAP vanaf die creditcard gaan. In ons geval zijn er duidelijk afspraken gemaakt, bij het aankopen van een app wordt er even een seintje gegeven en achteraf, indien nodig, verrekend.

    Alle apps die gekocht worden, worden wel gewoon gekoppeld aan de Apple ID die het gekocht heeft, maar zijn voor ons alledrie beschikbaar. Als er toch een keer iets tussen zit dat je liever voor jezelf houdt (de aankoop van Fifty Shades of Grey bijv. 😜) dan kun je in je aankopen lijst kiezen voor de optie om het te verbergen. De rest kan dan niet zien dat je dat aangekocht hebt. In theorie werkt dit alleen met apps die door developers zijn aangewezen als zijnde ‘deelbaar’, echter leert de praktijk dat alle developers dit doen voor alle apps. Echter is het zo dat het een actieve handeling van een dev is en dat een app standaard op ‘niet deelbaar’ staat, waardoor hele oude apps die sinds dat Family Sharing is uitgekomen geen update hebben doorgevoerd, dit veelal niet toestaan.

    Daarnaast hebben zowel ik als mijn ex een maandelijks abonnement voor 20GB iCloud opslag, dit wordt maandelijks gewoon afgeschreven van de creditcard.
    Eventueel iTunes tegoed dat je had wordt als het ware ‘bevroren’, dus alle kosten gaat van de CC af, tenzij je uit de Family Sharing stapt.

    Verder op het gebied van privacy moet je nog letten op het volgende: standaard word je aan elkaars Zoek mijn vrienden toegevoegd en kun je dus elkaars locatie zien. Dit kun je heel eenvoudig uitzetten zoals je dat bij anderen ook zou doen. Hetzelfde geldt voor Find my iPhone (is nogal loos om zoek mijn vrienden uit te zetten maar Find my iPhone wel toe te staan) echter kunnen de leden van Family Sharing nog wel een geluidje afspelen, wissen op afstand of in de verloren modus zetten (je moet elkaar dus wel kunnen vertrouwen) voor het geval dat je de ander moet helpen.

    Het enige wat misschien een beetje hinderlijk is als je aan Family Sharing doet met mensen waar je niet mee samen leeft, is dat er automatisch een agenda en takenlijst gemaakt wordt waar alle leden lid van zijn. Deze kun je niet verwijderen en je kunt jezelf niet van die agenda en takenlijst verwijderen. Dus er zit niets anders op dan de agenda te verbergen en de lijst te negeren. Het is niet zo dat je afspraken en herinneringen automatisch ook in die agenda en op lijst verschijnen, het is echt een gezamenlijk iets. Ik stel me zo voor dat een gezin op de lijst zet dat de vuilnis naar buiten moet en in de agenda bijv. ‘Op de koffie bij Oma’ beetje zo’n idee.

    Verder behoud je dus de apps die je gekocht hebt met jouw Apple ID zelfs al ga je uit de Family Sharing groep (dus de apps die jij zelf als lid hebt aangekocht) en zullen de apps van anderen niet meer werken als je eruit gaat (je krijgt een pop-up dat de app niet bij jouw apple id hoort).

    Wat verder ook wel jammer is, is dat IAP niet gedeeld worden. Dat is begrijpelijk bij consumeerbare IAP’s zoals diamanten of munten in die vreselijke ‘gratis’ games, maar erg onprettig en onhandig bij apps die ‘gratis’ zijn in een uitgeklede vorm en voor een volledige versie een IAP vereisen. Wat ik meestal doe hiermee is bij vriendinlief even inloggen in iTunes met mijn Apple ID, dan op de restore purchases knop in de app zelf en dan weer terug op haar Apple ID inloggen. Dan heeft ze toch de IAP en hoeft het me niet dubbel te kosten.

    Ik hoop dat ik met bovenstaande het voor sommigen duidelijker heb kunnen maken.

  49. Origineel geplaatst door Pieter
    @Youri: Bij iTunes match moest je een creditcard aan je account koppelen voor de eerste betaling, daarna kon je de cc er weer af doen en ging het in het vervolg van je tegoed af.

    Nee hoor. Gewoon met m’n bankrekening. Nooit een cc nodig gehad.

  50. @Lastminuteguy:

    Wauw. Dank je wel voor de super duidelijke uitleg.
    Nu snap ik eindelijk hoe het allemaal in elkaar steekt
    Thanks

  51. @Lastminuteguy:

    SUPER!! Bedankt voor je antwoord! Dit is wat ik zocht!!

    Weet je het antwoord op het volgende misschien?
    Ik heb nu dus een iTunes Store/App account (geen iCloud account) die ik met vrienden deel. Stel we maken een Family aan, dan moet ik dus met een iCloud account een Family aanmaken. Wat gebeurd er met appupdates die komen voor aangeschaft materiaal op het iTunes Store/App account?
    Moet er dan steeds bij een update met het iTunes Store/App acount worden ingelogd? Of gaan updates automatisch zonder login?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.