Reacties voor: Nederlandse iPhone ontploft in handtas

Op het forum van iPhoneclub meldt iemand opnieuw een ontploffende iPhone. Deze keer gebeurde het in een handtas, waarbij de iPhone compleet opensprong.
Lees het complete artikel → Nederlandse iPhone ontploft in handtas
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 110 reacties

  1. Apple moet een stevig standpunt publiekelijk kenbaar maken, ipv het zogenaamd af te doen als niet bestaande situaties. Dit zal anders nog ‘s flink tegen ze kunnen gaan werken.

  2. Toch wel zorgwekkend.

    Is zo’n case om je iPhone nu aan te raden, zodat het nog enige bescherming biedt als hij ontploft. Of kan de iPhone zijn warmte juist niet goed kwijt met een case en heb je een grotere kans op ontploffen?

  3. Apple kan dit toch ook niet afdoen als incident. Het is niet bepaald de eerste keer.

  4. Het is natuurlijk heel zuur als je zoiets overkomt, maar het levert wel een unieke iPhone op. Die zou niet misstaan in een vitrinekast 😉

    En nu maar hopen dat T-Mobile & Apple het sportief en professioneel oppakken en de eigenaar asap schadeloos stellen (dus nieuwe iPhone + sorry).

  5. Wow, nog maar geluk dat je hem dan niet in je hand hebt!

  6. 1 op 1 miljoen toestellen die ONTPLOFFEN is er 1 te veel.

  7. @roeland mee eens.
    Zou het te maken kunnen hebben met de isolerende werking van rubber / silliconen hoesjes? Die heb ik namelijk ook (tik tak tik tak)

  8. … en wel héééél snel !

  9. Origineel geplaatst door Maarten Verhaegen
    1 op 1 miljoen toestellen die ONTPLOFFEN is er 1 te veel.

    jah…. duh!!!

    alsof Apple ze bewwust maakt om te ont ploffen.
    Het is hen zelf blijkbaar nog niet overkomen dus valt er lastig wat aan te doen.

    massaal alle iphones terug roepen als niet duidelijk is wat d oorzaak is heeft ook geen zin.

  10. was er niet heel lang geleden een ontplofte/gesmolten iphone waarbij de camera app nog aanstond maar hij stond wel op standby? misschien is het met die ontplofte iphones zo dat ze bijv de camera app wegklikken (door haast of gewoonte)? ik neem aan dat veel mensen dit doen maar juist door verschillende omstandigheden dit wordt verergerd, zoals een rubberen hoesje of een warme tas of auto

  11. Met zo’n afzichtelijke case is het natuurlijk vragen om problemen.

  12. Gaat dit nu enkel over de 3GS?

  13. Tja dat heb je als je er een hoesje overheen doet.

  14. Nou dit vind ik echt belachelijk.
    en al helemaal dat ze geen nieuwe krijgt.
    telefoons horen niet te ontploffen.
    nee er komt toch een tweede telefoon bij voor mij.
    want de iphone wordt snel heet en loopt ook snel leeg.
    valt echt tegen.
    desondanks vind ik het de vetste fone die ik ooit heb gehad. daarom is dit zo balen.
    en hoe apple ermee omgaat ook.
    jammer

  15. Vreemd allemaal ik heb me iphon al meer dan een half jaar en er zijn veel mensen in mijn omgeving en nooit hoor je er klachten over, heb het vermoede dat het op internet gaat om sensatie zucht.

  16. Ik vind dat mensen niet zo paniekerig moeten doen..
    Apple zal heus wanneer dit soort problemen zich voor doen, onderzoeken of de schuld bij hen ligt of de gebruiker. Ik heb het idee dat gebruikersfouten vaak onderschat worden…

    Ik denk dat als het hier gaat om een productiefout.. Apple echt niet zo moeilijk gaat doen met het regelen van een vervangend toestel.

  17. wat ze nooit weten te vermelden of deze ook ge-jailbreaked was ?,
    kan me voorstellen dat de eigenaar dat niet graag laat horen, anders is hij zijn garantie kwijt 🙂

    .

  18. @mrtnd:
    Dat zou een mogelijkheid kunnen zijn, al zou dat zou betekenen dat er dan minimaal 2 bugs zijn: De camera is niet uitgezet door de software toen de telefoon naar standby ging en er is niet een beveiliging in de systeemsoftware die processen gaat afschieten als de telefoon warm loopt.
    We zullen het wel horen of Apple iets vindt…

  19. Of het nu 1 op de zoveel miljoen is die dit overkomt…..ik vind het evengoed erg zorgwekkend als een Iphone ‘zomaar’ ontploft. Kan me goed voorstellen dat de schrik er flink inzit bij de eigenaar. Net wat ze zegt…..hij zal maar in je gezicht ontploffen???

    Wat Apple eraan moet doen? Idd onderzoeken wat de oorzaak was en zo nodig uit die productielijn toestellen terug halen en checken op fouten.

    Wat betreft de case…..als een case dit risico met zich meebrengt, dan zouden ze moeten verbieden cases te verkopen! Kan me niet voorstellen dat dat nou de boosdoener is. Net als de tas….in de schaduw….hoe heet kan dat worden? Niet warmer dan de omgeving waar hij in staat en daar moet hij naar mijn mening op gebouwd zijn toch? Zet je hem in de zon….heel ander verhaal natuurlijk.

  20. en btw waarom maakt apple niet gewoon een normale batterij eentje die te vervangen is?
    ik vind gewoon niet kunnen.

  21. Dat dit gebeurt en openbaar wordt is alleen maar goed, wordt het hopelijk bij de volgende versie opgelost.

  22. Nou ik vind het maar bizar. Ik ben zelf al met mijn 3e 3gs bezig en krijg steeds een gerefurbished terug en deze word ook erg warm.
    Heb weinig zin in een ontploffing!!!
    Zit er steeds meer aan te denken om over te stappen op de htc hero

  23. Net als die vorige telefoons is dit er weer eentje die zo’n case er omheen heeft zitten… Door zo’n case zou het kunnen zijn dat de telefoon zijn warmte niet kwijt kan en zodoende oververhit kan raken, wellicht?

  24. ik vind het er een beetje vreemd uitzien.
    Alles is aangetast en gekruld door de hitte maar de plastic simkaart is nog mooi in tact….

  25. Origineel geplaatst door Anita
    en btw waarom maakt apple niet gewoon een normale batterij eentje die te vervangen is?
    ik vind gewoon niet kunnen.

    Als hij geploft is kun je wel goed bij de batterij;-)

  26. Zo zie je maar, doe er geen lelijk hoesje om 😛

  27. Op vliegtuigmodus word een iPhone niet heet

  28. Heerlijk toestel hè die iPhone…

  29. @Nox

    Haha die zit. Dat is inderdaad een belediging voor je iPhone, zoiets pikt ie natuurlijk niet. Foei die case!

  30. Origineel geplaatst door Maarten Verhaegen
    1 op 1 miljoen toestellen die ONTPLOFFEN is er 1 te veel.

    = TRUE

    Apple zou gewoon al een reden moeten kunnen geven waarom die iPhone’s ontploffen. Want ik heb ook een hoesje en ik zet hem soms ook op vliegtuigmodus maar warmworden doet die niet.

  31. Wat een onzin over die hoesjes die erom zitten, hoeveel telefoons hebben wel niet zo’n hoes eromheen en ontploffen niet ? je hebt je telefoon toch ook in je zak daar kan de warmte ook echt niet weg hoor. En heb je ooit je iphone warm voelen worden in je zak ? Ik in ieder geval niet alleen tijdens het opladen word die warm. Denk dat het gewoon een foutje is in de software/hardware die zelden voorkomt en onder bepaalde omstandigheden de iphone laat ontploffen. Wel balen dat je iphone er zo uitziet zou er niet blij van worden 😛

  32. Nieuws bericht: vanaf heden: geen Iphone’s meer toegestaan in het vliegtuig

  33. Hoesje + Camera app open laten staan = boem? De kans lijkt groter dat je iPhone onbeschadigd blijft zonder hoesje dan met. 😛 Hoop wel dat er snel een verklaring door Apple wordt gegeven met wat het probleem is.

  34. Ik word langzamerhand wel een beetje bang eigenlijk. Want ik was 1 van de eerste mensen die de iPhone 3G in mijn bezit had vorig jaar. Nu ik de iPhone 3G 1 jaar heb, ben ik toch bang dat ie gaat ontploffen. Ik herrinner me nog wel vorig jaar in de zomer toen ik de iPhone 3G had dat hij heel heet was geworden (zonder hoesje). Het was ook heel erg warm in mijn kamer. Het was ook toen lekker heet die dag. Ik hoop echt dat er niks gebeurd met mijn iPhone 3G. Ik hoop echt dat apple toch wel iets gaat doen met de nieuwe iPhone, om toch dit te laten voorkomen.

    BTW: weet iemand dat Apple al bezig is met een nieuwe iPhone? Want zo te zien zal er elke jaar een nieuwe iPhone op de markt komt.

  35. Ik vraag me af wat de werkelijke oorzaak van het ontploffen is. Lijkt mij sluiting op de accu. Ik weet niet of een chip kan exploderen, volgens mij alleen maar bij te grote hitte verbranden. Ben geen technicus maar heb nog nooit elektronica zien ontploffen en zoveel kracht ontwikkelen dat het toestel er zo uit komt te zien. Volgens mij kan het niet anders dan accu-gerelateerd zijn.

  36. Hoe het ook bekeken wordt, dit mag nooit gebeuren. Case of geen case.

    Tuurlijk zijn er zaken die anders moeten, vervangbare batterij, achtergrond progjes draaien.

    Maar toch is de Iphone een prachtig toestel. Laten we hopen dat er niemand gewond raakt en dat de firma’s het goed oplossen.

  37. Ik denk nog steeds dat ze die iphones zelf gemold hebben..

  38. Volgens mij zijn het problemen met de batterij want die vind ik nergens terug op de foto’s

    btw op de 2de foto die iphone past toch niet in die handtas? of ligt het aan mij

  39. Ach,het ligt veel simpelder als dat. Het is gewoon die receptioniste die stikjaloers was van die iphone en in een daad van waanzin hem een 30-tal seconden in de microwave heeft laten draaien alvorens hem terug in die handtas te steken. 😉

  40. Ik ben benieuwd of deze foto’s met een Iphone zijn gemaakt. Anders kunnen ze mooi meedingen in de wedstrijd 😉
    Maar, alle gekheid op een stokje.
    Mijn collega heeft een Iphone die uit het niets ook opeens heel warm kan worden, terwijl hij een nette, niet gejailbreakte versie heeft. Ik ben ook altijd bang dat dat ding nog een keer gaat ploffen. Maar hij maakt zich er niet zo druk om.
    Mijne doet het alleen als je en GPS en Internet etc. draait. Dan wordt ie erg warm.

  41. @alchemist:
    Apple kan meerdere dingen doen

    1: Grote terug roep actie. Nadeel is kost veel geld kan negatief effect hebben maar het kan als ze het goed doen ook een juist goed posief effect hebben.

    2: Deze iphone vervangen en groot campagne dat hoeze om iphones niet goed is. Dit toont aan dat de iphone zeker kampt met hitte problemen. negatief effect op de naam iphone. (mits het aan de hoesjes light)

    3: Niets doen en enkele gevallen een nieuwe iphone geven. negatief effect op de naam…

  42. Er is degelijk iets aan de hand. Toen ik mijn Iphone (1st gen) geupgrade had naar versie 3 werd hij ook gloeiend heet en hij was binnen de 3 uur leeg… Ik heb een vermoeden dat er in sommige gevallen een continu proces bezig is. Dit in combinatie met het ontbreken van interne sensoren die bepaalden processen kunnen stoppen bij oververhitten… tja dan kan je tegen deze problemen oplopen… apple dient hier echt wel een goed antwoord op te bieden!!!

    btw, ik heb de optie fetch new data afgezet en mijn verhittingsprobleem was opgelost.

  43. @Lars Nimmegeers:
    Andersom wel. 🙂

  44. Nou, je moet ook niet vergeten, er zijn wel miljoenen iphones de deur uitgegaan. Integenstelling tot andere producten waarvan er misschien 100000 van zijn gemaakt.

    Dus indien een van die andere toestellen ontploft, word er niets op gezegd. Maar eenmaal er een massaproductie is, is dit groooot nieuws. Fouten zullen er altijd zijn.

    Zoals ik merk op de foto, zit de iphone er nogal vrij geplet in. Zoals voordien al werd gesteld, moet je er niet te veel constante druk op uitoefenen.

    Nu vind ik wel dat apple een klein moeite mag doen om een nieuwe iphone op te sturen desondanks Floppie ‘misschien’ zelf in fout is.

  45. Mijn vriendin en ik hebben beide de 3G. Eén klein verschilletje: de chromen rand van de mijne staat een beetje omhoog aan de rechterkant en loopt niet gelijk aan het glas… is dit een voorbode op ontploffing of ook een productiefoutje? Beide zijn online besteld en simlock-vrij (Italiaanse versie). Kan ik bij Apple Nederland terecht?

  46. Origineel geplaatst door loopezz
    @Lars Nimmegeers:
    Andersom wel.

    hehe en nog iets bij mijn weten als er iets ontploft zit de omtrek er rond ook zwart ofwel is het hoesje heeeeeeeel sterk of… want het ziet er nog heel goed uit om een ontplofte telefoon meegemaakt te hebben

  47. Er zat toch een temperatuurmeter in de iPhone? Deze werd bijna niet gebruikt..

    Heb ik hier gelezen

  48. ik zeg niet dat het niet waar is maar echt geloven doe ik het ook niet. Voor een ontploffing heb je brandstof en veeeel zuurstof nodig de batterij kan enkel maar een chemische reactie maken die kan heet worden gloeien de andere objecten in brand steken zoals je tas waar hij in zit en opzwellen maar ontploffen daar kan niet genoeg zuurstof bij. als er iets “ontploft” is het gewoon het glas of de behuizing die open knakt door de druk van de opzwellende batterij of elektro ik zie hier ook geen opgezwollen batterij die de iphone open geduwd heeft.
    Swoit ik kan aannemen dat zulke dingen gebeuren.
    Denk er eens aan er worden miljoenen gemaakt.
    Bij elk toestel gebeurt het enkel bij de iphone komt het in het “wereld” nieuws. Ik maak me geen zorgen. Enkel de fabrikant moet aanvaren dat perfectie niet mogelijk is en dat foutjes gebeuren en dat ze de nodige verantwoordelijkheid nemen. Door de de schade te vergoeden.

  49. Origineel geplaatst door jan-willem
    @roeland mee eens.Zou het te maken kunnen hebben met de isolerende werking van rubber / silliconen hoesjes? Die heb ik namelijk ook (tik tak tik tak)

    Ga ik me nu ook afvragen….ga straks TT of Sygic gebruiken en dan zal ie aardig warm worden!!!
    Ga maar naar een metalen cover staat de warmte beter af

  50. Oorzaak gevonden: klik op 1 van de 2 foto’s in het artikel. Beweeg je muis over de foto en klik op next naar foto 13 van 14. Erg HOT! :p

  51. Je zult op dat moment maar aan het telefoneren zijn.
    Voor sommigen maakte het blijkbaar niet uit dat anderen dit overkomt. En niet schadeloos gesteld worden.
    Om dit te voorkomen zou Apple dit tot op de bodem moeten uitzoeken en hierover eerlijk moeten communiseren. Wat een discussie het kan maar een keer per milioen verkochte IPhones voorkomen.

  52. gewoon een mislukte aanslag!

  53. Origineel geplaatst door Wouter
    Er zat toch een temperatuurmeter in de iPhone? Deze werd bijna niet gebruikt..Heb ik hier gelezen

    Dat gaat zo lastig als je iphone in je handtas zit tenzij die doorzichtig is en je 24/7 naar je iphone kijkt voor eventueel dat schermpje ;p

    Naja wel jammer dat het opnieuw gebeurd is niet echt een super reclame voor apple al trekken er niet veel mensen zich van zulke dingen aan dagelijks word het nog gekocht ^^

  54. Op vakantie kan het binnen een tas super warm worden. Zeker als hij een tijdje in de zon staat. En dan ook nog in combinatie met een rubberen hoesje. Mij verbaast het niks dat het dan iets te warm kan worden. Natuurlijk hoort het niet te gebeuren dat hij ontploft, maar je kan het grotendeels ook wel voorkomen denk ik zo…

  55. Origineel geplaatst door Anita
    en btw waarom maakt apple niet gewoon een normale batterij eentje die te vervangen is?

    En dan was dit niet gebeurd? Natuurlijk niet!

    BTW De batterij IS vervangbaar, alleen niet door de gebruiker.

    Een terugroep actie is pas zinvol als de oorzaak van deze incidenten een vermijdbare productie fout is.

    ik vind gewoon niet kunnen.

    Er zijn zoveel dingen die niet kunnen en toch gebeuren, 100% veiligheid is een utopie.

  56. Zullen we dit geen ontploffen noemen trouwens?
    Hooguit smelten.

  57. Even een paar vragen.

    Zijn er ook gevallen bekent van ontploffende telefoons voor de release van de iphone 3gs? m.u.v. de witte iphone de te heet werd..

    Zijn alle berichten van ontploffende iphone’s 3gs bezitters?

    Nokia heeft toch ook iets gehad in het verleden? was dat een productie fout? Kan net zo goed hier ook het geval zijn.

    Want je iphone jealbreaken met als gevolg dat hij ontploft door wat voor toeters en bellen je er ook op hebt draaien gaat er bij mij niet in.

    Nokia’s konden helemaal geen drol in de tijd dat deze ontploften. Lag ook aan de batterij volgens mij.

    Tis gewoon een productie fout. En ik hoop dat apple’s onderzoek hun snel tot een conclusie laat lijden. Waarom dit gebeurt.

  58. Origineel geplaatst door Dave
    Nou ik vind het maar bizar. Ik ben zelf al met mijn 3e 3gs bezig en krijg steeds een gerefurbished terug en deze word ook erg warm.
    Heb weinig zin in een ontploffing!!!
    Zit er steeds meer aan te denken om over te stappen op de htc hero

    Je 3e?! wtf doe je d’r mee?

  59. Origineel geplaatst door Martin
    Mijn vriendin en ik hebben beide de 3G. Eén klein verschilletje: de chromen rand van de mijne staat een beetje omhoog aan de rechterkant en loopt niet gelijk aan het glas… is dit een voorbode op ontploffing of ook een productiefoutje? Beide zijn online besteld en simlock-vrij (Italiaanse versie). Kan ik bij Apple Nederland terecht?

    Dit heb ik dus ook alleen zit dat bij mij nou juist aan de linkerkant, iemand enig idee of dit de kans op ontploffen vergroot?

  60. hihi, het komt nu dichterbij.
    Ik heb indertijd de Philips en de Senseo hier benoemd.
    Zulke zaken kunnen altijd gebeuren.
    Het probleem bij Apple is alleen dat ze zoveel mogelijk de verantwoordelijkheid af willen schuiven. Blijven maar roepen dat het de schuld van de gebruiker is totdat ze er niet meer onderuit komen.
    Mijn inziens is het gewoon een productiefout die ze niet willen toegeven.
    Tsja, recalls kosten geld en Apple wil alleen maar geld hebben.
    Als dit een foodbedrijf was werd direct een 100% recall uitgevoerd. Ik ben 20 jaar werkzaam geweest in de branche en weet hoe het daar werkt.
    Maar ja, de Appleboy’s willen hun dikverdiende centen niet teruggeven.
    Heb je enig idee wat het met de aandelenkoersen van Apple doet als ze een immense recall moeten doen.

    Dan blijft er weinig van over hoor !

    Dus ze blijven volhouden dat het aan de gebruiker ligt totdat ze er niet meer onderuit kunnen. Ik hoop dat een groep Amerikaanse gebruikers voor de Amerikaanse rechtbank eens een proces gaat voeren met een megaclaim. Dan worden ze wel gedwongen om actie te ondernemen.

  61. Het lijkt mij puur toeval dat er iphones ontploft zijn met een case eromheen.

    Ik zelf heb er al bijna van begins af aan een case eromheen, en de iphone wordt echt niet heet ofzo.

    Het lijkt mij alleen geen pretje als er een iphone in je broekzak ontploft.

  62. Zo win de fotowedstrijd natuurlijk nooit….

    Ik weet niet wat die mensen allemaal doen met die telefoons…

  63. niet zo kritisch, t-mobile wil natuurlijk eerst onderzoeken of de iphone echt kapot is 😛

  64. Misschien een nieuwe optie in mobile me. Mobile detenation XD

  65. Origineel geplaatst door Blacka
    gewoon een mislukte aanslag!

    HAhahaha van wat ? van de taliphone?:-)
    nee onzin dit kan echt niet. en ik geloof niet dat de mensen de iphone zelf mollen. wel denk ik wel dat Jailbreak er iets te maken heeft. maar dan nog. het mag gewoon niet kunnen.

  66. Er moet eerst eens bewezen worden dat dit, en andere incidenten ook echt gebeurt zijn.

    Ik geloof er geen zak van. Mijn iPhone is in april volledig kopje onder gegaan en is weer tot leven gekomen. Water en electronica zijn geen goeie vrienden en ik ben er daarom 100% van overtuigd dat als deze incidenten waar zijn, dan had mijn i Phone allang ontploft moeten zijn.

    Ik denk dat Apple de echtheid van de incidenten terrecht betwijfelt en daarom geen nieuw toestel geeft.

    @iPhoneClub:
    Doe nou eens een paar iPhones met een paar apps draaiend in een handtas en zet de tas een paar uur in de zon. Wedden dat er niets gebeurt? Ik zet er 100 Euro op.

  67. Dat er een case erop zat heeft niets mee te maken. Dat heeft bijna iedereen wel.

    Mensen moeten geen paniek maken, warme dagen zijn bijna voorbij. Dan krijgen we zeker met iphones die bevriezen. 🙂

  68. Origineel geplaatst door Anita
    Nou dit vind ik echt belachelijk.
    en al helemaal dat ze geen nieuwe krijgt.

    Dat staat er niet!
    Het is niet meer dan logisch dat T-Mobile eerst met eigen ogen wil zien wat er aan de hand is.
    Als het verhaal klopt dan krijgt ‘Floppie’ echt wel een nieuwe iPhone.

  69. Als de telefoon echt ontploft is waarom is er dan geen schade zichtbaar (in de zin van gesmolten/zwart plastic) Als je de foto’s goed bekijkt dan lijkt het erop dat de Iphone klem gezeten heeft en dat hij in de lengterichting is samengedrukt.

  70. Dit ding ziet er niet ontploft uit. Hij is helemaal verbogen. :S Najah
    Apple is er altijd makkelijk in. Mijn macbook was gaan scheuren bottomcase en het toetsenbord. Hebben ze met grote uitzondering gemaakt (toetsenbord altijd, buiten garantie geen probleem) Na 6 maanden heb ik er alweer scheuren in zitten.
    Klote macbook waarom is mijnes niet van alu? 🙁

    Ga vandaag weer fotos mailen naar die lui.
    Maar echt mee werken doen ze daar niet.
    Dus ontplofte iphones zal dan ook wel weer met normaal gebruikers verslijt te maken hebben :S Net als die barsten die ze ontkennen.

  71. Je kunt het ook gerechtigheid noemen, je verdiende loon voor gebruiksvoorwerpen in smakeloze plastic hoesjes inpakken.

    Hopelijk stuurt Apple snel een persbericht dat hoesjes afgeschaft moeten worden en buiten de garantie vallen.

    Ik klaag de regenjas fabrikant toch ook niet aan wanneer ik met 30 graden buiten 2 uur ga hardlopen en bijna dood neerval.

  72. volgen apple zijn die franse niet ontploft

  73. Ik heb mijne in de zomer (zo lang die er was) Gewoon in het zwembad in de zon gelegd tijdens het luisteren naar muziek. Zelfde met mijn iphone nano. Nooit ergens last van gehad. En zo heel erg warm werd hij nou ook weer niet.

    Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    Er moet eerst eens bewezen worden dat dit, en andere incidenten ook echt gebeurt zijn.Ik geloof er geen zak van. Mijn iPhone is in april volledig kopje onder gegaan en is weer tot leven gekomen. Water en electronica zijn geen goeie vrienden en ik ben er daarom 100% van overtuigd dat als deze incidenten waar zijn, dan had mijn i Phone allang ontploft moeten zijn.Ik denk dat Apple de echtheid van de incidenten terrecht betwijfelt en daarom geen nieuw toestel geeft.@iPhoneClub:
    Doe nou eens een paar iPhones met een paar apps draaiend in een handtas en zet de tas een paar uur in de zon. Wedden dat er niets gebeurt? Ik zet er 100 Euro op.

  74. Ik moet er niet aan denken, dat hij ontploft als mijn dochter een spel speelt op mijn iphone.

    Vraag me ook af waarom apple er zo duister over doet, haal die dingen gewoon allemaal terug, en vervang ze allemaal, en voor wie dat niet wil, moet vanuit de mobile-operator gewoon een ander merk toestel kunnen kijken.

    Lees net ook dit: misschien oud nieuws, maar toch

    De Amerikaanse computerconcern Apple ontkent dat er een algemeen probleem is met de iPhone. De recente ontploffingen van iPhones en iPods zijn geïsoleerde incidenten, die nader zullen worden onderzocht. Apple heeft dat geantwoord op vragen van de Europese Commissie, zo meldde een woordvoerster van EU-commissaris Meglena Kuneva (Consumentenbescherming) dinsdag.

    In meerdere landen klaagden gebruikers dat hun toestel spontaan explodeerde. Dat leidde tot wonden aan handen en gezicht.

    ,,De Europese Commissie neemt de berichten over de ontplofte toestellen serieus”, aldus de woordvoerster. De Europese Commissie heeft de controlediensten in alle EU-landen gevraagd om informatie over de kwaliteit van de iPhones en iPods.

    Bron: ANP

  75. Trouwens bij de receptie? Daar zetten ze ook koffers. Dus waarschijnlijk heeft hij gewoon een koffer erop gehad. Het ziet er wel zo uit. Rare ontploffing als je iphone er dan zo uitziet :S

  76. Ik denk dat Apple een zending door elkaar heeft gehaald.

    Zie:
    http://media.nu.nl/m/m1dz1auax51x.jpg

  77. Lijkt me een duidelijk geval van een Li-Ion accu die afscheid heeft genomen als gevolg van (een eerdere) oververhitting.

    Gezien de plaats (Malediven) lijkt oververhitting door de omgevingstemperatuur een mogelijke oorzaak.

    Ik ben vorige maand in Florida geweest en daar was het buiten bijna 39’C en in de geparkeerde auto over de 50’C.
    Die temperatuur ligt ver boven de maxima de Apple specificeert (aan: 35’C uit 45’C)
    Het is dus een slecht idee om je iPhone in dat soort gebieden in de auto of zon te laten liggen.

    Mocht dat de oorzaak zijn dan moet Apple toch maar eens kijken naar accu’s die geschikt zijn voor hogere omgevings temperaturen.

    BTW De thermische beveilig van de iPhone is in dit soort situaties machteloos.

  78. Laatst had ik mijn iPhone vol in de zon liggen met een paar boxjes erop om muziek te luisteren op het strand. iPhone werd te heet en ging vanzelf over op vliegtuigmodus en schakelde de muziek uit. Lijkt mij dus niet dat hij te heet kan worden waarna hij ontploft, dit omdat hij zichzelf dan in de vliegtuigmodus zet.

  79. @Ray:
    De EU moet de berichten van burgers serieus nemen, maar dat betekend niet dat die burgers ook serieus zijn. Apple moet de EU ook serieus nemen dus hebben ze kennelijk toegezegd te kijken naar incidenten. Wat wil je nou nog meer?

    Zullen we gewoon eens rustig afwachten wat dat opleverd? Ik ben in elk geval blij dat jij geen bedrijfsleider bent bij Apple want jij zou kennelijk op basis van een paar ongeverifieerde incidenten miljoenen toestellen laten omruilen, dat lijkt mij paniekvoetbal spelen om niets.

    Ik geloof geen zak van deze incidenten, ik hoop dat iPhoneClub mijn weddenschap aanneemt en een paar iPhones aan de handtastest gaat onderwerpen.

  80. dus die rubbere hoesjes verkloten niet alleen je achterkant, maar zijn ook een potentieel “ontstekingsmechanisme”?

  81. Origineel geplaatst door Niels
    Als de telefoon echt ontploft is waarom is er dan geen schade zichtbaar (in de zin van gesmolten/zwart plastic) Als je de foto’s goed bekijkt dan lijkt het erop dat de Iphone klem gezeten heeft en dat hij in de lengterichting is samengedrukt.

    True, ik durf te wedden dat hier geen sprake is van ontploffing. Omdat de eerste echte ontploffing op grote schaal openbaar werd gemaakt, ontploffen opeens alle iPhones lijkt wel. Je zou bijna denken dat mensen hem expres willen laten ontploffen om zo de media te bereiken… En een nieuw exemplaar te krijgen natuurlijk. 😉

  82. Waarom wordt er niet onderzocht wat deze toestellen gemeen hebben?

    > JAILBREAK
    wel of niet gedaan?
    > CASE
    zit er wel of niet een case of folie op/omheen?
    > 3G / 3GS
    welke versies van de iPhone betreft het?
    > AANKOOPPUNT
    zijn de iPhones waar het om gaat allemaal bij de verkopende dealer gekocht, of bijvoorbeeld ‘los’, via marktplaats-achtige sites, etc? Soms kan een niet geautoriseerd verkoper wel een iPhone aanbieden, maar komt deze bijvoorbeeld uit het buitenland.
    > GEBRUIK
    welke applicaties werden het meeste gebruikt op de iPhones?
    > NIEUW GEINSTALLEERD
    welke app is al laatste geïnstalleerd?
    > NADERE OMSTANDIGHEDEN
    er zijn misschien situaties die de gedupeerden liever niet vermelden omdat ze dan misschien geen garantie meer hebben, maar wellicht dat juist dat wel een aanleiding geweest kan zijn…

    Wellicht zou een onderzoek buiten APPLE om een goed idee zijn? Gebruikers doen mee, maar verliezen niet hun recht op garantie (oftewel hun namen etc. worden niet gekoppeld aan hun antwoorden / medewerking als deze naar Apple gaan).

  83. Wie stopt er nou ook een hoesje omheen, en dan ook nog van rubber?! Rubber houdt warmte ook lekker vast, en de iphone kan zijn warmte kwijt over alle kanten behalve het scherm, en waar stop je dan je hoesje overheen? Gek he dat hij warm wordt.. en als je dan nog navigatie op de achtergrond laat draaien of op standby zet met de navigatie nog actief…… ik denk dat je elke telefoon kapot krijgt op die manier 🙂

  84. Bij elk “ontploffings” bericht begin ik het steeds minder leuk te vinden dat ik een 3GS in mijn broekzak heb…
    Ben ik nou de enige die dat heeft?

    Want ook in een broekzak kan het warm worden…

    Kijk en als alleen het scherm barst en een paar splintertjes geeft is niet zo heel ernstig voor de persoon die hem bij zich heeft. Maar als hetzelfde als op de foto bij mij in mijn broekzak gebeurt zal de schade toch iets meer zijn…

    Kom op Apple, stel een duidelijk onderzoek in en stel ons gerust door toe te geven dat een aantal series batterijen niet goed zijn en dat deze worden vervangen…

  85. Afgelopen zomervakantie heeft mijn iPhone in de volle zon gelegen (buitenom mijn weten) Toen ik hem vond was hij zo warm dat ik hem bijna niet vast kon pakken. Heb hem in de caravan in de schaduw gelegd en na een half uurtje was hij weer heerlijk cool. (als ik de verhalen van de ontploffende iPhones eerder had gehoord had ik hem misschien niet in de caravan gelegd 😉
    Niet ontploft maar ziekelijk heet.
    Love my iPhone

  86. Origineel geplaatst door Marcel 😀
    dus die rubbere hoesjes verkloten niet alleen je achterkant, maar zijn ook een potentieel “ontstekingsmechanisme”?

    Was dat voor onzin???
    Weet bijna 100% zker dat het met achtergrond processen te maken heeft. Heb zelf een ge-jailbreakte iphone met hoes, en nergens last van.

    Tip voor ge-jailbreakte iphone bezitters:
    Instaleer sbsettings, en houd je proccessen in de gaten, ongewenste processen kan je hiermee zelf stoppen ( tevens kan je met sbsettings ook je geheugen opschonen…

  87. De iphones worden toch in china gemaakt? Zou de chinese maffia er voor niets tussen zitten?î„…

  88. Hoesjes of niet.

    Die dingen zijn ook in de officele Apple Stores te vinden dus, dat zou dan ook betekenen dat ze door hun goed gekeurd zijn.

  89. komt door de vliegtuigmodus dat hij warm word

  90. hij zou maar in je broekzak zitten …

  91. Ken inderdaad iemand die z’n camera app aan had laten staan, waarna de iPhone gloeiend heet werd!

  92. Nou hoop niet dat hij bij mij ontploft. Zou je aardig aan kunnen bezeren als hij in je broekzak zit

  93. Mijn iToy wordt heet als ik over wifi zit te bellen, voor de rest niet. Kan hem dagen aan de lader hangen.. Geen probleem.

    Ook heb ik vaak de camera app draaien als ie gelockt staat. Totaat geen problemen met warm worden..

    Denk ook zoals iedereen dat het aan de accu moet liggen. Of de koppeling tussen de accu en de telefoon zelf..

    Las hier boven ook dat je zuurstof nodig hebt bij een ontploffing. Is niet helemaal waar. De chemicalien in de accu kunnen gaan reageren en daarbij kunnen gassen vrij komen. Aangezien de accu hermetisch afgesloten is, ontstaat er een overdruk die de zaak kan laten ploffen.

  94. Origineel geplaatst door jan-willem
    @roeland mee eens.Zou het te maken kunnen hebben met de isolerende werking van rubber / silliconen hoesjes? Die heb ik namelijk ook (tik tak tik tak)

    lijkt me stug, als ik mijn iphone in mijn broekzak heb dan wordt dat ding toch echt warmer dan in zo een hoes bovendien heeft die iphone totaal geen reden om warm te worden als die alleen maar in airplane mode staat.

    Ik vind wel dat Apple in zijn handjes mag vrijven dat dit nog niet is gebeurd in amerika want daar kunen dit soort ongevalletjes miljoenen kosten.

  95. @Willem:

    die van mij wordt ook hartstikke heet en gebruik nooit ipod/mail functie en is niet gejailbreaked.. dus het hoeft niet door achtergrond processen te komen, ik moet hem uit zetten als ik hem oplaad omdat het anders te ziek warm wordt

  96. Een ‘explosie’ gaat vaak gepaard met zeer hoge temperaturen (na de explosie). Zo’n handtasje zou dan toch al lang een gat in gesmolten moeten zijn?

    Nog erger: het rubberen hoesje is helemaal niet gesmolten. Als ie al niet gesmolten was had ie wel gescheurd moeten zijn door de “klap”, het was toch een zogenaamde ontploffing? Ik zeg: hoax.

  97. @Michiel Prins:

    Waarom zou je dit in godsnaam verzinnen. Wat een verschrikkelijke onzin. Ik zeg: fanboy.

    Verder ook iedereen die excuses verzint als, misschien komt het door het hoesje of door de warmte in de tas. Onzin. Een telefoon hoort niet te ontploffen, onder geen enkele voorwaarde. Apple is ook veel en veel te langzaam in hun “onderzoek”.

    Het feit dat T-mobile niet meteen kan zeggen dat ze een nieuwe krijgt is ook stuitend. Ga naar de winkel gooi je gebakken rommel over de toonbank en zeg dat je iphone een gebrek vertoont.

  98. ik denk dat Nokia er achter zit………….

  99. Kvind het toch maar raar
    Door de hitte zou de simkaart moeten smelten wat hier niet het geval is en de case ziet er ook nog mooi uit. Een kleine scheur maar geen tekens van smelten en dergelijke en een plastic hoesje zou toch wel met de ontploffing moeten smelten (en zou dan een bruine kleur krijgen door de verbranding)

    Mijn mening: iPhone is totaal niet onploft

  100. Grappig hoe mensen niet met statistieken om kunnen gaan. 1 op de miljoen is echt een kans van nul. Kut als het gebeurt, en zeker een reden voor Apple om iPhone 4 hier tegen te beschermen, maar dat is dan ook echt alles. “Ik heb nergens last van” slaat natuurlijk nergens op, nog 999.999 mensen ook niet…

  101. “waarschijnlijk in het zwembad gevallen, en hebben ze em bijwijze van laatste redding de iPhone even in de magnetron gedaan waar normaal even een flesje voor babys opgewarmd wordt bij de receptie”

    Ik zie n.l. geen reden je telefoon al op de vliegtuigmodus te zetten terwijl je nog in het hotel bent, zelfs in die stand doet de telefoon minder dan minder, en is al bijna in coma.
    Dus waar moet deze dan nog warm van worden ??

    Tja en dan word het moeilijk bewijzen wat hier wel en niet waar is, wat er wel en niet gebeurt is….

    Al is de leugen nog zo snel……..

    Ach je moet toch wat doen voor een nieuwe iPhone nietwaar ?????

    M.a.w. persoonlijk denk ik aan een mooi broodje aap verhaal 😉

  102. De iphone was in vliegtuig modus? Zou het toevallig dat je iphone net onder de scan is geweest op Schiphol? Ik weet dat je harde schijf dan zomaar gewist kan worden vanwege het magneet waar zo’n scanner gebruik van maakt. Misschien dat er nog meer bijwerkingen waren?

    Plus, ik wil ook wel eens weten of het nou 3gs’en zijn, of niet. Een 3gs heeft een compas, en ik kan me voorstellen dat zo’n magneet lekker te keer kan gaan op zo’n mobieltje.

    Ik zou niet verbaast staan kijken als het zo lag.

  103. Iedereen roept dat de “iPhone” is ontploft.

    Wat ik zou willen weten: wat er nu werkelijk ontploft is? De accu, de processor, of iets anders?

  104. Welk fabrikant is de maker van de Iphone batterij?
    Wil de echte dader NU opstaan!

  105. damn :s

    er zijn nu al zoooo veel voorvallen met die iphone .. maakt de naam wel goed voor iphone 🙂

    is dit enkel met de nieuwere of van een bep.maand?

  106. Genoeg gehoord, tijd voor een BlackBerry. Geen zin om het risico te lopen.

  107. Of diegene wilde gewoon even niet gestoord worden. Mislukte Sherlock.:r

    Origineel geplaatst door Eppo Spaargaren
    “waarschijnlijk in het zwembad gevallen, en hebben ze em bijwijze van laatste redding de iPhone even in de magnetron gedaan waar normaal even een flesje voor babys opgewarmd wordt bij de receptie”Ik zie n.l. geen reden je telefoon al op de vliegtuigmodus te zetten terwijl je nog in het hotel bent, zelfs in die stand doet de telefoon minder dan minder, en is al bijna in coma.
    Dus waar moet deze dan nog warm van worden ??Tja en dan word het moeilijk bewijzen wat hier wel en niet waar is, wat er wel en niet gebeurt is….Al is de leugen nog zo snel……..Ach je moet toch wat doen voor een nieuwe iPhone nietwaar ?????M.a.w. persoonlijk denk ik aan een mooi broodje aap verhaal

  108. @Tom:

    ach een vriend van me heeft z’n Blackberry laatst in de hoek gegooid. Hij werd er gek van! Heeft nu een iPhone en is heel tevreden.
    Tja….

    1 op de 1.000.000 ? No stress!

  109. Wat ik vreemd vind is dat ik op de foto geen roet of andere brand of explosie sporen zie. Dat zou ik als leek verwachten.

    Ik wil ook best een andere theorie lanceren:
    Nadat het “slachtoffer” de handtas heeft neergezet in de schaduw naast de receptie. Heeft iemand een koffer naast de receptie gezet om in/uit te checken en per ongeluk op het handtasje met de iphone. U raad het al KRAK!

    Dat gebeurd vaker en niet alleen met iphone’s, maar ook met (zonne)brillen en ander klein breekbaar spul. Heel vervelend en weinig aan te doen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.