Reacties voor: Nederlandse ebooks buiten iBookstore om lezen wordt makkelijker

Nederlandse uitgevers zetten Adobe DRM aan de kant en kiezen voor een watermerk. Daardoor wordt het makkelijker om ebooks buiten Apple om te lezen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Er staan op het internet hele pakketten van -tig 1000 E-books (epub) in NL en die zijn gewoon te lezen op de iPad, iPod, iPhone en ook op de Kobo en allemaal zonder DRM.
    Ik denk dat specifieke boeken (studieboeken e.d.) wel gekocht worden maar ontspannende lectuur?

  2. gossie possie, pipo koeien.
    het zou m.i. nog veel gemakkelijker dienen te worden gemaakt, waarom niet net als bij de muziekindustrie een luisterpaal, zoals bijv. de VPRO al jaren heeft, een leespaal dus, of NPR in de verenigde staten, dit boek is een week lang te lezen, gratis en voor niets, de wereld is nou eenmaal een stuk dichterbij gekomen.
    en nou hoor ik alweer dat kleine taalgebied enzo, maar naarmate den mensch zich verder ontwikkeld zal zijn wijze van informatie geven en nemen zich ook wijzigen, dus doe er je voordeel mee, de huidige mens te verleiden tot het doen van digitale aankopen, zolang dat nog opportuun is.

  3. Ze doen maar. Ik lees lekker van papier of stiekem via een gedownload ePubje. Al dat gehannes met relatief dure eBooks en drm dat trek ik niet.

    Zelfde gold voor muziek en films. Als ik moeite moet doen of moet nadenken op welk apparaat ik wel of niet kan kijken dan download ik van usenet.
    Apple is op zich goed bezig met zijn Stores: en alles werkt op elk apparaat… totdat je Apple verlaat, dat dan wel: maar als je ooit zonder Windows hebt geleefd is die kans vrij klein!

  4. Zo moeilijk is het toch niet om die DRM uit een epub te slopen?

  5. @pixites Zoiets is er voor boeken al, de Lees dit boek-app.

  6. Een gewoon boek kan ik uitlenen of geven aan wie ik maar wil. Ik snap echt niet waarom dat niet meer zou mogen met een digitale versie. Als ik het boek alleen maar mag lezen moeten de digitale boeken ook goedkoper worden dan gewone boeken…

  7. @timoboezeman ik weet het Timo, maar het is te beperkt, te lullig, te ja, hoe zak ut zeggen: in behoorlijk Nederlands<
    Ik wil van alles: net als op tv, radio etc, ik wil de vrijheid voelen, voordat ik een keuze maak.
    Weloverwogen een keuze maken, zonder al te veel gepusht te worden, in die snoepwinkel overdonderd worden door het giga-aanbod. Vroeger las ik de NYT bijvoorbeeld nooit, nu kan ik er enigszins mee wegkomen. Bij Amazon kan ik, als ik wil, uittreksels lezen of 1e hoofdstukken en dan niet van maar 1 uitgevertje (bewust denigrerend), maar zij scheppen bijna de illusie dat ik op het Koningsplein gauw ff naar binnen loop en met een boek onder de arm weer buiten ga…
    om idd nog maar hut (Belgisch:) niet te hebben over de zoals anderen ook opmerken, wanstaltig hoge prijzen..
    Ik heb ook al bijna geen plastic (cd) in huis en vind papier alleen dan interessant als het meerwaarde heeft..
    de titel van dit stukje dekt overigens de lading, het zal wel(licht) makkelijker worden, maar dat zal niet voldoende blijken, vrees ik.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.