Reacties voor: Nederlandse corona-app gebruikt het systeem van Apple en Google

De Nederlandse COVID-19 app die in ontwikkeling is, zal gebruik maken van de API die Apple en Google ontwikkeld hebben. Dat heeft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid bekendgemaakt
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Maar zolang de overheid ( en bedrijfsleven ) zich schuldig maakt aan Bluetooth ( en WiFi ) TRACKING, zet ik Bluetooth NIET aan !

  2. @Rednose: Zucht.

  3. Ik zal niet tot de 60% behoren. Zo’n app. komt niet op mijn telefoon.

    En het knopje in 13.5 gaat direct uit.

  4. De mensen die deze app dan niet gaan gebruiken wat is jullie argument om hem niet te gebruiken? Aangezien er een anoniem ID aangemaakt wordt wat niet naar jou als individu terug is te herleiden. (Ik wil geen rel starten, ben gewoon benieuwd)

  5. @Bryan: Heel inhoudelijk.

  6. @Wessel: Op mijn telefoon komen apps die ik gebruik. Vandaar dat er weinig apps op staan. Deze app. wens ik niet te gebruiken. Functies die ik niet gebruik staan standaard uit.

  7. Ook al kan je het tegendeel bewijzen, dan nog geloven ze het niet want ze geloven liever wat er op Facebook staat.

  8. (Red.) Lijst met extra landen toegevoegd.

  9. Origineel geplaatst door Bryan
    @Rednose: Zucht.

    ZUCHT

    Origineel geplaatst door René
    Ik zal niet tot de 60% behoren. Zo’n app. komt niet op mijn telefoon.
    En het knopje in 13.5 gaat direct uit.

    Mogelijk hoef je niet eens een app op je telefoon te zetten als je niet ziek bent. Tot die tijd verzameld je telefoon id’s en weet de overheid niks. Als je dan Corona krijgt en snapt hoe ernstig het kan zijn, kun je ervoor kiezen om de app van de overheid te installeren. Je geeft dan alle id’s door, verwijdert de app en blijft thuis. Geen tracking van jou en iedereen die met jou in contact is geweest krijgt netjes bericht.

    De oplossing voor de personen die zich te goed voelen voor zo’n initiatief.

    Overigens ben ik blij dat ze met deze techniek gaan werken, had ik nooit verwacht. Dacht NL overheid kiest altijd voor zijn eigen oplossingen. Mooi dat ze het wel doen, want met deze techniek waan ik mijn privacy geborgd.

  10. Origineel geplaatst door Wessel
    De mensen die deze app dan niet gaan gebruiken wat is jullie argument om hem niet te gebruiken? Aangezien er een anoniem ID aangemaakt wordt wat niet naar jou als individu terug is te herleiden. (Ik wil geen rel starten, ben gewoon benieuwd)

    Wessel, inhoudelijke argumenten zal je niet horen van deze personen omdat die er niet zijn. Het gaat om irrationele gevoelens (is dat dubbelop?). Het heeft vaak geen zin om een discussie aan te gaan.

    Als de app er is zet ik hem erop en de API aan en hou goed in de gaten wat de inhoudelijke en rationele commentaren zijn op serieuze media en door echte experts. Op basis daarvan kan ik dan zelf m’n plan trekken.

  11. @Maarten: en @Ro
    Weten jullie dat jullie vooroordelen hebben?

    Het is verwerpelijk en beledigend om te denken dat deze mensen geen inhoudelijke argumenten hebben. En mensen die zich te goed voelen, ga in de hoek zitten en u schamen @Ro

    Uit jullie reacties blijkt, dat iemand wel een mening hebben maar die moet exact gelijk zijn aan jullie mening. Zo niet, beledigen maar en meer.

    Uiteraard valt met jullie geen inhoudelijke discussie te voeren.

  12. Origineel geplaatst door René
    Ik zal niet tot de 60% behoren. Zo’n app. komt niet op mijn telefoon.

    En het knopje in 13.5 gaat direct uit.

    Bij mij komt ie er ook niet op!

  13. @René: Ondanks het feit dat je inmiddels al een aantal berichten hebt geplaatst, heb ik je nog niet kunnen betrappen op een argument waarom je de app niet wenst te gebruiken. Ik ben benieuwd…

  14. (Red.) Eerder vermeldde dit artikel dat meerdere Europese landen voor de Apple-oplossing zouden hebben gekozen. Het gaat echter om een Apple-achtige oplossing, waarbij geen locaties centraal worden vastgelegd.

  15. Origineel geplaatst door René
    @Maarten: en @Ro
    Weten jullie dat jullie vooroordelen hebben?
    Het is verwerpelijk en beledigend om te denken dat deze mensen geen inhoudelijke argumenten hebben. En mensen die zich te goed voelen, ga in de hoek zitten en u schamen @Ro
    Uit jullie reacties blijkt, dat iemand wel een mening hebben maar die moet exact gelijk zijn aan jullie mening. Zo niet, beledigen maar en meer.
    Uiteraard valt met jullie geen inhoudelijke discussie te voeren.

    Je mag er best tegen zijn en het niet willen gebruiken. Ik denk ook dat het goed zou zijn om zo’n oplossing niet verplicht te maken. Maar ik denk ook dat je niet bij voorbaat al het idee in de prullenbak moet gooien.

    Ik schets een scenario hoe het ook zou kunnen. Ik weet niet of het zo gaat zijn, maar hoop daarmee mensen aan het denken te zetten.

    Ik heb overigens nooit gezegd dat andere mensen geen inhoudelijke argumenten hebben, dat maak jij er zelf van 😜

  16. Natuurlijk zet ik het zeker uit. Puur omdat het stroom kost! Een accu gaat al snel genoeg leeg.

    Voor de rest maak ik me niet echt zorgen om deze functie.

  17. Tuurlijk ga ik deze app gebruiken! Naar mijn inschatting de enige oplossing om van de 1.5m samenleving af te komen.

    Want het duurt vast nog wel heel veel maanden voordat er een vaccin is, in voldoende hoeveelheden, goed getest en zonder bijwerkingen, en voldoende mensen m hebben genomen.

    Omdat deze app de Apple oplossing gebruikt, heb ik vertrouwen dat m’n privacy voldoende afgeschermd is.

  18. @Ro: Dat gebeurt heel veel, ook geregeld op dingen waar ik op reageerde komen hele rare reacties waarbij mij dingen in de schoenen worden geschoven welke ik nooit heb gezegd.
    Heel apart!

  19. Origineel geplaatst door Leo
    @Ro: Dat gebeurt heel veel, ook geregeld op dingen waar ik op reageerde komen hele rare reacties waarbij mij dingen in de schoenen worden geschoven welke ik nooit heb gezegd.
    Heel apart!

    Tja, soms gebeurt dat. Ik merk wel dat onderwerpen zoals dit iets losmaakt bij mensen. Daarover de mening van anderen horen is denk ik erg belangrijk, zorgt dat er minder in hokjes wordt gedacht. Als dat het gevolg is, ben ik er al lang blij mee 👍🏻

  20. @hans: soms nog meer de waarheid dan het NOS journaal. Dat mag ook weleens gezegd worden.

  21. @Marc:
    Bijzondere afweging maak jij. Dat jij je accuduur meer van belang vindt dan de volksgezondheid…

  22. Deze app is natuurlijk wel veel veiliger dan alle initiatieven die de overheid heeft geeist voor het boeken van een restaurant, sportschool, museum, terras of alle ander evenementen…. 1000 kansen op trackingmethodes voor overheid en kwaadwillende. Ik vertrouw Apple meer qua privacy dan de overheid. Kijk maar eens hoe ze de FBI al jaren dwars zitten bij het unlocked van iPhones. Together we can fight COVID-19

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.