Reacties voor: Nederlandse boekhandels leveren biografie Steve Jobs te vroeg uit

De Nederlandse biografie van Steve Jobs lijkt door een aantal boekhandels te vroeg zijn uitgeleverd, waardoor veel interessante details uit het boek al op straat liggen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. Met bovenstaande excuus heb ik hem ook alvast mee gekregen bij de plaatselijke boekhandel! Thanks voor de tip! Mooi middel om de week tot iPhone 4S mee te overbruggen

  2. Bol heeft die van mij al op de post gedaan, verwacht hem maandag! Had ‘m liever nu al gehad

  3. Begin augustus heb ik het boek besteld, deze week een mailtje gekregen dat het boek vanuit Bol.com in de verzending zit 🙂 Ben benieuwd.

  4. Psst, ik weet al hoe hij afloopt!

  5. waar dan?

  6. @stijnh: Hetzelfde hier. Hoop hem ook maandag binnen te hebben.

  7. Mijn boekhandel heeft het boek nog niet eens binnen, wordt dinsdag pas 😢

  8. Nog even wachten tot hij in de iBookstore staat.

  9. Ik werk zelf (op zaterdag) in een boekhandel, en wij krijgen ‘m wel gewoon pas dinsdag

  10. Ik heb ook een mailtje van Bol gehad vanmorgen. Hij is gisteren verzonden dus had m vandaag verwacht eigenlijk, maar helaas niets ontvangen 🙁

  11. Digitale versie in het Nederlands 448 bladzijden.
    In het Engels 656 bladzijden, scheelt 208 bladzijden.
    Iemand een idee waarom, kan toch niet alleen de vertaling zijn lijkt mij.

  12. Ik zal hem waarschijnlijk wel maandag binnen krijgen, kreeg gisteren de mail dat hij onderweg was.

  13. Oei.. De boekhandels die hem al uitgebracht hebben kunnen een boete van €25000,- verwachten. Het is namelijk niet toegestaan van Apple Nederland om hem eerder dan 24 oktober uit te brengen.

  14. @Arjan: Mijn Nederlandse versie (boek geen epub) heeft gewoon 678 bladzijden

  15. Origineel geplaatst door Arjan
    Digitale versie in het Nederlands 448 bladzijden. In het Engels 656 bladzijden, scheelt 208 bladzijden. Iemand een idee waarom, kan toch niet alleen de vertaling zijn lijkt mij.

    Komt wel alleen door de vertaling.

  16. Origineel geplaatst door Arjan
    Digitale versie in het Nederlands 448 bladzijden. In het Engels 656 bladzijden, scheelt 208 bladzijden. Iemand een idee waarom, kan toch niet alleen de vertaling zijn lijkt mij.

    Da’s wel vreemd inderdaad. Nederlandse vertalingen van Engelse zinnen worden over het algemeen zelfs juist iets langer, maar zelfs dan zal dat toch niet zoveel schelen?

  17. Ik wacht gewoon tot en met maandag, als het boek in iBookstore komt. De biografie van Steve Jobs hoor je gewoon op de iPad te lezen.

  18. Origineel geplaatst door Maurice Hollink
    Ik wacht gewoon tot en met maandag, als het boek in iBookstore komt. De biografie van Steve Jobs hoor je gewoon op de iPad te lezen.

    Nee daar ben ik het niet mee eens. Iets dat door of voor Steve Jobs is gemaakt moet je gewoon hebben. Maar je moet het los hebben. Dus gewoon het boek , de Engelse versie en Hardcover. Zoals ie origineel is uitgebracht.

  19. Ga ook het boek op de iPad lezen.
    Daar heeft Steve ons toch ibook’s voor gegeven!

  20. Iemand een idee waar ze deze in België gaan verkopen? Voor dat boek heb ik gerust 25 euro over! Zoiets hoort gewoon in mijn Apple- en boekencollectie.

  21. Denk dat België zelfde dag in de verkoop gaat, in ieder geval in de iBookstore

  22. Nog gekker, op bol.com en andere sites vind je 2 engelse versie.

    1) Steve Jobs: The Exclusive Biography
    656 pagina’s | Little, Brown Book Group | oktober 2011

    2) The Official Biography (US edition)
    448 pagina’s | Simon & Schuster | oktober 2011

    2 verschillende uitgevers, en hier nog een 3e uitgever:
    Uitgever Nilsson & Lamm

    Is dit nou allemaal een en hetzelfde boek?

  23. Wat is het verschil tussen de Engelse en nederlandse versie, behalve de verschillende talen? De Nederlandse heeft minder bladzijden? Maar het boek heeft ook verschillende versies…. Wat maakt dat dan uit?

  24. Bruna.nl

  25. @Mike: “Iets dat door of voor Steve Jobs is gemaakt moet je gewoon hebben.”

    Die zin is nog fouter dan waar jij op reageerde.

    De inhoud is in dit geval veel belangrijker dan het medium.

  26. Origineel geplaatst door Henk
    Nog gekker, op bol.com en andere sites vind je 2 engelse versie.1) Steve Jobs: The Exclusive Biography 656 pagina’s | Little, Brown Book Group | oktober 20112) The Official Biography (US edition) 448 pagina’s | Simon & Schuster | oktober 20112 verschillende uitgevers, en hier nog een 3e uitgever: Uitgever Nilsson & LammIs dit nou allemaal een en hetzelfde boek?

    Ja goede vraag, wat is het verschil tussen deze 2 boeken? Beide komen 24 oktober uit, van de zelfde schrijver, hardcover, engelse versie!
    Ik had de 2e versie besteld bij bol. Waarom die en de andere niet weet ik ook niet 😉

  27. Goh, de meeste regeerders hier op iphoneclub hebben volgens mij nog nooit een boek gelezen… Wellicht gaan we straks wat intelligentere reacties zien 😉

  28. Nederlandse vertaling hoop dat die wel goed is . maar hou het bij de engelse lekker de originele verwoording.

  29. Kan je dit ook gewoon via jailbreak op je iBook zetten ?

  30. Lees nu al 129 bladzijden van Steve Jobs biografie geschreven door Walter Isaacson als inkijk exemplaar en in het Nederlands, download gewoon via iBooks! Mooie weekend leestip en alvast in afwachting op het vervolg 🙂

  31. Origineel geplaatst door Henk
    Nog gekker, op bol.com en andere sites vind je 2 engelse versie.1) Steve Jobs: The Exclusive Biography
    656 pagina’s | Little, Brown Book Group | oktober 2011 2) The Official Biography (US edition)
    448 pagina’s | Simon & Schuster | oktober 2011 2 verschillende uitgevers, en hier nog een 3e uitgever:
    Uitgever Nilsson & LammIs dit nou allemaal een en hetzelfde boek?

    Inderdaad. Goed vraag. Dat vraag ik me ook af. Weet iemand het antwoord. Het zelfde geld ook voor de nederlandse vertaling. iBook is 448 blz en bij bol.com 720 blz. Redactie wat kunt u hierover zeggen?

  32. Origineel geplaatst door Henk
    Nog gekker, op bol.com en andere sites vind je 2 engelse versie.1) Steve Jobs: The Exclusive Biography
    656 pagina’s | Little, Brown Book Group | oktober 2011 2) The Official Biography (US edition)
    448 pagina’s | Simon & Schuster | oktober 2011 2 verschillende uitgevers, en hier nog een 3e uitgever:
    Uitgever Nilsson & LammIs dit nou allemaal een en hetzelfde boek?

    Inderdaad. Goed vraag. Dat vraag ik me ook af. Weet iemand het antwoord. Het zelfde geld ook voor de nederlandse vertaling. iBook is 448 blz en bij bol.com 720 blz. Redactie wat kunt u hierover zeggen?

  33. Dat verschil in pagina-aantallen heeft volgens mij alles te maken met corpsgrootte en pagina afmeting… Is maar een idee.. 🙂

  34. @Peer: Als je even Googlet, kom je erachter dat 448 pagina’s slechts een placeholder was voor de websites toen het boek nog niet af was.

    The assumption that the e-book is longer than the printed one, or that the page count ballooned to make room for the news of Jobs’ resignation as CEO of Apple (AAPL), is wrong says Isaacson. “I was always aiming at this length. The original pubdate and page number info entered in the databases were just there as a placeholder.”

  35. Dit boek lees je niet oP dode boom maar juist op je iPad. Althans Steve wilde toch ook de boeken wereld aanpakken, beetje vreemd om het iBook dan geen voorrang te geven.

  36. Ik heb de biografie zelf (nog) niet gekocht maar ik hoorde of las van de week dat de Engelse versie meer afbeeldingen bevat dan de Nederlandse versie. Kan iemand dit bevestigen? Of dit nu klopt of niet, mijn persoonlijke voorkeur zou uitgaan naar de Engelse versie.

  37. @Henk: Er is volgens mij nog een tweede verschil tussen de twee engelse versies. Zowel pagina verschillen als bij het audioboek. Van het eerste deel is het audioboek Steve Jobs is ruim 9 uur en 5 minuten en 656 pagina’s, Spreker is Dylan Baker. Van het andere deel Steve Jobs: the exclusieve biography (Unabridget) is het 25 uur en 4 minuten verteller Dylan Baker en Walter Isaacson (intro) boek is 656 pagina’s.

  38. Ik heb contact gehad met BOL.com het enige verschil tussen de boeken is dat het boek van 25,99 227 blz heeft en een US versie is en die van 30,99 256 bladzijden heeft..

    Geen echte verklaring dus.. De lettertypes zijn hetzelfde alleen de duurdere versie heeft 30 pagina’s meer (geen echte verklaring dus) wat staat er dan in die 30 pagina’s dat ik er 5.- meer voor ga betalen :s

    Dus.. Tot zover.. Ik hoop dat iemand er iets aan heeft, ik heb er in elk geval niks aan.

  39. @straaljager: De enige echte versie is die van Simon & Schuster. Die rechten gelden regionaal, dus komt er voor de UK een aparte versie uit, ook Engels, zelfde inhoud. De Nederlandse versie heeft gewoon in alle varianten dezelfde inhoud, alleen kan door lettergrootte, layout van de pagina en papierformaat het aantal pagina’s verschillen. Nu zeggen we misschien nog dat de gedrukte versie van Spectrum de enige echte Nederlandse is, maar over 5 jaar is de e-bookversie de echte. Ik zou me er niet zo druk over maken, inhoud is hetzelfde. Persoonlijk kies ik de US-versie omdat ik geen slap aftreksel wil, waarbij dingen krampachtig zijn vertaald om zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.