Reacties voor: Nederlandse app-ontwikkelkit Mobowski wil 9.000 apps in vier jaar realiseren

Mobowski is een Nederlands bedrijf uit Hendrik Ido Ambacht dat een app-ontwikkelkit heeft gemaakt voor het iOS-systeem op de iPhone en iPod touch. De drie heren erachter denken 9000 klanten in 4 jaar tijd aan zich te binden.
Bart Breij -

Reacties: 18 reacties

  1. Ben benieuwd of ze dit lukt. Apple heeft als richtlijn ‘placeholder’ apps te rejecten, waar dit erg op lijkt, dus ik hoop maar voor ze dat Apple al die op elkaar lijkende apps gaat goedkeuren..

  2. Mooi concept maar gaat nooit werken! Die zelfbouw kits zijn altijd veel te beperkt in functionaliteit. En alle extra wensen zijn duur. Zeker als de apps ook nog veel op elkaar gaan lijken denk ik niet dat dit concept veel kans van slagen heeft. Maarja wie zal het zeggen…

  3. wat zijn Placeholder apps Bob ?

  4. “(…) maar de kritiek dat de App Store te vol is, vind ik een gepasseerd station.”

    Het aantal apps is misschien niet het probleem, het gaat m.i wel degelijk mis bij de beperkte toegevoegde waarde die veel apps hebben…

  5. Leuk concept, ben benieuwd of het wat wordt!

  6. Jammer, alleen 3 jaar te laat er zijn al zoveel bedrijven die hetzelfde doen (idd ook mobile roadie) 9000 gaan ze zeker niet redden, en daarbij apple laat het het toch niet toe tot de store.

  7. Origineel geplaatst door HJI
    “(…) maar de kritiek dat de App Store te vol is, vind ik een gepasseerd station.”Het aantal apps is misschien niet het probleem, het gaat m.i wel degelijk mis bij de beperkte toegevoegde waarde die veel apps hebben…

    … om over de kwaliteit nog maar te zwijgen.

  8. Om te walgen dit idee van deze ‘ontwikkelaars’. Het is al zo moeilijk voor een ontwikkelaar om een kwalitatieve app onder de aandacht te brengen bij het publiek, mede doordat de App Store steeds meer gevuld wordt met eenvoudige ‘rommel’ apps (zoals al die soundboards). Denken de mensen achter dit idee nou echt dat dat gaat werken, 9000 apps die voor 99% op elkaar lijken? Ik hoop van harte dat Apple hier eens goed naar gaat kijken, want als jij als ontwikkelaar Apple zegt dat je in 4 jaar tijd 9000 (waarschijnlijk gratis) apps neer gaat zetten, kun je het wel schudden.

  9. Zucht, Apple moet weer moeilijk doen. Wat boeit het nou dat die apps dezelfde opzet hebben, de content en stijl worden door de artiesten bepaald en zijn dus uniek. Als een app slecht gemaakt is of niet boeiend is dan zakt die vanzelf wel weg in het moeras van minder populaire apps.

    Ik zou het persoonlijk wel relaxed vinden om van artiesten die ik leuk vind snel te kunnen zien waar ze mee bezig zijn en wanneer ze weer eens in de buurt zijn. Kom maar op met die Android versie!

  10. Mooi concept, alleen waarom nou alleen de Iphone. Je legt de drempel dan wel heel hoog.

    Neem een voorbeeld aan Steape – maak je eigen app, maar dan wel direct voor alle platformen!

    Toppers

  11. “Er zijn al veel apps waarmee je kunt bijhouden hoeveel calorieën je inneemt”……. “Helaas vergt dat echter altijd veel werk. Het zou geweldig zijn als er een app is waarmee je een foto van je eten kunt maken, en dat daarvan automatisch de voedingswaarden worden genoteerd.”

    Volgens mij geeft die zelf al aan in het eerste stuk wat het grote probleem gaat worden met dit soort diensten..Heeeeel veel van hetzelfde.En of we daar werkelijk op zitten te wachten?

    En volgens mij is er hier laatst zo’n calorieën app besproken waarbij je een foto maakt van je gerecht en waarbij die zelf berekent hoeveel troep erin inzit….Lekker opgelet jongens! 😉

  12. Een leuke oplossing voor de kleintjes die een beetje mee willen doen, maar geen geld hebben om te investeren in een echt unieke app. Net als die online logo-wedstrijden, allemaal zeer bedenkelijk niveau, maar werkt goed voor de kleine bedrijven. Zolang de bedrijven met budget en ambitie maar naar echte experts gaan vind ik het wel ok.

  13. Grote merken hebben hier weinig aan denk ik, maar voor de kleinere marketingbudgetten zeer waardevol.
    Volgens mij gaat het om artiesten apps. Dus de content en het design zijn altijd anders. Denk niet dat Apple hier moeite mee heeft. Het versterkt alleen maar hun positie als ook kleine bandjes ‘iets’ met Apple kunnen doen. Anders stapt iedereen over naar Android.

  14. Leuk initiatief, maar inderdaad zoals hierboven al gesteld niets nieuws onder de zon… dit kan al jaren met MobileRoadie. Die heeft trouwens ook een gigantische bewezen staat voor diensten door apps die worden ontwikkeld voor zo’n beetje alle bekende artiesten in de muziek industrie (zoals bijv. in NL Ilse de Lange, maar ook bijv. Justin B., en neem maar aan dat die veel traffic krijgen en stevige servers hebben 🙂

    Voor de liefhebbers een link.

  15. Ik moet zeggen hun Apps voor Caro Emerald en Wolfgang zien er niet slecht uit.. beter als mobile roadie zelfs imo 🙂

  16. Origineel geplaatst door whitte(wolf)
    En volgens mij is er hier laatst zo’n calorieën app besproken waarbij je een foto maakt van je gerecht en waarbij die zelf berekent hoeveel troep erin inzit….Lekker opgelet jongens! 😉

    Welke is dat dan? Heb hem blijkbaar gemist, lijkt me wel een grappige app. Thanks alvast!

  17. Leuk Peter, maar de link More Info bij Steape.com werkt niet. Als je als appbouwer niet eens een 404 fout kunt voorkomen, dan is dat niet echt een aanrader.

  18. @iMarvin – Dat is Mealsnap. Ik besprak hem hier bij Q-music.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.