Reacties voor: Nederlandse 4G-netwerken steeds sneller, T-Mobile winnaar

De Nederlandse 4G-netwerken zijn uitstekend, in vergelijking met andere Europese landen. Er is eigenlijk geen slechte provider in Nederland, zo blijkt uit een benchmark. Toch wint T-Mobile net van haar concurrenten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Er wordt dus geen rekening gehouden met dekking binnenshuis en in afgelegen gebieden, zoals midden op de hei of in een bos

    Voordat men reacties geeft dat op hun locatie het netwerk slecht is….

    Ik heb binnenshuis ook slecht netwerk, maar daar gaat T-Mobile heel netjes mee om

  2. Gewoon even je klacht indienen bij t-mobile.nl/dekking
    Als je daar een melding plaatst dan gaan ze daar heel zorgvuldig mee om.

    Lijkt me ook een goed plan om je klachten daar te leggen en niet hier op iCulture. Krijgen we weer zo’n klachten reactie hier, lijkt me ook niet nodig. Overigens, ik werk niet bij T-Mobile maar ben er wel al 15 jaar tevreden klant!!

    Succes aan allen die een klacht heeft en gefeliciteerd aan iedereen die ook met succes bij T-Mobile zit 🙂

  3. Mooi te horen dat T-Mobile zo goed scoort. 10 jaar geleden een uitstapje naar T-Mobile gemaakt en mijn contract af moeten kopen omdat de dekking in Amsterdam prut was (vooral binnenshuis). Nu tevreden bij KPN, maar ik begrijp dat T-Mobile inmiddels een volwaardige concurrent is geworden.
    Vooral interessant nu KPN naar mijn mening een stuk slechtere dekking aan het krijgen is (3g ipv 4g en uitvallende gesprekken).

  4. @Marc – iPhone: Ik weet niet of jouw reactie weer een reactie op de mijne was, maar ik bedoelde dus te zeggen dat ik helemaal geen klacht over T-Mobile heb. Ik kan binnenshuis niet bellen en ben dus genoodzaakt een vaste lijn ernaast te hebben. T-Mobile geeft korting op mijn maandelijkse abonnement. Ze gaven mij ook de keuze kosteloos over te stappen, maar dat wil ik juist niet, omdat ik verder (sinds 2000 – toen nog BEN) een zeer tevreden klant ben van T-Mobile.

  5. Al enkele jaren een zeer tevreden klant bij T-Mobile.
    In de afgelopen jaren geen enkel moment, zonder 4G dekking gezeten (Gemeente Arnhem + Gemeente Renkum), en bellen via 3G gaat altijd probleemloos zonder uitval of storingen tijdens gesprekken.

    Binnen mijn nieuwbouwwoning (hoog geïsoleerd) in Arnhem, heb ik midden in mijn woning nog 3 bolletjes (iPhone 7) 4G dekking, en bij bellen 5 bolletjes via 3G, terwijl het bereik (3G & 4G) van KPN vele malen minder is (dankzij een vriend met een KPN abonnement).

    Binnenshuis haal ik (afhankelijk van drukte op het netwerk) een downloadsnelheid tussen de 90 en 160 Mbps (4G+), en een uploadsnelheid van rond de 18 Mbps.

    Ik denk dat het compleet vernieuwen van het T-Mobile netwerk, nu zijn vruchten gaat opleveren, en dat merk je ook als klant.

    Misschien dat het ook voor KPN tijd gaat worden, om ook hun complete netwerk te gaan vernieuwen, gezien zei nog verouderde apparatuur gebruiken.
    Want KPN zakt nu naar de derde plek, terwijl ze enkele jaren geleden nog de beste waren.

    Ik ben ook niet van plan om binnen enkele jaren weg te gaan bij T-Mobile!

  6. Origineel geplaatst door Michel
    Misschien dat het ook voor KPN tijd gaat worden, om ook hun complete netwerk te gaan vernieuwen, gezien zei nog verouderde apparatuur gebruiken.
    Want KPN zakt nu naar de derde plek, terwijl ze enkele jaren geleden nog de beste waren.

    Of dat nu echt nodig is om dan het hele netwerk te vernieuwen? De derde plek in deze test is nog uitzonderlijk goed, zoals je uit het artikel kan afleiden en meer dan genoeg om winnaar te worden in andere EU landen. Ik heb het idee dat elke Nederlandse provider zeer veel inspanning levert om snelle en goede dekking te leveren. 🙂

  7. Ben ook super tevreden met T-Mobile. 1 min puntje van T-Mobile die op kan noemen is is dat je na je contractduur je kortingen komen te vervallen en hierdoor ineens veel meer betaald voor het zelfde wat je kijgt. Het heeft niks met het netwerk te maken maar wou het gewoon even kwijt:P

  8. @Marc – iPhone: Dat is dan bij Simyo (van KPN) precies andersom, m’n vriendin, stiefdochter en ikzelf kregen juist korting toen we verlengden. Al 3 jaar zeer tevreden.

    Sorry reactie hoorde bij Cihan!

  9. Zouden jullie een link kunnen plaatsen waar deze review online te vinden is?

  10. Ik ben anders super tevreden over KPN.
    Bereik is altijd goed, maar ik woon dan ook nog binnen de grenzen van de randstad.

    Jaren geleden mijn Blackberry torch ingeruild(nadat deze 6!!! Keer intern kapot was gegaan), abonnement na wat steggelen ingekort naar slechts 6 maanden, onder voorbehoud dat ik bij KPN bleef.
    Kreeg 200 euro terug, mocht een nieuwe telefoon uitkiezen voor de dagwaarde van mijn BB, dat werd een gloednieuwe HTC, deze na een maand weer verkocht voor 350,00 omdat ik, zoals gezegd mijn abo had ingekort.
    Meteen bij het ophalen van mijn htc(mijn abo zou toen binnen een maand verlopen) de iPhone 5 gepre-ordered, en kreeg hem als een van de eerste van alle KPN klanten, was boven op de lijst gezet na alle problemen die ik had ondervonden dankzij die rot Blackberry.

    Gelukkig is KPN mobiel een stuk beter dan KPN televisie & internet, want daar ben ik alles behalve tevreden over… tv haperde, internet was ook beroerd…

    Ben het overigens eens met mijn mede reaguurders hier, vernieuwen hoeft op dit moment nog niet zo intensief te gebeuren.
    Het kost bakken vol met geld en goedkoop is het voor KPN klanten niet bepaald.
    Herinner me nog de veiling van de 4G frequentie, koste KPN dik een miljard, en dan heb je alleen de frequentie.

  11. Ik zit met volle tevredenheid (door mijn werkgever) al 12 jaar bij T mobile.
    Zeer goede service en top verbinding.
    Heb nu een zakelijk abbo met 20GB extra snel data pakket 4G. Niet normaal zo goed en snel. Overal zeer goede verbinding (regio Rotterdam).
    Ik heb nu sinds een paar maanden volledig de Wifi uit. Veel beter en sneller als voorheen met Wifi !
    Dit hebben ze nu zeer goed voor elkaar bij T mobile.
    Prive heeft mijn gezin ook T mobile 4G. Zijn ook allemaal tevreden.
    We zitten nu met zijn allen in een T mobile groep (gratis), krijgen nu allemaal data kado of factuur korting (alleen prive). Geweldig !

    Ga zo door T mobile !

  12. Bij T-Mobile en met een 5s download 85Mbps, upload 47Mbps!!! Gemeten met Speedtest -app. Upload veel sneller dan genoemd in artikel!

  13. Wat een reclame !

    Ik heb de netwerkapp van T mobile een week lang moeten draaien om te laten zien dat het netwerk in het noorden van Nederland op veel plaatsen bagger is. Rijd overigens 1000km in de week en bel veel onderweg.

    Zo blij dat ik weer terug ben bij KPN !!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.