Reacties voor: Nederlands initiatief voor mobiel betalen met NFC stopt

Het Nederlandse initiatief Sixpack voor mobiel betalen stopt. De vijf initiatiefnemers ABN Amro, ING, KPN, Rabobank en Vodafone spreken over een complex en moeizaam proces. Er zouden inmiddels betere alternatieven zijn, gemaakt door derde partijen.

Reacties: 8 reacties

  1. Verstandig om ergens mee te stoppen als de vooruitzichten of resultaten toch niet helemaal blijken te voldoen aan de verwachtingen of eisen. Daar hadden die knuppels van de nog steeds slecht functionerende gatenkaas “OV Chipkaart” een voorbeeld aan kunnen nemen.

  2. Lijkt een beetje op het betaalsysteem die wij op onze nieuwe school gaan gebruiken, met een speciale sticker.

  3. Wacht maar tot Paypal met zijn offline payment naar europa komt. Een heel mooi en simpel systeem wat nu in USA al gebruikt wordt.

  4. Typische bankarrogantie:”De vraag is nu welke partij we de opdracht gaan gunnen”. Weer miljoenen door de plomp in een project waar iedere nuchtere Hollander 2 jaar geleden al van kon zien dat het nooit wat kon/zou worden. De NL banken hebben zich al jaren geleden in het pak laten naaien door mastercard en visa maar doen nog steeds heel stoer (lees: arrogant) of ze zelf aan het stuur zitten. Helaas, er rest hen en ons niets anders dan dansen naar de pijpen van Amerikaanse betaalschemas. Kunnen ze meneer Westerhof misschien een baantje als stempelaar geven? Voor iets anders deugt deze man overduidelijk namelijk niet!

  5. Niks nieuws: banken hebben weer miljoenen door de plomp gejaagd en laten zich door mastercard en visa in het pak naaien….

  6. Jammer want in veel landen wordt het al wel gebruikt Japan Korea Malaysia Thailand, Maar zo’n land als Nederland moet het dan toch ook kunnen en lukken lijkt mij.

  7. Ben erg benieuwd hoe die 6% van de Nederlanders dan mobiel betaald?

  8. Origineel geplaatst door Henk
    Ben erg benieuwd hoe die 6% van de Nederlanders dan mobiel betaald?

    Niet via dat NFC systeem dus. Denk dat ze daarmee bedoelen via apps zoals die van de Rabobank (en andere banken zullen ook wel dergelijke apps hebben).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.