Reacties voor: Nederlanders en hun iPhone: vaak tweedehands of van de zaak, trouw aan het merk

Deloitte deed onderzoek naar de Nederlandse smartphone-bezitters en wat blijkt? De iPhone-gebruikers blijken loyaal aan het merk, krijgen het toestel vaak van de baas maar zijn ook tevreden met een tweedehandsje.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. @Robin: Is dat een grapje?

  2. Mijn ouweheer heeft nog steeds een 6310i denk al zo’n 15 jaar!
    Onverwoestbaar!

  3. Origineel geplaatst door DamyS4
    Mijn ouweheer heeft nog steeds een 6310i denk al zo’n 15 jaar!

    Onverwoestbaar!

    Leuk. Als je alleen maar belt is dar een heel goed toestel. Zo maken ze die helaas niet meer.

  4. Dat Iphone gebruikers niet zo graag overstappen is niet zo moeilijk. Je zit met je apps aan het ecosysteem vast. Je kunt als je overstapt opeens geen gebruik meer maken van de apps die je verzamelt hebt. Bij Android toestellen heb je dat probleem niet dus stap je makkelijler over. Ik zeg altijd, niet de Iphone is hun beste idee, maar de appstore van Apple is het slimste idee wat ze ooit hebben geïmplementeerd.

  5. @de schrijvende rechter: Als je van een Android naar een iPhone overstapt heb je hetzelfde probleem. Ik denk overigens ook niet dat dit een reden is voor de meeste mensen. Voor die paar tientjes of minder die de gemiddelde mens geïnvesteerd heeft in apps.

  6. Wat duuuuuh…….Nokia???

  7. Eigenlijk ben ik benieuwd naar de trouw aan het ecosysteem (danwel slechts besturingssysteem). Oftewel, hoevelen kopen een smartphone omdat het toestel hen aanspreekt, en hoevelen kopen een smartphone omdat ze nieuwe hardware behoeven bij de software waarin ze geld en tijd gestoken hebben?

    (Die vraag kan onduidelijk overkomen als je slechts denkt aan het platform-overstijgen van veel apps van Google en Microsoft en van veel social media apps.)

    Zelf ben ik een wannabe power user, met twee iPhones en twee Android mobieltjes in gebruik.

  8. @Chris Laarman: Ga maar niet bij Deloitte werken, niemand die je begrijpt daar

  9. Tweedehands…of van de zaak… zelf zou ik nooit een tweedehands kopen. Dan liever een nieuwe van een wat ouder model of zo. Maar gelukkig heb ik minstens elke twee jaar een nieuwe ‘van de zaak’

  10. Ik heb een nokia van de zaak. Een lumnia nog iets…..
    Al raad ik het niemand aan.
    Hopeloos ding op windows.
    Het is niet meer de nokia van vroeger.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.