Reacties voor: Nederlander gebruikt navigatie-apps steeds vaker tijdens wandelen en fietsen

Nederlanders zijn gek op navigatie-apps. Driekwart gebruikt de apps in de auto, maar vooral tijdens wandelen en fietsen neemt het gebruik toe. Welke apps gebruiken ze vooral?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Mensen die een ander merk telefoon bezitten, beweren in 3% van de gevallen dat ze ook Apple Maps gebruiken.

    Misschien hebben ze naast die telefoon van het ‘verkeerde’ merk wel een echte iPad? 🤔
    Daar werken veel navigatie-/kaarten-apps ook op, Apple Maps niet uitgezonderd…

  2. Ik loop bij het navigeren met TomTom, Sygic en Navigon nog steeds tegen het enorme batterijverbruik op.
    Terwijl je maar een paar keer per half uur een update nodig hebt
    Wele app is zuiniger ?
    TomTom, Sygic en Navigon, Waze ?

  3. Juist voor navigatie op de fiets en te voet wil ik een Apple Watch aan gaan schaffen. Lijkt me ideaal om daar de navigatie op te krijgen.

  4. koop gewoon een accu die je in de rugzak stopt en die tijdens het wandelen het batterijniveau van je iPhone op peil houdt. Ideaal.

  5. @Jan: Inplaats gefrunnik met snoertjes, extra batterijen en ladertjes zoek ik een oplossing
    Vandaar dus de vraag.

  6. Goede ervaringen met HERE Maps bij wandelen, vooral in de stad. Is heel snel en offline. Met de auto werkt Navigon nog steeds prima. Wel oplader erbij.

  7. Gebruik Here maps. Heerlijk gratis offline navigeren. En vaak kaart updates.

  8. Ik gebruik navigon op de motor. Top navi!
    Ben alleen nog op zoek naar een mogelijkheid om routes te downloaden en te laden.

  9. Ik gebruik Viewranger om te wandelen, je kunt via de webinterface zelf je route kiezen, aanpassen en synchroniseren met de iPhone. Viewranger is er ook voor de Watch, erg handig.

  10. Origineel geplaatst door bmobster
    Juist voor navigatie op de fiets en te voet wil ik een Apple Watch aan gaan schaffen. Lijkt me ideaal om daar de navigatie op te krijgen.

    Ideaal! Ik spreek uit ervaring. Meteen na de aanschaf van de AppleWatch drie stedentrips gedaan en meteen deze functionaliteit uitgeprobeerd! Wat werkte dat super intuïtief! Met subtiele tikjes op je arm werd je lopend naar je bestemming begeleid! Ik heb de afslag navigatie op de AppleWatch overigens uitgezet…. Dat was voor mij beetje overkill in de auto. Wat ook weer batterijcapaciteit vraagt van de AppleWatch.

  11. De kompas in apple maps werkt iets beter dan de kompas in google maps.

  12. Origineel geplaatst door Fred: Ik gebruik Viewranger om te wandelen, je kunt via de webinterface zelf je route kiezen, aanpassen en synchroniseren met de iPhone. Viewranger is er ook voor de Watch, erg handig.

    Dure hobby!

  13. Jammer dat er in dit artikel niet verteld wordt welke navigatie-apps aanraders etc zijn. Ikzelf ben fervent maps.me gebruiker en sta open om andere -nog betere- apps te downloaden die wandelroutes etc hebben!

  14. voor wandelen vind ik ‘topo gps’ een handige app. deze werkt in nl met offline kaart in stafkaart-kwaliteit. batterijverbruik ca 40% na 3 uur wandelen. ook in buitenland offline te gebruiken met openstreetmap.
    je download vooraf slechts de kaarttegels die je nodig hebt. kaarten/routes kun je later weer wissen. geheugengebruik valt zo erg mee.
    veel routes (wandelen maar ook andere zoals atb, autoroutes etc) zijn te vinden in (de app van) wikiloc. vanuit daar kun je ze opslaan exporteren als gpx en importeren in topo gps.

  15. gek, ik word nog steeds uitgelachen als ik zeg dat ik een USB poort op de scooter heb voor de telefoon met navigatie en muziek en het laadt ook lekker op… dit heb ik al jaren…

    Alsof ik met de scooter wel verkeerd mag rijden…

  16. Origineel geplaatst door eddy
    gek, ik word nog steeds uitgelachen als ik zeg dat ik een USB poort op de scooter heb voor de telefoon met navigatie en muziek en het laadt ook lekker op… dit heb ik al jaren…
    Alsof ik met de scooter wel verkeerd mag rijden…

    Welke scooter heb jij dan?

  17. Bestaat er al een app zoals TomTom waar je zelf routes (.gpx) kunt importeren en er ook instructies krijgt? Ik gebruik nu MotionX maar die heeft helaas geen instructies. Wel een zeer uitgebreide app voor slechts 1,99 euro.

  18. Tja ik zoek al een tijdje een fatsoenlijke fiets app, Apple heeft schijnbaar een hekel aan fietsen 🙁
    Heb geprobeerd om dan de wandelmodus te gebruiken, maar als he boven een stevige wandelsnelheid komt, springt het naar de auto modus, wat ik gezien de route zéker niet wil …

  19. Dat Waze niet genoemd wordt, komt omdat Waze alleen voor de auto is. Waze is imho het allerbeste navigatie systeem. Steekt met kop en schouders boven de rest uit omdat wegafsluitingen en nieuwe wegen er direct in staan, mobiele flitsers altijd up-to-date zijn, file meldingen altijd kloppen etc etc.

  20. Origineel geplaatst door eddy
    Gek, ik word nog steeds uitgelachen als ik zeg dat ik een USB poort op de scooter heb voor de telefoon met navigatie en muziek en het laadt ook lekker op… dit heb ik al jaren…

    Alsof ik met de scooter wel verkeerd mag rijden…

    Ik heb dat ook in me scooter, heb dat zelf erin gebouwd. En nog steeds zie je mensen raar kijken als je dat zegt dat je dat in je scooter heb zitten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.