Reacties voor: Nederlanders gebruiken phablet vooral als tablet

Nederlanders gebruiken de phablet vooral als tablet, blijkt uit een onderzoek. Dat is nuttige informatie voor Apple, want met een 5,5-inch iPhone 6 kan de toekomstige verkoop van iPad mini's wel eens gaan tegenvallen.
Lees het complete artikel → Nederlanders gebruiken phablet vooral als tablet
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Verbaast me niets. Ik vind het nogal een raar gezicht om mensen hun phablet als smartphone te zien gebruiken. Dat grote ding tegen hun oor aan als ze aan het bellen zijn, dat ziet er gewoon niet uit. xD

    Mensen moeten toch ergens grenzen kunnen leggen, in mijn ogen. 😛

  2. En Nederland is een extreem groot markt voor Apple, dat zij daar geheid rekening mee zullen houden.

  3. @Tom:

    ..hoe vonden we het toen de eerste mobiele telefoons in Nederland hun opwachting maakten?1 Collectieve verontwaardiging, ongeloof en afgunst viel hén ten deel die het onverbloemde lef hadden zich met zo’n ding te vertonen, men moest toch toch vooral op z’n Hollands gezegd, gewóón doen….de rest is geschiedenis….en dat terwijl hele volksstammen en continenten zoals Nieuw Zeeland al ver voor ons massaal aan de cell phone hingen.
    Het is ook hier een kwestie van tijd tot mensen al of niet massaal met een phablet bellen of anderszins, als het aanbod dáár is wordt in een behoefte voorzien en zal ook nieuwe behoefte worden gecreëerd., vooral als het de iPhone betreft. Het zal niet de eerste X zijn dat Apple voor een cultuuromslag zorgt….”mark my words”…

  4. kwestie van tijd…
    vroeger was 2,8 inch een groot scherm…

  5. Maar … Beseft iemand hier dat een ipad mini maar tussen de 300-500 euro kost en een iPhone tussen de 600-900euro kost.

    Als ik toch niet met een Phablet bel, waarom zou ik dan zoveel geld uitgeven!!
    Bovendien is die iPad air zakelijk naar mijn idee een slagje te groot om mee te nemen en een Phablet te klein om mee te werken in een vergadering.
    Tja.. Ik zal wel een verkeerd idee hebben.

  6. Het kan nog wel eens enorm meevallen hoeveel de 5,5″ iPhone 6 (iPhone Air?!) verkocht zal worden. Ik verwacht heel goede verkoopcijfers voor dat model. Omdat mensen steeds meer internettoepassingen gebruiken op hun telefoon en die steeds minder gebruiken om te bellen, wordt het schermformaat steeds belangrijker. Dat dit zodanig ten koste zal gaan van de iPad Mini dat die zal wegzakken naar een product dat weinig geupdated zal worden, geloof ik niet. Grofweg is het scherm van de iPad Mini volgens mij toch zo’n 2x zo groot als van de 5,5″ iPhone, dus dat scheelt nog fors. De iPad Mini (€289 – standaard) is het voordelige instapmodel voor kinderen, studenten en mensen die niet veel geld willen of kunnen uitgeven – en dat blijft volgens mij zo. Mensen die de iPad Mini Retina kopen, doen dat ook vooral omdat ze wél de kwaliteit van Retina willen, maar niet zo’n groot formaat iPad als de iPad Air. Die blijven zeker in de markt. Meer variatie heeft in dit geval alleen maar grotere verkoopcijfers tot gevolg.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.