Reacties voor: Nederlander heeft vooral een Samsung of iPhone op zak

De meeste Nederlanders hebben een Samsung of iPhone, blijkt uit nieuwe cijfers. Apple is daarbij het afgelopen jaar gestegen van 27% naar 30%. Van alle andere merken zijn Huawei, Motorola en HMD Global het sterkst in opkomst.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Ja is wel zo meeste Android telefoons zijn Samsung, zij hebben gewoon zo bekende naam door alle andere apparatuur.
    Je ziet mensen daardoor vaak alleen naar Samsung kijken, op zich voor hun uiteraard goed.

    Maar je ziet hierdoor wel dat andere spelers steeds kleiner worden, en bijna niet meer verkocht gaan worden.
    Een 4 of 5 jaar geleden zag je mensen nog met een Htc of een Sony/LG, maar zie je steeds minder.

  2. Ik snap niet waarom mensen samsung kopen. Het is zon pauper merk!! Het design is lelijk, software verschrikkelijk en qua prijs ook slecht vergeleken met de concurrentie.

    Zal het dan toch komen door de oude wannabe iphone modellen dat mensen dachten dat ze een “goedkoop alternatief” hadden?

  3. Zo jammer dat Android in Nederland nog steeds voor de meeste mensen gelijk staat aan Samsung. Als je denkt dat HTC weinig voor komt, hoe moet ik me dan voelen met m’n ZTE axon 7?
    Ik vraag me ook wel eens af hoe het zou zijn als er nog iemand iOS telefoons zou mogen maken? Of dat Apple net als Huawei met hun Honor een tweede lijn zou maken? Waarschijnlijk weinig kans…
    Maar in navolging van dit onderzoek zou ik wel eens een recent onderzoek willen zien hoe de iPhones verdeeld zijn onder de Apple gebruikers. Eens zien of er nog 3S gebruikers zijn en hoe de X zich verhoudt tot de rest.

  4. Wanneer is dit onderzoek afgerond ?
    De accu ellende van de Samsung Note is blijkbaar wel meegenomen maar is er al verwerkt dat er mensen nu behoorlijk teleurgesteld zijn in Apple door het afknijpen van hun dure top toestel ?

    Zelf weet ik nog steeds niet wat ik wil (nu iPhone 6s) ….. denk ik het wordt een Galaxy S8+ lees ik dat er veel mensen kampen met steeds weer resettende toestellen dan maar een iPhone 8 plus is daar weer het batterij/afknijp probleem denk ik het wordt de ONE plus die je vrijwel alleen online kan bestellen zijn daar weer zeer veel creditcard- gegevens gestolen.
    Ik vind Android en IOS allebei voor en nadelen hebben dus kies maar…

  5. @Hans: Een Oneplus kun je ook op Belsimpel bestellen. Wellicht voel je je daar veiliger.
    Het afknijpverhaal zal volgens mij snel tot het verleden behoren dus wat dat betreft hoeft de iPhone 8 geen probleem te zijn.
    De keuze wordt niet makkelijker maar elk nadeel heb z’n voordeel…

  6. Ben niet merk vast maar wel bessturingsysteem vast. Ik wil gewoon iOS. En toevallig heb je dan maar 1 keuze.

  7. @Hans: Ik heb al ruim 3 jaar een Oneplus One naar volle tevredenheid. Destijds na een half jaar een iPhone 5s overgestapt op de Oneplus. Voor mij geen iPhone meer. Volgend toestel wordt weer een Oneplus.

  8. @Hans: verdiep je eerst eens in het “batterij afknijp” probleem.
    De grond daarvan ligt in physics.
    Of je draait de max stroom terug die er van een batterij gevraagd wordt of je leeft met het spontaan rebooten van toestellen.
    Die natuurkunde geldt voor Android net zo als voor iOS.

  9. Ik heb gewoon een Wileyfox genomen voldoet echt goed.

  10. Heel veel mensen kopen nog steeds op basis van naamsbekendheid IPV vecht voor zich zelf te kijken wat hij of zij nodig heeft. Erg jammer

  11. Origineel geplaatst door Mike
    Zo jammer dat Android in Nederland nog steeds voor de meeste mensen gelijk staat aan Samsung. Als je denkt dat HTC weinig voor komt, hoe moet ik me dan voelen met m’n ZTE axon 7?

    Eens. Het is overal ‘Samsung’ vs ‘iPhone’, en niet ‘Android’ vs ‘iOS’, terwijl ik als tevreden iOS-gebruiker toch andere Android-smartphones mooier vind dan Samsung. Het heeft 1 oorzaak waarom Samsung meeste gebruikers heeft en dat is marketing.

  12. Origineel geplaatst door Mike
    Zo jammer dat Android in Nederland nog steeds voor de meeste mensen gelijk staat aan Samsung. Als je denkt dat HTC weinig voor komt, hoe moet ik me dan voelen met m’n ZTE axon 7?

    Origineel geplaatst door Sandra
    Eens. Het is overal ‘Samsung’ vs ‘iPhone’, en niet ‘Android’ vs ‘iOS’, terwijl ik als tevreden iOS-gebruiker toch andere Android-smartphones mooier vind dan Samsung. Het heeft 1 oorzaak waarom Samsung meeste gebruikers heeft en dat is marketing.

    Nee, Samsung koopt de markt gewoon. Kijk maar eens bij Media Markt, alle afdelingen staan overvol met Samsung omdat er bakken met geld geschoven wordt naar de winkels om maar zoveel mogelijk producten neer te kunnen zetten. Vroeger stond MM bekend om zijn zeer uitgebreide assortiment, nu moet het product wat je graag wil hebben, en niet van Samsung is, bijna altijd besteld worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.