Reacties voor: ‘Nederlandse WhatsApp-overstappers zien Facebook Messenger als beste alternatief’

Eenderde van de Nederlandse WhatsApp-gebruikers wil overstappen, blijkt uit onderzoek van Peil.nl. Facebook Messenger is het populairste alternatief.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. Haha meen je niet

  2. Hier is iedereen gewoon Whatsapp blijven gebruiken….

  3. Vind ik een beetje onzin, het is allebei van Facebook en whatsapp vind ik over het algemeen veel beter werken.

  4. Gewoon alles draaien en zie wie zich waar meldt….

  5. Duidelijk niet de slimste mensen die mee hebben gedaan aan de peiling van Maurice de Hond. Dan ben je gewoon een mee loper en heb je het duidelijk niet begrepen haha.

  6. Kan kloppen, kreeg wat geklaag van vrienden dat ik geen FB Messenger gebruik, 1 probleem ik heb bewust geen FB meet en wil het niet hebben.

    En iMessage is deels goed alternatief, deels omdat het alleen in Apple eco systeem werkt, Apple zou nu heel goed inspelen als ze dat ook voor andere platformen uitbrengen.

    Helaas zijn ze daar te koppig voor.

  7. haha die mensen zijn niet echt de slimste

  8. Whatsapp app definitief verwijderen?

  9. Ojee Facebook neemt whatsapp over ik niet dat Facebook mijn privacy schendt. Laten we met zijn alle Facebook messenger gaan gebruiken!

    Maar ff serieus. Het is slechtste alternatief aangezien je er een profiel voor nodig hebt. En die moet je ook weer onderhouden enzo. Iedereen kan je zo uitnodigen zonder dat ze je nummer hebben enzo.

    Nee die mij maar gewoon msn.

  10. Volgens mij heeft iCulture de resultaten verkeerd geïnterpreteerd. Figuur die getoond wordt laat immers de huidige messengerdiensten zien, en niet zoals het stuk doet vermoeden, alternatieven voor whatssapp als zijnde overstap optie

  11. Klinkklare onzin dit. Het merendeel dat overstapt weet daadwerkelijk niet eens waarom ze nou eigenlijk overstappen. Ze stappen gewoon over omdat hun vrienden ook overstappen.

    Let maar op, binnen enige tijd is bijna iedereen weer terug.

  12. Toen ik Maurice de Hond las ben ik gestopt met lezen.

  13. De vraag was ‘Welke WhatsApp-alternatieven gebruikt u?‘ en hieruit kun je niet concluderen dat WhatsApp-gebruikers massaal overgestapt zijn naar Facebook Messenger.
    Ik heb het hier nog even nader uitgelegd.

  14. @Veronica: Ik ben ook 1 van de weinigen die geen FB gebruikt, wat hun lezen en liken is echt niet normaal al helemaal wanneer hun lang en vaak op inloggen.

  15. Ik heb ruim 250 contacten die ook Telegram hebben geïnstalleerd maar vervolgens gebruikt niemand het. Blijkbaar was iedereen erg nieuwsgierig en heeft het even geprobeerd. Ik zie nog eerder gebeuren dat men Telegram verwijderd dan WhatsApp.

  16. De enige mensen die ik ken die overgestapt zijn naar telegram zijn mensen van eind 40 en daarboven. Zij zijn gewoon bang gemaakt door al die mensen die zeggen dat hun privacy niet meer beschermd is. Zelf hebben ze er helemaal geen verstand van…

  17. Jammer dat voor de zoveelste keer deze week het hoofdartikel niet wil laden en ik alleen maar reacties te zien krijg. Maar uit de reacties kan ik wel ongeveer de strekking van het hoofdartikel afleiden.

    Mijn eerste reactie bij het lezen van de titel was ook dat ik ernstig begon te twijfelen aan de verstandelijke vermogens van mijn medelanders. Maar het is dus een kwestie van goed interviewen en goed de resultaten interpreteren en dan wordt het verhaal ineens anders, logischer.

    Zelf heb ik bewust geen Fb account en wil er ook niets mee te maken hebben. Maar ik ben me er ook van bewust dat een 100% Fb isolatie niet bestaat. Zelfs al zou ik nu een nieuw telefoonnummer en een nieuw email adres nemen, omdat mijn bestaande gegevens allang bij Fb zijn opgeslagen, dan helpt me dat niet, want op het moment dat ik één van die contactgegevens deel met een ander (je hebt uiteindelijk telefoon en email om bereikt te kunnen worden en daar heb je twee partijen voor nodig), is het ook bij Fb bekend, omdat er altijd wel een sukkel is die zijn hele hebben en houden, inclusief het hebben en houden van al zijn contacten, klakkeloos en zonder restricties deelt met iedere dienst die daarom vraagt.

    Wat ik wel hoop te bereiken met het overstappen op Telegram (en ja, ik gebruik het daadwerkelijk ipv. Whatsapp) is dat ik in de toekomst niet via dat kanaal (Whatsapp dus) gespamd ga worden. Of via een ander Fb kanaal waarbij mijn Whatsapp gegevens gebruikt gaan worden.

    Overigens had ik liever gehad dat Fb die $35 voor mijn gegevens aan mij had betaald, in plaats van aan een partij die ze niet eens had moeten hebben…

    (Red.) Voor problemen met de website graag contact opnemen via ons contactformulier.

  18. Mensen zijn nu eenmaal schapen; als er een overstapt met een hoop bombarie dan volgen de andere makke schapen zonder na te denken vanzelf…..

    Zal wel iets met het IQ van de gemiddelde Nederlander (die Maurice de Hond maar al te graag als test panel heeft) te maken hebben!

  19. Tja doen ze ook Facebook mesenger de bij. Tja of dat dan wel verstandig is als een domme idioot al gek word dat Facebook WhatsApp hebben overgenomen

  20. Die “peilingen” van meneer de hond kloppen echt nooit. Snap niet dat die man nog steeds peilingen maakt. Hij zit er altijd grof naast, zoals wel vaker gebleken op tv. Stop met die man.

  21. Dit kan maar 1 ding betekenen

    1 onderzoek van de hond stelt niet veel voor

    2 het Nederlandse kudde volk is nog dommer dan ik al dacht

    Zelf heb ik de app nog wel op me iPhone staan maar gebruik hem eigenlijk nooit meer alle belangrijke mensen voor mij hebben toch wel een iPhone iPad of Mac dus gewoon lekker iMessage gebruiken

  22. Waarom gebruikt men eigenijk FB messenger? Ik kan in de ‘gewone’ facebook app al chatten. Daar hoef ik niet nog een aparte app voor te hebben.

  23. Dit heeft niks met “domme kudde volk” te maken. De statistieken zijn verkeerd geïnterpreteerd. De vraag is namelijk aan iedereen die mee deed met het onderzoek gesteld. En de vraag luide wat gebruikt u nog meer als messenger. Van de 100% van de ondervraagden gebruikt een groot deel dus (ook) Facebook messenger. Wat logisch is want heel veel mensen hebben een Facebook account en kunnen dus met hun “vrienden” chatten via de app. Ze bedoelen dus helemaal niet dat mensen die WhatsApp vaarwel hebben gezegd dat die nu grotendeels naar FM zijn overgestapt. Hopelijk ik het zo een beetje duidelijk voor iedereen.

    Ik ben nog gewoon te vinden op WhatsApp en op FM. Vrij land, vrije keus.

  24. Nog even wachten, dan is er Heml..

  25. Ik blijf gewoon whatsapp gebruiken

  26. Ik heb whatsapp wel verwijderd. Bijna mijn hele telefoon boek is over op telegram en zijn daar ook actief op. De meesten houden whatsapp ook, voor t geval dat.
    Ik vind telegram fijner omdat ik met tablet en pc via hetzelfde telefoon nummer kan blijven grammen.

  27. Ik las in de koptekst onderzoek en daarna Maurice de hond en dan weet je genoeg !!

  28. Hij heeft het beste alternatief vergeten: sms! Hoeveel mensen sturen weer meer en meer sms-jes? Die zijn tegenwoordig zo goed als gratis.

  29. Ik ben overgestapt naar Telegram omdat het ook op de iPad en PC werkt.

  30. D’oh! Die lui snappen het dus echt niet xD Ik zit nu op Telegram, maar ben wachtende op Heml.

  31. Ik heb wel telegram erop staan mensen gebruikte het wel even een paar, maar krijg ondertussen alleen nog maar weer whatsapp berichten binnen :P.

  32. Nederlanders zijn oerdom. Kuddevolk. Geen verrassing.

  33. Ik krijg nog maar weinig whatsapp berichten, meer via inderdaad facebook maar nog veel meer via telegram, imessage en… skype. Ik heb nu een pagina op mijn iphone ingericht met alleen maar messengers.

  34. Origineel geplaatst door Patrick
    De vraag was ‘Welke WhatsApp-alternatieven gebruikt u?‘ en hieruit kun je niet concluderen dat WhatsApp-gebruikers massaal overgestapt zijn naar Facebook Messenger.
    Ik heb het hier nog even nader uitgelegd.

    Dat is ook wel een heel slechte vraag. Stel dan de vraag of je bent overgestapt. En indien ja, welke?

    Dit is zo’n vraag die zo algemeen gesteld is dat je er nu uit kunt halen dat mensen verschillende social media gebruiken. Maar dat wisten we al. Sms ontbreekt ook nog s.

    Anyway, ik heb m’n Whatsapp echt verwijderd.
    Ik kreeg direct domme reacties als: “maar hoe kunnen we nu chatten dan?” Die zal ik niet missen. XD
    Eerlijk gezegd vind ik t prima zo. Ik zat in allerlei groepsapps, maar dat gaf achteraf maar weinig meerwaarde.
    Ik ben nu gewoon nog per sms of Telegram te bereiken. 😛

    Overigens is het natuurlijk wel zo dat mensen je gemakkelijk vergeten – als je geen Whatsapp en dan ook geen Facebook hebt (ik heb wel Facebook), dan vergeten mensen simpelweg dat je er bent. En dat vind ik best een trieste ontwikkeling.
    Ik spreek liever met iemand af dan online geouwehoer, maar blijkbaar is online (dus Whatsapp/Facebook) voor veel mensen voldoende geworden.

  35. Ik heb Whatsapp van mijn telefoon verwijderd. Threema en Telegram geïnstalleerd. Nu probeer ik vrienden te bewegen Threema te nemen. iMessage vind ik ook goed, maar niet iedereen heeft een iphone.
    Vermoedelijk kiezen mensen voor Facebook Messenger omdat het makkelijk is. Bovendien sluit het goed aan bij de behoefte aan ‘delen’. Dat is het geniale van Facebook. De keerzijde, nl. dat je ten prooi valt aan de commercie en je privacy inlevert, dat stoort de meesten kennelijk toch niet zo.

  36. Ja, dat vind ik ook triest. Ik ken iemand die niet op Facebook is. Zij werd door haar broer, die wel op Facebook is, vergeten op haar verjaardag, terwijl die broer verre familieleden wel feliciteerde met hun verjaardag, alleen omdat hij er door Facebook aan werd herinnerd.@Bert:

  37. De soep wordt niet zo heet gegeten als zij wordt opgediend, want uit de peiling van Maurice de Hond blijkt dat 65 % van de ondervraagden niet overstapt op Facebook Messenger.
    Dat is een ruime meerderheid!

  38. Origineel geplaatst door CB3
    Hij heeft het beste alternatief vergeten: sms! Hoeveel mensen sturen weer meer en meer sms-jes? Die zijn tegenwoordig zo goed als gratis.

    Beste alternatief is sms??? Hehehe, jij hebt het ook totaal niet begrepen!
    Waarom mensen o.a. Massaal whatsapp zijn gaan gebruiken is omdat je er veeeel meer mee kunt dan alleen berichtje sturen!

    Foto, filmpje, locatie, geluid bijvoorbeeld!
    Oma huppeldepup vind het leuk om te whatsappen omdat ze zo veel foto’s ziet die ze via sms nooit zou zien! Om lekker kort maar snel met elkaar te kunnen “kletsen”… En ook in groepsverband!

    Sms als alternatief beschouwen? Haha, kun je net zo goed rooksignalen als alternatief beschouwen.

  39. Origineel geplaatst door Mr Brightside
    Hier is iedereen gewoon Whatsapp blijven gebruiken….

    Hier ook! 3 contacten hebben Telegram wel geïnstalleerd maar gebruiken het niet.
    Om dit artikel moet ik wel lachen zeg ! 😀
    Dus mensen maken zich (onnodig) druk om de overname door Facebook en waar zullen we dan eens naar overstappen …? Facebook messenger ! Haha!
    Wat ik wel erg mis 😉 , is een desktop versie van Whatsapp.
    Nee….maar…eh Whatsapp op de iPad zou wel handig zijn.
    Ik denk ook dat ik weet waarom MessageMe niet véél meer gebruikt wordt : het staat in de categorie ” film en video ” !
    Mijn favoriet , maar niemand stapt daar naar over. En de App wordt niet of nauwelijks genoemd .

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.