iPhone 13 modellen

Reacties voor: In Nederland moet je twee weken werken voor een iPhone 13

In Nederland en België moet je als consument ongeveer twee weken werken om je de iPhone 13 te kunnen veroorloven. Dat blijkt uit een analyse van lonen en prijzen in verschillende landen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. In Nieuw Zealand moet je voor een iphone 13pro 256G, $2000(NZdollar) 1.8 weken werken bij een gemiddeld salaris van $27 NZD per uur.

  2. Ik vind dit wel een gek onderzoek. Want dit betekent niet dat je elke 2 weken een nieuwe iPhone zou kunnen kopen als je dat zou willen. Ze negeren compleet je vaste lasten en boodschappen e.d.

  3. @Tom van Zummeren: hetzelfde dacht ik ook. En velen werken part time en velen halen dat gemiddelde uurloon van hier niet . En ik vraag mij af of ze uitgaan van bruto of netto loon. Bij bruto gaat het helemaal mank.

  4. @Tom van Zummeren: Hetzelfde dacht ik ook direct. Hoezo elke twee weken een iPhone. Beetje makkelijk. Maar aangezien ze dezelfde benadering hebben bij andere landen betekent dat dus dat het vrijwel onmogelijk is om een iPhone daar te kopen. Gelukkig hebben we leningen en abbos😉

  5. Ligt er maar aan hoe je het uitlegt.. zelf ben ik bij T mobile €670 kwijt voor een iphone 13 pro Max.(256) omdat ik een deal heb waarin zij mij over 2 jaar gegarandeerd €500 terug betalen voor mn toestel. En dan heb je meteen een ander prijskaartje

    Iphone’s (indien goed behandelt hebben gewoon een hele hoge inruil waarde.. en die moet je wel meenemen.

  6. @Jules: dat is een sigaar uit eigen doos. Daar moet je Sim only van een budget aanbieder naast zetten, en je ziet plots hé ik betaal de telefoon gewoon

  7. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Ik vind dit wel een gek onderzoek. Want dit betekent niet dat je elke 2 weken een nieuwe iPhone zou kunnen kopen als je dat zou willen. Ze negeren compleet je vaste lasten en boodschappen e.d.

    Wat dacht je van belasting

  8. Ik moet gewoon een maand lang of zelfs 2 ervoor werken, en dan nog hopen dat ik het red😂

  9. Met de aankomende gasprijzen zal het eerder 2 maanden zijn 😡

  10. Ik ken genoeg mensen die in 1 maand netto de waarde van een iPhone krijgen aan salaris en dan nog huur, eten, verzekering enz moeten afdragen. Laten we eerlijk zijn: Apple producten zijn steeds meer voor happy few.

  11. @Tom van Zummeren: dat bedoelen ze ook niet… ze bedoelen het puur qua loon verschil… niet dat je elke twee weken er 1 koopt

  12. Oke en hoe verreken je dit dan met een uurloon enzo, want dat staat er niet alleen uitgaan van een 40 uur werkweek dit zegt helemaal niks.
    De 1ne verdiend 8 euro per uur en een ander 16 euro per uur, Als je weet van welk uurloon zij ongeveer uitgaan kan je makkelijker bekijken voor je zelf

  13. Voor de een is langer geleden dan de ander, maar dit herinnert mij aan de tijd toen ik nog bij mijn ouders woonde en zo’n 90% van mijn inkomen vrij besteedbaar was. Toen had ik de mogelijkheid om iedere maand zelfs een MacBook Pro te kopen. Fast-forward 2021 is slechts 15-25% van mijn maandelijks inkomen vrij besteedbaar en is, hypothetisch gezien, direct na salarisstorting een iPhone aanschaffen een wellicht wat slechtere keus 🙂

    Zelf zit ik bij Bunq en wordt mijn salaris automatisch over diverse potjes verdeeld. Eén daarvan is het ‘Nieuwe iPhone’ potje. Kinderachtig of niet, maar het helpt wel met ongeduldige aankopen.
    Als ik ongeduldig ben en direct een nieuwe iPhone wil, hoef ik meestal maar zo’n €200 bij te leggen of is de kas zelfs voldoende gespekt. Dat maakt dergelijke aankopen aanzienlijk eenvoudiger, meer verantwoord en leuker. 🙂

    Maar eh.. Zwitserland in een paar dagen? Wellicht moet ik verhuizen..

  14. @Tom van Zummeren: Ik vind het ook een beetje kort door de bocht gedachte. Gemiddeld 14 dagen werken om een iPhone 13, dan wordt er wel het een en ander over het hoofd gezien. De salarissen worden vaak bruto berekend, je weet totaal niet in elke schaal men valt en wat de vaste lasten zijn plus leefgeld. De ene geeft ook meer uit aan bepaalde dingen dan een ander. Het bruto bedrag is makkelijk om te rekenen naar netto door x0,65 te doen.

    Ja je kunt binnen 14 dagen een iPhone aanschaffen door op en houtje te bijten, en voor diegene die tabak en/of alcohol verslaafd is wordt dat vaak een bittere pil.

  15. Origineel geplaatst door Dennis
    Oke en hoe verreken je dit dan met een uurloon enzo, want dat staat er niet alleen uitgaan van een 40 uur werkweek dit zegt helemaal niks.
    De 1ne verdiend 8 euro per uur en een ander 16 euro per uur, Als je weet van welk uurloon zij ongeveer uitgaan kan je makkelijker bekijken voor je zelf

    Uitgaande ervan dat in het artikel gesproken wordt over het basis model van de iPhone 13 a € 909 kom je met 71,3 uur uit op een netto uurloon van €12,75.

    Waar dat uurloon vandaan komt ben ik wel nieuwsgierig naar. Als de cijfers van het CBS erbij worden gepakt, waarbij niet gesproken wordt over bruto of netto, maar ik vermoed bruto, kan je zien dat het laagste uurloon a €14,46 per uur wordt verdiend in de horeca. Dan kom je al eerder in de buurt van de €12,75 netto.

    Je hoeft echter niet te weten van welk uurloon iCulture uitgaat om te berekenen hoeveel uur/dagen je zelf hoeft te werken voor een iPhone van 909 euro. Werk je 40 uur per week, dan voer je de volgende rekensom uit:

    909 / (wat je maandelijks op je rekening gestort krijgt / 160 (want 4 weken a 40u = 160)
    Krijg je 1500 gestort, dan komt dat neer op 909 / (1500/160=9,38 per uur) = 96,96 uur.

    Werk je minder uur per week, doe dan dat aantal maal 4 om je uren per maand te krijgen (bijv. 909 / (1500 / (32u x 4))) – let op de boogjes . Nu zit er in een maand meer dan 4 weken, maar om het makkelijk te maken gaan we even uit van 4 weken.

  16. @Sander: Ah ja kijk ik kan die hele rekensom niet leggen, ben totaal geen wiskundig persoon dus weet niet hoe je die berekening zou moeten maken 🙂 (Zal dit dus ook niet kunnen onthouden haha).

    Maar zoals je in je vorige bericht ook al zij er hangen meer factoren van, woon je thuis en heb je eigenlijk geen vaste uitgave of woon je op je zelf.
    Ik zou op zich ook al woon ik al lang niet thuis best redelijk elke maand een iphone kunnen kopen, en nog mijn prive uitgaven kunnen betalen.
    Ik ben dan wel redelijk door mijn vrije besteedbare geld heen wat ik maandelijks heb(Van 900 euro), maar zou dan niet kunnen sparen, of eens wat anders die maand kunnen doen.

    Maar ja de boodschappen moeten betaald worden, de huur van het huis, de andere maandelijkse terug kerende kosten.
    Dus ja heel handig is het niet om het te doen, daarom gewoon lekker sparen en 1 keer in de 3 jaar ofzo eens een nieuwe kopen(Heb ik geen potjes voor nodig kan prima geld op 1 spaar rekening houden).

  17. @Sander: Gemiddelde werkuren per maand gezien over een jaar uitrekenen:

    Aantal werkuren per week x 52 (weken in jaar) gedeeld door 12 (maanden in het jaar).

    Voorbeeld:
    Als je 40 uur per werk werkt:
    (40×52)/12=173,33 uur per maand. Doe dit x je uurloon en je hebt je maandinkomsten als je per maand betaald krijgt.

  18. Ik kan er een kopen na ongeveer 12 uur werken.
    Maar dan speel ik wel een beetje vals, want ik koop ‘m op de zaak (ben ZZP’r) en vorder dan de BTW terug.
    Alleen, ik hoef niet het nieuwste model, mijn 11 Pro Max doet het nog prima, en de verschillen met de 11, 12 en 13 zijn voor mij niet groot genoeg om mijn 11 te vervangen.

  19. Met dit rekenmodel kan ik elk jaar een nieuwe VW golf kopen. Of elke 4 jaar een nieuw huis zomer hypotheek

  20. Ik denk dat velen hier het artikel iets te serieus en letterlijk nemen. Het is gewoon een aardige vergelijking tussen aanschafprijs en gemiddeld loon. Natuurlijk heeft ieder zijn eigen persoonlijk financieel plaatje en wordt er geen rekening gehouden met andere factoren.

  21. Wat leuk om zo globaal een inzicht te krijgen in hoeveel uur men er gemiddeld voor een iPhone 13 Pro moet werken. Natuurlijk moet men niet de vaste lasten of huur/hypotheek meenemen in de berekening. Het gaat puur om je inkomsten, ongeacht wat je er normaal van moet betalen.

    Aan de hand van de rekensom die hier eerder als voorbeeld is gegeven ben ik ff flink gaan stoeien met de rekenmachine op mijn iPhone 11Pro Max 🤪. Ik kam uit op 64 uur werken (modaal salaris) ! Netjes vind ik

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.