Reacties voor: Nederland kiest voor netwerkonafhankelijke simkaart

De Nederlandse regering is voorstander van een netwerkonafhankelijke simkaart, een langgekoesterde wens van Apple.
Michel Lusthof -

Reacties: 19 reacties

  1. Wat zullen de mogelijkheden zijn als je tijdelijk je nummer wilt gebruiken in een ander toestel dat nog niet voorzien is van een provideronafhankelijke simkaart?

  2. Wanneer zal deze provideronafhankelijke simkaart dan op de Nederlandse markt in gebruik genomen gaan worden?

  3. Als je dit supportert is je kennis van technologie quasi 0.

  4. Dit zou zo praktisch zijn!

  5. Het kan ook heel interessant zijn voor mensen die veel reizen. Apple koopt over de hele wereld belminuten en dataverkeer bij lokale providers. Jij sluit een abonnement af bij Apple. Als je bijvoorbeeld naar Spanje gaat, valt je iPhone automatisch onder het lokale Spaanse contract van Apple, dus jij betaalt geen roamingkosten.

  6. @Johan: Precies! Daarom is het zo praktisch. Wij reizen veel, en daarom zou dit geweldig zijn!

  7. @Johan: Dat zou echt geniaal zijn ! wow

  8. Wij werken met een mobiele pinautomaat waar een ‘blanco’ simkaartje in zit. Wanneer het bereik van T-Mobile ontoereikend is, kan ik via het menu voor KPN of Vodafone kiezen.

  9. Ja maar dit kan ook de anderekant op werken, namelijk dat je op reis helemaal geen lokale provider kan kiezen en enkel kan roaming via je eigen provider, en dus hoge kosten… Je kan namelijk niet meer je simkaart er uit halen

  10. @Metz: Idd het kan ook ‘gevaarlijk’ worden door alles bij 1 partij te leggen.

  11. Hoezo Nederland eerste land? In Japan was dit jaren geleden (voor de komst van de smartphones) al gebruikelijk. Daar kocht je de telefoon en was de simkaart erin geïntegreerd. Daarom kwamen die Japanse toestellen die ze daar lokaal gebruikten ook niet naar Nederland.

  12. Het zou ook ruimtebesparing opleveren. Ook niet geheel onbelangrijk. Een simkaart neemt niet alleen zelf ruimte in, maar er wordt ook nog ruimte ingenomen door de contactpunten en het laatje. Een geïntegreerde simkaart zou alleen bestaan uit een zeer kleine chip.

  13. Zo begonnen we ook jaren geleden hier in Nederland
    Voor de komst van de simkaart had je toestellen zoals bijvoorbeeld de Nokia ringo en nog een paar andere waar geen simkaart in kon maar deze toestellen werden aangemeld bij de provider waar je voor koos .

  14. @Johan: Vanaf 2015 worden de roamingkosten in Europa sowieso afgeschaft.

  15. Origineel geplaatst door Apple
    @Johan: Vanaf 2015 worden de roamingkosten in Europa sowieso afgeschaft.

    Niet in Europa maar in de Europese Unie! Zwitserland ligt binnen Europa maar buiten de Europese Unie! Een levensgroot verschil waardoor dat een duur land blijft voor de telefoon! Gelukkig kan ik daar wel een lokale sim kopen, maar is toch niet handig.

  16. In amerika hebben ze dit met de iPhone 4 en 4S ook al gehad. Sommige toestellen zat ook geen simkaart in omdat ze maar met 1 enkele provider gebruikt konden worden.

  17. @BT92: Dat is nog niet duidelijk. Nederland is het eerste land dat het via een wetswijziging mogelijk maakt. Pas als andere landen (EU) gaan volgen, dan wordt het voor Apple en andere fabrikanten pas echt interessant om in te stappen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.