Reacties voor: Nederland loopt voorop met betalen via wearables

Nederland is in heel Europa de absolute koploper wat betreft betalen met een wearable, bijvoorbeeld met je Apple Watch. Een derde van alle transacties met wearables komt uit Nederland, zo maakt Mastercard bekend.
Lees het complete artikel → Nederland loopt voorop met betalen via wearables
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Blijft toch raar dat alles hier zolang heeft moeten wachten. Maar goed, we hebben ApplePay en zijn er super blij mee.
    Nu nog online meer adoptie door websites, (bol.com blijft echt achter in deze)

  2. Nu creditcards, OV-chipkaart en rijbewijzen.

  3. Sinds Apple Pay in Nederland actief is, gaat het als een laaiend vuurtje. Het is zelfs zo dat traditioneel pinnen steeds minder gaat worden. Betaalverzoeken (ING Rabo eigen) en Tikkie van ABN AMRO lopen nog wel door.

    Nederland is niets voor niets voorloper als het om modern betalingsverkeer gaat. Dit zegt al genoeg dat omliggende landen hier ver in achterlopen, op enkelen na dan zoals al beschreven staat. Wat Apple Pay betreft zullen nog voldoende banken overstag gaan. Dus ook de komende jaren zal Nederland koploper blijven.

  4. Heb sinds een week nu een Apple Watch en betaal al via de IPhone sinds het actief is via ABN AMRO
    Daar kijken niet veel mensen meer van op,sinds ik betaal met de Watch krijg ik veel verbaasde blikken en wordt vaak om een uitleg gevraagd en krijg veel positieve reacties

    Deze mensen zullen ongetwijfeld ook interesse gaan krijgen en dit wordt gewoon groter en groter denk ik zo 😁

  5. Ik had het nog wel met een ring willen proberen, als dat zou gaan. Maar die ring werkt niet op de sloten van de deuren op het werk dus, nog effe, geen ring dan

  6. Hopelijk leest Apple mee en leert ze dat nieuwe functies dus in Nederland geïntroduceerd moeten worden.

  7. Nu nog 4G op mijn Apple Watch.

  8. @Appie: Dat zegt al genoeg, Apple Pay is in een rap tempo ingeburgerd. ING begon, vervolgens ABN AMRO, later Rabobank. Inmiddels telt Nederland 7 banken in totaal, aangevuld met N26, Monese, Bunq, en Revolut. Alleen de volksbanken en kleine banken ondersteunen Apple Pay nog niet. Als die banken er ook mee komen is het plaatje compleet.

  9. Na 1 jaar Apple Pay in België kijkt iedere handelaar nog vreemd op als ik betaal met mijn Apple Watch. Zelfs in Brussel, Gent.

  10. @Alain: Dat zal wel, Nederland loopt daar in behoorlijk voorop. In het begin had ik ook verbaasde gezichten en vragen die op me afkwamen. Meestal beantwoorde ik al, “als andere banken het ondersteunen moet je niet vreemd ervan opkijken dat het de normaalste zaak van de wereld is”. En dat blijkt nu wel.

  11. @Lemco Luehof: En ondersteuning voor creditcards ontbreekt nog altijd…

  12. @iSchel: Dat is enkel en alleen toevoegen. Dat is eerder een klusje voor de banken. Alleen Rabobank is als enige fysieke bank, die Apple Pay aanbieden voor zowel privé als zakelijke rekeningen. Dus ook voor ZZPers is dit een goede optie. Maar wat er nog niet is kan nog komen. Net als de OV-Chip kaart, en creditcard. We zijn al blij dat je überhaupt al kunt betalen met je iPhone en Apple Watch.

  13. België blijft achter omdat we 1 bank hebben die Apple Pay geeft, bnp Paribas en haar nevenbank, hello. Kbc en Belfius, en de kleinere argenta en AXA houden hun been vooralsnog stijf. Jammer. Veel euro’s steken in andere betaaltechnieken die het nooit zullen halen doen ze wel.

  14. Als Belg bij KBC krijg ik weer zo’n naar gevoel door dit artikel. Belachelijk dat Belgische banken er schijnbaar bewust voor kiezen om technologisch achter te staan terwijl de kansen voor het grijpen liggen. KBC’s Twitter en Facebook is vrijwel dood, en wordt enkel nog periodiek door enkele Apple Pay enthousiastelingen geteased: “Wanneer maken jullie ‘ns werk ervan?” KBC’s standaard antwoord: ‘bezig met ándere, ínnovatieve oplossingen’. Ik word er gewoon moe van. Doe ‘ns je best.

  15. @Thomas: Gewoon doen wat wij Nederlanders gedaan hebben. De banken daar gek zeuren. En anders naar een bank gaan die het wel heeft.

  16. Origineel geplaatst door Thomas
    Als Belg bij KBC krijg ik weer zo’n naar gevoel door dit artikel. Belachelijk dat Belgische banken er schijnbaar bewust voor kiezen om technologisch achter te staan terwijl de kansen voor het grijpen liggen. KBC’s Twitter en Facebook is vrijwel dood, en wordt enkel nog periodiek door enkele Apple Pay enthousiastelingen geteased: “Wanneer maken jullie ‘ns werk ervan?” KBC’s standaard antwoord: ‘bezig met ándere, ínnovatieve oplossingen’. Ik word er gewoon moe van. Doe ‘ns je best.

    Stap over naar een bank die het wel aanbiedt. Zet het in beweging en start je eigen overstap collectief op social media. Prik de datum 1 januari 2020 als overstapdatum en motiveer andere. Een idee?!?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.