Reacties voor: ‘Nederland en België behoren tot duurste Europese landen voor mobiele data’

De prijs voor 1GB mobiele data is in Nederland relatief hoog in vergelijking met andere Europese landen. In slechts vijf Europese landen betaal je meer dan in Nederland, waaronder België.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Naast de prijs is snelheid en dekking ook belangrijk.

  2. @Wim: inderdaad Wim maar helaas beseffen consumenten dit niet. Men denkt nog altijd dat het uit de lucht komt gevallen en de operatoren grote bandieten zijn. Ik zou eens willen zien als men spotgoedkope data kan aanbieden maar wel op een 2g snelheid. Dan zal je ze horen klagen ze maw het is nooit snel genoeg en het is altijd te duur… helaas…

  3. Hoe kun je een prijs per GB berekenen voor onbeperkte bundels?

  4. Zit je bij Vodafone Red Together, als je ook bij Ziggo zit, toch niet slecht met €0,38- per Gb.

  5. Ik vind de beredenering waarom het zo duur is in bepaalde landen en waarom het zo goedkoop is wel heel erg paradoxaal.

  6. Gemiddelde prijs is toch helemaal niet interessant. Het laat alleen maar zien dat er een grote diversiteit aan abonnementen is. Volgens dit onderzoek is de laagste prijs in Nederland US$ 0,90 per GB. Dat is volgens mij een veel interessanter cijfer. Dat er blijkbaar ook een abonnement is dat US$ 37,69 per GB kost zegt niet zo veel vind ik. En ik vraag me ook hoe ze de kosten voor bellen uit de prijs van het abonnement halen. Wat als het abonnement inclusief 300 belminuten is, kan je dat eerlijk vergelijken met een abonnement dat onbeperkt bellen toestaat. En dan heb je nog onbeperkt bellen alleen in NL of heel EU. Affijn, lastig om eerlijke te vergelijken lijkt mij.

  7. Dit is wel een hele scheve uitkomst. Ze hebben een x-aantal bundels per land bekeken. Vervolgens tellen ze die op en delen ze door x! Als ik naar Nederland kijk is de goedkoopste €0,80 en de duurste ongeveer €33,- per GB. Maar er wordt niet gekeken naar de verdeling (dat is waarschijnlijk ook moeilijk te achterhalen). Mijn idee is namelijk dat er maar heel weinig mensen een dure bundel hebben van €33,- per GB. De meesten zitten tegenwoordig op een veel lager bedrag. Wanneer dat wordt meegerekend krijg je een. Veel lager gemiddelde.

  8. Vanaf midden mei 4 euro voor 500mb is toch een koopje 😄

  9. Wie kan nog toe met 1Gb?
    Ik niet. Heb minimaal 20/25 Gb nodig.

    Als ik snel even 3-4 landen afsurf.. en daar naar mobiele providers en hun aanbod kijk, dan denk ik dat wij hier niet slecht zitten. De kwaliteit van onze infrastructuur steekt ook heel goed af bij landen als Duitsland/Frankrijk/Italië/Spanje, ja zelfs in het VK is het maar mondjesmaat.

    Ben het met de overige opmerkingen eens; het is lastig vergelijken. Ik heb het oorspronkelijke artikel ook gelezen en vond ook dat niet uitblinken.

  10. “te maken met de goede economie. Omdat de infrastructuur goed is, moet deze ook goed onderhouden worden. Dat brengt meer kosten met zich mee. Bovendien kunnen inwoners in landen met een goede economie meer betalen, waardoor de prijs ook hoger ligt.”

    Kortom; consumenten worden hier uitgeknepen

  11. Dit was pas een goed onderzoek geweest als ze ook de dekking, stabiliteit en snelheid hadden meegewogen. Wij mogen dan wel wat duurder uit zijn (hoewel ik met 18 euro onbeperkt bellen en data toch echt niet duur uit ben), maar hier is het netwerk sneller en stabieler en de dekking is ook erg hoog.
    Dat kan je zelfs in de landen om ons heen niet zeggen. Dekking en snelheid laat vaak te wensen over.

    Dus als je een onderzoek naar de kosten per Gb zou je de genoemde parameters ook mee moeten wegen.

  12. In Europa ben je het goedkoopst uit in Oekraïne? Is Oekraïne nu een deel van Europa opeens? Rusland heeft ook een deel dat van Europa is en daar kan je al voor jawel 10 euro onbeperkt internet op 4G met 500 bel en sms. Goedkoper voor zoiets kan je nergens krijgen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.