Reacties voor: Navigon kondigt autohouder voor de iPhone aan

Navigon heeft op de IFA een passieve autohouder voor de iPhone aangekondigd. Met een aparte oplaadkabel kun je de iPhone onder het rijden opladen. Later volgen er ook actieve houders, met gps-chip.
Lees het complete artikel → Navigon kondigt autohouder voor de iPhone aan
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 40 reacties

  1. Zo te zien dus ook weer zo’n zuignap ding, jammer.
    Dat ze een passieve houder uitbrengen snap ik al helemaal niet,alsof er daar niet genoeg van te vinden zijn voor een paar euro.

  2. Ik geef de voorkeur aan passief….dan ben je de kabel gewoon kwijt als je de houder niet gebruikt…..Ik hoop dat ie (of die van tomtom) straks eenvoudig te monteren is op een proclip

    40 euro ? Mooie prijs…..Gevoelsmatig denk ik dat die van tomtom minimaal het dubbele gaat worden.

  3. als de kwaliteit van dat ding maar beter is als de foto

  4. Leuk allemaal, maar ze geven op deze manier wel toe dat de gps chip van de iPhone het zelf niet goed genoeg is om betrouwbaar te werken !

  5. Als je een andere oplader al hebt met een usb-aansluiting die je in de aansteker-opening kan doen, werkt daar het opladen dan wel mee?

  6. Brodit heeft een zuignap adapter om op de Proclip mount te plaatsen, zodoende elke carkit met zuignap kunt vastmaken.
    Edit: part nr 710643 😉

  7. Origineel geplaatst door Absrnd
    Leuk allemaal, maar ze geven op deze manier wel toe dat de gps chip van de iPhone het zelf niet goed genoeg is om betrouwbaar te werken !

    En waar haal je dat uit het bericht?

    Overigens is voor nagenoeg iedereen die GPS chip voldoende om zonder enige klacht te navigeren!

  8. @viermaal raden:
    bij mij komt het rode gps balkje wel aardig vaak in beeld anders

  9. pfft, passief, wat is daar de toegevoegde waarde van met alle brodits etc. al op de markt? tomtom’s houder ergens in oktober (lees: deze winter), gaat lekker allemaal….

  10. Wellicht een idee om mijn geduld nog even te bewaren (ga trouwens zometeen toch op vakantie naar Thailand), en te zien welke andere houders er nog komen. Dan kan er n.a.v. een review gekozen worden. Lang leve de marktwerking!

  11. Origineel geplaatst door Maikel22
    @viermaal raden:
    bij mij komt het rode gps balkje wel aardig vaak in beeld anders

    Dat kan heel veel oorzaken hebben waarvan de meeste buiten de iPhone gezocht moeten worden.

  12. Fijne vakantie

    Origineel geplaatst door MarcoWellicht een idee om mijn geduld nog even te bewaren (ga trouwens zometeen toch op vakantie naar Thailand), en te zien welke andere houders er nog komen. Dan kan er n.a.v. een review gekozen worden. Lang leve de marktwerking!

  13. Ik wacht dan wel op de actieve,
    denk trouwens dat die over een TMC antenne gaat beschiken!
    (zo ben je niet afhankelijk van data-bundels in het buitenland met hoge koste tot gevolg)

    persoonlijk vind ik deze wel mooier dan TT 🙂

  14. @Rumble101

    Die is van het merk Proclip en niet van Brodit

  15. €40 is een leuke prijs !!

  16. ik ben op zoek naar een houder voor de iphone die:

    1. een goede GPS ontvangst bewerkstelligt.
    2. een goede zichthoek voor het beeld heeft vanaf de bestuurderspositie
    3. de muziek mute wanneer er gesproken navigatie aanwijzingen zijn
    4. de muziek van de playlijsten en radio over de ingebouwde auto luidsprekers kan laten horen.
    5. Handfree telefoongesprekken met de iphone mogelijk maken.
    6. De iphone met een remote vanaf het stuur laat bedienen.
    7. Deze 6 eisen met een kwalitatief goed apparaat mogelijk maakt!

    Voor blaupunkt, pioneer of alpine moet dat toch niet te moeilijk zijn lijkt me.

    Iemke

  17. @Absrnd:

    Ik heb nauwelijks problemen met de gps ontvangst, niet in mijn Audi en niet in mijn Peugeot. Waar de GPS werkelijk de mist in ging was in het Zwarte Woud tijdens het beklimmen van een berg middels haarspeldbochten. Rood balkje, verkeerde positie, hercalculatie, moet omkeren van apparaat, weer rood balkje enz. Af en toe zat ie ook goed 😉

    Ik ga mijn houder pas halen als ik weer de bergen in moet, in Nederland werkt het gewoon goed genoeg. Enneh, ik wacht wel ff: liever een actieve houder met TMC antenne.

    @Iemke Kuijper: ik heb dat opgelost met een Parrot Mki 9000

  18. Ik heb net hetzelfde onlangs gekocht, passieve houder en extra oplaadkabeltje ( herinner me niet direct meer waar, zal het weer eens moeten opzoeken ) maar ik was alles te samen amper 10€ kwijt en dat ding werkt perfect.

  19. Een houder met GPS chip kost bijna het dubbele,dat is dus geen verassing meer…enne…’t lijkt alsof TT een beter handbaar houder heeft,we zien wel.

  20. GPS in de iPhone is niet de sterkste … en het verbeteren van signaalontvangst kan zeker helpen.

    De iPhone GPS is vooral traag, bij veel bochtenwerk slaat hij regelmatig tilt.

    Het feit dat zowel TomTom als Navigon uitkomen met een actieve houder bewijst dat er veel te verbeteren valt op GPS kwaliteit.

    Overigens, dit is sterk beinvloed door waar je je GSM houdt in uw wagen (tegen de voorruit of op de middenconsole …), type wagen (en dan vooral voorruit) en de exterene factoren (hoge gebouwen, bomen, bewolkt of niet, … ). Hetgeen zo’n houder al doet is de GPS module dicht bij de voorruit zetten wat sowieso al beter is …

  21. De GPS ontvangst van de iPhone is echt niet fantastisch te noemen. Ik heb mijn iPhone in een houder in mijn middenconsole (icelink op een brodit clip) en daar is de ontvangst echt beroerd. Als ik in de open polder rij is er geen probleem, maar zodra ik onder een stel bomen rij zie ik al een rood balkje, laat staan als ik in de stad rij. Uiteraard besef ik dat de plek in mijn auto niet optimaal is, maar aan de andere kant doet een Tomtom One XL het op iedere positie in de auto zonder problemen, en de bluetooth ontvanger die ik in het verleden met mijn PDA gebruikte deed het zelfs in het dashboardkastje nog prima. Als je de iPhone serieus als navigatiesysteem wil gebruiken, moet je m.i. echt een houder met extra GPS ontvangen hebben. Ik wacht even af hoe dat gaat functioneren (en wat de prijs wordt), misschien koop ik dan de TT carkit wel. Op zich is het wel zo handig als ik niet EN mijn iPhone EN mijn losse TT moet meeslepen op vakantie.

  22. Ik zie niet een audio uitgang aan de zijkant netzoals tomtom??? moet die dan toch aan de bovenkant??? van de iphone?? dat zou jammer zijn want dan zit je toch nog met snoeren die uit alle kanten van de iphone komen!!!
    kan iemand dat bevestigen

  23. Navigatie op de iPhone heb ik dus nooit begrepen, als ik een navigatie apparaat wil koop ik wel gewoon een echt navigatie apparaat…

  24. Weer een tomtom copycat

  25. @Xinchou:

    tja, niets beter dan de gespecialiseerde oplossingen die specifiek daarvoor gemaakt zijn.

    Uit gebruiksgemak is het integreren van verschillende functies (telefoon, PIM, foto toestel, GPS, game console, … ) wel begrijpelijk en dat heeft dan ook zijn voordeel. Je hebt namelijk één toestel waar alles op zit, die je steeds op zak hebt en die gebruikt kan worden voor meerdere doeleinden (vertier : tourisme / bedrijfswereld / … )
    Het spijtige is dat dit meestal ten koste gaat van het één of het andere … bij de iPhone is dat de kwaliteit van de GPS module … maar daar worden dan andere oplossingen voor gevonden.

  26. @dirk:

    hierboven is het een passief dok … dus verwacht geen speaker, lader, … en dus ook geen audio uit …

    Anders gezegd, het is 40 € voor een stuk plastiek.

  27. @Rembert:

    Enne hoe heb je punt 2 van zijn lijstje dan opgelost?

  28. @vincefra:
    En tomtom is dus een actieve houder die dat allemaal wel doet???
    Komt navigon denken jullie wel met een actieve houder…want als je allemaal dingen er weer moet bijkopen wordt het weer een rotzooi van kabels en toeters en bellen….

  29. @viermaal raden:
    Nou, niet iedereen is er zo tevreden over als jij denkt… Werking ervan is prima maar niet meer zodra achter de voorruit van een auto (ervaar ik zelf en lees van menig ander). Daar moet je echt precies de goede plek vinden. M’n Samsung Omnia had daar ook wel wat last van maar in veel mindere mate.

  30. Lang leve de concurrentie. Als de actieve houder van Navigon straks goedkoper blijkt dan die van TomTom, gaan waarschijnlijk heel wat gebruikers van tomtom software de houders van Navigon kopen 🙂

  31. Ik zoek een houder die ik op me dashboard kan plaatsen en niet tegen me raam, bestaan die ook eigenlijk, liefst met een gps chip ingebouwd.

    Een zuignap gaat daar volgens mij niet op werken omdat het geen gladde ondergrond is maar gewoon standaard geribbeld zacht plastic dashboard.

    Iemand hier al ervaringen mee?

  32. Wacht wel ff totdat Brodit of Carcomm met een (actieve) houder incl GPS chip komen.

  33. Ik denk dat de geïntegreerde GPS voor de 3G gebruikers is. Zo kunnen zij ook met de iphone navigeren en vergroten de aanbieders hun afzetkans. Op het moment zijn er denk ik meer 3G modellen in omloop dan 3GS-en…

  34. Origineel geplaatst door Niwla
    40 euro ? Mooie prijs

    Kvind het nogal wat, het houdt je gsm vast, moet je ff nagaan, 40,-….
    Alles rond de iphone moet maar duur zijn/worden ?
    Kheb op andere amerikaanse sites allerlei accesoires gezien voor bijna 1/10e van de prijs….
    Beetje zonde steeds

  35. Hier staan betere foto’s ik vind het een mooie houder

    http://www.flickr.com/photos/navigon/?saved=1

  36. IK wacht toch ff op de reviews van de TomTom carkit !
    Als die goed werkt en je ook kan gebruiken met Navigon koop ik die !
    Maar toch kan ik nog niet kiezen tussen TomTom en navigon .
    Ik denk dat ik de 2 aps ga kopen maar niet weet welke dan eventueel eerst.
    Kan iemand mij anders helpen :-p

  37. Jordi, misschien wel, ik heb bijna alle systemen gekocht ( ja, ik weet het, een GPS freak :p ), TT, Navigon, Sygic en en Co Pilot. Een uitgebreide review van al de systemen is er al geweest dus daar begin ik niet aan. Ik ben altijd een overtuigde TT gebruiker geweest en geloof me TT is nog altijd één van de beste navigatie software, maar . . . grafisch stelt het, zeker tov van Navigon, zeer weinig voor ( het oog wil ook wat he ) Navigon vind ik wat navigeren betreft even goed dan TT, en ik betrap me er op dat ik Navigon meer gebruik dan TT, het nadeel van Navigon op de iPhone is dan weer dat er met zeer kleine toetsen wordt gewerkt, lastig dus tijdens het rijden ( en eigenlijk mag je ook niet werken aan het toestel tijdens het rijden, maar ja . . . ) Ik begrijp dat je keuze moeilijk is dus ik kan je maar één raad geven, koop ze inderdaad allebei, je gaat er zeker plezier aan beleven.

    Nog een tip wat betreft de GPS fix bij de iPhone, iedereen klaagt er over en het is inderdaad zo dat deze duidelijk minder goed werkt dan op gelijkwaardige Windows Mobile toestellen, maar de tip die Navigon geeft om dat te verhelpen helpt echt wel hoor, sinds ik dat heb toegepast kan ik amper nog spreken over signaalverlies ( http://faq.navigon.com/opencms/international/faq_standalone.html?id=11268&content_identifier=faq&topicId_0=121&topicId_1=170&topicId_2=10714 )

    Jordi, succes met je aankopen he . . . 😉

  38. @Francis: merci Francis voor de goede uitleg , ik ga ze dan toch allebij kopen. Maar dan wel eerst Navigon.
    Eigenlijk de reden waarom ik niet kon kiezen is ook vanwege “het oog wil ook wat”! Ik vindt navigon veel mooier en TomTom , spijtig dat die geen mooie interface hebben gemaakt.
    Grtzz

  39. Weet iemand wanneer nou eens die update van navigon komt?
    Had hem al verwacht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.