Reacties voor: Navigon demonstreert navigatie met multitasking op de iPhone

Navigon heeft een filmpje gemaakt waarin ze laten zien hoe multitasking straks op de iPhone gaat werken. De software blijft instructies geven tijdens het bellen.

Reacties: 38 reacties

  1. Leuk dat jullie mijn tip geplaatst hebben nu maarhopen dat die snel uit komt

  2. Whaha echt een boeiend gesprek met Sanja, nu weet ik nog steeds niet waarvoor ze gebeld heeft. Ging nergens over. Maar leuk voor de demonstratie.

  3. Ik vind het maar vreemd…het is toch beter om de stem van de navigatie weg te laten zodat je normaal een telefoongesprek kunt voeren? Maar dan wel de navigatie aanwijzingen OP het scherm? Of zie ik het verkeerd?

  4. Tja, ik weet na 2 seconden ook wel dat ik Sanja aan de lijn heb, maar wil dan toch echt weer m’n te rijden route zien! Waarom switcht ie niet gewoon direct terug naar Navigon als ik opgenomen heb??

  5. Wat? Men hoort niet te bellen tijdens rijden! Nee nee nee!

  6. Dit werkt toch niet zo. Sonja zit door de instructies heen te blaten. Ook wel erg veilig hoor op zo’n manier….

  7. Origineel geplaatst door L3ON
    Tja, ik weet na 2 seconden ook wel dat ik Sanja aan de lijn heb, maar wil dan toch echt weer m’n te rijden route zien! Waarom switcht ie niet gewoon direct terug naar Navigon als ik opgenomen heb??

    dat is dus vraag die ik ook wil weten/zien?
    Is het mogelijk om meteen terug te switchen naar navigon tijdens dat gesprek?

  8. Ja gewoon weg die hele Facetime kop of in een Navi windootje

  9. Ik vroeg me af hoe ze die multitasking functie kunnen laten zien terwijl de Iphone 4 er nog niet is… Of kunnen ontwikkelaars er al wel mee werken??

  10. Ik zou wel willen weten of er ook gelijk kaart updates bij de nieuwe update zit.

  11. maar kan je dan niet tijdens het bellen gewoon dubbel tap home, en weer switchen naar navigon? je kon al bellen op de achtergrond en tegelijk een spelletje spelen zonder multitasking/iOS4…

  12. Ik heb liever in een klein tweede venstertje de plattegrond met mijn lokatie, dan een stem door mijn gesprek welke mij uit mijn verhaal haalt. Of liever, na het incoming call accept/denie scherm terug naar het venster van Navigon zonder spraak. Dit vind ik een net niet oplossing.

  13. Wat een aanfluiting, deze zogenaamde “update”. Ik heb standaard die irritante navigatiestem al uitstaan en in de huidige versie blaat die vrouw ook al door je gesprek heen. Dus naast het feit dat er niks nieuws is gebruikt deze nieuwe versie dus nog steeds niet de multitask functie.

  14. @Laurens: Men hoort niet met de telefoon aan het oor te bellen tijdens het rijden nee 😉

    (en sommige mensen horen helemaal niks anders te doen tijdens het rijden…. en sommige mensen horen helemaal niet te rijden :P)

  15. Als je terug wilt naar je navigatie na het opnemen van een telefoongesprek kun je toch ook gwoon weer dubbel-klikken op de Home-knop??

    Dan verschijnt er gewoon zo’n groene balk bovenin het scherm, toch??

  16. @Jonathan: De iPhone 3GS voorzien van iOS4 kan ook multitasken. Daar heb je geen iPhone 4 voor nodig.

  17. Mensen die zeggen dat ze navigon open willen houden, daar kan je niks aan doen als developer, die mogelijkheid zit (nog) niet in iOS4. Je kan wel echter (maar dat kan ook al met iPhone OS3), gewoon tijdens een gesprek op de home knop klikken en terug gaan naar Navigon, dan blijft je gesprek gewoon doorgaan en Navigon ook.

  18. Belt die Sanja eindelijk voor een spannend voorstel begint die oetlul te zwammen over hoe mooi het is dat de navigatiestem door het gesprek heen gaat. Ik zal ook gelijk ophangen.

  19. Origineel geplaatst door BloodDragon
    Je kan wel echter (maar dat kan ook al met iPhone OS3), gewoon tijdens een gesprek op de home knop klikken en terug gaan naar Navigon, dan blijft je gesprek gewoon doorgaan en Navigon ook.

    Wat is het nieuwe inderdaad? Dat mens houdt nu al niet haar mond als ik aan de telefoon ben als ik eerst op home klik en daarna navigon weer start. Reuze irritant. Zien waar je rijdt is ok, maar 2 gesprekken??? Ik ben, zoals de meeste mannen waarschijnlijk, niet multi-tasking 😀

  20. Goed, op deze manier is het natuurlijk prut.
    Als ik een gesprek met een klant voer (handsfree, via de headset natuurlijk), wil ik vanzelfsprekend niet dat Navigon dwars door mijn gesprek heen vertelt welke richting ik op moet.
    Dat is nou precies de verkeerde manier om multitasking te gebruiken. Doe het dan liever niet.

  21. Aaaargghhh!! Dikke Fail! Wat heb je eraan als iemand door je gesprek instructies geeft! Dat kan je toch onmogelijk verstaan! Beter dat je het kaartje in beeld blijft houden. Hoe heeft TomTom dit probleem dan opgelost? Weet iemand dit?

    Zo heb nóg niets aan multi-tasking. De telefoon.app kón nl al op de achtergrond actief blijven zoals hier ook al is genoemd. Het enige verschil: Nu blijft Navigon weliswaar ook actief, maar je hebt er niets aan, want je ziet hem niet. Dat is per saldo precies hetzelfde als na het ophangen Navigon automatisch weer opstartte en verder ging waar je gebleven was. Geen vooruitgang, dus.

  22. @Peter:

    ” weer opstartte” en dat moet nu niet meer, waardoor je sneller je route ziet en hij niet moet gaan berekenen opnieuw.

    Persoonlijk bel ik nooit als ik rij, maar het is wel tof dat als je gebeld wordt, hij navigon alleszins al niet afsluit. Gewoon het telefoongesprek weigeren en je zit terug in Navigon zonder hinder, en tussendoor hoor je de instructies nog (handig op drukke punten).

    Multitasking is vooral handig als je bv. even op een website/mail/sms/… data wilt controleren.

  23. Ik vond het wel een voordeel dat ie door blijft gaan hoor. Het geld bijvoorbeeld ook voor als je rijd en je wil een muziekje opzetten ofzo. Je verlaat de app, start de muziek app op, terwijl de stem gewoon door blijft gaan.. Lijkt mij superhandig

  24. In-app music hebben we toch al een tijdje?!?

  25. Wat totaal onmogelijk telefoongesprek met die shitstem erdoorheen! Blij dat ik ingebouwde navigatie heb in de auto!

  26. @iphoneclub kan je ook tethering op ios4?

  27. @Bart: Ik draai iOS4 nu, en tetheren is er nog steeds 🙂

  28. Navigon had al eerder aangekondigd dat deze update een kaartupdate zou bevatten. Al genoeg reden om te upgraden. Nu maar afwachten of ze deze belofte nakomen.

    Er worden hierboven een paar goede punten genoemd, alleen soms wel met een behoorlijke zure ondertoon. Jammer. Navigon is in mijn ervaring een stuk minder arrogant dan TomTom. Navigon luistert goed naar twitteraars en ook naar wat er op http://www.iphone-ticker.de wordt gesuggereerd.

    Dat je tijdens een telefoontje maar beter geen gesproken instructies wil hebben maar wel visuele instructies wordt op iphone-ticker ook genoemd, met als opmerking erbij dat het misschien als facultatieve optie toegevoegd kan worden – lijkt mij een prima suggestie.

  29. @Laurens: als hij in een carkit zit en er belt iemand jij neemt niet op? ik wel! hands free is toegelaten dus geen punt de auto’s tegenwoordig bevatten van hun eigen een handsfree systeem en die mogen ook niet bellen zeker? voor wat is het dan uitgevonden? zelf bellen doe ik niet maar inkomende oproepen dat wel

    maar ik zou inderdaad de kaart willen zien in plaats van de stem tussen mijn gesprek

  30. @Jonathan:
    Ontwikkelaars hebben al een tijdje beta’s van iOS 4

  31. Zou GPS ontvangst op de iPhone 4 beter zijn vraag ik mij dan nog af….
    Deze valt op bep. stukken weg (vaak in de stad maar ook op snelwegen soms slecht).

  32. @Jelle: Ik bedoel ook voor ipod 1G

  33. Mooi, maar laat ze eerst maar eens fatsoenlijke kaartupdate en bug fixjes uitbrengen.

  34. Origineel geplaatst door Joris
    @Jonathan: De iPhone 3GS voorzien van iOS4 kan ook multitasken. Daar heb je geen iPhone 4 voor nodig.

    @ Joris: de 3G kan met de juiste jailbreak ook multitasken onder iOS4 !

  35. @wout:
    Mijn iPhone 3Gs kan het al maaaaaanden inderdaad…

  36. blijbaar zijn de mogelijkheden op de iphone of ios4 nog te beperkt of navignon heeft snel wat in elkaar geprutst. Want is het niet beter dat ze zelf een “antwoord” of “weiger” knop in hun programma inbouwen zodat je niet opeens dat opneem scherm van de iphone ziet maar dat je gewoon in het navigatie scherm blijft? Vindt het raar dat men niet aan zo een oplossing heeft gedacht of wat ik al eerder heb gezegd de mogelijkheden van de iphone of ios4 zijn te beperkt. Maar de oplossing die navignon hier presenteert is erg onhandig en niet heel goed doordacht.

  37. Panorama view 3D werkt niet op iOS4. Reactie van Navigon: “Dear Sander, thanks for your feedback! This is a known issue and will be fixed in the upcoming update 1.6. This update will also include the latest maps, iOS4 multitasking support and other features.”

  38. @sander:

    Klopt, maar dit is blijkbaar niet enkel het probleem van Navigon. Ook bij andere niet-Apple app’s werkt dit niet meer (vb app van De Standaard, app van Teletekst Een, …). Gelukkig werkt het met mijn TomTom wel nog.
    Ook de multi-touch werkt bij vele app’s niet meer.

    Het naar Panorama-view gaan kan misschien gaan als je in de multi-task mode bent en je dan op de buttom draaien/lock draaien klikt…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.