Reacties voor: Navigeren met je iPad: gebruik een dock-verlengkabel

Met een Dock Extender Cable kun je zorgen dat je ook met de iPad Wi-Fi kunt navigeren. Je hebt hiervoor een TomTom Carkit nodig.

Reacties: 21 reacties

  1. Het kan ook met een bluetooth GPS chip, voor 30 euro op Ebay te kopen, en met een jailbreak app te koppelen…

  2. Inderdaad, holux gps muis en btstack doen wonderen. Alleen waar lat je de ipad in de auto? Misschien wordt het tijd voor augumented reality verkeersnavigatie 🙂

  3. als je al een tomtom carkit hebt, dan heb je toch geen navigatie in je autodmv iPad meer nodig?

  4. Tip: TV kijken op je iPad: http://www.rtl.nl/service/gemist/device/ipad/feed/index.xml. Als je afleveringen downloadt vanaf de PC/Mac kun je deze via iTunes syncen naar je iPad en lekker in de trein TV kijken…

  5. Ik gebruik de TomTom versie van de iPhone dikwijls op men iPad in deze setup in mijn wagen:
    http://glenn.eu/2010/07/13/apple-ipad-3g-iphone-4-in-a-bmw-320d-e46/
    Batterij van de iPad gaat ook lang genoeg mee om dit te trekken en op deze manier is het scherm van men iphone nog vrij voor het besturen van men muziek via de ipod UI.

  6. Ik gebruik de Qstarz GPS receiver. Perfecte navigatie met minstens 8 sattelieten. De receiver steek je gewoon in je broekzak !!

  7. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    iFreek: Dat is toch niet nieuw?

    Inderdaad.. en totaal niet ter zaken…
    Dus iFreek, ga eens even lekker ergens anders met je reclame lopen spammen aub..

  8. Ik had wel iets vlotter een native iPad versie verwacht van TomTom ofzo… blijkbaar is de markt nog veel te klein om er een iPad versie van te maken. Ook vrees ik wat voor de prijs van de iPad navigatie software 🙂

  9. Ik post dit vanuit de auto (bijrijdersstoel :)) met mijn iPad wifi. Kan zeggen dat het werkt, via mijn extenderkabel van Cablejive.com (superkwaliteit).

    Indeerdaad is Tomtom wat korrelig op groot scherm, maar prima te doen hoor.

    Wat dat opladen betreft: hij laadt inderdaad niet, maar loopt ook niet leeg. Hij schakelt over op wat een speciale modus lijkt: naast batterij-icoontje komt te staan: ‘opladen uitgeschakeld’. Dus langere ritten zijn geen probleem..

    Maar voor mij was het ook meer proof-of-concept, navigeer straks weer vrolijk verder met iPhone in TomTom-cradle.

  10. Handig die kabel, echter ik wilde zelf ook geluid via de radio laten lopen en daar natuurlijk geen extra 3.5mm audio kabel voor hoeven aansluiten. De oplossing is een mooie procable van radtech. Super handig!

    http://www.radtech.us/Products/procable-30pin-dock-usb-audio.aspx

  11. Ik kan met zo’n kabel (heb een zwarte bij een chinees van Ebay vandaan) mijn iPad ook op mijn Logic3 speakerdock setje van mijn iPhone zetten. Alleen laad hij niet op.

    Tevens kan ik in dat verlengsnoer ook mijn camera kit + USB stickie hangen. Zo kan ik een film op mijn iPad kijken zonder dat ik er een hele witte toeter + stickie uit heb steken. De kabel + meuk zit dan opgerold achter de iPad.

  12. @sty: @sty:

    dat heb ik opgelost met deze sweex autolader. Voor net geen 7 euries een autolader waarmee de ipad kan opladen.

    makkelijk open te maken ook zodat die achter de radio kan worden weggewerkt.

    http://www.dewitcomputers.nl/info.asp?id=A11236

  13. Origineel geplaatst door Glenn.eu
    Ik had wel iets vlotter een native iPad versie verwacht van TomTom

    Waarom?
    Ik zie er echt het nut niet van in. Wat moet je met zo’n groot ding op je dashboard? Waar laat je ‘m als je uit de auto stapt? Wat is er mis met gewoon navigeren met je telefoon?
    Het komt op mij over als ‘waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan’. Allemaal interessant-doenerij wat mij betreft.

  14. @Pidi:

    Het is ieders eigen keuze. Als jij het nut er niet van inziet, dan doe je het toch niet. Prima.

    Ik snap het nut niet van jouw bericht. Het komt op mij over als ‘ik heb niets toe te voegen aan dit nieuws bericht’ wat mij betreft.

  15. In Nederland kun je meestal met de borden op de snelweg de route goed vinden, maar het stuk na de snelweg is vaak een zoektocht. Dan kan een passagier makkelijk even de iPad vasthouden en hoef je niet te spoorzoeken. En ik heb de mijne wel bijna altijd bij me. En te voet of op de fiets even kijken kan ook handig zijn.

  16. Origineel geplaatst door Bjorn
    @Pidi: Ik snap het nut niet van jouw bericht. Het komt op mij over als ‘ik heb niets toe te voegen aan dit nieuws bericht’ wat mij betreft.

    Dus reacties als “leuk!” welke 9 van de 10 keer geplaatst worden zijn wel nuttig, maar een kritsche kanttekening niet?

  17. geinig he:) een van de eerste dingen die ik deed, toen ik de iPad ontving, 1e week van april…. helaas laadt hij niet via de tomtom car kit

  18. Origineel geplaatst door Pidi
    Origineel geplaatst door Bjorn@Pidi: Ik snap het nut niet van jouw bericht. Het komt op mij over als ‘ik heb niets toe te voegen aan dit nieuws bericht’ wat mij betreft.Dus reacties als “leuk!” welke 9 van de 10 keer geplaatst worden zijn wel nuttig, maar een kritsche kanttekening niet?

    Dat is wel een beetje de trend hier ja. Jammer.

  19. @Jo:

    Ik gebruik op mijn iPad CoPilot Live HD en heb een Quartz besteld.
    Hoe heb je de Quartz GPS receiver aan het navigatieprogramma gekoppeld?
    Ziet het nav progr de signalen automatisch via bluetooth of is er nog een truc voor nodig?

    Alvast bedankt voor de reactie!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.