Reacties voor: Navigatieapp CoPilot Europa slimmer op je route

CoPilot navigatie voor iPhone en iPad biedt slimme verkeersinstructies tussen je huis en werk, op basis van verkeersdrukte.
Lees het complete artikel → Navigatieapp CoPilot Europa slimmer op je route
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Helaas jammer om te zien dat ze graag jaarlijks vaste inkomsten willen genereren met data die gewoon gratis te verkrijgen is. File informatie wordt over het algemeen gratis aangeboden via internet, radio en televisie. Dat zij dmv van een scriptje deze informatie gebruiken om jou binnen een aantal dagen een gunstige alternatieve route te laten rijden is mij geen 10 euro per jaar waard. Nogmaals, jammer om te zien dat werkelijk alles wordt gebruikt om vette winst te draaien.
    Dat je voor een app moet betalen, natuurlijk heel normaal.

  2. @pommetje: Ik snap je gedachte goed, maar het ligt net iets anders bij CoPilot. De functie ActiveTraffic was al geruime poos een jaarlijkse uitgave voor verkeersinformatie, net zoals andere aanbieders van navigatieapps er ook geld voor vragen. Nu is er met CommuteMe functionaliteit aan toegevoegd.

  3. @pommetje: ik vin dit een nuttige update van deze app (weet verder niet wat jij voor werk verricht, maar vind het op mijn beurt jammer dat niet iemand anders dat voor minder doet)

  4. Off-topic maar waar blijft de nieuwe beloofde versie v.d. tomtom app ?

  5. @pommetje: Bij Tomtom en Sygic is het toch niet anders? Ook daar betaal je voor traffic informatie. De informatie is dan misschien wel gratis beschikbaar, ze moeten er denk ik wel iets voor doen om te zorgen dat het in je app komt. Ik vind prima om daar 10 euro per jaar voor te betalen. Je kunt dan namelijk kiezen of je het wel of niet wilt hebben. Mensen die veel op de weg zitten hebben het nodig, als je minder vaak op de weg zit kun je inderdaad volstaan met het luisteren naar de radio. Als het gaat om tegen betaling ontsluiten van gratis informatie via een app zijn er denk wel andere aanbieders waar ik meer moeite mee heb.

  6. Waar veel vergelijkingstesten aan voorbij gaan is of de verwachte aankomsttijden redelijk in de buurt komen. Bij Sygic is dit zo bar slecht dat ik overweeg over te stappen op een alternatief.
    Vb: er staat bij mij op de route altijd een spits file waardoor mijn route altijd exact een half uur langer duurt. Volgens Sygic met TT traffic HD duurt de vertraging steevast 3min, waar maak je je druk om zou je zeggen, maar het geeft aan dat voor aankomsttijd berekening je de navi niet kunt gebruiken.

    Doet Tomtom met traffic HD dit beter? Ik ben ook benieuwd of copilot echt slimmer is.

  7. Waze en Google Maps doen dit toch al gratis?

  8. @Gert-Jan: Waze werkt bij mijn weten niet offline, CoPilot wel dus zijn die niet goed vergelijkbaar.

  9. Origineel geplaatst door Johan
    Waze werkt bij mijn weten niet offline, CoPilot wel dus zijn die niet goed vergelijkbaar.

    Niet helemaal waar, als je bij Google en Waze je bestemming invoert en je maakt gebruik van WiFi dan slaat hij die route op in je tel. Dus feitelijk rijd je dan ook offline, anders is het als je om wat voor reden moet afwijken van je route, dan gaat het idd van je data af.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.