Reacties voor: Nav4All stopt plotseling met gratis navigatie-oplossing

Nav4All stopt binnen een paar dagen met het aanbieden van een eigen navigatie-oplossing. Nokia gaat zelf gratis navigatie uitbrengen en staakt de licentie van dochterbedrijf NavTeq.
Jeroen Oosterhof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. He da’s jammer. De interface was erg sumier, maar het werkte toch aardig.
    Is er nog een alternatief?

  2. dat is echt zonde.
    Het werkte hartstikke goed. Ik zal het zeker wel missen.
    Ik heb hem meer dan een dozijn keren gebruikt en elke x kwam ik goed aan.

  3. Helaas, ik heb ook offline navigatie op mijn iPhone en Android toestel,
    maar Nav4all gebruik ik toch ook regelmatig.
    Lekker simpel, geen poespas in beeld. Als ik bestellingen in de stad moet rondbrengen, de weg ken ik grotendeels wel, maar weet niet precies waar iedere straat ligt of wat de snelste/kortste route is.
    Hiervoor gebruik ik Nav4all meestal. Jammer dat het zo stopt.
    Laten we hopen op een โ€œdoorstartรขโ‚ฌย

  4. Is inderdaad jammer. Betekent dit dan ook dat op de Iphone het binnen een paar dagen stopt? Wat je hebt is toch niet zomaar weg?

    Iemand overigens een goed en gratis alternatief?

  5. Hoe denkt iedereen incl. deze jongens van de wind te kunnen leven ?
    (Dat kon zelfs Easy Life niet…)

  6. OpenStreet misschien een oplossing?

  7. @Hvan:
    Het kaartmateriaal staat niet op je iPhone, dit haalt hij binnen als je het programma gebruikt. Dit is een van de kenmerken van Nav4all, online navigatie.
    Als Nav4all geen kaartmateriaal meer tot hun beschikking heeft, wat moeten ze dan naar je doorsturen?
    kortom, ook op de iPhone vervalt het helaas.
    Gratis alternatief zou ik niet weten.
    Laten we hopen op een doorstart als ze een licentie met andere kaarten gaan gebruiken.

  8. Nokia gaat ook hun kaarten brengen op de iPhone. Daarmee dus ๐Ÿ™‚

  9. @Redchilly: Aha, begrepen, dank voor de uitleg.

  10. Zonde werkte super goed…

  11. Jammer hoewel niet gebruikend

  12. navicat? weet niet of het hetzelfde is.. heeft in iedergeval stemmetjes, je ziet dingen 3de en kom er mee thuis.. laadt alleen mappen via gprs..

    uh..slapen ๐Ÿ˜‰

  13. Balen, gebruikte het ook regelmatig. Nu maar hopen dat google opschiet…. Als die nog komt..

  14. Ik vond het eerst bitter de ik Navigon had gekocht voor 50 euro + 20 voor uitbreiding file omdat deze gratis was.
    Nu ben ik blij met mijn Navigon die houd iig niet op te bestaan. Had trouwens Nav4all wel getest maar vond het niet wat komt uiteraard omdat ik al de betaalde Navigon al had ๐Ÿ˜‰

  15. Er bestaat ook nog PDmaps, die is ook gratis. Maar ik weet nog niet of die goed werkt (GPS van mn iPhone was kapot).

  16. Hier kan Nav4All niet veel aan doen. In Duitsland heb je Skobbler (voortgekomen uit Navigon), dat maar iets van 4 euro kostte. Maar ook zij mogen geen NavTeq-kaarten meer gebruiken en stappen in maart over op OSM.
    Op mijn oude SE telefoon heb ik nog Amaze GPS staan. Dat is er ook voor de iPhone, maar dat is een abonnementsdienst in de nieuwste versie.

  17. Origineel geplaatst door Starscreamer
    Ik vond het eerst bitter de ik Navigon had gekocht voor 50 euro + 20 voor uitbreiding file omdat deze gratis was.
    Nu ben ik blij met mijn Navigon die houd iig niet op te bestaan. Had trouwens Nav4all wel getest maar vond het niet wat komt uiteraard omdat ik al de betaalde Navigon al had

    Beetje gek dat je een betalende en gratis app met elkaar gaat vergelijken. Meer nog het zijn twee totaal verschillende naviatie manieren. Is beetje zoals een A4 velletje vergelijken met een laptop. Je kan op beide je infomatie kwijt. Maar Navigon deed het allemaal wel mooier en beter…(zeker visueel).

  18. Blij dat die verschrikkelijke navigatie app verdwijnt. De meest lelijke Java-app die ik ooit heb gezien. Ze hadden geen enkele moeite gedaan om het netjes naar de iPhone te porteren en de mooie iPhone user interface te benutten. Onbruikbaar.

  19. Origineel geplaatst door henkiepenkie
    Blij dat die verschrikkelijke navigatie app verdwijnt. De meest lelijke Java-app die ik ooit heb gezien. Ze hadden geen enkele moeite gedaan om het netjes naar de iPhone te porteren en de mooie iPhone user interface te benutten. Onbruikbaar.

    Die simpelheid vond ik juist het sterkste punt. Ok, de menu’s hadden betere gekund maar die eenvoudige pijl was ideaal.

  20. Origineel geplaatst door henkiepenkie
    Blij dat die verschrikkelijke navigatie app verdwijnt. De meest lelijke Java-app die ik ooit heb gezien. Ze hadden geen enkele moeite gedaan om het netjes naar de iPhone te porteren en de mooie iPhone user interface te benutten. Onbruikbaar.

    Interessant zeg dat jij blij bent, zelf wel eens iets gemaakt?ik denk het nie.

  21. probeer Waze.

  22. Och, je kan altijd gratis navigeren hoor. Hangt er een beetje vanaf welke ‘weg’ je neemt om aan je apps te komen ๐Ÿ˜‰

  23. xGPS is voor mij de beste oplossing. Gratis te downloaden cia Cydia met jailbreak

  24. Dit waren toch dezelfde jongens die 2 jaar geleden heel hard riepen dat bedrijven als TomTom binnen een paar jaar niet meer zouden bestaan, en door een onderzoek van een stichting veilig navigeren ofzo puntjes probeerde te scoren met een onzinnig onderzoek over road kill door navigatie systemen waarbij nav4all wonderbaarlijk genoeg als beste uitkwam ?!?
    Innovatie prima en jammer voor een prima initiatief maar ja… hoge bomen vangen veel wind

  25. Als iedereen nu eens Waze gaat gebruiken… Dat kaartmateriaal kan nooit afgepikt worden want het zijn de gebruikers die al rijdend de kaarten uitbreiden.

  26. Wil Waze wel eens proberen. Zag dat Amsterdam nog niet goed ‘gemapped’ is. Hoop een beetje bij te kunnen dragen. Moet je wel de discipline hebben om hem elke keer op te starten en in de carkit te zetten. Kan ik onderweg niet stiekem even online gaan.

  27. Als we inderdaad allemaal Waze gaan gebruiken en vullen dan wordt dit wellicht toch een hele leuke app!!!

  28. Nav4All was voor ons bedrijf het ultieme navigatie systeem. Dankzij Nokia een subliem device kwijt. We hebben al een aantal iPhones in gebruik, en nu worden de nog in gebruik zijnde Nokia’s op non actief gezet. Voor ons bedrijf na 8 jaar geen Nokia meer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.