Reacties voor: Apple stelt native Apple Watch-apps vanaf 1 juni verplicht

Apple informeert ontwikkelaars dat ze alleen nog native Apple Watch-apps mogen maken. De regel gaat op 1 juni 2016 in.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Als doel is dat meer mensen dan een Apple watch kopen dan kunnen ze beter zelf de batterijduur verbeteren. Zolang die niet, zoals een fitbit, ongeveer 5 dagen op 1 lading kan is hij niet interessant. Jammer! Ik ben groot Apple fan, maar de watch gaat er bij mij niet komen.

  2. Origineel geplaatst door avhal
    Als doel is dat meer mensen dan een Apple watch kopen dan kunnen ze beter zelf de batterijduur verbeteren. Zolang die niet, zoals een fitbit, ongeveer 5 dagen op 1 lading kan is hij niet interessant. Jammer! Ik ben groot Apple fan, maar de watch gaat er bij mij niet komen.

    Als je met de Fitbit hetzelfde kan doen als met de Watch, doe je ook geen 5 dagen zonder opladen.

  3. Altijd maar die azijnpisserij over die accu… Je legt je iPhone toch ook dagelijks aan de lader? Wat is het nou voor moeite om je Watch (die je toch ‘s nachts af doet) naast je iPhone ff aan de lader te leggen? De Watch doet het overigens 2 dagen op een batterlijlading, maar ik leg de mijne toch dagelijks aan de lader want iedere 2 dagen vergeet ik het. Mijn iPad doet het ca 4 dagen op een lading. Echter, is het zo dat die dus regelmatig leeg is omdat ik hem vergeet op te laden.

  4. Ik heb maanden geleden een extra lader gekocht voor mijn watch, omdat ik oom altijd extra kabels heb voor iPads en iPhone.

    Heb de extra lader letterlijk nog nooit uit de verpakking hoeven halen, watch is nooit leeg als je hem elke avond even aan de lader legt.

    Als de accu een dealbreaker is; ga hem dan maar gauw kopen.

  5. Origineel geplaatst door avhal
    Als doel is dat meer mensen dan een Apple watch kopen dan kunnen ze beter zelf de batterijduur verbeteren. Zolang die niet, zoals een fitbit, ongeveer 5 dagen op 1 lading kan is hij niet interessant. Jammer! Ik ben groot Apple fan, maar de watch gaat er bij mij niet komen.

    Een fitbit met een Apple Watch vergelijken slaat natuurlijk nergens op.

  6. Juist, accu is geen issue. ‘s avonds aan de oplader in de wekker stand. Super handig en geen enkel probleem. Ik heb eind van de dag meestal nog ruim 50 procent over.

  7. Origineel geplaatst door Ed
    Juist, accu is geen issue. ‘s avonds aan de oplader in de wekker stand. Super handig en geen enkel probleem. Ik heb eind van de dag meestal nog ruim 50 procent over.

    ja is geweldig, als je je slaapritme wilt meten 😉 , ik vind wel dat ze gewoon 24uur mee zouden moeten gaan

  8. Ben echt benieuwd naar de Apple Watch 2. De eerste versie vind ik nog te beperkt. Net als toen met de iPad 1.

  9. Ik ben uitermate tevreden met mijn Watch maar ik zie wel dat deze te vroeg op de markt is gebracht. Ik ben ervan overtuigd dat dit onder Jobs niet was gebeurd maar de druk van de aandeelhouders om met nieuwe apparaten te komen was voor Cook te groot. Ze hadden in ieder geval beter de third party apps pas in een later stadium kunnen toestaan want de apps van Apple zelf werken uitstekend. Het grootste euvel is in mijn ogen het app scherm en de snelheid van de third party apps. Verder is het een technisch hoogstandje van jewelste, zowel qua hardware als software, het vetste horloge wat ik ooit heb gehad. Maar goed, ik ben een sucker voor gadgets en blinkende dingen. De massa heeft er nu nog onvoldoende aan.

  10. @eva1st: dat doe ik met sleep cycle op de iPhone 🙂

  11. Origineel geplaatst door avhal
    Als doel is dat meer mensen dan een Apple watch kopen dan kunnen ze beter zelf de batterijduur verbeteren. Zolang die niet, zoals een fitbit, ongeveer 5 dagen op 1 lading kan is hij niet interessant. Jammer! Ik ben groot Apple fan, maar de watch gaat er bij mij niet komen.

    Niet mee eens. De laadtijd van de apps vind ik veel belangrijker dan de batterij die toch wel een hele dag mee gaat.

  12. Ik heb het reeds eerder aangehaald in een ander topic: de batterij zou niet langer moeten meegaan, ze zou veel sneller moeten opladen. Heb al testen gelezen waar men een batterij van een smartphone in enkele minuten kon opladen. Apple zou beter hiermee experimenteren. Het engste moment dat ik geen uurwerk draag is als ik onder de douche sta en het zou fijn zijn om in die tijdspanne mijn watch op te laden, wanneer dit kan zal ik er zeker ook een kopen. Het zou ook wel handig zijn moest in de tweede versie een gps chip zitten.

  13. Origineel geplaatst door ibl
    Altijd maar die azijnpisserij over die accu… Je legt je iPhone toch ook dagelijks aan de lader? Wat is het nou voor moeite om je Watch (die je toch ’s nachts af doet) naast je iPhone ff aan de lader te leggen? De Watch doet het overigens 2 dagen op een batterlijlading, maar ik leg de mijne toch dagelijks aan de lader want iedere 2 dagen vergeet ik het. Mijn iPad doet het ca 4 dagen op een lading. Echter, is het zo dat die dus regelmatig leeg is omdat ik hem vergeet op te laden.

    Weet niet wat je dan allemaal doet met die iPhone, maar de mijne gaat makkelijk 2á 3 dagen mee op 1 keer opladen. Dus nee, ik leg de iPhone niet ‘ook al’ dagelijks aan de lader, en dat geldt voor iedereen die stroomslurpers als gps, wifi en bluetooth niet nodeloos aan laat staan. Sowieso beetje onzinnig om elke dag twee (of meer) apparaten aan de lader te leggen.

  14. Origineel geplaatst door avhal
    Als doel is dat meer mensen dan een Apple watch kopen dan kunnen ze beter zelf de batterijduur verbeteren. Zolang die niet, zoals een fitbit, ongeveer 5 dagen op 1 lading kan is hij niet interessant. Jammer! Ik ben groot Apple fan, maar de watch gaat er bij mij niet komen.

    Valt wel mee hoor. Ik vond het eerst ook een ding. Ik leg hem op de lader als ik ga douchen(en me aankleed, 20min). Die korte laad tijd is voldoende. Om de watch op een goed batterij niveau te houden voor mij.

  15. @Ferryman: Dat is bizar lang, dan hoef je die watch dus ook niet elke dag op te laden, omdat je daar dan logischerwijs ook meerdere dagen mee, waarmee het “probleem” opgelost is

  16. @eva1st: Na het slapen leeg ik ‘m op de oplader. Half uurtje ongeveer. Indien voor ‘t slapen te leeg dan ook ff half uurtje op de lader.

    Kom op deze manier prima de dagen door.

  17. Ja de accu is het probleem niet bij de Apple Watch (en das toch redelijk verrassend te noemen). Met een flinke sportsessie en een hele dag dragen heb ik vaak nog meer dan 60% over aan het einde van de dag. Mis wel dé echte killerapp waarom iedereen hem zou moeten hebben. Ik zou niet zonder meer willen (met name vanwege de Health functies) maar ik kan geen echt overtuigende reden noemen waarom iemand naar de winkel zou moeten rennen om er één te halen tenzij je echt veel doet met de Health app en het fijn vindt om niet steeds voor een notificatie je iPhone uit je zak te halen. Als je een gadget freak bent is het echter een fantastisch ding en een must-have. Het ziet er best goed uit en door de vele keuzes aan bandjes kan je de uitstraling van de Watch mooi veranderen.

    Kortom er is weinig mis met de Apple Watch maar tegelijkertijd is het ook niet de technologie doorbraak die de iPhone wel was. Dat mensen zeggen dat Steve Jobs dit nooit zo uit zou hebben gebracht is de grootste onzin. De eerste iPhone was veel meer een beta product dan de Apple Watch. Ter herinnering: geen apps (alleen web apps), geen 3G internet (was toen al de standaard), een middelmatige camera, geen supersnelle processor, weinig geheugen en alleen de meest essentiële apps werden bijgeleverd (een agenda, een rekenmachine etc). Wel een prachtige magnesium behuizing. Maar zeker geen product dat af was maar wel heel veel potentie had. Dat is wel een beetje het probleem van de Apple Watch. Ik zie niet in hoe de Apple Watch een enorm succes gaat worden, ook niet met betere specs. Mensen zijn gewoon niet heel geïnteresseerd in een smart watch.

  18. @Ferryman: Begrijp ik het nu goed dat je telkens als je locatie wilt gebruiken je handmatig je locatie functie inschakelt? Welkom in 2008;)
    Als je die gewoonte wenst voort te zetten heb je uberhaupt veel minder aan de Watch.

  19. Altijd dat gezeur over die accu’s van Apple Watch (en iPhones). Alsof het erg is dat ze opladen terwijl je slaapt. Een veel groter probleem vind ik het gesprek aan relevante functies. De Apple Watch kan vrijwel niets dat een iPhone zelf niet kan. Een 400 euro uitgeven voor notificaties op de Watch, zodat je je iPhone niet uit je broekzak hoeft te halen vind ik onzin. Het is tot nu toe een duur stuk speelgoed dat niets toevoegt. Leuk als je geld teveel hebt, maar nodig is het niet.

    Wat dat betreft zijn de verwachtingen nog niet uitgekomen. De Apple Watch wordt voor mij pas relevant als er écht belangrijke functies worden toegevoegd, die belangwekkende informatie voor gezondheid of sport kunnen toevoegen. Zoals voor het uitbrengen van de Apple Watch werd gezegd: het monitoren van zuurstofgehalte in je bloed, het alarmeren van een familielid of zelfs direct dokter of ziekenhuis als er iets mis is (zoals een dreigend hartfalen of hersenbloeding, die zich door een laag zuurstofgehalte van het bloed laat aankondigen). Whatever happened to het proefproject dat Tim Cook aankondigde op de Keynote over de Apple Watch: een interessant proefproject in samenwerking met het Radboud Medisch Centrum in Nijmegen. Nooit meer iets van gehoord!

    Als dat soort functies en meer, nieuwe sensors met echt belangrijke informatie in de Apple Watch komen, dan wordt hij pas echt interessant en relevant. Informatie over hartfuncties, bloedzuurstofgehalte, bloedsuikergehalte enzovoort. Daar heb je wat aan. Dat kan levens redden – of je nu iets of (nog) niets mankeert of sport – en dat is pas echt een goede reden om een Apple Watch te kopen.

  20. Altijd dat gezeur over de apple watch, lelijk ding.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.