Reacties voor: Namaak-apps van Apple toegelaten in Google Play Store

Google heeft namaak-apps van 'Apple Inc' toegelaten in de Google Play Store. De apps verschenen korte tijd online. iWork, iLife, Garageband en andere apps waren verkrijgbaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Hebben ze eens goede Apps op Android, is het malware :p

  2. Maakt die Android-fanatane niks uit, als het maar gratis is…

  3. Het is een rommelig verhaal. Stond er in de ‘Apple’ apps nu wel of geen malware? Volgens mij niet, maar waar dan het verhaal van de malware vandaan komt is mij een raadsel. Of is dit meer een bericht om te laten zien hoeveel beter de Apple App store is in vergelijking met Google Play Store?

  4. Origineel geplaatst door Remco
    Het is een rommelig verhaal. Stond er in de ‘Apple’ apps nu wel of geen malware? Volgens mij niet, maar waar dan het verhaal van de malware vandaan komt is mij een raadsel. Of is dit meer een bericht om te laten zien hoeveel beter de Apple App store is in vergelijking met Google Play Store?

    Nee, het is geen kwestie van beter zijn. Maar toelatingsbeleid moet echt aangepast gaan worden om de gebruikers tegen zichzelf te beschermen.

  5. Het is wat, gelukkig gebeurd dat in de Appstore nooit??!!

  6. Origineel geplaatst door Remco
    Of is dit meer een bericht om te laten zien hoeveel beter de Apple App store is in vergelijking met Google Play Store?

    Ik denk dat dit een bericht is om te laten zien dat men in die Goegel Store om het even wat kan plaatsen en verkopen zonder dat er enige controle is. Als men naar het plaatje in het bericht kijkt is het toch duidelijk dat ook het Copyright van Apple Inc. verkracht wordt in die Goegel Store.

  7. Google heeft enkele namaak-apps met titels als iPhoto, iMovie and GarageBand toegelaten in de Google Play Store

    Dit klopt dan toch niet? Als er geen goedkeuringsproces is, laat Google het dus ook niet toe. Dat is hetzelfde als zeggen dat Microsoft virussen op Windows toe laat.

  8. Origineel geplaatst door Faxface
    Het is wat, gelukkig gebeurd dat in de Appstore nooit??!!

    In de vijf jaar dat de app store bestaat is er nog maar één ontwikkelaar in geslaagd om malware in een app te steken en laten goed te keuren(goed verborgen dus). De app (vraag me niet meer welke)was ook binnen het uur weer van de appstore verwijdert. 1 op vijf jaar is heel wat anders dan de tot kort toe de wekeleijkse malware kost dat ze bij google voorschotelen.

  9. Origineel geplaatst door Frits
    Nee, het is geen kwestie van beter zijn. Maar toelatingsbeleid moet echt aangepast gaan worden om de gebruikers tegen zichzelf te beschermen.

    Of het toelatingsbeleid moet worden aangepast is de vraag (net of het toelatingsbeleid bij Apple zo super is…), maar het is wel duidelijke dat er (meer) malware te vinden is in de Google Store en dat daar iets aan moet worden gedaan. Hiervoor gaat Google dan ook de malware scanner gebruiken (die vere van perfect is).

    Het punt is, waarom is dit nu nieuws? Het malware verhaal van Google store was toch langer bekend?

    Nieuw is nu wel dat er gekopieerde apps opduiken (iets wat in de Apple App store ook gebeurt) en dat deze van Apple waren. Maar wat maken mensen zich op iphoneclub.nl zich daar druk om? Dit zou toch op Planet Android moeten staan en niet op de iphoneclub. Het enige nut van het bericht op iphoneclub is om de ‘Apple fans’ meer ‘munitie’ te geven om hun gal te spuien op Android….

  10. Google moet inderdaad wat strenger gaan worden en beter controleren als ze de AppStore van Apple willen evenaren.

  11. Het installeren van Malware ligt toch echt aan de eindgebruiker. Iemand met gezond verstand haalt geen Malware binnen want diegene kan duidelijk onderscheiden wat goed is en wat niet. Dit is een van de grote voordelen van de vrijheid van Android incl. de Google Play Store. Het duurt geen weken voordat je app is goedgekeurd. Mocht de app niet goed zijn, is hij echter wel binnen een paar uur weg.

    Liever een foute app binnen paar uur weg dan de goede apps voor wekenlang tegenhouden.

  12. Malware in de Google Play Store is helemaal niet zo’n groot probleem als de media doet vermoeden. Maar 0,5% van alle malware van Android wordt geïnstalleerd via de Google Play Store.
    In 99,5% van de gevallen is malware op Android dus geïnstalleerd omdat de gebruiker graag apps download via downloadsites als The Pirate Bay, of alternatieve stores.

  13. Ik heb de iphone gejailbreaked en er zit een programaatje op om te laten zien welke apps vertrouwelijke gevevens uit je iphone nodig hebben. Standaa4d zou j3 dat niet eens merken als gebruiker… android vraagt het meteen voordat je een app installeert

  14. Origineel geplaatst door Patrick
    Malware in de Google Play Store is helemaal niet zo’n groot probleem als de media doet vermoeden. Maar 0,5% van alle malware van Android wordt geïnstalleerd via de Google Play Store.
    In 99,5% van de gevallen is malware op Android dus geïnstalleerd omdat de gebruiker graag apps download via downloadsites als The Pirate Bay, of alternatieve stores.

    0,5% van 500000 = 2500 stuks. Aardig getal

  15. Als je over dit soort dingen moet praten moet je de hele play store dicht gooien. Het is zelf al een namaak app. 🙂

  16. Origineel geplaatst door Frits
    0,5% van 500000 = 2500 stuks. Aardig getal

    Dan ga je er dus vanuit dat ALLE apps in de Google Play Store malware bevatten…

    Die 0,5% heeft Patrick niet wetenschappelijk onderzocht, maar hij probeert alleen aan te geven dat het een klein percentage is. (als het percentage wel klopt, dan betekent dat er van de 200 malware meldingen, er eentje vanuit de Google Play store is geïnstalleerd..)

  17. Hoezo toegelaten? ik gooi alles in die store wat ik maar wil?

  18. Het grappige aan het plaatje is te zien dat mensen het kopen en recensie erop geven. Misschien toch een stukje Apple fan?

  19. Origineel geplaatst door Remco
    Het enige nut van het bericht op iphoneclub is om de ‘Apple fans’ meer ‘munitie’ te geven om hun gal te spuien op Android….

    Huh? Zoals andersom op Androidwereld ook steevast gebeurd?
    Lekker belangrijk zeg.

  20. Origineel geplaatst door Pascal
    Het installeren van Malware ligt toch echt aan de eindgebruiker. Iemand met gezond verstand haalt geen Malware binnen want diegene kan duidelijk onderscheiden wat goed is en wat niet. Dit is een van de grote voordelen van de vrijheid van Android incl. de Google Play Store. Het duurt geen weken voordat je app is goedgekeurd. Mocht de app niet goed zijn, is hij echter wel binnen een paar uur weg.Liever een foute app binnen paar uur weg dan de goede apps voor wekenlang tegenhouden.

    Wat een onzin. Google kan best de aanwezige apps op malware controleren. Ik verwacht dat de apps op Google Play malware vrij zijn. Google geeft je ook expliciet de keuze om alleen apps vanaf de Play store te downloaden. Dat jij liever een app met malware hebt tja,.. Zelfs de recensies zijn tegenwoordig fake, dus ook daar kun je niet op af gaan. Daarnaast heb je nog de vele “betrouwbare apps” die toegang hebben tot je prive gegevens terwijl dat helemaal niet nodig is. Google dient ook daar op de controleren, maar doet het niet. Ik heb dus nu dus een virus scanner op mn telefoon (Xperia P) én een scanner om na te gaan welke rechten een bepaalde app heeft. En van de laatste springen de tranen in de ogen.

  21. Origineel geplaatst door Pascal
    Liever een foute app binnen paar uur weg dan de goede apps voor wekenlang tegenhouden.

    Volgens mij raak je hier aan het fundament van beide filosifieën. Jij verwoordt de mening van een Androidgebruiker. Ikelf zou zeggen

    “Liever geen foute app dan direct toegang tot de nieuwste goedaardige apps”.

    Volgens mij is dan ook de conclusie dat voor beiden dus een markt is.

  22. Google weet ook wel dat hun beleid een behoorlijk extra risico inhoudt. Net als de chaos in hardwareconfiguraties. Ze willen daar wel wat aan doen, maar dat moet uitermate omzichtig. Want als ze net als Apple deden werden ze meteen beschuldigd van “dictatuur”. En het zou een afgang zijn. Want daarmee geven ze impliciet toe dat Apple het juiste beleid heeft gevoerd.

  23. @020: Dat gebeurt bij 1-sterrenapps in de App Store ook. Bij héél slechte apps hebben sommige mensen toch een onbedwingbare neiging om zelf even te kijken of het echt zo erg is.

    @Brian: Ik sta open voor andere suggesties! “Er doorheen geglipt” is ook niet de juiste formulering, want dat impliceert ook dat er soort deurbeleid is. Ik heb ‘verschenen’ ervan gemaakt, hoewel dat een wat afgezwakte formulering is.

    @Remco: Nee, het is niet bedoeld om te laten zien dat de App Store beter is. Maar ik moest in het artikel wel aangeven dat het acceptatiebeleid bij Google anders is. Overigens komt dit soort troep er bij Apple ook wel eens tussendoor, als de controleur heeft zitten suffen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.