Reacties voor: Namaak-apps van bekende merken proberen data te stelen

Apple heeft honderden namaak-apps van bekende merken en winkelketens uit de App Store gehaald, die erop uit waren om persoonlijke data te stelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Wat kun je er als klant tegen doen? Hoe weet je dat het een valse app is. Ik ga maar weer fysiek boodschappen doen met de kerst geloof ik.

  2. @Paul: Om te beginnen een beetje opletten en gezond verstand gebruiken. Een app van ‘Footlocke’ is voor mij heel duidelijk niet van ‘Footlocker’. Dit soort apps vereist dezelfde oplettendheid als bij het kopen via sites. Ik ben net (weer) overgestapt op een iPhone en had dit soort apps eerder verwacht bij android. Maar goed, een gewaarschuwd mens telt voor twee.

  3. Mmmmm Apple reageert dus pas op het moment dat bedrijven en/of gebruikers klagen.Dan gaan ze pas op onderzoek uit.In mijn opinie de omgekeerde wereld en veel te laat. Zij moeten in de eerste plaats er voor zorgen dat dit soort apps niet in de Appstore terecht komen.Het is tenslotte hun winkel.En die enkeling die er dan tussendoor glipt zou dan alsnog door bedrijven cq gebruikers gesignaleerd kunnen worden en verwijderd.Zo hou je de Appstore schoon en veilig.

  4. En ik maar denken dat de apps van Apple gekeurd zijn. Niet dus. Slechte zaak dat Apple en Google rijp én rot verkopen.

  5. Juist het gevoel dat Apple zorgt voor een adequate beveiliging en controle was voor mij een extra reden om een iPhone te kopen. Dat ze dit soort apps doodleuk in hun winkel zetten valt me zwaar tegen.

  6. In de App Store staat ook een iCulture app die door iCltr is gemaakt. Dat klinkt ook verdacht 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.