Reacties voor: Naast Google Map Street View ook openbaar vervoer in iPhone firmware 2.2

In firmware 2.2 wordt het mogelijk om vanuit Google Maps je reis via het openbaar vervoer te plannen, hoewel het nog niet zeker is of deze functie ook in Nederland vanaf het begin zal werken.
Maarten ter Horst -

Reacties: 32 reacties

  1. wel handig!

  2. Goed nieuws!!!

  3. nu nog een goed navigatiesysteem ! =)

  4. Origineel geplaatst door Jelle
    Goed nieuws!!!

    Ik vind het persoonlijk geen goed nieuws. Het feit dat ze google maps zo uitwerken en functionaliteiten geven geeft mij indruk dat Apple dit als standaard wil gaan gebruiken. Eerlijk gezegd heb ik sinds aanschaf iPhone 2g en 3g dit nog nooit gebruikt.

    Ik zie liever dat ze het programmeer in de FW voorbereiden voor bedrijven als tomtom en de makers van Igo.

    Kan me namelijk niet voorstellen dat Apple google maps gaat doorontwikkelen en tegelijkertijd de weg vrijmaakt voor ‘concurrenten’.

  5. Origineel geplaatst door Sven
    nu nog een goed navigatiesysteem ! =)

    Daar zitten we op te wachten! 😀

  6. Origineel geplaatst door Ballantines

    Origineel geplaatst door Sven
    nu nog een goed navigatiesysteem ! =)

    Daar zitten we op te wachten! 😀

    Ja inderdaad, maar hopelijk houd de batterij het, anders issie zo snel leeg en heb je er nog niks aan

  7. Openbaar vervoer werkt alleen in Amerika ben ik bang voor.
    Verder zou ook ik liever een soort TomTom achtige app zien voor navigatie,Google is veel te amerikaans gericht tot nu toe

  8. Zal waarschijnlijk alleen in de VS werken… ik zie liever een navigatie mogelijkheid als TomTom
    waarbij je geen internet nodig hebt om de kaarten te laden, zodat je in hem in het buitenland ook gewoon gratis kunt gebruiken
    Maargoed ingebouwd OV lijkt me ook wel wat, als het maar ook goed werkt in Nederland het liefst een beetje als de desktop-versie van 9292ov.nl maar dan in de interface van Trein

  9. Allemaal goede verbeteringen in de volgende update, nu maar hopen dat ie niet lang op zich laat wachten.

  10. Enig idee, wanneer firmware 2.2 komt……….weken ? maanden ?

  11. super handig dat je op google maps nu ook de benenwagen kunt instellen!

  12. Ze moeten wel opschieten want de ze zeggen dat rond de kerst 2.3 al komt ?

  13. @marcooo
    Inderdaad, ik denk als dit zo doorgaat dat we niet meer hoeven te wachten op tomtom voor de iPhone. Maar zolang het goed werkt hoor je mij niet klagen. Verder wel weer debiel dat ze ook dit weer zelf willen ontwikkelen. Ik gaat dat monopolie gedrag van Apple maar goed.

  14. @Stefaanxd

    Autoladerrrrr

  15. Goed nieuws… voor de amerikanen.

  16. ben benieuw wanneer die uitkomt hopelijk duurt het niet al te la ga meer

  17. Wat denk je zelf nou…..

    Ze brengen de iPhone uit in heel veel landen

    Dan moeten ze ook deze openbaar-vervoer functie werkend maken. dus hij komt echt wel voor Nederland….

    Nogal logisch….

  18. op een dinsdag denk ik.
    Dinsdag is vaak update/releasedag bij Apple

    Maar welke dinsdag ?

    Geen idee

  19. @paintowner – Dat is niet iets voor Apple… Google zal hiervoor moeten zorgen dat het wereldwijd bruikbaar is.

  20. Redactie is traag geworden. dit was al vrijdagnacht bekend.

  21. Voor mensen die bang zijn dat OV alleen in de VS gaat werken. De java-client voor mobiele telefoons doet al met Nederlandse data, dus dat zal met de iPhone ook wel zo zijn.

  22. Van al die nieuwe gps functies wat er blijft er over voor de nederlandse gebruikers?

  23. Ik vind dit heel goed nieuws en inderdaad, of TomTom erop komt begin ik me ook af te vragen maar wat is daar zo erg aan? Er ligt natuurlijk een miljoenenmarkt voor navigatie met gesproken aanwijzingen voor Apple en Google heeft de maps dus dat komt wel goed denk ik. Trouwens, Apple maakt m.i. ook ontzettend goede saftware dus ook een navigatiesysteem van Apple zal heus wel top of the bill worden. Dat het wat mij betreft liever vandaag dan morgen beschikbaar zou komen kan ik niet ontkennen.

  24. @paintowner – Net zoals de traffic-functie zeker?

    Het is allemaal leuk en aardig, maar ik gebruik Google vrij zelden, omdat het vaak te sloom is. Zat laatst bij iemand in de auto en wist de weg niet. Ik dacht toen, pak maar even de iPhone. Had 3G aangezet en was met T-Mobile verbonden. Ik typte de locatie in, wat nogal een tijdje duurde tot hij iets had gevonden. Toen gaf hij de weg aan, maar het duurde zo ontzettend lang voordat hij de kaart liet zien. Er werden maar enkele stukken van de kaart geshowed, niet genoeg om echt te bepalen waar ik precies zit. Uiteindelijk kon ik het alleen vinden omdat ik de beschrijving boven aan volgde.

    Google Maps is een leuke gadget voor tussendoor, maar op de manier zoals Apple het wil gebruiken is het gewoonweg niet efficient. Je moet constant een internetverbinding hebben, die ook nog goed moet werken. Ik zou graag willen zien dat er ook andere navigatiesystemen mogelijk zijn die de volledige data al er op hebben zitten. Als TomTom dit bijvoorbeeld als app in de store zet en er geld voor vraagt, is er toch niks aan de hand? Ik snap niet dat Apple nog steeds alles weigerd.

  25. En dat is het grote probleem met Google maps,je MOET een internetverbinding hebben.
    Nou is dat in NL nog niet zo’n probleem,omdat de kosten in je abonnement zitten,maar als je in het buitenland bent kan je het niet gebruiken,dan ben je vermoedelijk goedkoper uit als je gewoon een tomtom koopt…..

  26. Origineel geplaatst door peterdegrote
    En dat is het grote probleem met Google maps,je MOET een internetverbinding hebben.
    Nou is dat in NL nog niet zo’n probleem,omdat de kosten in je abonnement zitten,maar als je in het buitenland bent kan je het niet gebruiken,dan ben je vermoedelijk goedkoper uit als je gewoon een tomtom koopt…..

    in België is dit pas een probleem, aangezien de abonnementen van Mobistar geen reet voorstellen en veel te veel geld betaalt voor wat je in de plaats krijgt. Aan Google Maps en andere programma’s hebben wij in feite niet veel, dus ook niet aan 3G. Tenzij je natuurlijk wilt betalen voor zo’n lullig abonnementje.

  27. reken maar dat Apple er voor zorgt dat wereldwijd die nieuwe functies in google maps gaan werken.

    Het duurt niet voor niets zo lang tussen elke update. Programeren en afstemmen op toeleveranciers kost tijd. Google heeft de kaarten al en de mogelijkheden er meer mee te doen dan wat er nu mee gebeurt.

    Komt vast goed.
    Geduld is een schone zaak.

  28. Wat moet je met ONLINE MAPS zolang de iPhone en Tmobile steeds problemen hebben om uberhaupt online te zijn?

    Gisteren gebeurde er een ongeluk en wilde ik snel de weg vinden naar de spoed van het ziekenhuis om daar iemand hevig bloedend heen te brengen – in een omgeving die ik niet ken – en wat denk je? Niet werken, geen internet.

    Daar wordt ik nou boos over. Ik kan er NIET op vertrouwen en bouwen. Het is dus flauwekul. En ik vond het heel erg dat mijn tomtom thuis lag.

  29. mensen, GSM kan ook nooit 100% dekking krijgen. Realiseert u zich toch eens, dan hoeven deze frustraties ook niet allemaal te ontstaan.

  30. @Patrick Mulder – Klopt ook wel, maar dat verklaard niet waarom Apple zonodig op Google Maps ontwikkeld. Het is gewoon ontzettend zonde een GPS te hebben die vervolgens niet fatsoenijk gebruikt kan worden. Zoals Bas ook al zei, je kunt er gewoon niet op vertrouwen in the middle of nowhere de weg of je locatie te vinden, wat juist wel het doel van de Maps-app is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.