Reacties voor: Naamswijziging van iPhone 3G S naar iPhone 3GS?

Apple hanteert in het vandaag gestuurde persbericht een andere schrijfwijze iPhone 3GS, zonder spatie. Het is nogal consequent doorgevoerd, dus het lijkt erop dat het de nieuwe officiële schrijfwijze wordt.
Lees het complete artikel → Naamswijziging van iPhone 3G S naar iPhone 3GS?

Reacties: 58 reacties

  1. Waar houden jullie zich toch mee bezig 😀
    Noem hem gewoon
    iPhone
    Snelle iPhone
    iPhone Speed

    lekker boeiend al die spaties etc

  2. Echt nieuws waar ik voor wakker blijf :p

  3. uhmmm jaaa… luxe probleem, Apple?

  4. Origineel geplaatst door Jacqie
    Echt nieuws waar ik voor wakker blijf :p

    Niemand vraagt je om voor wat dan ook wakker te blijven. Wat is dit toch. Interesseert een artikel je niet dan skip je het toch gewoon?

  5. Echt een te prachtig nieuws..:) ik ga toch voor de 3G S met 5spaties (stond eens een keer op andere site)

  6. Ja, dit is een big deal. Misschien niet voor jou als consument (dus inderdaad: dan kun je beter nu gaan slapen), maar wel voor merkdeskundigen, marketeers, SEO-experts en anderen die zich met merknamen bezighouden. 9to5mac zegt het mooi:

    “While these types of small changes may seem trivial, companies with strong brands spend countless hours mulling over every minute detail of naming, fonts, sizes and such.”

  7. Lieve Gonny, ik waardeer alle input. Maar hoeveel van de bezoekers van deze website zullen merkdeskundigen, marketeers of SEO-experts zijn? Ik zie een getikt stukje wat wellicht geschreven is door iemand die de strenge richtlijnen van Apple misschien niet zo goed doorgenomen heeft. Meer iets voor een hamburgericon.

  8. Taalkundig geneuzel weggehaald.

    @Jacqie: Is waar. Het was meer bedoeld om het wat gevarieerd te houden. Ik had keuze uit nóg een game (F.A.S.T) of dit. Er waren vanavond al een paar games geweest, dus daarom deze, ook omdat het een nieuwstip was (dus er is minimaal één persoon die het wel interessant vindt). Maar mij maakt het niet zoveel uit waarover ik schrijf, dus ik zal mijn selectie weer wat meer op de smaak van de massa richten.

  9. Jerry, Jerry, Jerry!
    Maak je niet te sappel, snoep verstandig eet een appel.
    Slaap lekker iedereen.

  10. Woow, dikke diss van Gonny. :’)

    Ik vind het artikel – in tegenstelling tot andere lezers – anders behoorlijk interessant. Op de één of andere manier ben ik altijd al gefascineerd geweest door de manier waarop productnamen worden geschreven.

  11. Deze massa gaat maar eens op de lader voor een tukje 😉 Welterusten allemaal

  12. @Bas van der Ploeg: In dit geval gok ik op een gebrek aan creativiteit 😉

    Overigens gaat het belang van officiële productnamen ook maar ‘zo ver’. Iedereen noemt de iPhone (de originele, 1e generatie, die gewoon de benaming ‘iPhone’ heeft), de iPhone 2G. Het is voornamelijk van belang hoe de massa het onderscheid maakt tussen verschillende producten.

  13. Vind het artikel hoe dan ook toch interresanter dan meer game interviews (tenzij het om topgames gaat). Zulke onderwerpen houden de site wat gevarieerder en zo ook leuker om te lezen (mijn mening dan).
    Dus ik zou zeggen: Gonny keep up the good work!

  14. Me too.

  15. Kom net terug van een borrel op het Rembrandtplein en vind het erg interessant om in bed via m’n iPhone nog even wat over merknamen te lezen. Bedankt dus voor dit stukje en jammer van al het geneuzel in de comments.

    Ik vond 3G S al een beetje een on-Apple-achtige naam. Te veel bestanddelen. Een beetje in de richting van Microsoft Windows Vista Home Premium N Service Pack 1 of Intel Atom Celeron Core 2 Duo Quattro Extreme i7.

  16. Uhm Apple heeft altijd 3GS gezegd en niet 3G S, trouwens op alle websites stond 3GS, behalve hier.

    Of je nu een spatie zet of niet, ik denk dat niemand een pauze inlast tussen de G of S.

  17. Tegenwoordig noem ik het gewoon weer “m’n mobiel” of “telefoon”. :p
    wel cool hoe ze die naam toch telkens weer voor elkaar krijgen 🙂
    maar goed “waar is m’n w810i” of “waar is m’n 5510” bekt dan ook niet zo lekker 😀

  18. http://www.apple.com/hotnews/#section=iphone

    Hier staat ook overal 3GS. Het is beter voor de SEO. Want als meeste mensen googlen naar “iPhone 3G S”. Krijgen ze ook de iPhone 3G informatie.

    http://www.google.com/search?q=site%3Aapple.com+“3GS”
    Denkt dat ze nu alles zijn aan het aanpassen?

  19. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    Origineel geplaatst door MonoloUhm Apple heeft altijd 3GS gezegd en niet 3G S, trouwens op alle websites stond 3GS, behalve hier.Kijk voor de grap eens bij Apple zelf voordat je klakkeloos wat roept

    Idd Jean-Paul!!! Meneer denkt het allemaal even beter te weten…(kom dan wel met de juiste info!)

    Wel leuk artikel trouwens, weer eens iets anders.
    Vind zelf dat 3GS een stuk lekkerder ‘bekt’ dan 3G S…

  20. Interessant, SEO lijkt ook mij de meest logische reden. Wel apart dat ze daar nu pas achterkomen, dit zou een standaardonderdeel van de marketing moeten zijn. Maar goed, beter laat dan nooit!

  21. iPhone 3gs( iPhone 3 Geenstijl ….).

  22. off-topic:

    Origineel geplaatst door Monolo
    Uhm Apple heeft altijd 3GS gezegd en niet 3G S, trouwens op alle websites stond 3GS, behalve hier.Of je nu een spatie zet of niet, ik denk dat niemand een pauze inlast tussen de G of S.

    En de ‘domme lul-award’ van vandaag gaat naar…! Even serieus als je dan toch de moeite neemt om hier een bericht achter te laten, denk dan op zijn minst ff na over wat je gaat typen. Anders kun je net zo goed een beetje random op je keyboard gaan lopen rammen…

    on-topic: Prima artikel! Apple besteed altijd al erg veel aandacht aan het schrijven van hun product namen, als ze dan iets wijzigen is het leuk om dit te horen. Bovendien anders krijg je in een volgend artikel op iPhoneclub (waar iPhone 3GS) wordt geschreven weer bepaalde lezers (van het type mono-braincel) die gaan roepen dat het toch echt iPhone 3G S moet zijn…

  23. @hayron:
    haha, omdat het 3 uur was vergeef ik je die
    verschrikkelijk flauwe mop

  24. Iphone S3G

  25. Na de keynote wad er voor mij ook veel onduidelijk of het nu 3GS of 3G S was
    Om eerlijk te zijn vind ik 3GS logischer 😉

  26. Mmm, iPhone3GS -> zo blijft tenminste de naam samen ipv dat de s een andere kant opgaat hehe

  27. Goed artikel. Gonny laat je niet gek maken. Jij en je medewerkers beheren deze site en niet de users. Wat voor de 1 interessant is is voor de ander soep met ballen. En als je een Game review neerploft dan is dat weer voor een x-aantal anderen die zoiets hebben van “moet dat nou weer?”. Je houd nooit iedereen te vriend dus probeer het niet eens. Keep up the good work 😉

  28. Steve is back!

  29. Als we toch aan het muggeziften/miereneuken zijn over spaties, letters en cijfers:

    Een hoofdletter is geen hoofdletter maar een kapitaal.

    Dit terzijde.

  30. Grappig om te zien hoe mensen hierop reageren. Mij lijkt het nogal belangrijk nieuws inderdaad, en buiten dat zeer interessant. Ik ben benieuwd of het komt door een niet oplettende medewerker of dat er echt een naamswijziging heeft plaatsgevonden. Ik ben er wel voorstander van, die S eraan vast staat mijn inziens veel mooier.

  31. P.S. Ik had dit artikel niet willen missen.

  32. Als iemand nu tegen me praat hoe kan ik dan horen of hij 3GS bedoelt of 3G S?

  33. Leuk nieuws.

    persoonlijk vind ik het zònder spatie, en met de s als kleine letter, dus iPhone 3Gs, stukken mooier.

  34. GS zonder spatie ? GeStoord ! Hebben ze het wel GeSnopen, zijn ze wel uitGeSlapen. Ik heb er weken naar GeSnakt. Iphone G S zonder spatie. Ik had ze GeSlagen. GeSlijm bij Apple!

  35. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Ja, dit is een big deal. Misschien niet voor jou als consument (dus inderdaad: dan kun je beter nu gaan slapen), maar wel voor merkdeskundigen, marketeers, SEO-experts en anderen die zich met merknamen bezighouden. 9to5mac zegt het mooi: “While these types of small changes may seem trivial, companies with strong brands spend countless hours mulling over every minute detail of naming, fonts, sizes and such.”

    Voor de duidelijkheid, ik waardeer het wel dat hier eens iets marketing gericht komt ipv het zoveelst gerucht of review.

    Thx Gonny!

  36. Wat mij de laaste dagen is opgevallen is dat als er in een (iPhoneclub) artikel iPhone 3G S staat, dat alleen ‘iPhone 3G’ blauw is en de G daarbuiten valt.
    Kan in de toekomst vervelend lezen worden als je steeds naar het verkeerde onderwerp wordt doorgelinkt.
    3GS of 3Gs vind ik logischer, ‘ziet’ er grafisch beter uit en heeft meer consistentie.

    (Ook namens mijn Opa de Typograaf)

  37. iK vindt het goed dit soort nieuws. ik hou er wel van

  38. Steve Jobs,
    I love you man
    I Really do<3

  39. tip voor de redactie: meervoud van iPhone 3GS is/kan zijn iPhones 3GS.

  40. noem hem gewoon iphone S

    dus:
    iphone
    iphone 3g
    iphone S

    veel simpeler… speed > 3g dus is het ook ‘logisch’ (zeker als de voorganger 3g heeft… men gaat toch niet downgraden)

  41. Gonny, bedankt voor dit interessant nieuwsje 🙂

  42. @Jru:
    Ik heb zelf wel altijd dat ik zeg waar is mijn iPhone, ipv gewoon telefoon, terwijl ik vroeger nooit zei waar is mijn Nokia.

  43. Zeer goede wijziging; ik vond dat ” 3G S ” er niet mooi uit zien, ” 3GS ” is visiueel veel compacter en in balans. Ook de uitspraak wordt vloeiender. Lijkt detailneuken, maar als je beseftt hoeveel details een mobiele telefoon maken en doen verkopen dan is deze toch flink uit de kluiten gewassen.

  44. de iPhone drie guss of de iPhone drie gee es.

    Doe mij maar 3G S

  45. @Jason: Inderdaad, ik heb het ook altijd over m’n iPhone, terwijl dat vroeger m’n telefoon was!

    Verder is het niet handig dat ‘ie 3G S zou heten, iedere keer als ik op eBay of Marktplaats ga zoeken, moet ik eerst op 3G S zoeken en daarna op 3GS, wat beide verschillende resultaten oplevert.

    Persoonlijk geef ik de voorkeur aan iPhone 3Gs, maar daar heb ik niets over te zeggen natuurlijk!

  46. Dit is idd niet slim van apple, schept verwarring voor bijv de vindbaarheid op produkt sites en marketing, kan veel inkomsten mee mislopen. Veel mensen snappen dat niet blijkbaar ondanks dat iedereen goede zoekresultaten op internet wil. Aah nice tijdens schrijven van dit krijg ik een eerste beejive push. Just so you know.

  47. Een van de grote redenen dat ook 3GS nu wordt is dat als je iets gaat opzoeken in een zoekmachine bijvoorbeeld de losse S wegvalt van de 3G.
    En dan wordt hij als een appart woordt opgezocht.

  48. Origineel geplaatst door xynetor
    En dan wordt hij als een appart woordt opgezocht.

    Volgens heb je wel vaker zoekproblemen als je zulke spelfouten maakt. 😉 Flauw sorry

  49. Het beste is:
    iPhone 3Gs

    daarna ;
    iPhone 3GS

    echt lelijk is:
    iPhone 3G S

  50. Goed dat steve weer terug is. OS 3.0 is echt belachelijk slecht vormgegeven in vergelijking met de vorige. Spotlight ziet er echt verschikkelijjk lelijk uit. Inlogvensters met veels te grote fonts (youtube).

  51. als ik zereneus ga nadenken over het meervoud van iphone 3gs dan is dat best hilarisch..:)

    iphone 3gssen
    iphone 3gsen
    iphonen 3gsen
    iphonen 3gs
    iphone 3gs’s
    iphone 3g s en
    iphone 3g sen
    iphone 3g s’s

    hih wat is nou goed
    ?:)

  52. @Jean-Paul Horn:

    Heb ik gedaan en daar stond duidelijk geen spatie. Kijk er zelf maar eens, voor de correctheid in jullie berichten 🙂

  53. Op mijn bon van de voorregistratie met aanbetaling van € 50,- bij de T-Shop staat gewoon iPhone 3G S gedrukt, dus wel met spatie… maar who cares

  54. @ Monolo:

    Pffffffffffffffffff…tegen zoveel domheid kan niemand op :(…
    Denk je nou echt dat je gelijk hebt? Ècht??!!

    Klik eens op deze link: http://store.apple.com/nl/browse/home/shop_iphone/family/iphone?mco=MTE2OTU

    Wat staat daar? Nee…toch nog te moeilijk? Er staat:

    Maak kennis met de iPhone-serie.
    De iPhone 3G S is de snelste en krachtigste iPhone ooit en heeft een videocamera, stembediening en nog veel meer. En de iPhone 3G is terug met meer dan 100 nieuwe functies. Iedere iPhone is een revolutionaire telefoon, een breedbeeld-iPod en een baanbrekende toestel met internetmogelijkheden. Je hebt toegang tot tienduizenden applicaties waarmee je nog meer kunt doen.
    Meer informatie over iPhone 3G en iPhone 3G S

  55. Is het niet gewoon 3Gs(teve) en is de volgende naam in het rijtje 3Gj(obs)

  56. lekker boeiend

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.