Reacties voor: Naaktfoto’s van bekende sterren wellicht gelekt via iCloud-hack

Een hacker beweert naaktfoto's van bekende sterren te hebben gepubliceerd, die afkomstig zouden zijn van gehackte iCloud-accounts.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Phuh, kim kardashian hebben we toch al vaker naakt gezien.

  2. Ik quote: ”Nobody understands the cloud!”

  3. En ben ik dan de enige die benieuwd is waar ik ze kan vinden? ;p

  4. Als die gast op de een of andere manier het wachtwoord kon achterhalen van al die mensen, is het gewoon een iphone restoren en een iCloud backup terugzetten van die lui. Alles is dan beschikbaar..

    Als dit echt door iCloud komt bewijst het maar weer eens hoe ver Apple achterloopt met de beveiliging van Apple ID’s. Ja, er is 2 step verification, maar dat werkt nog totaal niet bij icloud.com, het inloggen op devices etc.

  5. Gelukkig hebben we de foto’s nog….

  6. Dat jammeren van die Winstead in een van de links; zo zielig. Als je geen naaktfotos wil laten rondslingeren, maak ze dan niet.
    Ik begrijp het wel, die lui zijn altijd onderweg en moeten dan via fotos herinnerd worden hoe hun man of vrouw er ook alweer uitziet. En later klagen dat ze “uit elkaar zijn gegroeid”.

  7. “Eén theorie is dat er automatisch en ongemerkt een back-up is gemaakt via Fotostream”

    Dat is sowieso het geval, de meeste mensen kiezen voor standaard instellingen.

  8. Ik ben een van diegene die ook echt enkele fotos heb gezien, en op een paar van die van jennifer lawrence zie je zelf dat ze e foto’s heeft gemaakt met een Blackberry. Ik denk dat dit niet alleen om icloud foto’s gaat maar om een kleine bende die in het geniep al een lange tijd bezig was.

  9. Ik ben een wetenschapper….eerst zien, dan geloven.

  10. Dat is niet echt wetenschappelijk. Als jij een goocheltruc zie dan geloof je het ook? Je moet het ook nog reproduceren etc.

  11. Origineel geplaatst door Flieps
    Ik ben een wetenschapper….eerst zien, dan geloven.

    Oei! Sommige wetenschappers geloven ook in dingen zonder die te zien. Denk maar aan donkere energie, donkere materie, sterke kernkracht, enz… 😉

    Hoe dan ook, die sterretjes en wouldbe sterretjes hebben voorlopig genoeg publiciteit. Wie ze nog niet kende kent ze nu wel. 😉

  12. Origineel geplaatst door DJGizbo
    Gelukkig hebben we de foto’s nog….

    LOL

  13. Dit kan ook gedaan zijn door de NSA, dan door een reguliere hacker. Beetje aandacht afleiden van andere wereldproblemen door dit even in de actualiteit te gooien.

    Als die vrouwen in kwestie geen alias gebruiken bij hun itunes account, maar hun eigen naam dan is dat wel erg dom. Maakt het zoeken wel erg makkelijk als je eenmaal binnen bent.

    Benieuwd of, en hoe, Apple zal reageren. Met de persco van volgende week is dit natuurlijk slechte timing.

  14. Origineel geplaatst door Vinnie
    Dit kan ook gedaan zijn door de NSA, dan door een reguliere hacker. Beetje aandacht afleiden van andere wereldproblemen door dit even in de actualiteit te gooien.

    De NSA? Ik denk eerder aan de Illuminatie, de Bilderbergers, de Loge en natuurlijk ook aan Dan Brown. Die goede man heeft ook nog een bestseller nodig.

  15. Als dit bericht klopt, dan zou het toch ook een grote nederlaag voor Apple zijn: een slecht beveiligde cloud.

  16. Origineel geplaatst door Timosha
    De NSA? Ik denk eerder aan de Illuminatie, de Bilderbergers, de Loge en natuurlijk ook aan Dan Brown. Die goede man heeft ook nog een bestseller nodig.

    Ah, een typische cognitieve dissonantie reactie

    Maar zie hier.

    De NSA kan dit met 2 vingers in de neus uitvoeren.
    Maar ik ben benieuwd of Apple via logs kan aantonen/achterhalen dat er inderdaad foto’s zijn gestolen uit de cloud van desbetreffende mensen.

  17. Foto’s gezien ze waren echt mooi!!

  18. Het lijkt me een beetje de omgekeerde wereld om te gaan roepen dat als je niet wilt dat iemand je (naakt) foto’s ziet je ze dan ook niet moet maken.

    Die naaktfoto’s zijn maar een (klein) onderdeel van de bestanden die in iCloud staan.
    Hoe zit het dan met je documenten? Niemand zit er op te wachten dat een ander met jouw documenten of gegevens aan de haal gaat. Of misselijker nog: dat men je ermee gaat chanteren.

    Dat iCloud behoort gewoon veilig te zijn en niet toegankelijk voor anderen. Ongeacht wat je er op hebt staan.
    Anders kun je net zo goed meteen je hele hebben en houden op facebook zetten. Dan weet je zeker de hele wereld het ziet. (en ben je in ieder geval van het chantageprobleem af).

  19. Origineel geplaatst door Vinnie
    Ah, een typische cognitieve dissonantie reactie

    Ja, inderdaad. Sorry. Ik heb daar altijd last van als ik complottheorieën lees. Maar goed, als Snowden het zegt dan zal het wel waar zijn (want die werkt nu voor de FSB). 😉

  20. ALS de foto’s inderdaad uit Photo Stream komen, moeten ze haast wel in een (bewust) gedeelde fotostream hebben gestaan. Of de kiekjes zijn allemaal maximaal 30 dagen oud.
    Zo lang slaat Photo Stream je foto’s normaalgesproken maar op.

  21. Voor mij een reden om gewoon door te gaan zoals ik altijd doe: persoonlijke documenten en foto’s nóóit opslaan in iCloud, maar gewoon met een kabeltje syncen naar mijn MacBook, waardoor ik de volledige controle zelf in handen houd.

  22. ik heb alle foto’s denk alleen niet dat ik een link mag posten hier 😉

  23. Ik denk dat het eerder via dropbox is gegaan allemaal.

  24. Als die sterren zelf nu geen naaktfoto’s van zich laten maken, dan is het probleem toch gelijk opgelost. Dus nu wel maken en dan achteraf klagen dat ze verspreid worden. Hoe naïef kun je zijn?

  25. Jammer dat ze geen link naar de foto’s maken

  26. Er staan ook selfies tussen die niet met een iPhone zijn gemaakt. Dus wellicht toch een lek elders?

  27. @Rudra: jawel hoor 😉

  28. Tja, mensen staan op hun achterste benen als er een quadcopter bij hun woning vliegt maar delen vervolgens dit soort foto’s op een server van een derde partij. Ik snap het niet meer…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.