Reacties voor: MyWi maakt van je iPhone een Wi-Fi hotspot (jailbreak)

MyWi is een nieuwe applicatie waarmee je je iPhone tot een hotspot maakt. Het instellen van tethering via Bluetooth of USB is dan niet meer nodig en bovendien kun je meerdere laptops via één iPhone laten internetten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. Hoe zit het eigenlijk met “officiële” tethering-applicaties in de app store?

  2. Kijk, hier heb ik nou op gewacht! Nu kan ook iemand een iPod Touch gaan internetten via je iPhone als er geen WiFi-hotspot aanwezig is.

  3. Ik vraag me af of dit energiezuiniger is dan bluetooth. Denk het niet eerlijk gezegd, hou namelijk toch liever mn batterij zo lang mogelijk vol.

  4. Nog een nadeel is dan natuurlijk dat je ervoor moet betalen…

  5. @Daan:

    werkt als een zonnetje, plug and play. Ga naar de eerdere post hier (zoek op “tethering”) om de officiele manier tevoorschijn te toveren, heel simpel door het bezoeken van een website op je iPhone.

  6. Interessant..

    Waar ik ook benieuwd naar ben is hoe je dat mail icoontje in de statusbalk krijgt..

  7. Op mijn MDA Vario gebruikte ik dit regelmatig; Telefoon in m’n broekzak, en internetten maar in de trein. Al is in de trein internetten met t-mobile wel bijna onmogelijk; de verbinding valt zo vaak weg dat zelfs msn’en onmogelijk is.

    Eigenlijk, behalve dat je met meerdere mensen hier gebruik van kan maken, zie ik het voordeel nu niet echt er van in; Met bluetooth werkt ook prima, en ik vraag me af wat meer van je accu vraagt; Bluetooth, of wifi..? bovendien moet je je telefoon hier voor jailbreaken. Terwijl Apple nu juist tethering in z’n nieuwe software heeft! Wanneer dit beschikbaar is kun je dit heel eenvoudig inschakelen door een bepaald bestand te downloaden (www.simgadget.nl) hopelijk word dit niet gezien als spam;)

    En wat betrefd die beveiliging; stél dat ze het kraken, dan internetten ze tijdelijk even mee op je verbinding. Van mij mogen ze; Het is dan toch maar voor tijdelijk (in de trein, op locatie)

  8. Als er in de toekomst met 4g snelheden gehaald gaan worden van 50 tot 100mb zal het prachtig zijn, haha arme tmobile

  9. @Werner:

    Origineel geplaatst door Werner
    Als er in de toekomst met 4g snelheden gehaald gaan worden van 50 tot 100mb zal het prachtig zijn, haha arme tmobile

    Ik vraag me serieus af; 50Mbit, leuk, maar wat heb je er aan op je telefoon…?

  10. @Daan:
    Die zijn er niet aangezien er een standaard tethering functie in de firmware zit.
    Zou een beetje overbodig zijn in mijn ogen;)

  11. @Nigel:
    Inderdaad, zo vind ik het ook vervelend dat ik T-Mobile nog steeds maandelijks moet betalen voor het gebruik van mijn iPhone.

  12. @Sander Akkerman:

    Hey, heel erg bedankt voor die link. Werkt het tetheren btw ook op Telfort met deze config?
    Ik zou dit graag weten voor ik overstap naar 3.0 op mijn 3G.
    Tether nu op 2.2 via jailbreak toestanden namelijk en wil tethering echt niet missen.
    Ik heb wel een goede verbinding namelijk in de trein ;).

  13. Origineel geplaatst door Werner
    Als er in de toekomst met 4g snelheden gehaald gaan worden van 50 tot 100mb zal het prachtig zijn, haha arme tmobile

    Bekend met het spreekwoord: “Wie het laatst lacht, lacht het best”?

    T-Mobile is echt degenen die het laatste zal lachen want ze gooien gewoon de tarieven omhoog en snelheid omlaag.

  14. Wat is nu eigenlijk het nut hiervan?

    Wie heeft er behoefte om meerdere mensen tegelijkertijd van Internet te voorzien?

    Tethering doet precies wat het moet en is gratis.

  15. Geweauwn omdat het kan.

  16. Origineel geplaatst door Chris
    Interessant..Waar ik ook benieuwd naar ben is hoe je dat mail icoontje in de statusbalk krijgt..

    jailbreak en status notifier

  17. @viermaal raden:
    Dan lachen ze heel kort 😉 Er zijn namelijk ook nog concurrenten…

  18. @viermaal raden:

    Wat is het nut van een router in je woning? Op deze manier kan je gewoon iedereen thuis gebruik laten maken van je iPhone internet, lijkt me niet zo moeilijk om dit zelf te verzinnen?
    Het komt er feitelijk op neer dat, als je niet afgesloten wordt, je je vaste internet abo af kan sluiten.

  19. @Nms:

    En jij denkt dat die hun GSM systeem wel laten overbelasten? Forget it!

    Internet opzeggen? Heb je zeker nog nooit de gigantisch grote verschillen in snelheden meegemaakt.

    En jij denkt dat iedereen braaf stopt met Internetten als je de deur uit wilt? O, neem je zeker een extra abonnementje. Moet je eens gaan rekenen!

    Verzinnen is simpel maar doordenken wat de gevolgen zijn c.q. of het zinvol is dat is duidelijk een stuk moeilijker.

    Dit soort dingen zijn puur spielerei. Leuk om te maken, leuk om een keertje te gebruiken en daarna gaat het (net als 90% van de overige junk in de Appstore) in de prullenbak.

  20. Dit is echt weer zo’n app die me aan het twijfelen brengt of ik mijn iPhone weer zal jailbraken. Dit is echt een ideale manier van “tetheren”. Zo kan je dus ook anderen mee laten liften die wel een “internet-capable” telefoon hebben maar geen onbeperkt dataplan.

    Origineel geplaatst door Sander Akkerman
    Al is in de trein internetten met t-mobile wel bijna onmogelijk; de verbinding valt zo vaak weg dat zelfs msn’en onmogelijk is.

    Dat zal dat wel per traject verschillen. Het enige wat ik eens in de x maanden met het openbaar vervoer reis is van Spijkenisse naar Almelo en dan kan ik altijd de hele reis vrolijk iChatten en surfen. Enige plek waar mijn verbinding (logischerwijs) de geest geeft zijn de stukjes Spijkenisse – Rotterdam wanneer de metro ondergronds gaat.

  21. @Chris: Je moet je iphone jailbreaken en dan Statusnotifier installeren

  22. @viermaal raden:
    Ja, of je steekt je kop in het zand en gaat dieper graven.

    Ik kan hierbij genoeg handige toepassingen bedenken. Je zit met iemand op een terras die geen data-abbonnement heeft, gooit je hotspot aan en het is geregeld.
    Je hebt een laptop zonder bluetooth, en nu kan je online. Bluetooth pairing is niet meer nodig. Afstand tussen laptop en telefoon kan groter.
    Ga zo maar door.

  23. Kan het niet vinden in mijn modmyi repo

  24. Wow, 36Kb/s…

  25. @viermaal raden:
    Ik noem slechts een voorbeeld. Nadenken over de gevolgen is zeker niet moeilijk. Het is alleen wel erg makkelijk om bij het minste of geringste gebrek een compleet idee af te kankeren.

  26. Dit is natuurlijk heel cool, en door deze tip ben ik gaan zoeken of ik niet zoiets zou kunnen met mijn 3 jaar oude Nokia N80, en jahoor, met software van deze site die ik net gekocht heb : http://www.joiku.com/index.php kan ik mijn oude phone als wireless router gebruiken en kan ik met mijn Ipod Touch op het 3G netwerk van telfort 😀

    Nog een reden en mooi excuus om nog maar even een jaartje te wachten met het kopen van een Iphone, navigeren kon ik al op mijn Nokia, dus ik ben erg blij 🙂

    (lichtelijk offtopic, maar toch leuk)

  27. mm, Wel duur

  28. Leuk, maar na een uur kloten kom ik erachter dat
    de 3GS nog helemaalniet ondersteund wordt…

  29. Origineel geplaatst door Nms
    @viermaal raden:
    Ik noem slechts een voorbeeld. Nadenken over de gevolgen is zeker niet moeilijk. Het is alleen wel erg makkelijk om bij het minste of geringste gebrek een compleet idee af te kankeren.

    Kankeren? Ga jij jouw taal eerst een kuisen! (beetje niveau kan geen kwaad)

    Het is altijd makkelijk om met zogenaamde voordelen te komen maar denk eerst eens na over het ECHTE praktische nut. En dat is minimaal.

    Bovendien als dit massaal zou gebeuren dan wordt het subiet door de providers geblokkeerd i.c. snelheden afgeknepen en limieten instellen.

    En waarom zou je anderen laten “parasiteren” op jouw verbinding als ze zelf te belabberd zijn om een fatsoenlijk abonnement af te sluiten?

  30. Als je werkt met Apple OSX en je iphone hebt gekoppeld met je mac dmv een kabeltje, kan je de tethering verbinding heel makkelijk delen via internet & connection sharing. Selecteer je wifi verbinding en voila, je macbook is een accespoint met als gateway je iphone..

  31. Eej hoe kun je dat er krijgen ” dat je bij de batterij ziet hoeveel % je nog hebt.??

  32. Origineel geplaatst door Rawish
    Ik vraag me af of dit energiezuiniger is dan bluetooth. Denk het niet eerlijk gezegd, hou namelijk toch liever mn batterij zo lang mogelijk vol.

    Wifi is zuiniger dan Bluetooth; de grootste energievreter van de iPhone. Daarom tether ik altijd met USB: geen code en hij wordt meteen opgeladen.

  33. En waarom zou je anderen laten “parasiteren” op jouw verbinding als ze zelf te belabberd zijn om een fatsoenlijk abonnement af te sluiten?

    Met een “ikke ikke ikke” mentaliteit zou je het inderdaad “parasiteren” kunnen noemen, maar ik zie het meer als een stukje “gedeelde vreugde”.

    Jaren geleden (toen onbeperkte dataplannen nog niet zo “in” waren) was ik eens op een Mac meeting in Groningen. Wij met z’n allen naar een café en daar een beetje proberen te internetten. Ik was op dat moment de enige met een UMTS kaartje (van het werk) aan de PowerBook en dankzij de sharing opties in Mac OS X konden we toch met zijn allen draadloos internetten. Da’s gewoon leuk en handig in zulke situaties en ik zou dit programma voor de iPhone in vergelijkbare situaties vergelijkbaar handig en leuk vinden. 🙂

  34. Origineel geplaatst door â„œuben
    En waarom zou je anderen laten “parasiteren” op jouw verbinding als ze zelf te belabberd zijn om een fatsoenlijk abonnement af te sluiten?Met een “ikke ikke ikke” mentaliteit zou je het inderdaad “parasiteren” kunnen noemen, maar ik zie het meer als een stukje “gedeelde vreugde”.

    Heeft weinig met “ikke, ikke, ikke” te maken maar wel met “delen vreugde” op de kosten van een ander (je provider/baas).

  35. Ik kan deze applicatie nergens vinden, net zoals Absolut, ook onvindbaar.. Kan iemand me de weg wijzen?

  36. Origineel geplaatst door viermaal raden
    Origineel geplaatst door Nms@Het is altijd makkelijk om met zogenaamde voordelen te komen maar denk eerst eens na over het ECHTE praktische nut. En dat is minimaal.Bovendien als dit massaal zou gebeuren dan wordt het subiet door de providers geblokkeerd i.c. snelheden afgeknepen en limieten instellen.En waarom zou je anderen laten “parasiteren” op jouw verbinding als ze zelf te belabberd zijn om een fatsoenlijk abonnement af te sluiten?

    Deze app is inderdaad (bijna) nutteloos, maar mocht het een keer voorkomen dan is het wel handig. a nice to have..

  37. Zou je hiermee ook op het 3G netwerk kunnen skypen want het lukt mij niet met de jailbreak om het werkend te krijgen op mijn 3gs ?

  38. Wanneer ik Rock your Phone op de Iphone wil herinstalleren, nude pdate 3.01, dan krijg ik de melding dat dit met die versie niet mogelijk is. Heeft iemand dezelfde ervaring en misschien een oplossig>

  39. Leuk allemaal maar zal ik toch eerst die FW 3.1 moeten kunnen JBen :/

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.