Reacties voor: MySaver: bescherm je iPod, iPhone en iPad-kabels

Ontwerper Thomas Lehman bedacht een soort cover voor je iPhone-kabel. Deze zorgt ervoor dat je kabeltjes minder snel kapotgaan. Je kunt er al een bezitten vanaf €7,00.
Lees het complete artikel → MySaver: bescherm je iPod, iPhone en iPad-kabels
Leon Verhelst - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 40 reacties

  1. “die allemaal goed afgewerkt zijn”

    Helaas niet allemaal. Los dat je er natuurlijk voorzichtig mee om moet gaan is de afwerking van de kabel (zowel ipod/phone als Magsafe) al jaren slecht en vind ik dat gezien Apple’s topdesign een flinke smet.

  2. Komen toch waarschijnlijk nieuwe kabels van Apple aan. En voor de mensen die het niet wisten, er zit altijd 1jaar garantie op je kabel, lader en headset.

  3. De kabel van mijn vorige koptelefoon (die bij mijn vorige iPod zat) had het ook begeven. Zonde, want het zijn echt fijne oortjes. Maar ik dacht toen dat je je hele iPod moest opgeven of iets, maar dat hoeft blijkbaar niet (na het lezen van de reactie hierboven).

    Als deze uitkomt dan denk ik dat ik er drie ga bestellen (ik heb drie kabels :S) als ze niet al te duur zijn.

  4. Ja nog ff.
    Die Apple kabels zijn al belachelijk duur voor een kabeltje en dan gaan we nog ff iets extra’s kopen om de slechte kwaliteit daarvan ongedaan te maken.
    Lekker logisch.

  5. Ik heb nog nooit scheuren gehad in de rubbers of de kabels… Twee kabels heb ik al 4 jaar(!) in gebruik. Overbodig dus…

  6. De 2 jaar (1 jaar extra onder een CLC) garantie sluit onzorgvuldig gebruik uit. Het plaatje hierboven waar een deel van het binnenwerk van de kabel te zien is valt daaronder omdat dit komt door te veel spanning op de kabel, vaak door te strak en verkeerd oprollen danwel proppen (ook al is het technisch gezien ook een designflaw)

    (een ex Apr td-er)

  7. De nieuwere kabels die de afgelopen 2 jaar ofzo worden geleverd met de hoekige stekkertjes zijn van een ander materiaal wat inderdaad erg gevoelig is voor scheuren. Het voelt ook als een soort uitgedroogd rubber en is veel minder flexibel dan de eerdere kabels. Zoals reeds gezegd vind ik ook dat de kabels wel van een hogere kwaliteit mogen zijn gezien de prijs.

  8. Dat is geen uitvinding meer heb het zelf ook op de kabels gemaakt door een stukje van een ballpoint met 2 comp lijm op het uiteinde te lijmen en kost bijna niets wel een groef in het stukje ballpoint zagen anders krijg je het er niet omheen
    recht zetten opvullen met 2 comp lijm en laten drogen klaar

  9. Als ik een sheur heb bestel ik wel een goed nagemaakte china kabel die ook nog langer is 2,5 meter en goedkoop. 3 euro. Werkt net zo goed

  10. Je moet gewoon het uiteinde niet buigen. Ik heb nog geen een scheur.

  11. Handig, de mijne heeft dit en was bang dat hij in de fik zou vliegen. Maar ja, als je mrt zn vijfen woont zijn er altijd genoeg kabeltjes 🙂

  12. Gewoon lekker rechtstreeks uit china bestellen die kabeltjes. Sterkere kwaliteit en spotgoedkoop. Lang leve internet

  13. Mijn apple netadapter is door zo’n breuk in me kabeltje ONTPLOFT kon hele nieuwe kapel + adapter aanschaffen :@

    Prut apple

  14. Voor ALLE ipods, iphones en ipads??? Chill want ik heb nog nooit een 30 pins dock connector in de ipod shuffle gezien (die kleine met knopjes)

  15. Kabels van Apple vallen me wel een Beetje tegen, oortjes oplaadkabels gaan allemaal best snel kapot (bij mij)

  16. @bartha: Als de kabel bloot ligt dan is er nooit sprake van garantie.

  17. Als Apple nu gewoon kwalitatief betere oortjes en kabels gaat leveren heb je dit niet nodig…

  18. Haal die kabeltjes gewoon voor 2 dollar uit China. Heb er hier nog een stuk of 10 liggen, maar die dingen zijn een stuk steviger dan die van Apple zelf, dus ik doe er nog wel even mee.

  19. Als je het mij vraagt is het gewoon ‘probleem punt verschuiving’ met dit opzetstukje.
    Het gaat erom dat vanuit het blokje de kabel gelijk kan gaan knikken. Bij bijv. 1000 knikjes of meer gaan er kleine scheurtjes ontstaan, met alle gevolgen van dien.

  20. Veel makkelijkere en effectievere oplossing:
    Zodra je je kabel voor het eerst gaat gebruiken ( als hij nog helemaal heel is), een krimpkous om de plekken doen waar hij meestal scheurt, nooit meer last van kapotte kabels

  21. De MySaver is geen oplossing voor dit probleem. De scheuren zullen nadien elders ontstaan. Ik heb drie van die originele USB oplaad kabels van Apple die deze breuken vertonen, en niet enkel achter de connectoren, twee van de drie kabels tonen ook scheuren in het omhulsel in het midden van de kabel.
    De kabel in de wagen van een OEM merk heeft hier totaal geen last van en dateert nog van mijn iPhone 3G.
    Ik denk dat het beter en misschien goedkoper is om een OEM oplaad kabel te kopen ipv deze MySaver.

  22. Heb zeker 10 van die kabeltjes rondslingeren hier in huis. Heb nergens last van

  23. Ik heb dan toch echt liever Sugru, daar kun je namelijk hetzelfde mee én veel en veel meer.

  24. Heb dit ook probleem ook. Vorige week nog kabels besteld in Hong Kong om die reden. Maar dit zal de eerste keer worden dat ik iets in huis haal van kickstarter.

  25. Omwille van dit probleem heb ik op internet een rollerkabel, gemaakt van plastic en andere kunststoffen, gekocht voor 8 euro. Ik heb hem minder voorzichtig gebruikt dan de apple kabel en hij doet het nog steeds, geen scheuren, en heb dus geen 20 euro moeten uitgeven voor een slechte kwaliteitskabel van apple. Alleen is de kabel wel lelijk(maar het moet functioneel zijn).

  26. @Patrick: Bedankt Patrick heb er meteen 12 besteld. kijken of ik er iets aan heb. lijkt me leuk!

  27. Die 30pins, daar zijn er inderdaad al genoeg van kapot gegaan. Dat maakt ook niet zo heel veel uit, daar heb ik er genoeg van rondslingeren.
    Wat een stuk erger was dat m’n Magsafe het na anderhalf jaar begaf, precies op het moment dat ik s’avonds bezig was met een project voor m’n studie. Is niks maar ik kon pas de volgende dag voor (70? euro) een nieuwe kopen. Belachelijke prijs. Kabel die ik nu heb. A ipv C maar is veel minder wendbaar en ik ben dan dus ook bang dat deze het snel gaat begeven. Jammer dat dit zo’n groot minpunt is bij Apple.

  28. Origineel geplaatst door MM
    De 2 jaar (1 jaar extra onder een CLC) garantie sluit onzorgvuldig gebruik uit. Het plaatje hierboven waar een deel van het binnenwerk van de kabel te zien is valt daaronder omdat dit komt door te veel spanning op de kabel, vaak door te strak en verkeerd oprollen danwel proppen (ook al is het technisch gezien ook een designflaw)(een ex Apr td-er)

    Nee, ze gaan ook stuk als je er (redelijk) voorzichtig mee om gaat (zoals ik).

    Maar ik heb gewoon een handvol zogenaamde “original Apple” kabeltjes bij dealextreme gekocht. Lijken echt sprekend op de originele en passen prima. Kosten 2 euro per stuk oid.
    Eentje in mn tas, eentje op werk, eentje aan de mac, eentje voor de slaapkamer, eentje in de auto en een paar als reserve.
    Ik koop echt niet zo’n lompe beschermer!

  29. Wat ze hier alleen doen is de bovenkant van je draadje zomaken dat he tniet buigt? maar daarna (na de bescherming) kan hij nu wel gewoon stuk gaan?

  30. Ik moet mijn iPod nu op een speciale manier neerleggen anders laad ie niet op, niet echt praktisch. Maarja niet alles gaat eeuwen mee en ook (vooral) geen Apple spulletjes.

  31. Zoals enkelen voor mij ook al zeiden, dit is natuurlijk helemaal geen oplossing.
    Het punt is dat de kabel het vaakst gebogen wordt vlak bij de plek war het hard plastic uiteinde zit. Door er een extra stukje op te zetten zal het zwakke punt gewoon een klein stukje verderop komen te liggen.

  32. haha wat een slecht filmpje! die gast moet nooit meer met autocue wreken 😛

  33. Origineel geplaatst door Manfred
    Ik heb nog nooit scheuren gehad in de rubbers of de kabels… Twee kabels heb ik al 4 jaar(!) in gebruik. Overbodig dus…

    Same here ! En ken in mijn directe omgeving ook niemand die zulke problemen ondervind.

  34. Origineel geplaatst door Arthur
    Same here ! En ken in mijn directe omgeving ook niemand die zulke problemen ondervind.

    Kom eens een dagje mee lopen met een APR TD en het zal je verbazen. Ik ben trouwens nog niet iemand tegen gekomen met een echte breuk/scheur ergens anders in de kabel dan aan beide uiteindes.

  35. Origineel geplaatst door yosecret
    Mijn apple netadapter is door zo’n breuk in me kabeltje ONTPLOFT kon hele nieuwe kapel + adapter aanschaffen :@Prut apple

    prut apple? nee prut jou! als je netjes met je kabeltjes omgaat zoals je met alles moet doen als je het wat langer wil gebruiken dan 3 weken…

  36. Origineel geplaatst door MM
    Kom eens een dagje mee lopen met een APR TD en het zal je verbazen. Ik ben trouwens nog niet iemand tegen gekomen met een echte breuk/scheur ergens anders in de kabel dan aan beide uiteindes.

    Ik werk zelf bij een bedrijf dat aan mac support bij klanten doet dus kom meer dan genoeg kabels tegen, en zoals gezegd, nog geen enkel met een scheur gezien.

  37. @Arthur: Das natuurlijk wat anders dan een Apr td balie waar je honderden ipods & bijbehorende kabels per week bedoeld onder je neus krijgt he.

    Maar het was alleen om aan te geven dat het wel degelijk een probleem is zowel in het design als de mis/behandeling door gebruiker.

  38. Origineel geplaatst door jerry.w
    Voor ALLE ipods, iphones en ipads??? Chill want ik heb nog nooit een 30 pins dock connector in de ipod shuffle gezien (die kleine met knopjes)

    Wijsneus…

  39. Nog nooit van DealExtreme.com gehoord, zeker.

  40. @Adriaan – Ik heb zelf een paar kabeltjes uit China besteld, maar de kwaliteit is toch erg wisselend hoor. Soms is de dock connector niet helemaal goed, zodat je het idee hebt dat je je iPhone bijna aan het vernielen bent bij het ontkoppelen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.