Reacties voor: MyOrder en Rabo Wallet moeten toegang naar contactloos betalen met iPhone worden

De nieuwe MyOrder-app verschijnt in maart 2014 en heeft contactloze betaalopties. Maar gaan we wel met apps betalen of met een NFC-bankpasje?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Pasje gaat natuurlijk winnen. Een sticker ergens opplakken waar moet je die dan opplakken? Ik zou hem op mijn bankpas plakken. Die heb ik langer dan mijn mobiele telefoon.

  2. Ja hoor een sticker op m’n €800 telefoon.
    Mafkees, gelukkig kan je hem ook op iets in je portemonnee plakken.

  3. NFC geeft nog altijd problemen met beveiliging dacht ik. Dus dat is niet de methode. Tenminste, ik ga er vanuit dat banken fraude niet voor hun rekening gaan nemen gezien hun laatste stappen op dit terrein.
    Dubbele “inlog”=mogelijkheid met WIFI en Bluetooth schijnt veiliger te zijn. Dan kies ik daarvoor.

  4. Of mischien in de binnenkant van je hoesje die om je dure telefoon heen zit?

    Krijgen we dan straks weer criminelen die met een betaalapparaatje langs je broekzak halen en dan hard wegrennen?

    Hop weer 25€ 🙂

  5. Apps gaan winnen, bankpas en nfc zijn achterhaald. NFC is te beperkt. Als winkeliers de voordelen van iBeacon in gaan zien, zullen ze voor die keuze gaan. Waarom? Omdat iBeacon platform onafhankelijk kan werken. Ik zie producenten van smartphones eerder bluetooth BLE erin stoppen dan Apple NFC chips.

  6. Er zijn nu al veel meer toestellen met Bluetooth LE dan toestellen met NFC. NFC gaat het m.i. niet worden. Kijk maar eens naar de filmpjes van Paypal men hun beacon techniek die je kunt vergelijken met de ibeacon techniek van Apple. Voeg er de touchID van apples iPhone 5s aan toe en je hebt na een veilige checkin dichtbij een beacon met een niet afluisterbare sleuteluitwisseling een ideale veilige betaaloplossing die je daarna ook op grotere afstand in de winkel kunt afwikkelen. Zelfs Samsung zou voor hun nieuwste toestel bezig zijn met vingerscan technieken. Als Apple verstandig is werkt Apple samen met partijen zoals Paypal (die daarvoor heel openlijk naar Apple aan het flirten is) en MasterCard.

  7. Het wordt voor Apple helemaal niet lastig om op lokaal niveau winkeliers mee te krijgen. Apple zorgt alleen voor de infrastructuur en geeft deze vrij zodat lokale partij daar apps voor bouwen.

    NFC is dure chips & sensors, klein zendbereik en beperkt aantal devices. Bluetooth Low Engery (iBeacons) is goedkope chips & sensors, groot zendbereik en groot aantal devices.

    Verder is iBeacons veel flexibeler van opzet waardoor tal van interessante marketingtoepassingen mogelijk zijn. Enkele grote Nederlandse retailers zijn de technologie nu aan het implementeren. Verder heb je initiatieven als Memberry.

  8. Tja en wederom zal het beste systeem niet de toekomst worden, vanwege andere belangen, enkele jaren geleden had nfc nog een mooie toekomst, als het toen maar geadopteerd was(O.a. Shell easypay) daarna zou en moest het pinnen het worden (ondanks het gemor (terecht) dat de organisatie achter de pin transacties snel rijk wilde worden (geschiedenis herhaald zich nu )), daarna werd de chipknip er door gedrukt, en nu dat eindelijk geaccepteerd is, moet het verdienmodel weer op de schop …. Met als gevolg dat de burger weer slachtoffer wordt (en niet te vergeten , de kleine middenstander), dus wat dat betreft hoop ik dat het een combinatie van Paypal en de iPhone vingerafdruk scanner wordt .. Staan iig de Nederlandse graaiers buitenspel …

  9. Heeeeeel toevallig gister zo’n sticker aan de binnenkant van mn iphone 5s op de accu geplakt.

    Nu nog een keer testen.
    Moet ik wel ergens met zo’n sticker kunnen betalen natuurlijk! Haha

  10. Oplossing is al lang klaar…www.slim-betalen.nl of kijk bij empaymend.

  11. Zelf denk im dat het pasje het gaat halen zit zelf nu in noeuw zeeland zhuer hebben ze het al op grote schaal toehepast visa kaarten waarmee je betalingen kan doen tot 80nzd is erg handig ondanks dat je nog steeds je kaart uit je portomonee moet halen

  12. Ik heb hem al in gebruik op het werk! Ik heb de sticker tussen mijn hoesje en iPhone geklemd. Werkt supersnel. Dus ik ga voor de sticker. En nee ik heb hem niet vastgeplakt:-).

  13. @Nance: waar kan ik die sticker bestellen?

  14. Ik denk dat we uiteindelijk uitkomen op de Apple oplossing. De komende jaren zal er een gevecht ontstaan tussen de banken en de technologen als Apple, Paypal etc. Als de banken slim zijn dan gaan ze nu in gesprek met deze partijen en als ze NOG slimmer zijn dan pakken ze meteen, met deze technologen, de omringende landen mee met slimme contactloze betaaloplossingen. Met Sepa maakt het toch niet meer uit bij welke bank je je rekening hebt lopen. Dus grenzen wegdenken en gaan met die banaan.

    @Maurice Hollink: Die sticker kun je bestellen bij mijncashless. Hier kun je ook een digitale Wallet openen en je bankrekening koppelen. Maakt niet uit van welke bank in Nederland. Sticker bestellen, op je iPhone plakken en betalen maar. Als je daarna MyOrder download, dan koppelt die zichzelf aan de Wallet.

  15. Origineel geplaatst door ricko
    Heeeeeel toevallig gister zo’n sticker aan de binnenkant van mn iphone 5s op de accu geplakt.Nu nog een keer testen. Moet ik wel ergens met zo’n sticker kunnen betalen natuurlijk! Haha

    Dat is een super elegante oplossing!

    Alternatief wat ik in het artikel nog niet heb gelezen (ergens anders gelezen) is trouwens om een SIM-kaart met NFC te gaan gebruiken. Dan kan het in principe met elke telefoon en kun je ook met Apps toegang krijgen tot de NFC functies. Bijvoorbeeld om deze te gebruiken om mensen (tijdelijk) toegang te geven tot gebouwen.

  16. @Maurice Hollink: Ik kreeg ze op het werk maar je kan ze bestellen via http://shop.multicard.nl. Op de website van cashlessbetalen.nl kan je een account aanmaken. En er is ook een app. Succes!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.